Még 3 nap van hátra a The Witcher 3: Wild Hunt megjelenéséig - A GOTHIC játékok rajongóinak...

...új "zarándokhelye" érkezik? (Ez az írásom elsősorban GOTHIC és Witcher rajongóknak szól!^)

Kommentek

#7
Ha kedvenc open-world RPG-t kéne mondjak, akkor az Oblivion-t mondanám.
#6
A Gothicnak csak a 3. részével játszottam, ami kezdetben olyan bugos volt, hogy egy olyat is bekaptam amitől nem lehetett befejezni a főszálat. Ennek ellenére nekiálltam újból a későbbi nem hivatalos javításokkal és volt vagy 2-3 végigjátszásom. Imádtam a havas és sivatagos területek hangulatát. Harcról annyit, hogy kezdetben mindent íjjal csináltam, aztán magasabb szinteken előkerült a kard, amit végül kiegészített a mágia.

A Witcherhez annyit, hogy amikor először játszottam az első részével, egyszerűen imádtam. Kőkemény hangulat. Lehet hogy mai szemmel a hasonló NPC-k és a harcrendszer nem mutat olyan jól, de akkoriban teljesen magával ragadott a világ és a történet. Rendkívül tartalmas volt.
A második rész már "felhasználóbarátabb" volt, de talán valamivel kevesebbnek éreztem az első résznél, pedig ha különvesszük az egyes aspektusait, akkor azokban jobban teljesít az elődnél.

A W3-at várva várom :)

UI: a Gothichoz még annyit, hogy a kiegészítő a 3. részhez szerintem nagyon nem sikerült jól. A későbbi Risen sorozat sem tetszett. Ahogyan a G4-nek titulált akármicsoda sem, amit már más csapat készített.
#5
Gothic 2 nálam a No1. open world (bár azért ott még elég szűkösek voltak a területek, de fogjuk rá na:D) RPG, imádtam minden percét. Az 1.82-es (vagy 1.83-as, nem tudom pontosan) communitiy patch után a 3. rész is maga volt az álom, az egyik leghangulatosabb játék amivel valaha dolgom volt, végigvittem már vagy 4x (Abból mondjuk egyszer csak majdnem, mert épp vígan szaladgáltam a sivatagban úgy lvl 60-70-es karakterrel, aztán egyszer csak bumm, áramszünet...és amikor betöltöttem a mentést a kezdő helyszínre érkeztem egy szál szintben, szóval evett a fene rendesen-.-) Tény viszont, hogy a Witcher játékok világa ezerszer kidolgozottabb, és a sztori is köröket ver a Gothic (de ha már itt tartunk a TES) szériára, de azért arról ne feledkezzünk meg, hogy a CD Projekt Red hozott anyagból dolgozik, Andrzej Sapkowski pedig olyan fantasy világot hozott létre, ami lepipál körülbelül mindent a témában, talán a Trónok Harcát kivéve, de ott meg a fantasy körítés igazából csak egy kontextus a politikai csatározásoknak. Szó mi szó, mindkét széria másért jó, de mivel Gothicból megy az első három rész, Witcherből meg csak az első, így előbbivel - kizárólagos alapon - jobban elvagyok:D
#3
#2: Többször is nekiugrottam a részeknek de soha nemtudott igazán beszippantani. Hiába a kidolgozott világ vagy szereplők, ha maga a játék több sebből vérzik.
#2
Éltem haltam a gothicért, de valahogy ez a witcher, nem tud érdekelni.

DON, akkor te nem igen játszottál a Gothic sorozattal. Mai napig, aláz rengeteg játékot. Minden helyszíne élő volt, minden karakternek személyisége volt. Az NPC-k napi teendőiről nem is beszélve.
#1
Valahogy a Gothic játékok nekem olyan lélektelenek hatnak. Talán a karakterek miatt, vagy a világot random benépesítő szörnyek miatt, az esetlen harcrendszerről nemis beszélve. A witcher valahogy jobban összevolt rakva.