Kritika: The Wolverine ~ A Rozsomák (Nem Farkas)

A Rozsomák című, legújabb filmes adaptáció a MARVEL képregényvilágából az eddigi egyik legjobban sikerült, leghangulatosabb filmes változata a képregények történetéből merített filmeknek szerintem, amit Rozsomák rajngóinak...

Kommentek

#22
#20: Ahogy említetted, a belső vívódásai nagyon átjöttek, jól érzékeltették. Mivel nem vagyok egy képregényguru, így ezért számomra teljesen idegen volt Logan Japánban, gondolom ezért volt furcsa nekem az egész. :-) De mondom, egyáltalán nem rossz film, sőt! Csak én nem ismertem a háttértörténetet, ezért lehetett szokatlan ez az új helyszín.
#21
#5: ...Vettem, köszi és szerkesztve!^ Erre sajnos már éppen már nem jutotott időm, hogy a magyar címére rákeressek, pedig annó ezt olvastam én is még magyarul is, de most pótolva, kiegészítve vele a cikk! :)
#20
#7: Bocsi, de most erre a kommentre tényleg nem tudom, hogyan reagáljak! ^^

"Lehet a sok japán zavart benne, nem tudom. :-D Na meg ez a modern környezet nem igazán illett Rozsomákhoz/Farkashoz, nekem jobban bejött mikor a "vadonban" élt."

1. A történet alapból is Japánban játszódik, mármint a képregényben. Ez az egyik legjobban sikerült története Rozsomáknak mindmáig.

2. Amennyire modern Tokyo és egész Japán, legalább annyira elkötelezett a hagyományok megtartása és tisztelete terén. Hatalamas ellentétek egy viszonylag kis országban. Logan is éppen ilyen: apró termetű, HATALMAS, állandó belső vívódással, konfliktussal.
Szóval szerintem az egész csak nézőpont, helyes látásmód kérdése ebben az estben.

U.i.: Köszi, igyekeztem és örülök, hogy az értékelésed nálad sem indulhat 8-asnál kissebbről!^ :)
#19
SLi
#12: nem folytatták, egyébként Deadpool durvább dolgokat is túlélt mát pl:
http://25.media.tumblr.com/tumblr_mdx7xjsRB91qby1r2o1_500.jpg
na ilyen sajnos tuti nem lesz a filmben
#18
#13: ...Én is kíváncsi leszek majd, mit fognak kihozni végül Deadpool karakteréből a vásznon, várós az is!^
#17
#15: +1 Örülök, hogy a te várakozásodat sem múlta alul, sőt tetszett a film!^ :)

Szerintem is az eddigi legjobb X-MEN film és Hugh Jackman is jobb volt, mint eddig bármikor, képes volt tovább fejleszteni a színészi játékát Logan szerepében. :)
#16
Na megnéztem. Nem volt rossz, a hangulatot a közelemben lévő fogyatékos molett hölgy rontotta csak el. Az állandó kommenteléssel és horkolással. Ja, persze ő ingyen nézte, dicsekedett is vele (tényleg nem épp elmélyű volt nem vicc!!)
#15
Törölt felhasználó
ma néztem meg, nagyon bejött.
azt kell mondjam az eddigi legigényesebb x-men.
nincs benne ripacskodás, végre.
láttam hogy lehúzták sokan. szerintem leginkább azért, mert megint arra számítottak hogy logan kőkemény lesz. meg mert japánban, és nem nevjorkban játszódik..
japán kimondottan jót tett neki szerintem, én is komálom.
#14
#10: Akkor rosszul tippeltem : ) ....de ez jó, mert akkor odafigyeltek erre!
Bocsi, hogy spoiler-ezned kellett, nem volt szándékos! : )
Majd ha megnézem minden világossá válik!
#13
most nézem, hogy a 2016-ra bejelentett Deadpool filmben is Ryan Reynolds fogja őt játszani, akkor gondolom meg is a kérdésemre a válasz :-D Bár elég sok évet várnak a folytatással.
#12
Látom nagy Wolverine rajongó vagy, ezért tőled kérdezném meg - tegnap pótoltam a 2009-es Wolverine filmet, melynek a végén a felturbózott Ryan Reynolds mégis túléli a fejezést. A kérdésem csak az lenne - folytatták ezt valamilyen módon? Nem találtam semmit a neten róla + ez az új Wolverine film trailerből itélve teljesen más szálon fut.
#11
...Kösz srácok és jó mozizást!^
#10
#8: Na, igen a SPOILER-t igyekeztem kerülni, azért nem részleteztem, hogy az önygyógyító képességével mi történik pontosan. Voltaképpen nem veszíti egyébként el, mert olyan sérüléseket szed be a képessége "elvesztése" után, hogy azt a mutáns képessége nélkül egyáltalán nem élhetné túl, meg nem lenne képes harcolni azokkal a sérülésekkel, ha teljesen meg lett volna fosztva a képességétől.

Szóval arról van inkább szó, hogy nagyon-nagyon legyengül a mutáns öngyógyító képessége, nem számíthat rá annyira, mint korábban. Hogy hogyan gyengül le ennyire a képessége és majd hogyan szerzi vissza? Ahhoz szerintem is inkább nézd meg te is a filmet, nem lövöm le a poént!^

Én jónéven vettem ezt a rendezői húzást, hogy Logan esendőbb lett és nem végig, mint egy TERMINATOR küzdött. :)
#9
Jó kis filmajanló/beszámoló!
Mar rohannek is a moziba de sajnoa meg nem mehetek... :(
Így tovább!
#8
Remek bemutató!
Én sem láttam még a filmet, de mikor hallottam( meg ahogy írod ), hogy elveszíti az öngyógyító képességét, nekem egyből az a kérdés merült fel, hogy amikor a karmok előjönnek, akkor miért nem vérzik, és úgy alapból, miért nem fáj neki?
Bár lehet a film választ ad erre....?
Én amúgy bakira tippelek.
De természetesen megnézem majd, nem szoktak érdekelni a negatív kritikák!
Majd eldöntöm én, hogy tetszik e! : )
#7
Még premierkor sikerült megnéznem a filmet, és nekem annyira nem jött be. Lehet a sok japán zavart benne, nem tudom. :-D Na meg ez a modern környezet nem igazán illett Rozsomákhoz/Farkashoz, nekem jobban bejött mikor a "vadonban" élt. Az egyetlen "hibája" az volt számomra, hogy néhol leült. Tudom, nem lehet mindig az akciót előtérbe hozni, mert kell a történetet is mesélni. (De lehet, hogyha még egyszer megnézem, akkor pedig tetszeni fog.) Mindenesetre le a kalappal előtted első sorban, másodsorban pedig Hugh Jackman előtt, aki nem is áldozatot hozott a film kedvéért, így az értékelésem 8-asról indul. :-D
#6
Ma nézem meg elvileg :D
#5
SLi
Még nem láttam a filmet ezért csak annyit tudok hozzátenni, hogy a film alapjául szolgáló képregény, ha jól tudom, Adósság és becsület címmel magyarul is elérhető.
#4
Jó blog lett deee, hát nem tudom. Nincs bajom rozsomákkal de az hogy 3 trailer és megannyi tv spot után engem még mindig nm győzött meg a film szerintem az nem az én hibám. Pedig vevő vagyok mindenre ami fantasztikus meg szuper képesség meg marvel meg mutáns meg japán meg stb. De egy biztos én nekem ez nem moziban nézős. Viszont az "Eljövendő múlt napjait nagyon várom pedig arról csak forgatási fotók vannak és semmi trailer de már most biztos jobb lesz mint ez. SZVSZ.
#3
A filmet, még én sem láttam, de úgy néz ki, hogy igen lehúzták a földig, az eddigi kritikák.
Pedig rég láttam, egy igazán frankó shinobi\szamuráj leszámolósdis filmet...
De attól még megnézem.