Guitar Hero: World Tour

  • Írta: Daks
  • 2008. október 28.
Link másolása
Milliónyi újítás, de azért nagyjából mindent maradt a régiben. Így lehetne gyors leírást adni a Guitar Hero negyedik részéről, következő cikkünk viszont igyekszik a lehető legrészletesebben megismertetni veletek a Rock Bandesedett World Tourt!
Rock Bandesedett bizony, hiszen a gitározáson kívül ezúttal lehet már énekelni és dobolni is, pontosan úgy, mint az Electronic Arts zenés sorozatában. A játékból három verzió vásárolható meg, pénztárcánktól függően választhatunk a csak a játékot tartalmazó standalone csomag, a gitár kontrolleres kiadás, valamint a teljes rockfelszerelést nyújtó complete band pack közül. És hogy mi maradt a régiben? Továbbra is megvannak a remek muzsikák, a régi haverok, a jó hangulat, és persze a hajnalig tartó vidám bogyópötyögtetés.


Szerencsére a játék megtartotta a klasszikus játékmenetet is, így ha még mindig csak gitározni van kedvünk, akkor az első vagy a második kiadást választva ezt meg tudjuk tenni. A karriert simán végignyomhatjuk egyedül, de ahogy a Rock Bandben, itt is beszállhatnak mellénk a haverok, többjátékos módban pedig a zenekar egészét pontozza a játék.


Frissült a gitár kontroller is, új helyre került például a Start és Select gomb, valamint a kettő között megjelent a Star Power button is, mely azoknak kíván segítséget nyújtani, akik nem tudnak ráérezni a gitár megrántásával előhívható pontduplázós fícsörre. Megújult továbbá a nyak rész is, öt újabb színes gomb került rá, amikkel a szintén új, összekötött hangokat tudjuk szépen egymás után lejátszani. A nagyobbik csomag ezen kívül rejt még egy dobszettet és egy mikrofont is, de ezek azt hiszem nem nagyon érdemelnek részletes bemutatót, a galériában található fényképek mindent elárulnak róluk.


Az easy, a medium, a hard és az expert szintek közé bekerült egy új, beginner mód is, azok számára, akiknek a még az amúgy minden korábbinál szájbarágósabb tutorial végigtolása után sem menne a játék. Az új nehézségi szinten nem kell mást tenni, mint a megfelelő időben pengetni egyet, ütni egy tetszőlegeset a dobon, vagy kiénekelni egy hangot – bármilyen hamis is legyen az.


Nem ért véget az újdonságok sora, sok kisebb-nagyobb dolog van még, melyekről mindenképp meg kell emlékeznünk. Először is ott a karrier mód, melyben ezúttal már nem kötelező lineárisan haladnunk, több stage is meg van nyitva ugyanis, biztosítva így a kihagyás lehetőségét. A sztori amúgy egy szabadúszó gitárosról szól, aki mindenféle hirdetések segítségével rock bandákhoz szegődik, sorra beutazva így a világ nagyvárosait.


Visszatért a Legends of Rockban és az Aerosmithben megismert guitar battle is, nagy sajnálatomra viszont kivették belőle a felvehető bónuszokat, amikkel aztán az ellenfelet lehetett szívatni. Ezúttal nincs más dolgunk, mint jobbnak lenni az ellenünk indulónál, az pedig ugye nem nehéz – odavesztek hát a jó kis izgalmak, nagy kár értük. Amit nagyon sajnálok, hogy a Shop is megszűnt, nem vehetünk bónusz számokat, ha új dalokra vágyunk, akkor azt már csak az internetről tudunk beszerezni.


A Shop azért nem tűnt el teljesen, helyette egy mindent átfogó karakterkészítő programot kaptunk. Itt testre szabhatjuk gitárosunk kinézetét, de olyan részletességgel, hogy még az orra alakjának ívét is mi állíthatjuk be. Ha megalkottuk az embert, akkor felöltöztethetjük, adhatunk rá ékszereket, tetoválásokat, majd testre szabhatjuk a gitárok, a dobfelszerelés és a mikrofon kinézetét is. A tamagochi üzemmód szerencsére itt véget is ért, de akinek kedve van még szöszölni a karakterrel, az a fellépéseken kapott pénzből újabb cuccokat vásárolhat.


A számok között olyan nagy előadók slágerei kaptak helyet, mint Michael Jackson, Lenny Kravitz, Ozzy Osborne, System of a Down, Foo Fighters, Sting, Blink 182, Korn, Bon Jovi, Eagles, Jimi Hendrix, Beastie Boys, Metallica, vagy Linkin Park. Nem számoltam össze őket, de az Activision szeptemberi sajtóközleményében 86 számot erősítettek meg. A hírességek mellett felkerült még pár szám a fejlesztők saját szerzeményei közül, sőt megjelent egy stúdióprogram is, amivel kedvünkre csinálhatunk új zenéket. Megszabhatjuk a hangok stílusát, az alapot, a tempót, mindent amit csak el lehet képzelni, majd ha megvannak az alap dolgok, akkor kezdődhet a gitár és a dob eszeveszett csapdosása, bízva abban, hogy fogyasztható mű kerül ki kezeink közül. Az ily módon létrehozott szörnyűségeket a Playstation Network, az Xbox LIVE és a Nintendo Wi-Fi Connection segítségével megoszthatjuk ismerőseinkkel, gyakorlatilag végtelenné téve ily módon a játék zenei ellátását.


Nagyjából végigbeszéltünk mindent, ezek után felesleges lenne olyanokat mondani, mint szebb grafika vagy jobb színpadi játék, ezek úgy is természetes dolgok. Az Aerosmithben egy fikarcnyi meglepetés sem érte az embert, most viszont szó szerint csak úgy pofoznak az újdonságok, az egyetlen baj, hogy megint jó mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, ha szeretnénk egy példányt a játékból.

36.
36.
Mortician
#35: Konzol esetén így működik a dolog, szóval szvsz PC-n sincs másképp.
35.
35.
szzsuzsko
Előre is bocs a hülye kérdésért, de kezdő vagyok. :) Adott egy pc-s guitar hero world tour, és egy gitár konzol. Ha veszek még egy gitár konzolt, akkor tudunk egyszerre ketten játszani (bass és guitar)??
Köszi szépen előre is!!
34.
34.
laszka
Rock bandes dobbal kompatibilis a játék?
33.
33.
warfer1212
HELP!!!
http://www.youtube.com/watch?v=NVD2dirxr9w
32.
32.
Diablo666
nah jó a multi aki akar jönni guitar hero world tourozni pcn az jöhet a hamachi szobámba név: GHWTPC jelszó : 123456
31.
31.
Diablo666
nekem az a problémám hogy megvan nekem már kb lassan 6 hónapja a guitar hero world tour pc játék pc játék gitárral és mivel eredeti van cd kulcso mis és csináltam neten accountot de nemtudok neten játszani mert nemtalálok senkitsem hiába megyek rá a játék keresésre nemtalálok játékost igy nemtok neten játszani ha valaki tud vaalmit lécci írjon egyébként pcre gitárral és szoftverrel 6 hónapja 20 ezer ft ért vettem
30.
30.
pt95
menyi $ a guitar hero játékkal
29.
29.
gergõkeke
NAGYON JÓ JÁTÉK NEKEM A KEDVENC JÁTÉKOM.

MEG IS VAN MÁR HARD BA NYOMOM .

28.
28.
Royal2991
mikor lehet beszerezni magyarországon? (bocs ha noob volt a kérdés :)) csak mert a youtube tele van unboxing videókkal... és hogyha már lehet venni akkor hol?
27.
27.
Kyuubi
Kb mennyibe fog kerülni egy csak gitáros kiadás?
26.
26.
Daks
Hát hivatalosan még a rock band 1 se jelent meg itthon, nemhogy a 2. Amugy izlesek es pofonok, nagyjabol ugyanaz a ketto, csak az egyikben bogyok vannak, a masikban meg teglalapok. Na meg ugye a szamok is masok. Szoval nem tudok tanacsot adni
25.
25.
Adarek
Nagyon jó lett a cikk.Lenne egy kérdésem(bocsánat,hogy ide teszem fel)Szerintetek eza jobb vagy a Rock Band 2?Mert most lenne rá esélyem,hogy mindkettőt megvegyem(dobbal,mikrofonnal,gitárral együtt)Előre is köszönöm a válaszokat
24.
24.
Daks
Lehet hasznalni igen. Az uj gombokat meg kivaltjak a regiek, a kulonseg csak annyi, hogy nem lehet ugy huzogatni rajta a kezed. Szal ha van gitar, nem kell megegyet venni :)
23.
23.
Scoo
Jó lett a cikk. Kedvet kaptam dobot venni.

Kérdés: ehhez a verzióhoz lehet használni a régi gitárokat is? Csak mert az lett írva, hogy új gombot is vannak az új gitáron.
22.
22.
kankadi
joo lenne, köszönöm, mert a haverommal kicsit idegesek vagyunk h nem tudunk pályát csinálni... nagyon joo móka... majd holnapra remélem lesz ideje irni a választ :) előre is köszönöm!
21.
21.
Daks
Szerintem Cash szívesen válaszol erre vagy itt, de esélyesebb, hogy a littlebigplanet teszt kommentjei között.
20.
20.
kankadi
little big planethez is irtam, de nem válaszoltatok ezért:

nem tudom mennyi pályából áll a story mód, még nem vagyok a végénél, de mikor pályát akarok csinálni a my (ha jool tudom level) en akkor csak matricákat meg nem tom miket tudok lerakni... alakzatokat még nem. mikor lehet majd alakzatokat, kockákat stb-t rakni? mert nekem amikor ez a gyors menü jön be, nekem csak a karaktergenerálás, matricák meg nemtom mik válnak elérhetővé. a többi még nem elérhető. de mikor lesz elérhető?
19.
19.
wolf15
Ez mind szép és jó,de menjen a pes a saját topikjába...mert Daks nem tud majd emiatt nyugodtan aludni :)
18.
18.
Aramisz93
Nekem a pesben cska a be a pro tetszik. Semmi más. Csak az. Az viszont nagyon el van találva :))
17.
17.
drip
én holnap fogom ki próbálni majd megmondom az én véleményem is ^^

Ám vissza térve a GH-ra Daks:Te tokostól vonostól a teljesen próbáltad ki?Tehát dobbal,gitárral,mikivel?? mert akkor nagyon mákos vagy hallod-e :D

Pc-re nem jön egyébként??Mert sorsolhatnátok rá :)))
16.
16.
wolf15
Annyira még nem kell megijedni...

Majd ha elolvastam,akkor lehet :D

De hogy lehet ennyire lehúzni??(igaz még nem tudom,de olyan 7.5-öt sejtek,ha nem rosszabb :-/ )

Én eddig csak a "régi új" móddal és BL-el játszottam,de a licensz ellenére(1-2 patch megoldja) sztem sokkal jobb,mint a fifa...

Bővebben majd a cikknél írok.Oké?^^
15.
15.
Daks
igen arra szamitok :)))
14.
14.
drip
Daks ásd a sírod írd a végrendelet mert Wolf meg fog ölni :P:P
13.
13.
Daks
A pes2009 pár napon belül. Lehet le fogtok ugatni a kommentekbe, de en jol lehuztam az idei részt :(.
12.
12.
Kyuubi
Én azt akármilyen lesz megveszem, mert az egyik kedvenc együttesem a Metallica (másik a GreenDay, remélem nekik is lesz Guitar Hero-juk :))
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...