Ismertető és előzetes - X-MEN: Az eljövendő múlt napjai (Days of Future Past) - 2.rész

A cikk első részében a film hátterével, képregényes múltjával ismerkedhetettek meg egy kicsit, most pedig a jövőre várható filmről, annak világáról tudhattok meg mégtöbbet!

Kommentek

#20
#19: Jean halála még a képregényben sem egyszerű eset, köszönhetően az ún. Főnix erőnek. Röviden feltámad, akár eggy igazi Főnix madár, a hamvaiból is. Rachel egyébként a filmben nem lesz benne, az oldalamon is olvashatsz róla az új hírekben, helyette más segít majd Rozsomáknak visszautazni az időben... ;)
#19
#10: Köszi a válaszokat. Igazából majd kiderül minden (remélhetőleg), amint megjelenik a film, csak legyen türelme az embernek azt kivárni. :)

Rachel kimaradt nekem úgy tűnik. De most már legalább ez az üresség is betömve. :) Viszont így felmerül egy újabb kérdés: ha Jean meghalt a 3. részben, akkor ugye nem lehet az Ő és Küklopsz gyereke, nemde? Hacsak nem szült két jelenet közt egy lányt... :D
#18
#17: Nem, mert ma, még hétvégén szeretném letudni az előzetesem/ismertetőm harmadik, befejező részét is. :) OK, meglesem majd, kíváncsi vagyok rá.
#17
drakecsajModerátor
#16: Vao, latom nem tudsz aludni xD
Egyebkent en csak a 3. reszt lattam moziban, es az ujsagban olvastam elotte par nappal hogy a rendezo mondta hogy ulje vegig mindenki a szereplolistat meg a tobbi dolgot mert a vegen lesz egy rovid jelenet.
#16
#15: Nem láttam a mozikban az első 3 részt..., egy ideje már megvannak Blu-rayen, de nem volt még időm rájuk...egészen mostanáig.
#15
drakecsajModerátor
#14: Nem tudtad hogy van ilyen? :O
En mar akkor tudtam mielott kijott volna moziban. Tesommal direkt vegigultuk mire lement a szereplolista meg a tobbi iromany, az emberek meg total hulyenek neztek minket hogy miert ulunk meg bent xD
#14
#13: Holnap újranézem az összes részt, de köszi, hogy felhívtad a figyelmem a végére! ;D
#13
drakecsajModerátor
#10: Gondolom lattad a 3. reszt. Szoval mikor lemegy a szereplolista ott van egy kis jelenet. Ott a prof mokeszolt valamit, hogy az agyilag hulla beteg (mutattak mikor magyarazott a diakoknak a suliban) agyaba ultette sztem a tudatat vagy vmi hasonlo. Nezd majd meg.
#12
#11: Köszi! :)

Készítenék többet is, de a saját oldalam leginkább PC-n megjelenő, v. már megjelent szerepjátékokról szól többnyire, szóval, ha írni van kedvem és időm, rendszerint azokról írok inkább. Erre már sajnos ritkán futja az időmből, pedig elég nagy képregény falónak számítok már rég óta (még most is), főleg MARVEL képregények terén vagyok tájékozott, de persze Dark Horse, DC kedvencek is vannak, azokból is ismerek, olvastam már több címnek több számát is. Pl. ALIEN, Predator képregényeket is olvastam már jópárat, de persze a Denevérembertől is rengeteg sztori ismerek már.
Ha egy konkrétabb film végre készülne DC-ből is, akkor rájuk is szánnék időt, hogy írjuk róluk, mert egy ígéretes film kapcsán azért jóval többen lennének ugye kíváncsiak az írásomra, a filmes feldolgozás képregényes alapjára, változatára is.

Talán lesz vmi film nemsokára készülőben, ahol Batman & Superman közösen szerepelnek, ha a képregényeket veszik ott is alapnak, akkor arról már fogok én is írni! ;) :)

Kérdésedre a válasz ennen a cikkemnek a folyatásában, kibővített változatában, itt: http://pcrpgkozosseg.web4.hu/cikk/ismerteto-es-elozetes-xmen-az-eljovendo-mult-napjai-days-of-future-past-2resz
De nem vagyok szőrös szívű, itt is leírhatom röviden: gondolati úton fut csak össze saját magával a prof a mutáns képességének köszönhetően az előzetes végén azt jelenítik meg csupán, nincsenek teljes valójukban, a testükkel is azonos helyen. ;)
Hogy pontosan ez hogy sikerült, 2 magyarázat lehet: 1. Segített neki valaki a jövőben. Az, aki Rozsomák lelkét/tudatát is visszaküldi a múltba. Ővalószínű Rachel egyébként, de még nem biztos, hiszen csak a kezeit láthattuk Logan feje mellett az eddigi, első rövid előzetes során. 2. Szintén a jövőben, a prof használta a Cerebrót (ami felerősíti a telepatikus képességeit), ami ott már jóval modernebb. Esetleg mindkét korban, a múltban és a jövőben is egyszerre használta a prof a cerebrót és úgy sikerült kapcsolatot teremtenie magával nem csak a téren, de még az időn keresztül is. A legvalószínűbb magyarázat az 1. azonban, Rachel segített neki a jövőben, de talán majd egy későbbi előzetesben erről többet is láthatunk, ezért nem mentem a cikkbe ebbe bele még jobban..
#11
ÁÁÁÁhhh. Nagyon jó blog lett és köszi a sos sok érdekes infót. Sokkal de sokkal sűrűbben kéne csinálnod képregényes marveles dc-és bogokat. Rendesen vevő vagyok rá.

Egyénként már jó sok kérdésre választ kaptam itt de, egyet szeretnék feltenni én is.

A Trailerben a végén az öreg meg a fiatal X prof szembenéznek egymással. Azt hogy hozzák össze?
#10
#7: Köszönöm!

Jó kérdések egyébként nagyon! ^^

Újra kell néznem sürgősen már az összes részét, mielőtt még kijön ez, mert egész fogasak a kérdéseid így hirtelen, de lássuk csak! :D


3. Nekem úgy rémlik, hogy egy italban Magnetó egyik őrének is a film változatban Rejtély egy kis vasat csempészett, ami aztán éppen elég volt a mágnesesség urának, hogy kiszabaduljon. Szerencsétlen őrt még fel is kapta a levegőbe, pedig azért annyira rengeteg vasat nem ivott meg. :)
Szóval valami hasonló lehet esetleg Rejtélynél is itt majd a szitu talán.

Küklopsz/Scott Summers és a Csodalány/Főnix/Jean Grey a szülei Rachelnek.
Bővebben google, ha nálad esetleg nagyon kimaradt, a cikkemben írtam pár lényeges sort azért róla! ;D Ő még hivatalosan incsen bejelentve, hogy a film része lenne, de logikus lenne.

Igen, Blink eleve másik dimenzióból származik eredetileg, Árnyék meg ugye mondhatni a Poklot járja meg teleportáláskor 2 helyszín között, csak olyan gyorsan, hogy nem is tudatosul még benne sem, hogy a 2 pont között, teleportálás közben hol is járt a teste. Szóval valóban eléggé különbőznek a teleportálásuk módjában, de gondoltam így is elég sok az új infó már azoknak a cikkben, akiknek kevésbé ismert a képregények világa, így ezzel már nem tetéztem most. :)


2. Filmek alatt itt ugye most nem sorozatot, hanem mozifilmeket értünk, így ne is várd sajnos, hogy ott minden töviről hegyire el lesz magyarázva, elvégre max. 2 órás szokott lenni egy átlag mozifilm! ;)
Ezért is jöhet persze kapóra talán az ilyen ismertető cikk, mint amit itt írtam, hogy ne csak a képregényfaló rajongók vágják majd pontosan, hogy hogy is van az egész, amit a filben láthatunk majd.

Szóval "Rózsamák" egyébként egészen egyszerűen gyerekkora óta rendelkezik a csont karmaival, amivel az igazi apját egy enyhén szólva szerencsétlen balesetben meg is ölte, hirtelen indulattól vezérelve, nem tudván, hogy valójában az apjára támad. Később kapja a fém ötvözetet a csontjaira, beleértve a csontkarmát is.
Karmát ugyan elveszítette, de önygyógyító képességének hála visszanő neki, mint a gyíkoknak a farka. Persze az adamantium nem kerül vissza a mutáns képességének köszönhetően, de az adamantium beültetése megismételhető dolog nála, szóval ennyi.

1. Na erre én is kíváncsi vagyok, mert bizony én sem tudom pontosan, hogy az X-MEN filmek harmadik részben, mikor Jean/Sötét Főnix a Proffot elintézi, akkor pontosan melyik képregény részt is dolgozhatták fel és onnan hogyan kerül majd vissz a prof az élők soraiba. Egyenlőre nyitott kérdés számomra is..., lesz időm elmélázok róla, meg esetleg neten is utánanézek, mások mire jutottak a film ezen részével, jelentével kapcsban. :)
#9
#8: Nekem is az volt a kedvencem Ororó ábrázolásánál! :)
Bízzunk benne, hogy nem cseszik el, rengeteg jó színész kapott szerepet benne, meg a történet is kiált egy remek sci-fi filmért ugye!
#8
SLi
Brian Singer az X2-óta nem csinált jó filmet, akármennyire is szeretem a First Class-t semmi jót nem várok ettől a filmtől, sajnálom hogy nem Matthew Vaughn rendezi a folytatást, legalább a forgatókönyvet írhatta volna ő, de én lennék a legboldogabb ha rám cáfolnának. egy mohawk frizurás Vihar mint a képregényekben azért ütött volna :D
#7
Nekem volna pár érdekes kérdésem:
!!!SPOILER!!!
1. Arra nagyon kíváncsi vagyok, hogy a professzor miért is él egyáltalán? Hiszen ő porrá égett a 3. részben. Remélem nem valami gagyi magyarázattal hozzák vissza őt.
2. Pont most fejeztem be a Rozsomák filmet, és ugye ebben úgy van vége, hogy Logan elveszíti az adamantium karmait, és helyette megint a régi csontkarom lesz (bár ezt se értettem a filmben, hogy ez miként jött létre...). Viszont az előzetesben megint megvannak a fémkarmai. Miként? Remélem erre is kapunk választ majd.
3. Szegény Rejtélyt hogy képes magához húzni Magneto, ha nincs rajta semmi fém?

Amúgy Rachel Summers ő rokonságba van küklopsszal? Nekem ő valahogy nem rémlik egyáltalán, hogy kicsoda is.
Viszont Blinkről egy kis érdekesség. Ha jól rémlik nem úgy teleportál mint Árnyék, hanem ő teleportokat hoz létre(rózsaszín). S ellentétbe Árnyékkal, ő bárhova tud teleportálni, nem kell látnia a célterületet; szóval az egész föld területén (vagy akár más bolygókra is?). Meg képes egész csoportokat is elszállítani a portálásával.

Meg kell hagyni, rég volt már, hogy én ennyire vártam egy filmet, mint ezt. :)
Amúgy grat a blogért ismét.
#6
#5: Egy "hangyányit" frissítettem, kibővítettem itt is közben, örülök, hogy tetszik és követhető a kis ismertetőm! ;D :)
#5
drakecsajModerátor
Megmondom oszinten hoogy mikor eloszor lattam a trailert elegge zavarodott voltam, nem ertettem mivan, de igy ezutan az osszefoglalo utan mostmar minden vilagos, koszi szepen!
Varom a kovetkezo reszt :)
#4
#1: Remek, örülök, hogy tetszett! :)
#3
#2: Köszke!
Tervbe van már véve egy új Rozsomák film, plusz állítólag egy X-FORCE film is, amiben akár Deadpool is majd szerepelhet! ;)
Igaz, a megjelenése akkor annyiban változni fog, hogy világos szürke-fekete szerelésben, a piros-fekete helyett, de a viselkedésén ez mit sem fog változtani azonban. :).
#2
Megint jó blog és megint siess! :D
Amúgy a színészeknek mennyi idejük lehet? Csomóan egyszeree vagy 3 filmen dolgoznak. Ellen Page is... Játszik most 2 filmben és a Beyondot is csak most fejezte be... Csak úgy eszembe jutott...
Amúgy ha ezt jól megcsinálják akkor már csak egy jó Deadpool filmet kéne csináljanak és egyelőre jó minden.