Fight Night Round 4 Demóteszt

  • Írta: tjames
  • 2009. május 20.
Link másolása
A EA Sports hál' Isten nem csak Sims-eket, és NFS-eket tud gyártani futószalag rendszerben. Az utóbbi időben olyan egészen meglepő, újításokkal telepakolt minőségi játékokhoz is volt szerencsénk tőlük, mint a Dead Space, vagy a Mirror's Edge, ezeknek köszönhetően pedig mára már nem úgy gondolunk a kiadóra, mint aki csak a tucatjátékokat ontja magából.
Mindezek tükrében joggal várhatjuk el, hogy a június 30-án boltokba kerülő box-szimulátor, a Fight Night: Round 4 egy igazán ütős, és az elődeihez méltó folytatás lesz. A szerencsésebbek, akik előrendelték a játékot a hivatalos honlapon, már ki is próbálhatták a demót. Nézzük, hogyan sikerült...


Az interneten már jó ideje láthattunk nagyszerű in-game videókat, olvashattunk biztató híreket, de ezúttal a készítők egy demóval is megörvendeztették a hűséges előrendelőket. A program a GOLD előfizetéssel rendelkezők számára az ígéretek szerint május 28-án válik letölthetővé, létezik azonban egy kiskapu, mely alagutat nyit az időben, segítségével az élelmesebbje (értsd: türelmetlenebbje) mint pl. én, már kipróbálhatták a demót, előrendelés nélkül is.


Hatalmas rajongója vagyok a Fight Night sorzatnak, így mostanában a neten töltött időm nagy részét is a játékkal kapcsolatos hírek, információk, pletykák felkutatásával töltöttem. Mikor a fülembe jutott a hír, hogy lehetőségem van kipróbálni, egy pillanatig sem voltam rest. Szerencsére a demó elég gyorsan lejött, s a 786MB-os pack hamar csendre intett mindenkit a szobában - magyarán mondva elkurjantottam magam: most pedig 20 perc CSENDET! Pár pillanat múlva meg is jelent a képernyőn a rég áhított bejelentkező képernyő!


A demó egy közepes hosszúságú videóval nyit, melyből megtudhatjuk az elődökhöz képest mi változott, mi újult meg a játékban, és láthatjuk például hogyan kell beállítani karakterünk képességeit, és nem utolsósorban fizimiskáját. Egy nagyon örvendetes, ám más játékokból (Rainbow Six Vegas-ból például) már régről ismert újítással is rendelkezni fog a játék, nevezetesen hogy Live Vision kameránk segedelmével saját képmásunkat is létrehozhatjuk, s úgy szállhatunk ringbe. Sajnos ez a mód a demó verzióban nem elérhető, így erről az opcióról csak később tudunk bővebben beszélni.


Ha végigpörgött az intró videó, lehetőségünk van a meccs előtt edzeni egyet. Ez a lehetőség egy gyorstalpaló újoncoknak: a lehető legegyszerűbben megtanulhatjuk, hogyan kell ütni, elhajolni, védekezni,  visszatámadni, és szorult helyzetben talpra állni. Van is mit elsajátítani az irányításon, mivel a fejlesztők elvetették az elődökből megismert megoldásokat, és egy teljesen átdolgozott irányítást alkottak, mely leginkább a jobb kart használja ki. A tutorial hamar véget is ér, de hát már úgyis alig vártuk hogy végre ringbe léphessünk. Jelen esetben két karakter közül van lehetőségünk választani, ők pedig nem mások, mint Ricky Hatton, és Manny Pacquiao.


Ha a karakterválasztással megvagyunk, jöhet az irányítás testreszabása. Reménykedtem, hogy az elődhöz hasonlóan, itt is többféle beállítás közül lehet választani, s hátha lesz a Round 3-as felálláshoz hasonlatos mód itt is, de sajnos nincs. A játék fejlesztői egyértelműen a karra történő irányításra gyúrtak rá, így a négyféle kontroll alig tér el egymástól. Van az új stickmozgást igénylő alap beállítás, és ennek egy kicsit módosított változata, mikor a blokkolás, és elhajlás irányítógombjai felcserélődnek. A 3-as és 4-es mód pedig ezen gombvariációkat vegyíti a régi, klasszikus - az FNR3-ból már ismert - joymozgatással. Ha mindent beállítottunk, ahogy szerettük volna, jön a bunyósaink bevonulója. Villogó fények, hangzatos zene, és az igazi vérbeli meccsek hangulatát idéző kommentár. De nem sokáig tudjuk élvezni rajongóink ovációját. Megszólal a gong, elkezdődik a bunyó!


Így elsőre persze nem vártam elsöprő győzelmet, hisz a szokatlan új irányítás egy amatőr mókusboksszá züllesztette korában megszerzett tudásomat. Az első menet végén éreztem, jó ha egyáltalán nem ütnek ki. És ekkor egy újabb újítás tűnt fel. Karakterünk tulajdonságait, már nem két, hanem három csík jelzi: életerő, állóképesség, és blokkolás/egészség. Szünetben ezeket immáron külön-külön tudjuk orvosolni, energiaitalokkal, jeges borogatással például. Karakterünkre rá is fér a tatarozás, mivel jelentősen jobban, és látványosabban sérülünk, mint a korábbi részekben - hamar felszakad az arc, bepirosodik a pofacsont. A második menetet már jobban hoztam, de még mindig nem éreztem, hogy azt csinálnám mindig, amit tényleg szeretnék ütni. Egy-egy jobb mozdulatunkat meccs közben visszajátszhatunk, az erre szolgáló replay rendszer nagyon jóra sikerült, tökéletes lesz egy-egy hiba, vagy épp találat elemzésekor. A harmadik menetben már érezhetően jobb voltam, ám megszédíteni nem sikerült ellenfelemet, így a kiütés elmaradt.


A demó sajnos csak három menetből állt, de mindenki legnagyobb örömére a bírák engem hoztak ki győztesen, így kicsit örülhettem, hogy sutaságom ellenére is SIKERÜLT! Meg kell hagyni, nagyot alkottak a fejlesztők. Nem ér fültől-fülig a szám, mivel kicsit keserű a kötelező karrángatós irányítás íze, én az előző részben pont a másikat használtam, így ez még most nagyon nem áll kézre. A demó alapján bizton állíthatom, hogy meg fogja fosztani elődjét a sportszimulátori tróntól, és itt most persze nem az autó- és motorsportra gondolok. Június 30-án végre ringbe szállhatunk!

Kapcsolódó cikk

30.
30.
veecore81
Ünnepélyesen visszavonom minden negatív megnyilvánulásomat a játékról: ma először nyomtuk ketten; RETTENETESEN DURVAAAA!

29.
29.
tjames
#34: Bárcsak lenne a fullverzióban rögzíthető visszajátszás!!!!
28.
28.
N360
Jó a cikk james! Légyszíves,ha meglesz Neked a full verzió a játékból ,zavarj le egy meccset norb ellen a Bagoly kocsma látogatása után és oszd meg velünk az élményeid másnap! ( Gondoltad,hogy ezt írom,igaz?:) Visszajátszás rögzítése rulez!)
27.
27.
cemi
Sok Grat a cikedhez!-Ez más nem is irhatta volna rajtad kivül

Tényleg a legnagyobb fan a GK-n!

Én megvárommajd a eljes verziot, ugy is csak késön kesz a kezemben.

De mindenesetre várom a gamet, nagyon is!
25.
25.
tjames
#30: norb-al tegnap egymás ellen játszottunk. Így ember-ember ellen nagyon jó! Az irányítása az tőlem is nagggyon távol áll. De a fílingje már most érezhetően jobb mint a 3-nak. Az irányítást majd csak megszokom. Sokkal élethűbbek a meccsek. Kár hogy nem lehet a visszajátszásokat menteni...

Ja és amit még nagyon várok, az az hogy megalkossam saját képemre a saját karakterem! ÚÚÚÚ de szuper lesz!
25.
25.
tjames
Ha a szerkesztők is úgy gondolják, szívesen írnék bővebb cikket a teljes játékról is majd!
24.
24.
veecore81
visszakanyarodva a fn4 demohoz:)... tegnap megérkezettt hozzám is...hát mit is mondjak, ennyi várakozás, böngészés, utánaolvasás után már nagyon vártam hogy mikor próbálhatom ki.

aktív fn3 játékosként (épp most is a live-on büntetek frazier papával) vegyesek az érzelmeim de nagyon.

a grafika, a körítés és a fizika tényleg retteneteset dob a játékon, de valahogy a harcrendszernek még nem sikerült magát megszerettetnie a kezeimmel, pedig amióta az eszemet tudom CSAK és kizárólag analóggal nyomom ps2-b és xboxon is.

apróságokba bele tudnék még kötni( ha már fizika van akkor a ringbelépéskor miért nem csúszik le a felemelt karján a köpenye a boxolónak, stb) de nem teszem, mert összességében biztos remek lesz a játék és ezer százalék hogy megvásárlom ahogy kijön, de mint demo nekem sokkal többet adott a nagy "rivális" az UFC.
23.
23.
szab92
Jó lett a cikk, csak a kérdés hogy a ps3-as demo mikor jön?
21.
21.
kankadi
jó lett a cikk, és tuti vétel lesz! granulálok!
21.
21.
kankadi
bocsi, gratulálok, ezt akartam irni! :)
20.
20.
Ca$h
tjames: gratula, csak így tovább... (Y)



trekik: kanyarodjunk má' vissza a témához jóva' ?!? =)
19.
19.
tjames
#21: mivel még nem láttam azt az j feldolgozást, én nem is tudtam hogy rosszul fordították. Ez azért nagy gáz különben! kicsit jobban is odafigyelhettek volna!
18.
18.
InGen
#17 szily3



"Hosszú és eredményes életet"



az eredeti idézet, ez volt 40 éven keresztül, csak most az új Star Trek magyar szinkronjában fordítotték félre, ami kurva gáz. Nem is tudom mi a gázabb, ez, vagy hogy te csak az új film alapján ismeres :(



;)
17.
17.
Daks
nem a vulkáni köszönés?
16.
16.
tjames
:)

Köszi

#12: Abszolúte nincs írói vénám! Erről könnyű volt írnom, de amúgy nyúlfarknyi híreken kívül ilyenre eddig nem vállalkoztam. És nem is lesz rendszere szerintem. No nem at mondom hogy nem fogok még...de nem hinném hogy heti rendszerességgel :) Még talán csak havival sem :)

Köszi mégegyszer mindenkinek hogy velem örültök!

Az erő legyen veletek! :) Ja ez nem sztár trekk :)
15.
15.
Daks
hahahahah a star trek buzik :D
14.
14.
InGen
#12



Talán inkább:



"Hosszú és eredményes cikkeket"



:E
12.
12.
damien!!!
Hello!



Tényleg nagyon jó lett a cikk a játékot meg márt nagyon várom.

"létezik azonban egy kiskapu, mely segítségével az élelmesebbje, mint pl. én, már kipróbálhatták a demót" Ez pontoson mit jelent? Torrent?
12.
12.
Kyuubi
Nagy grat james. Most erőle mondom hogy ne haragudjatok, de szerintem ez jobb teszt, mint más veterán cikkírók tesztjei. De azér nevet nem mondok... ;)

A rövidségről meg annyit, hogy van Extra cikk ami rövidebb ennél.
11.
11.
tjames
Üdv az oldalon veecore81!



InGen: :) Köszi, későbbiekben meg fogom fogadni! De ennél nem tudtam :)



...és mindenkinek köszi a gratulát, remélem tényleg jól sikerült!
10.
10.
Daks
Üdv nálunk veecore81!
9.
9.
veecore81
nah regisztráltam magam itt, üdv GK csapat!

azt hittem én vagyok a legnagyobb FN - fan :)

remélem percek kérdése és én is tesztelem! :)
8.
8.
InGen
Nincs ott semmi szóismétlés, lévén átnéztem a cuccot, tehát nem lehet. ;D



De azért a későbbiekben egy teszt esetében az "első benyomás jó benyomás" elv nem biztos, hogy a legnyerőbb ötlet ám :DD
7.
7.
Mathia$
6: tudom csak vicceltem :D :P
6.
6.
wolf15
Wááá,james első cikke!! :D

"létezik azonban egy kiskapu, mely segítségével az élelmesebbje, mint pl. én, már kipróbálhatták a demót" Na ennél megnéztem,h ki is az a cikkíró,aki annyira FNR őrült,mint james...és nem kicsit lepődtem meg :)

Jó cikk lett am.,remélem azért még 1-2 lesz a jövőben!Ha nem is a FNR4 nagyteszt,de vmi más.. =)



Mathia$: azon a képen nem james van :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...