Kiemelt blogok és a látogatószám

Mit tegyél, hogy bekerülj az ajánlóba, valamint megtudhatod mennyi olvasód volt.
  • Írta: Scoo

Kommentek

#34
#33: Oké főnök, rád bízom! :)
Csak arra gondoltam hogy nem is a híreknél, hanem oldalt a blogoknál jelenne meg legfelül mondjuk egy bekeretezett helyen és ott is maradna a következő ajánlóig.
#33
ScooModerátor
#32: Azt nem fogom kérni. Délutáni, esti publikálás lesz az ajánlónál, a facebookon is népszerűsítették. Szerintem ez így már elég. Ne akarjunk túl sokat :)
#32
Scoo, ha tudsz intézkedj abban az ügyben is amit anno Norbiii hozott fel, miszerint nem jó az, hogy amint a blogajánló bekerül a hírek közé, aznap délutánra/estére már a rengeteg új hír a lap aljára sodorja, másnapra pedig már lapoznunk kell és sokunk még csak nem is tud róla...
Ha tudod, érd el hogy pár napig kiemelt helyen legyen mint például a GK mostani híre, hogy új gémkapcsot keresnek... vagy valami hasonló módon...:)
#31
Ezt a havi temat inkabb csajoktol kerdezd :))))))
#30
NorbiiiModerátor
#29: Köszönöm érdemi válaszod. :)
#29
ScooModerátor
#23: Nem győzöm hangsúlyozni, hogy alapból nem fog változni a blogajánló! Minden bekerülhet ami minőségi!
Ez az elsődleges szempont.

Beszélek majd fojesszal és meglátom tudunk e beépíteni valami pontozó rendszert a blogokba vagy legalább egy Köszönöm gombot. Ami pl az ncore-nál is van az nagyon jó, főleg, hogy kiírja a felhasználót is, de szerintem ez nem fog itt menni. Első körben azt szeretném elérni, hogy több lehetőségünk legyen html kód bevitelére. Ha ez meg van, akkor már könnyen lehet szavazót, köszönöm gombot vagy bármi ilyesmit berakni. Remélem össze fog jönni.

Ui: a lájkban nem hiszek. Nem fognak lájkolgatni az olvasók, bármennyire is biztatjuk őket. Nézd csak meg a GK hivatalos tesztjeit. Ott is alig alig van pár lájk, de néhol még komment is alig akad. Payday 2 teszt: 32 komment, 2db lájk. Lost planet 3 teszt: 19 komment, 1 db lájk.

A cikk végén egy köszönöm gomb vagy "Ez jó volt" gomb már sikeresebb lenne.
Egyébként most is meg lehet csinálni, csak némileg bonyolultabb. Készítesz egy gombot tetszőleges szöveggel. A gombból csinálsz egy hivatkozást, ami egy üres oldalra visz, ahova beépítesz egy látogató számlálót. Ennyi.
#28
#27: Ebben igazad van. A lájk-ot is jól látod, de van annak az ellenkezője is: sokaknak tetszik egy írás, de mégsem lájkolják.
Szerintem amúgy nem csak a GK-n, hanem bárhol az interneten, bármilyen cikkre, blogra, és mindenre a neten igaz a következő: Soha nem fogod biztosan, és pontosan tudni, hogy hány ember olvasta végig, és hány embernek tetszett, illetve hány embernek nem tetszett.
#27
Törölt felhasználó
#26: No, igen, alapból nem is értem, hogy miért írtam olvasószámlálót, csak ugye ezzel arra akartam kulyukadni, amit írtam... hogy igazából nem sok értelme van. A lájk már valóban többet takar a valóságból, de vannak olyanok is, akik mindenre rányomják, különösen akkor, ha az egyik virtuális haverjukról van szó - miközben lehet a blogot el sem olvasták. Ráadásul a lájk gomb, csak akkor használható, ha regisztrált tag vagy. Tehát egy látogató, nem fog tudni élni ezzel a lehetőséggel. Egyébként, ezért sem annyira felkapott dolog ezen az oldalon.
#26
#25: igazad van, pont ezért megtekintés számláló. Én is, és más is írta korábban, hogy ez nem jelenti, azt hogy azok mind végig is olvasták, és azt sem jelenti, hogy annyi embernek tetszett a blog, mint amenyit a számláló mutat. Sőt: ha valaki úgy állítja be, akkor nekiülhet a saját blogját kattintgatni, és generálhat több száz, vagy ezer megtekintést vele.

Aki normálisan állítja be (egy ip-ről csak egyet számol) annak ez tájékoztató jellegű adatot ad arról, hogy hányan nyitották meg. És hogy ez mire jó? Ha megnyitották a blogodat, akkor az mégiscsak valamilyen szintű érdeklődésnek a jele, akár végigolvasták, akár nem, akár tetszett nekik, akár nem.

A tetszés, nem tetszésre továbbra is a lájk, és a komment a legmegfelelőbb :))
#25
Törölt felhasználó
Nos, a második pontban leírtakat, teljes mértékben díjazom!

Azért ez az olvasószámláló egy kissé, erős túlzás... Mert ez csak azt számolja meg, hogy hányan nyitották meg a blogodat, de azt a számláló nem írja ki, hogy az illetők elolvasták-e a blogot, vagy csak meglátták, hogy milyen hosszú, aztán rámentek a bezárásra... szóval szerintem, ez egyáltalán nem bizonyítja azt, hogy sokakat érdekelt a blog. Az én írásaimat, speciel kevesebben olvassák el, mert hosszúak. Voltak, akik már jelezték is, hogy ez így Nekik nem nyerő.

Sajnos én is beletartozok a mainstream játékokkal foglalkozók körébe. Szeretnék, más, ritkább játékokat is megismerni, sőt néha találkozom is néhánnyal, de végül annyi idő eltelik, hogy teljesen megfeledkezem róluk.

Sajnos ötleteim, jelenleg nincsenek, de később még lehetnek. Ma teljesen zérón van az agyam!
#24
#23: Szerintem is a "lájk" a legjobb számlálója annak, hogy hány embernek tetszett a blog. Ezért buzdítottam én is mindenkit a használatára :))
Amit Scoo adott tippet, az pedig látogatottság számláló. Nem ua. ,de szerintem mégis nagyon hasznos az is. Akkor is ha csalóka azon okokból, amit én is írtam, más is, meg te is...

DE a kommentek száma még csalókább tud lenni. Én már megfigyeltem, hogy néha van olyan blog, amihez van sok komment, de ha végigolvassuk, akkor ezek egy része lehet, hogy kritika, egy másik fele a blog szerzőjének a reagálásai, máskor pedig egész egyerűen csak egy beszélgetés a témával kapcsolatban, de nem feltétlenül mind a blog dicséretéről szól. Sőt: néha éppen elmennek egy teljesen OFF irányba a kommentek, és sok esetben néhány ember chat szobának használja. A lényeg: sokszor egy 100 kommentes blog nem tartalmaz annyi dicséretet a bloghoz, mint amihez nincs csak 5 komment, de abból mind dicséret. Viszont az is igaz, hogy azért mert nem dicsérték olyan sokan kommentben, attól még lehet, hogy sokaknak tetszett, és jó volt az írás, csak sokan nem akarnak kommentelni, akkor sem, ha tetszett nekik.

Saját tapasztalat, és példa: nem régóta blogolok, de már nem egyszer előfordult velem a következő: egy GK-s taggal véletlenül, más témában váltottam privát levelet, aminek során véletlenül kiderült, hogy amúgy nagyon szereti a blogjaimat, de csak azért nem kommentelt, mert annyira jó volt, hogy ahhoz nem tudott volna mit hozzáfűzni úgysem, és/vagy nem szokása olyanokat kommentelni, hogy "jó voltál haver". Nem egy emberrel jártam így. Talán ez is a magyarázata részeben annak, hogy a kevés kommenttel bíró blog néha lehet, hogy sokkal jobb, mint amihez lényegesen több a komment.

Száz szónak is egy a vége: lájkoljátok azt, ami tetszik :))
A megtekintés számláló pedig szerintem nagyon hasznos :))
#23
NorbiiiModerátor
Szerintem minden írásnak helye van a bogajánlóban, ami minőségi, és mindennek, ami játékkal foglalkozik, itt az lenne a kérdésem, hogy csak tetszek és ajánlók kerülnek be??? Mert én is egy sajátos utat járok, és nem nagyon írok teszteket, se ajánlókat. :(

Számláló:

Ez jó ötlet, de nagyon csalóka. Ugyanis, aki ráment egy blogra, ott már hozzáad egy számot, viszont lehet, hogy aki ráment, annak nem tetszett a blog, és mikor a végére jutott, akkor úgy van vele, hogy ez nem volt jó blog. Viszont már ráment, és kimutatta a számláló!

A legjobb viszonyítás: a LIKE, és a KOMMENT! Akinek tetszik az dobjon egy like-ot (jól mondja Frank) egy like kattintás kb 1-2 másodperc, szerintem ennyit meg lehet tenni. Vagy dobjon egy kommentet, hogy neki tetszett. Ennél hitelesebb forrás szerintem NINCS!

Viszont ez nem azt jelenti, hogy a kevés kommentet kapó blog, ne lenne jó, dehogynem! (Ezt külön kihangsúlyozom, mert lehet nagyon is jó!) Kapott már bitang jó írás is 1-2-3 kommentet, pedig nagyon jó volt maga az írás. Itt a kulcs, hogy jó témát válasszon az ember, és jól írja meg, ha ezt megteszi, akkor többségében (nem mindig) de lesz érdeklődés!

És most jön a lényeg:

Pl: Ha valaki kiírja címnek, hogy: a "PC sz*r" akkor biztos jön 10-20 komment, és lehet elküldik a fenébe egyesek. De ha valaki ír a "komoly zenéről", hiába írja meg állatira jól, de benne van sajnos, hogy NEM LESZ sok komment! Szerintem ez a titka az egésznek. :) :)
#22
A "látogatószámláló" nagyon jó dolog, ezért hatalmas köszönet érte! Sokszor el voltam kenődve, mikor max 5 komment jött az egyik bejegyzésemre. Azt hittem nem olvassák... Ellenben volt pár gyenge bejegyzés, ami a 100-as kommentet is elérte. Kérdeztem magamtól "ez van tele kommentekkel?" (hasonló, mikor meglátok egy jó csajt és egy gyökér palival smárol :D).
Szóval tényleg köszi, elkezdek újra blogolni! :)
#21
#19: Igen, én is örülnék ha kicsit többi pozitív vagy akár negatív visszajelzést kapnék, mert gyakorlatilag jelen pillanatban fingom sincs, hogy mit gondolnak a blogjaimról, mindig ugyanaz a pár ember kommentel csak.

Én is mostantól megpróbálok kicsit változatosabb blogokat csinálni. Tervben van már például Androidos játékok bemutatása is, ezzel eddig nem igen foglalkoztak itt szóval ha lesz rá elég igény akkor arról is csinálnék pár blogot. De egy F2P játék bemutatása is tervben van.
A havi téma szerintem jól hangzik, de csak bővebb témákkal (Scifi, gengszterek, középkorban játszódó játékok stb.). Mert egy szűk témával valószínű lenne, hogy egy hónap alatt többen ugyanarról a játékról írnának blogot.
#20
ScooModerátor
#19: Ezért szerettem volna berakni a blog végére egy ilyen szavazót, amit szintén pofonegyszerű létrehozni, de a GK blogmotorja nem dolgozza fel sajnos. Fojesznél rákérdezek, hogy van e rá mód, hogy több szerkesztési lehetőségünk legyen.
#19
#17: Nekem nem nő a szám, ha frissítek. De amúgy igazad van olyan értelemben, hogy még ha alaki úgy állítja be, hogy egy IP-ről csak egyet számol, akkor sem lehet tudni, hogy hányan olvasták végig a blogot. Mert lehet, hogy sokan megnézték (a számláló megy), de közben a legtöbben lehet, hogy a feléig sem olvasták el.

Ezért tehát nekem lenne még egy javaslatom:

Kedves GK-s tagok, mindenki: Ha tetszett egy blog, amit elolvastatok, akkor légy szíves LÁJK-oljátok. Természetesen a GK-s lájkra gondolok. Csak egy kattintás. Megmondom őszintén én is csak mostanában kezdtem el használni. Vagy írjatok egy rövid kommentet: "jó volt", vagy ilyesmi. Elég egy szó is.

Szerintem sok blogger van, akinek ezek nagy erőt adnak a további íráshoz, de ezek hiányában akár el is mehet a kedvük a blogolástól. Szerintem sok bloggernek jól esne a minél több visszajelzés. Legyen az dicséret, vagy épp jó szándékú, építő jellegű kritika, kiegészítés, észrevétel.

Szerintem a bloggereknek a visszajelzések sokat számítanak, mert NEKTEK írnak, többi GK-s tagnak, olvasónak, és blogger társaknak.
#18
ScooModerátor
#17: Majd tesztelni kell. Van sok számláló a neten. Mindenesetre nálam nem nő mindig egyel. Persze mondom, ez max viszonyítási alapnak jó a blog írójának. Mindenesetre ha már használni fogjuk egy ideje, akkor lesz egy kis statisztikánk is és tudni fogjuk, hogy mi számít már soknak.
#17
#14: Értem én, de akkor te se a jót használod, mert ha dobok egy frissítést akárhányszor ezen az íráson mindig 1-el megnő a számláló...szóval ez ha az egyedit állítottad be akkor nem működik rendesen, mert bárhány kattintással egy ember pillanatok alatt feltolhatja 100-ra meg még többre szóval nem valós a dolog.
#16
YanezModerátor
Jók az ötletek, bár a havi téma nekem sem nagyon kóser. Továbbá az általad ajánlott témákról sem fogok nagyon írni, mert mint ahogyan mondtad, már megvan a saját kitaposott ösvényem vagy mi.

A számlálós dolog viszont nagyon jópofa! Már rég gondoltam arra, hogy milyen jó lenne egy ilyen, köszi!
#15
#12: Teljesen igazad van. DE szerintem az unique opció pont arra jó, hogy egy ember, ha 100x kattint rá, akkor is csak egynek veszi a számláló, én ezért kérdeztem rá.
Aki mégis arra, és úgy használja, hogy a saját blogját kattintgatja órákig, csak azért, hogy magas számot mutasson... hát azt csak sajnálni tudom, mert elég szánalmas az az ember, aki ilyet tesz....

A többi dologban igazad van. Az, hogy nem kommnetelnek sokan nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem jó a blog, és fordítva: ha sok a komment, attól még nem biztos, hogy jó a blog. A számláló "becsületes" használata szerintem viszont jó arra, hogy az illető legalább nagyjából látja, hogy csak két ember olvassa a bloját, vagy 200. Szerintem nincs olyan, akit ne érdekelne, hogy kb. hányan olvassák azt, amit ő kreált Még ha le is tagadja... akkor is azért teszi ki az ember a blogbejegyzéseit, hogy mások is olvassák azt. Ha nem így lenne, akkor nem tenné fel,l hanem csak egy titkos napló lenne, egy titkosított flash disk-en :))