Gamer nosztalgia 3.– HD konzolok, FPS múltidézés

Az utolsó részben a Wii, az Xbox kerül sorra és egy kis FPS múltidézést is megejtek.
  • Írta: Scoo

Kommentek

#13
Ez is jó folytatás!
#12
NorbiiiModerátor
Ismét klassz lett, grt.
Én nem szoktam hosszú órákig játszani, csak időnként. Vannak fontosabb dolgaim is...család stb, szóval a konzol inkább csak egy szórakozás olykor-olykor.
Viszont: Nekem ha játékkonzol, akkor NINTENDO. NES/SNES-en (is) nőttem fel. Felnőttem a kis majmocskákon, és a Marion. Nekem ezek a játékok maradnak mindig is a legjobbak.

A mai játékok meg nem nekem lettek kitalálva. Én nem szeretem őket, és ezért is vagyok N-es, mert itt megtalálom a régi oldalnézetes gameket is, és a régi szereplőket is.
#11
#9: Egy játékban a multi manapság rémfontos(mármint az fps-ek zömében, kivétel a teljesen nyitott világúak), mert ahogy mondtad, 5-6 óra ezeket lejátszani. Szerintem legalább ugyanolyannak számít egy multis fps.

Életerö van mindenhol, csak azt a képet bekeretezö vér mutatja, és folyon nö. ;D De ez csakis azért van, nehogy a nyavalygós nokedlik abbahagyják a játékot, mert biztos meghal, ha belement egy fél sorozat. Így némi unfairséget is hordoz magában, mert beléeresztek valakibe vagy 20 golyót, lehet, hogy utánna meg tud ölni a 10 mp-vel késöbbi találkozáskor, mert már újra fullon van. Vagyis nincs értelme az emberek sebzésének, csak ha rögtön meg is ölöd. Unreális.
#10
ScooModerátor
Találtam egy játékot ami még használ életerőt és nem annyira régi:

A FEAR 2 2009-ben. De két évvel később a 3. rész már nem használ se pajzsot, se életerőt. Nem is vittem végig...
#9
ScooModerátor
#2: Stalker jó találat. Ott tényleg nem nő az életerő. Elfelejtettem.
A Battlefieldben sincs életerő singleplayer módban. Kifejezetten most csak singleről írtam.
TF2: igaz, de az multiplayer játék (ahogy a BF is az elsősorban).
A Skyrimen gondolkoztam, hogy be vegyem e az FPS-ek közé, de végülnem tettem. Az egy belső nézetű szerepjáték még ha lőni is lehet benne. Ha olyan lenne, mint a Hexen volt anno, akkor gond nélkül bevenném.
Minecraft: Nem játszottam vele, így nem tudtam, de azt se FPS szerintem, hanem belső nézetű akármi :)

Egyébként köszönöm szépen a találatokat.

Mindenesetre azt biztosan leszögezhetjük, hogy az életerő már nem általános jelenség egy FPS-ben.
#8
ScooModerátor
#5: Sokáig gondolkoztam mi legyen a blog címe. Eredetileg annak kellett volna lenni, hogy Wii, Xbox és egy kis FPS merengő, de az túl hosszú lett volna. A Wii valóban nem HD konzol. Ezzel igazából az időintervallumra utaltam.
A PS3 egy dolog miatt nem szerepel: ez az én visszaemlékezésem és mivel PS3-m összesen csak egy éjszakát volt nálam két darab játékkal így nem írhattam róla. Ahogy nem írtam az Atariról, a Spectruról, a SNES-ről se, mivel azok nem voltak nekem.
#7
Nagyon jó blog lett, úgy vagyok mint te !! Van wii és xbox 360 nem rég lett !! Inkább a boxot használom , meg pc mellette !! :D
#6
harmadik :) mert hogy volt két előző rész, és azért mert a PS3 ban is ott van a 3 , még nem erre utal a cím :) Az a kocsis gamepad ...figyeltem egy ideig, aztán elolvastam a leírásod...azt hittem hogy azzal a gázpedált lehet kvázi helyettesíteni, és végre kitalálnak valamit amivel "élethüen" lehet adni a gázt (tom, a joy erre van...de nekem az nem fekszik) mikor olvasom hogy az a kanyarodás...wow :DDDD

A HL2 a király, és marad is , a HL3 ig :) megyek is DOD:S ni :) meg CS:S vagy most a CS:GO is jó lett :)
#5
Hmmm, erdekes hogy a PS3-at kihagytad, pedig a cime e blognak "Gamer nosztalgia 3.–A HD konzolok és FPS-ek" ehez keppest a Wii nem HD de szerepel, raadasul mint te is irtad "én egy vérbeli HC gamer vagyok" es megis a Sony masinat kihagyod, vagy ez nem tartozik a HD konozlok koze? Felre ne erts, de akkor mar egyszerubb lett volna ha a cim inkabb mas. Amugy jo a blog, csak kicsit csipi a szemem hogy az Xbox tolti ki szinte az egeszet meg az FPS.
#4
Apropó fps-rpg. Skyrim. Lehet tps nézet is, de csak látványnak jó szerintem.
#3
Mármint battlefield 3
#2
Életerö? A Battlefield is használja, mert %-ban jelzi, csak visszanö, de nem 2s alatt. Hardcore módban meg a rádlönek, úgy kb addig nem lesz több életed, amíg nem találsz medicet. Stalkernek is van. A red orchestra is nagyon reális, bár ott ritkán éled túl, ha meglönek. Team fortress 2. Minecraft. Skyrim.(ezek ketten is fps-ek: lehet bennük löni íjjal :P)
Farcry 2 féle életerö a jó még, ott 5 rublika van, asszem 1-et magától nö, egyet gyorssebésszettel(kihúzod a golyót a sebböl), többit meg igazi medicpackkal lehet növelni.
#1
ScooModerátor
De jó lenne ha rendesen lehetne tördelni...