Ismertető és előzetes - X-MEN: Az eljövendő múlt napjai (Days of Future Past) - 1.rész

Az általam legjobban várt, jövő év közepén, 2014. május végén mozikba érkező képregény adaptációról, feldolgozásról írok most nektek. Két részben, mivel kapásból lehet már most is rengeteg dolgot írni róla.

Kommentek

#26
#25: ...Na igen ,emiatt picit én is tartok az új X-MEN filmtől, amíg ki nem jön: A Superman filmben is meglett volna az óriási lehetőség, mégsem lett nagy durranás sajnos szerintem sem végül.
#25
#24: Na igen, a jó öreg Watchmen... annál jobb képregény filmet még jómagam sem láttam az elmúlt évek során :) Hogy lehetett az acélembert így elszarni...
#24
#23: Én Mr Gibson és Willis helyett John Travoltát hiányolom és persze Samuel L. Jackson-t!!! ;D

Tréfát félretéve a Denevéremberben egész egyszerűen az a szép, hogy NEM szuperhős!
Természetesen, innentől kezdve őt könnyebben el lehet képzelni egy valós világban (Na jó, mégsem, mert számtalanszor meghalt volna már ő is a valóságban. xD), mint az X-MEN tagjait, akik köztudottan viszont EMBERFELETTI, mutáns szuperképességekkel rendelkeznek, ezért őket kár is lenne a realitás talajára nagyon helyezni, hiszen nekik a SCI-FI és a FANTASY a táptalajuk.

Akik persze nem rajonganak a Sci-Fi és Fantasy elemeket tartalmazó filmekért, azoknak pl. az X-MEN filmek tuti, hogy nem fognak bejönni, ám pl. a Denevérember/A SÖTÉT LOVAG (mert most ugye így divatos már csak emlegetni) a maga "valóságával" bizonyára szimpatikusabb lesz, ez bizony tényleg így van. ;) Éppen ez a szép az egészben, hogy még a képregényfedolgozásokban is mindenki megtalálhatja a maga kedvencét, akárcsak a képregényekben is magykban. Nekem az X-MEN-t egyébként csak a WATCHMEN überelte, szárnyalta túl, képregényben/filmben egyaránt 1 hangyafas@nyival! :)
#23
#22: Mel Gibson-t és Bruce Willis-t azért hiányolom a stábból... Na de mindegy, egyébként "Farkas" is egyre fáradtabb a szerepre és kezdenek látszani rajta az évek... szóval nyugdíjazhatnák már az öreg Jack-et.... : ) Az X-men filmek alapvető hibája, hogy rendkívüli módon figyelmen kívül hagyja a fizikát és a valóságot... szóval addig, míg farkasról, vagy éppen magnetoról beszélünk addig királyság van... de ha egy olyan mutánsra gondolok, mint például árnymacska... aki eltűnik, az odáig oké hogy eltűnik... node a ruhája miért veszi át a képességét? Érti még valaki, amiről beszélek? Hogy semmibe veszik a biológiai és fizikai törvényeket... Az X-men szerintem egy rendkívül jól összerakott univerzumban játszódik, mindazon által ki lehetett volna hozni belőle sokkalta többet, ha olyan szintű realitásokat visznek bele akár a Sötét lovag... ha jobban kidolgoznak egy-egy mutánst és azok képességeit a lehető legjobban átültetik a való életbe és az általunk ismert természeti törvények alapján magyarázatot is adnak rájuk... nehéz megfogalmazni igazából a problémát ami szerintem mindenkinek kúrogatja kicsit az agyát, hogy miért kell mesét gyártani komoly színészekkel...
#22
#21: John Travolta nem kertel, megmondja a tutit! :D A Bosszúállók esetében szerintem is picit sok a humorizálgatás. Pókfejnél ez még elment, hiszen eleve egy fiatalabb korú szuperhős, plusz a képregényekben is nyomatta a favicceit az ellenfeleinek folyvást, stb. A Bosszúállóknál már viszont a faviccek egy réesz valóban hanyagolható lett volna, de úgy van, ahogyan mondod: sajnos ezeket a filmeket a nagyközönségnek szánják, így ezért is teszik emészthetőbbé a fiatalabbak számára, ill. azok számára még, akik nem olvasták a képregényeket. Így egy rajnogó beülhet a moziba pl. a barátnőjével is, anélkül, hogy az az első 5 perc után sikoltozva kirohanna. Ez csak egy rögtönzött példa, lehet nem is a legjobb, de talán érted, hogy miért kell ilyennek is lennie.

Új Denevérember filmek számomra nem voltak szórakoztatóbbak, mint pl. a régiek közül az első kettő. Számomra azokban tetszettek legjobban a kosztümök, a karakterek, az egész hangulata, stb. A legutóbbi Denevérember film vége pl. számomra röhejes volt már, annyira túlzás volt, amit ott az uccsú 30 percben elénk tálaltak. :D Ettől függetlenül nem szarozom, mert végülis szórakoztató volt, voltak benne nagyon jó részek, de számomra nem a legjobb Denevérember film volt a legutóbbi.

X-MEN filmek eddig sem és ezután sem nyomatják a sok faviccet, persze egy kis humor akad a filmben, de az kell is, a szereplők személyiségeinek árnyaltabb érzékeltetéséhez, bemutatásához is, mint a képregényben is.
DC-ben egyébként a Superman filmeknél várok már egy nagy javulást, ott az van eléggé még mindig hadilábon, de a Denevérember filmek valóban nem rosszak, kedvelem én is őket, bár ugye már a képregény miatt is azok felnőttesebbek, komorabb hangvételőek, szóval kér is a MARVEL Bosszúállók filmjéhez és azok szereploihez hasonlítgatni.

Szerintem az X-MEN filmek egyre jobbak összességében, az X-MEN: Elsők eszméletlen jó lett, de persze majd meglátjuk jövőre, hogy ez milyen lesz, én mindenesetre várom és bízom benne, hogy nagyon jó lesz, az eddigi legjobb lehetőleg! :)
#21
Nem tudom... szerintem hulladék egy mozi lesz és a húzó nevek nélkül már nem tudnának egy értelmes X-ment sem összehozni... mert kiégett a széria, az összes képregény film a végét járja főleg a marvel gyermeteg humorától szánalmasan bűzlő bosszúállók széria is... a vasemberrel az élen... elcseszett gyerekeknek készült szarság, ami mit sem bizonyít jobban hogy ez az egész csak a pénzről szól és hogy minél nagyobb köszönséggel nézessék meg ezt a szart... egyébként, ha minőségi szuperhős filmet akar nézni az ember, akkor tessék Sötét lovag trilógia... ámen
#20
#18: Egyébként szívesen! :)
#19
#18: Lehet, hogy csak a profilképed sugallja ezt nekem..., de te most be voltál szívva? xD :D
#17
#12: Kösz, hát arra én is, de NAGYON! ;D :)
#16
#11: Kösz, akkor igyekszem minnél hamarabb összehozni a folytatást, persze azt is minnél tartalmasabbra összehozva! :)


Lenne tippem egyébként nekem is, hogy miket kellene a MARVEL-nek feldolgoznia még és eddig jó úton is haladnak hozzá, mert szinte minden jelentős szuperhősüknek volt már legalább egy önálló filmje. Pl. a Secret Wars/Titkos Háború feldolgozása állejtős lenne, az már tuti! ;D
#15
#10: Ezer hála és köszönet előre is! ;D

Mégiscsak megérte tehát, hogy belekezdjek ebbe a nagyobb lélegzetű blogba/cikkbe ezek szerint, amihez azért a források ellenőrzése, linkelése sem kis munka volt már, csak hogy picikét fényezzem is magam. ^^ :)
#14
#9: Köszke! :)

A múltbéli/jelen részeknél Árnyék is lehetne valóban, a jövőben ugye sajnos már nem sok szerepet játszik, hiszen egyike volt azoknak, akit hamar elintéztek a mutánsvadász robotok.

A `99-es rajzfilmben valóban Bishop ugrik egyet az időben, lelkestül és testestül, de eddig úgy fest, hogy a film inkább a képregényt, a történet alap forrását szeretné inkább jobban követni, bár ugye már abban is vanna kváltozások, így pl. Logan lelke ugrik vissza Kitty leke helyett és Kelly szenátor helyett Regan elnök eskütétele lesz a merénylet ideje, ami nem csoda, hiszen Kelly szenátor már a film változatokban meghalt, menthetetlenül szétfolyt, miután maga is mutáns lett.

Hugh Jackman eszméletlen jó a Rozsomák szerepre, nem véletlenül őt választották szerintem az időugrásra, hiszen a nézők imádják. Nekem pl. a Nyomorultak c. tavaly év végi filmben is nagyon kellemes meglepetést nyújtott az alakítása. Korunk egyik legjobb színésze Hollywood-ban szerintem, örülök, hogy osztanak is rá szerepeket folyamatosan. A többi színész is szerencsére nagyon jó szerintem az X-MEN-ben, nem véletlen, hogy egyre jobb csak a széria és reméljük ez így is marad!
Állítólag új ROZSOMÁK film is fog érkezni ismét James Mengold rendező és Hugh Jackman színész párossal, amit én szintén nem bánok, izgítottan várom, hogy pontosan most melyik képregény részeket gondolták feldolgozni! :)
#13
#8: Amit linkeltél az sem rossz, de köszi, örülök, hogy az enyém is bejött!^
Hát én is eléggé nagy reményeket fűzök hozzá, de gondolom ezt sejtetted! :D
#12
Jo blog lett ! A filmre kivancsi leszek.
#11
Nagyon jó blog!
Várom a kövit!
Már egy ideje várom a dilmet, remélem amire észbe kapok már kinn lesz. Addig is megnézem a farkasnak csúfolt Rozsomák filmet. Közben pótlom a képregény kimaradásaimat. Jövőre a végén már mindent érteni fogok! :)
Én még egy olyan filmre várok amiben majdnem minden Marveles benne van. (Bosszuállók és X-Men fasza lenne együtt.)
#10
ScooModerátor
#7: Bele bele olvastam azért. Hidd el, én nagyon spoiler fóbiás vagyok.
Ettől függetlenül látatlanba is eltudom majd dönteni, hogy menjen e az ajánló hétfőn ;)
#9
Jó lett a blog!
Annak kifejezetten örülök, hogy Bishop is benne lesz, viszont azt nem értem, hogy Árnyékot miért hagyják ki? Ő a kedvencem, és elég erős és látványos a képessége. Kár érte.

Mellesleg az rajzfilmsorozatban ha jól emlékszem, senki lelke nem utazott vissza, hanem magát Bishopot küldték, hogy állítsa meg a merényletet, amit Gambit követett el. Vagyis igazából Rejtély, csak Gambit alakjában.

Én anno a Wolverine and the X-men-t végignéztem, és azt kell mondjam elég jó sorozat lett. Pedig féltem tőle, hogy valami gagyi lesz a címe alapján. Azt hittem megint valami Rozsomákközpontú történet, azért van az ő neve elől. De tévedtem, hisz csapat orientált lett a sorozat, amit mindig is szerettem az X-menben.
Azt viszont nem értem a mai napig, miért Rozsomák van így felkapva, hogy kapott 2 spinoffot is, meg itt is őt küldik vissza. Meg konkrétan már az X-men 3 ban is mondhatni ő volt a fő karakter, a többiek meg mint háttérbe szorultak. Holott a X-men emlékem szerint mindig is a csapatról szólt.

Amúgy nálam is ez a legvárósabb film a jövőben. :)
#8
Nagyon várom!
Én anno a fantazmo oldalán tájékozódtam a filmről...:

http://fantazmo.hu/10-dolog-amit-tudni-kell-az-x-men-az-eljovendo-mult-napjairol/

...de szó se róla a te írásod elég profi munka.
Más tészta, hogy nekem az Elsők is nagyon bejöttek. Mondhatni nagy reményekkel fogok beülni erre.
#7
#6: Mivel a film csak egy feldolgozás lesz, nem fogja pontosan követni a képregény történetét, ill. az ott bemutatott cselekményeket, akárcsak a korábbi X-MEN filmek (v. bármelyik MARVEL filmet felhozhatnám akár példának), így csak mérsékelten kell itt a SPOILERtől tartani, hiszen én az alaptörténetet, a képregény verziót mutatotm be picit itt inkább, azt is csak nagyvonalakban, hogy a képregényhez képest rövid film összetettebb, több idősíkon játszódó története és cselekményei mégis érthetőbb legyen könnyebben mindenki számára majd.
Azok részére is, akiknél kimaradt korábban ez a történet az X-MEN képregény/rajzfilm világából.

Bár az alap nagyrészt nyílván nem fog változni, de biztosan lesznek benne új dolgok, mint pl. a legutóbbi Rozsomák filmben is. Szóval szerintem ennyi "spoiler" nem árt, bőven lesz a filmben meglepi szerintem majd, ami sokkal élvezhetőbb lesz, ha már picit ismerjük a majd ott ránkzúduló karakter, szuperhős/szupergonosz tömeget, ill. a közegüket, világukat.