Bionic Commando Multiplayer demóteszt

  • Írta: Ca$h
  • 2009. május 9.
Link másolása
A Capcom mostanában mint valami táltos paripa csak úgy ontja magából a jobbnál-jobb címeket. Gondoljunk csak a Street Fighter 4-re, Resident Evil 5-re előkészületben van mindenki nagy kedvencének, a Dead Risingnak a második része, akárcsak a nagy sikerű Lost Planetnek a folytatása. Éppen ezért lehet arra számítani, hogy a legendás Super Nintendós Bionic Commando újragondolása is hasonlóan színvonalas lesz...
Láttunk már ígéretes videókat, olvashattunk bíztató híreket róla, de ezúttal a készítők egy demóval örvendeztettek meg minket, ami igaz, csak goldos felhasználók számára elérhető, de én szerencsétekre közéjük tartozom.


Személy szerint nagy rajongója vagyok mindegyik Capcomos sorozatnak, nagyra tartom ezeket a japán srácokat, mint igazából mindent ami Japánnal kapcsolatos. Éppen ezért szuperszonikus sebességgel töltöttem le a demót, időnként még ostorral is csapkodva szegény boxomat, mert valahogy csak nem akart a szokásos standard, nevetséges letöltési sebességnél jobb teljesítményt nyújtani szegénykém. Miután végre lejött, egy Resi5 színvonalával versenyző, végtelenül ötletes és igényes menü fogadott, majd elindítva a stuffot, rögtön éreztem, hogy itt bizony valami nem stimmel.


Nagy kapkodásomban csak ekkor vettem észre, hogy ez bizony nem egyjátékos, hanem multis demó. Ekkor már picit szkeptikusabban álltam hozzá a kérdéshez, lévén rögtön egy ilyennel nyitni vagy végtelenül bátor, vagy nevetségesen botor dolog. Ebből sajnos az ember rögtön arra következtet, hogy a gammának annyira jó lett a többjátékos része, hogy a Capcom ezt első kézből meg akarta osztani velünk. Természetesen jómunkásember teszterként pozitívan álltam hozzá a kérdéshez, de lelkesedésem hamarosan, amolyan csaknem Rozsomákos dühkitörésbe fordult, aminek első kézből a kontrollerem, majd a TV-m, végül az XBoxom és lehet, hogy még a szobám is nagy mértékű rombolási veszélynek lett  -de csak majdnem-, kitéve. De ne menjünk ennyire előre.


Első ránézésre a grafika igencsak kellemesnek tűnhet, de pár perc után már leginkább csak egy jobban sikerült live-os arcade játékban fogjuk érezni magunkat. Adott lesz nyolc, különböző foszforeszkáló színben pompázó páncélos katona, akik idióta módon, jobbra balra lógva és pókembert megszégyenítő mutatványokat produkálva kétségbeesetten küzdenek az életükért. A bal kezünkön lévő bionikus karral egész király mozdulatokat tudunk végrehajtani, a szimpla biohintázáson kívül jól nyakon tudjuk csapni a másikat, vagy éppen a földhöz tudjuk vágni, de legrosszabb esetben is minimum lelassítjuk, hogy könnyebb célponttá váljon. Ez mind szép és jó, csak éppenséggel a végtelenül magas szintű reflexekkel, türelemmel, kitartással és túlcsorduló versenyszellemmel megáldott kis 10-12 éves kölkök sajnos még csak esélyt sem adnak a magamfajta vén rókának arra, hogy ezeket a jó kis mozdulatokat sikerre vigye. Pillanatok alatt leszednek egy lövéssel, másodpercenként öt halált biztosítva ezzel az újonnan jött gémernek.


Persze engem se ma szedtek le a falvédőről, birka türelemmel, amolyan fanfárokkal kísérve, végre én is magamhoz markoltam valami jó kis fegyvert, ha már a Bionic Commandoban semmire sem tudtam használni a biokaromat. Mondanom sem kell, hogy az ég világon senkit se tudtam még csak megkarcolni se vele. Ekkorra már kezdett felmenni a pumpa, de azért adtam még tíz drága percet az életemből, hogy jobb eredményeket érhessek el. Hiba volt…


Pár perccel később már több száz mega szabad helyhez jutott a merevlemezem és közösen lélegeztünk fel a boxommal, mikor végre visszakerült a drive-ba a World at War. Hogyan tudnám összegezni a történteket? Úgy gondolom, hogy léteznek olyan játékok, amiknek egyszerűen nem szabad multis részt csinálni. Tisztában vagyok én azzal, hogy ha meg nem lenne, mindenki azon sírna, hogy nincsen és biztosan pár ponttal kevesebbet kapnának a kritikusoktól. A dolognak ezt a részét sikerült teljesíteni, csak éppenséggel a koncepcióval és az átgondolással vannak itt elementáris problémák. Biztosan lesznek, akik másképp gondolják majd, de ez így első ránézésre borzalmasnak tűnik. Nagy hiba volt pont ezzel a demóval nyitni, amikor az egyjátékos rész igencsak jónak ígérkezik. Ez bizony kapufa volt kedves Capcom, most szomorú vagyok. De ne csüggedjetek, nagyjából egy hónap múlva jelentkezem a végleges teszttel és akkor már szerintem jó hírekkel fogok szolgálni. Bár ezt már sosem lehet tudni előre!

Kapcsolódó cikkek

14.
14.
Giga0509
13.
13.
Ca$h
Giga: én is teljesen készen vagyok tőle, hamarosan olvashatjátok írózsenink Zoenn tesztjét róla, remélem neki is tetszett!
12.
12.
Giga0509
12:Sztem idén a Resi 5 vagy az X-men Origins: Wolverine mindent visz :) bár még lesz pár játék szal kitudja...

Ca$h: láttam live-on h X-ment toltad utoljára,szted milyen a játék? nekem nagyon bejön :D
11.
11.
Ca$h
Nem is az év játéka címről van itt szó, és nem is szorongatásról! gyszerűen csak arról, hogy biztos vagyok benne nem fog melléfogni a Capcom ezzel sem...
10.
10.
InGen
Ugyan még év eleje van, de szerintem kevés az esély rá, hogy idén bármi megszorongatja a Resi 5-öt az évjátéka címért.
9.
9.
Ca$h
Mindenhez hozzá lehet szokni, SŐT, arra is rájösz, hogy miért lett ez így megcsinálva és ha ez megvan akkor tökéletesen egyet fogsz vele érteni és rögtön jobban fogod élvezni a gammát... ;)
8.
8.
tjames
#9: Esküszöm ha lejjebb megy a használt ára, be fogom szerezni és neki fogok veselkedni! De a demo alapján az a "vagylövök, vagymegyek" játékmenet nálam nagyon nem jött be.

De meglátjuk majd... neki fogok állni!
7.
7.
Ca$h
First Aye: persze hogy lesz, érdemes elolvasni a tesztet, abból ki is derül... ;)



Giga: szeretettel várlak... ;)



tjames: Resi5 miatt csalódtam benned! =) A Single-ben én is bízom! =)))
6.
6.
tjames
Én is vártam ezt a demót nagyon, de nagyon nem jött be. Viszont én is bízom a single-ben. Ez a játék nem multira készült, lássuk be.

#6: Nekem sem jött be a Resi5. :)
5.
5.
Giga0509
Nekem az irányítás nem jött be. Ca$h felvehetlek live-on? :)
4.
4.
Ca$h
Gyerekek! Ne veszítsétek el a hiteteket a Capcomban!!!!! A single rész tutira zseniális lesz, bízzatok bennem! ;)
3.
3.
K.G.
Ezek szerint nem csak nekem nem tetszett. El is ment a kedvem az egész játéktól. Pedig szeretem a Capcomos cuccokat. Sebaj..majd a Lost Planet 2.
2.
2.
Ca$h
A single tutira jó lesz, de azért érdemes leszedned a demót, megéri az élményt! Ilyenkor jövünk rá mennyire el vagyunk kényeztetve a legendásan jó multis játékokkal... ;)
1.
1.
Daks
Nem probaltam ki, de asszem ezek utan nem is fogom :). Varjuk a teljest, hatha a single jo lesz!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...