Xbox Live Arcade Sorozat Arcade játék válogatás - volume 4.

  • Írta: Ca$h
  • 2009. augusztus 29.
Link másolása
Ki gondolta volna, hogy már több mint fél év eltelt az utolsó jelentkezésem óta. Ebben a tikkasztó nyári hőségben meglehetősen pang a piac, de szerencsére az Xbox Live Arcade játékok terén egészen más a helyzet. Az előző cikkemhez képest a címek mellett megjelent egy új pont, mégpedig az „Avatar”, ami arról hivatott tájékoztatni titeket, hogy az aktuális anyagban használhatjuk-e saját avatárunkat. Itt van hát újra egy kis összefoglaló az elmúlt időszak legújabb és legjobb címeiről, mazsolázzatok belőle bátran.
Trials HD:Ára: 1200MP, DLC: egyelőre nincs, AVATAR: nincs

A stílus megteremtője a C64-es BMX Trials volt, azóta számtalan változatával megismerkedhettünk már, számtalan gépen. Eljött az ideje, hogy a HD korszakban, Xboxra is megjelenjen ez a hihetetlenül beteg játék.


A lényege igencsak egyszerű: adott egy őrült, kigyúrt, adrenalin junkie faszi, alatta egy motor, előtte meg egy elképzelhetetlenül durva, halálos, de mégis hihetetlenül nagy kihívást és szórakozást ígérő pálya. A cél minél hamarabb végigmenni rajta. Vegyünk mindehhez egy szemet gyönyörködtető grafikát, profin megírt fizikát, hatalmas eséseket, ragdoll effektet, rengeteg apró poént és már adott is az abbahagyhatatlan szórakozás. Erősen megvásárlásra ajánlott!


Splosion Man:Ára: 800MP, DLC: egyelőre nincs, AVATAR: nincs

Ha már a beteg játékoknál tartunk, akkor ezen a nyáron fogtok megismerkedni minden idők talán legidiótább stuffjával. A Cloning Clyde hagyományait őrizve itt van nektek az új őrület, a robbantós ember főszereplésével.


Ha arra gondoltatok, hogy valami kommandós specialista lesz a főhős, akkor nagyot tévedtetek, mert ő bizony nem használ semmilyen segédanyagot, ő maga ilyen kirobbanó egyéniség. Célja nem más, mint végigmenni a gigantikus laboratóriumon és végigrobbantani mindenkit és mindent. A gamma grafikája hihetetlenül poénos, félig CG, félig rajzfilm, a hangulatát tekintve pedig maga az őrület és rekeszizmot repesztő vegyes vegyület. Végül pedig a legnagyobb ötlet, hogy külön van egy többjátékos kampány is, akár négy ember számára, ami teljesen új játékélményt nyújt az egyszemélyeshez képest. Érdemes kipróbálni!


Monkey Island Special Edition:Ára: 800MP, DLC: avatar ruhák, AVATAR: nincs

Mindenképpen említést szeretnék tenni minden idők talán legviccesebb és legjobb kalandjátékáról, a Monkey Island első részének felújított változatáról. Nem véletlen, hogy ráncfelvarásson ment keresztül, hiszen ezzel az élménnyel az új generációnak is meg kell ismerkednie.


Hatalmas poénok, rengeteg kaland, soha nem várt fordulatok várnak a kedves kalandozókra. Az egyetlen gond vele talán csak az, hogy a próbaverzió igencsak apró szeletet ad az érdeklődőknek, ami sajnos sokaknak nem lesz elég meggyőző a teljes változathoz. De ha bíztok bennem, akkor ezt semmiképpen sem hagyjátok ki!


Madballs BABO - Invasion:Ára: 800MP, DLC: egyelőre nincs, AVATAR: van

Manapság egyre több olyan címmel lehet találkozni (nem véletlenül), ahol akár a saját avatarunk is főszereplő lehet. Mióta lejött a legújabb Live frissítés, rengeteg új avatar ruhával és ötletes kiegészítővel bővült a választék, úgyhogy nem is csoda, hogy az ötlet betörni látszik az arcade címek közé is.


Ezúttal egy szemgolyó lesz a főszereplőnk, aminek az oldalára egy hatalmas fegyver van csatolva, de azt is választhatjuk, hogy a saját fejünkre cseréljük ezt a szemet. Egyszerű lövöldözős stuff ez, semmi több, igencsak szép grafikával megspékelve (de ezt már megszokhattuk). Viszont tény, hogy multizás közben, a haverokkal hatalmas nagy poén együtt gurítani a saját fejünket és irtani egymást.


BATTLEFIELD 1943:Ára: 1200MP, DLC: egyelőre nincs, AVATAR: nincs

A nagysikerű Battlefield 1942 után, hét év elteltével megérkezett a folytatás Xboxra, PS3-ra és PC-re is, érdekes módon konzolokra arcade címként, meglehetősen olcsó áron, pedig a gamma meglehetősen ütős.


Hatalmas pályák, rengeteg jármű, teljesen rombolható környezet, gyönyörű grafika vár mindenkit, igaz játékmenetét tekintve erőteljesen arcade-ra sikerült, talán innen is jött az ötlet, hogy ne teljes értékű gamma legyen. Nem hiszem, hogy bárkinek is be kéne mutatnom ezt a legendás címet. Kipróbálása kötelező, de vigyázat, mert multiban csak pár meccs erejéig engednek minket játszani, utána lejár az „engedélyünk" és hiába szedjük le újra, a boxunk tudni fogja, hogy már kipróbáltuk. Szomorú voltam…


Droplitz:Ára: 800MP, DLC: egyelőre nincs, AVATAR: nincs

A legendásan jól sikerült Hexic és siralmas folytatása után több próbálkozás is született arra, hogy végre valahára egy igazán jó logikai játékot készítsenek nekünk. Eljött az idő, itt van a Droplitz, melynek alapötlete nem eredeti (lásd Bioshock), de engem mégis nagyon megfogott.


A lényege nagyon egyszerű: felül három helyről szép lassan jönnek a vízcseppek, a célunk pedig az, hogy a középső elemeket forgatva ezeket eljutassuk az alul lévő végállomásokhoz. Az elemek ekkor lerobbannak, illetve akkor is, ha képesek vagyunk a középső részen is zárt csőrendszert alkotni. Hangulatos muzsika, grafika és igazi fejtörés vár mindenkire, aki szereti ezt a stílust!


Rocket Riot:Ára: 800MP, DLC: egyelőre nincs, AVATAR: nincs

Első ránézésre egy borzalmasan bugyuta és szerencsétlen kis játéknak tűnik; lábnélküli, jetpackes emberkék repkednek jobbra-balra, és hatalmas bazooka rakétákkal lövöldözik egymást.


De valahogy megvan benne az a szükséges kis báj, amivel el tud szórakozni az ember egy ideig, de pontosan ez a baj vele, hogy csak egy ideig. Bizonyára lesznek olyanok, akik a klasszikus Dynablasteres időket felidézve, a haverokkal együtt elszórakoznak majd vele és jól is érzik magukat közben. De ebben a jelenlegi erős arcade felhozatalban eléggé harmatgyenge próbálkozásnak tűnik.


Cellfactor - Psychokinetic Wars:Ára: 800MP, DLC: egyelőre nincs, AVATAR: nincs

Emlékeztek még a Quake3-ra? Emlékeztek mekkora siker volt, milyen élményeket nyújtott játékosok százezreinek? A Cellfactor készítőinek az volt a célja, hogy ezt az élményt egy picit felturbózva túlszárnyalja. Persze erre semmi esélyük nincsen, hiszen azoknak az időknek már vége, megváltozott a játékipar. De azért próbálkozásnak több mint nem rossz!


A Cellfactor lényege, hogy androidok harcolnak egymás ellen, akik képesek repülni, akaratukkal tárgyakat mozgatni, pajzsot képezni testük előtt és jobb kezükkel, pszi energia sűrítésével, különböző fajta chipek felszedésével lőni is. Szóval a Quake3-as játékélmény dimenziói meglehetősen kitágultak ebben a kis anyagban. Meglepően szép grafikai köntösbe bújtatták a kicsikét, sok-sok játékidőt ígérve minden korosztálynak. Persze a CoD-ot, Halo 3-at vagy a Gears-t nem fogja leváltani, de biztos vagyok benne, hogy sokaknak tetszeni fog.


The Dishwasher - Dead Samurai:
Ára: 800MP, DLC: téma, gamer picture, AVATAR: nincs

Főszereplőnk éppen szokásos munkáját végzi - mint fekete mosogató - amikor egyszer csak arra lesz figyelmes, hogy megölték. Szerencséjére amolyan Hollós-módon visszajön a halálból, cimborájával együtt és felfedezi, hogy hihetetlen képességekkel lett gazdagabb. Őrületes módon tud bánni a henteskéssel, képes felfutni a falon, hatalmasakat ugrik és olyan harcművészetes tudása lett, amihez foghatóval csak a szamurájok rendelkeznek.


Nem is teketóriázik tovább, elindul, hogy bosszút álljon haláláért és iszonyatos hentelésbe kezdve elszeletelje magát egészen a főgonoszig. A Dishwasher Samurai tipikusan egy nextgen arcade játék, beteg grafikával, őrületes játékmenettel és rengeteg poénnal megfűszerezve. Olyan, mintha az Alien Hominidet összeturmixolnánk a Castle Crashers humorával és megfűszereznénk egy kis darkos Holló-hangulattal. Őrületes egy stuff, magam se hittem a szememnek mikor először megláttam, nem tudtam, hogy most sírjak vagy nevessek, de tény, hogy nyomot hagy az emberben. Kötelező vétel!


Hát, ennyi fért ebbe a kis összefoglalóba, de úgy gondolom mindenki meg fogja találni a magának valót, igazán nem panaszkodhatunk a jelenlegi felhozatalra. Jó játékot mindenkinek, hamarosan újra találkozunk… remélem!

Kapcsolódó cikkek

16.
16.
Ca$h
Badfear: sok sikert a projekthez, de ez itt nem egy reklámfelület, remélem megérted!
14.
14.
mz/x 2009
Én ezt a BABO madballst játszom. Baseballos őrült labdákkal jókat lehet darálni. Amolyan quake utóhatás, csak itt egy golyó fizikáját is meg kell szokni. Ahogy látom azért sok madball figura kimaradt a játékból. Multit nem próbáltam, pedig jó kis hentelést ígér a videókat elnézve. Saját avatarodból csak a fej marad, erre rákapcsolnak egy fegyvert és mehet a parti.
12.
12.
Ca$h
Oliver: van amit megvettem, de a legtöbbnek persze csak a trialját próbáltam, de ez sosem volt titok ugyebár! ;)
11.
11.
Oliver S96
Ca$h, meg is vetted a pontokért? :O
10.
10.
Ca$h
mega: báj de véj egy cikkel lejjebb, drága mesterdetektív! =))))))
9.
9.
megalonagyix
Wer iz sádow komplex? Báj dö véj, great cikk!
8.
8.
Zoli_47
1943 4 ever!!(mármint a játéék)
7.
7.
Turley
7:pcre is van a trials,,
6.
6.
Ca$h
Daks: na ilyen biztató kritikát se kaptam még tőled. Óóóóh köszönöm! =)



First Aye: köszönöm szépen! :)
4.
4.
Kyuubi
Ennek a Dishwashernek leszedem a trialját. Szeretem az ilyen beteg hülyeségeket xD
3.
3.
Raam989
A Dishwashert megvettem én is, tényleg hatalmas játék. Aki egy kis multi-hentelésre vágyik, az keressen meg Liveon. ;)
2.
2.
tjames
Trialst én is beszereztem, nekem nagyon bejön. Mondjuk én nagy elmás voltam anno is :)
1.
1.
Daks
Fantasztikus cikk, elmeorgazmus minden szava! Ezek közül a Cellfactort meg a Trialst próbáltam eddig csak, az előbbi szerintem ritka szar, viszont a másik hihetetlen addiktív! :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...