Ghostbusters: The Video Game

Két éve januárban egy kis szlovén stúdió, a ZootFly előállt a nagy ötlettel: kapjon folytatást a Szellemirtók, méghozzá egy játék formájában, az eredeti szereplőkkel, de egy teljesen új történettel. Neki is kezdtek a fejlesztésnek, megírták a forgatókönyvet, a sztorit átültették a modern korba, még az ectomobilt is lecserélték egy Chrysler 300C Touringra, az első sajtómegjelenések után viszont már kopogtatott is a Sony, hogy helyre rakja a srácokat.
  • Írta: Daks

Kommentek

#20
Igen én is kiprobáltam és ez az auto mentés kicsit idegesitö.DE a játék maga könyen végigvihetö mert rövid:(
#19
20 - Csak automata mentés van.
#18
Haljátok én most vettem meg xboxra a játékot és nem tudom hogyan lehet vele menteni légyszi segítsetek mert ez igy nagyon sz*r.
#17
Jól vagytok? ez minden csak nem közepes grafika. Mindenhol a grafikáját dicsérik a legjobban a játéknak. Olvass el Gamestar tesztet, vagy inkább egy PC GURU tesztet és vegyél fel mindent maxra. Nem egy crysis, de szép.
#16
nekem holnap lesz meg! várom!
#15
#16: A grafika tényleg nem egy nagy BUMM az előzeteseket/képeket látva. Érdekes, hogy ezért (is) vette gyorsan meg a jogokat a Sony, nehogy egy csúnya grafikával rendelkező gammát dobjanak piacra a szlovénok. Erre, mintha ők hoztak volna egy Crysis szintet. (igen, Crysis, az egy 2007-es, 2 éves játék) 2004 óta folyamatosan azzal próbálnak javítani a játék grafikáján, hogy puffnekiHDR, ne látszódjanak a gagyi textúrák, és a polygonszegény modellek. A Half-Life 2 esetén érdekes, hogy nem hiányzott, ahogy a Crysis-nél is visszább volt fogva, illetve indokolt esetben használva. De amikor a karakterek arca már ég az elemi fényektől, az szerintem nem szép, mint itt sem. Pedig még a karakterek viszonylag szépen ki is vannak dolgozva (kivéve a furcsa műanyag frizurát).
#14
13: Nem csak ez a játék olyan ami két délután kitolható. Szerintem ez már amolyan átlag tendencia a mai játékoknál. Mégis kissé túlzónak érzem, hogy ezt nagy hibaként van felsorolva. A konzolosban van multi PC-re pedig ez első javítás fogja pótolni. Akkor most mi van?

Hol gáz az animáció és miért nem tetszik a grafika? Hol a hiba, mert ez így nekem kevés. A repetitív dolgot is kifejthetnék, kicsit pontosabban.
#13
Sosem voltam nagy Ghostbusters fan, egyáltalán nem fogott meg a film se még anno, a játékkal se volt másképp... Már az elején kaszáltam. Örülök h nem adtam ki rá pénzt mert most verném a fejem az asztalba.
#12
13:Szóval szeretünk széllel szemben pisálni? :]
#11
InGenModerátor
Semmiképp nem érdemel 9 felett.

Két délután alatt kitolható, nincs multi.

A PC-s grafika még fullon sem ér fel az Xbox360-ashoz (úgyhogy az nem kifogás), az animációk pedig néhol tényleg elég gázok.

Ráadásul néhány filmbejátszás nagyon rosszul van vágva, megrendezve, ami párszor eléggé oda tudja vágni a hangulatot, vegyítve a Daks által is említett szinkronhibákkal.

Ezen kívül persze erősen repetitív is néhol, de a Ghostbusters hangulat és a humor megmenti attól, hogy 8 alá menjen :)
#10
Valóban hamar végigjátszható, de mellékküldetések nem hiányoztak. A Prototypeba is volt ez igaz, de néhol unalmas kissé feleslegesnek tűnt számomra. Ennek ellenére azért lehetne hosszabb a történet. Vagy akkor lenne 2-3 darab, hasonló hosszúságú story. Remélem lesz majd hozzá DLC. És szakítanak a bevált rossz szokással és lesz PC-re is.

Lehet más játékról beszélünk, mert bizony szerintem nagyon szép lett a grafika. Az megint egy másik tény, hogy a viszonylag közepes méretű területek mellett a PC-s framerate kicsit alacsony. Bár lehet konzolon közepes a grafika, mert bizony PC-n bámulatos. A GSen is írák, hogy rossz a grafika. Nem tudom mi van az újságírókkal. Talán túl nagy az igény? :)

A pályákkal nem volt bajom. Ott volt pl a könyvtáros pályán a szellemvilág. Szerintem az bámulatos volt. A másik érdekesség a frameratel kapcsolatban, hogy Vistán sokkal nagyobb és stabilabb, mint XP-n.

A kiadás körüli gondok miatt nem adnék neki mínuszt. Ennyi erővel a Prototype is megkaphatta volna a maga megrovását a pocsék tech supportért.

Ami még zavart, a hosszúnak mondható töltés idő. Ami talán az egyik legnagyobb csalódás, hogy NEM vezethetjük az Ecto-1-est. Csak vártam mikor lehet már vezetni és egyszer csak vége lett a játéknak.

Ami tetszett, a humor. Nem volt erőltetett csak annyi olyan ami feldobja a játékot és visszaadja a filmet. A szellembefogás nagyon jól megoldották. Hiányolom, hogy nincs az "Ami jó"nál, a vásárlás rendszer amivel fejlődhetünk. Akkor vicces volt látni, mikor mennyi kárt okozunk. Ha jól tudom konzolon ehhez van achievement is.

Összességében szerintem egy egyedi, szórakoztató retró játékot kaptunk. Nekem nagyon tetszik. Szerintem a 8,3 kevés. Tőlem bizony csak kisebb negatívumok miatt nem kap 10.0-át de a 9.6-ot bőven megérdemli így is. :)
#9
7: Mikor még nem jött ki.
A játéktesztnél 8.2 van sajna pedig lehetne simán 9 vagy 9.5
#8
InGenModerátor
A multiplatform címeket 90%-ban Xbox360-on teszteljük, ezt is ott tolta a kolléga.
#7
tjamesModerátor
Én is ki fogom próbálni, mindenképp. Imádtam a GB filmeket anno.
#6
A cikk über tutkó mint mindig. Milyen platformon tesztelted?
#5
én még odairtam volna, magas gépigény.. ugyan nem próbáltam, de egy Toplistán 2.

am 3# GTA IV 10 pontot kapott :D
#4
Nagyon jó kis cikk lett Daks! Elismerésem =)
Én a nagy várakozás és izgalom miatt úgy döntöttem,h a 'csúnya megoldáshoz' fordulok,amíg nem ér el kishazánkba is a PC-s változat.Ahogy elkezdtem a játékot és felcsendült a Ghostbusters Theme,egyből kirázott a hideg :| Az emlékek,miegymás ^^
De utána szomorúan konstatáltam,h nem fut akadás mentesen a játék...a low grafikai beállítások és a 800x600 felbontás ellenére sem!!Amikor A pontból B pontba kell mászkálni,akkor kemény 3-4 FPS-re leesik.Néha felmegy 8-9-re is.De viszont harc közben egész jó..ott már eléri néha a 15-20-at.Ez most nem tudom,h egy bitang rossz portolás,vagy a zarew hibája,de ha az eredeti is így menne a gépemen,akkor szinte tuti,h ebből a játékból én kimaradok...pedig nagyon vártam.
#3
WTF? Jobb értékelést kapott mint a gta4.
Kipróbálom.
#2
Na ezért érdemes volt ekkora port kavarni... :P
A cikk jó lett
#1
H én kit hívnék? Gaborfocit :D