Battlefield: Bad Company 2 Launch Party

  • Írta: InGen
  • 2010. március 31.
Link másolása
Tankvezetés, helikopterezés, gulyásleves, sör, meg egy csomó celeb, akiket nem ismertünk fel. Fantasztikus hangulatban telt el az Electronic Arts által szervezett Bad Company 2 nyitóbuli, amelyről rövid beszámolónkat találjátok itt alant.
Mivel a Gamekapocs stáb legnagyobb része különböző helyeken húzza az igát hétköznap, a másik része pedig túlságosan el van foglalva azzal, hogy lovakkal közösüljön (fojesz), a buli pedig éppen kedd délelőttre esett, így egészen pár nappal ezelőttig úgy nézett ki, hogy végülis nem képviseltetjük magunkat eme jeles eseményen. Végülis Daks meggyőzött, hogy ezt nem lenne érdemes kihagyni, de nekem egyedül nem volt kedvem lemenni a világ végére (Várpalota), a hasonló eseményekre ugyanis mindig a legnagyobb geek looserek járkálnak magukban. Végül segítségül kellett hívnunk a GK Friends and Family köreiből állandó megmentőnket és rádiós kvízmesterünker, Róóóóland (alias Inkarnate) barátunkat, akit a „tank" és „sör" szavak egymás mellett szerepeltetése egészen gyorsan győzött meg arról, hogy azonnal le kell mondania a nem létező keddi programjáról.


Mivel az EA nagyon kedvesen indított Pestről egy különbuszt azok kedvéért, akik nem tudtak kocsival lemenni a helyszínre (vagy esetünkben: inni akartak), így az Árpád hídnál gyülekezett a jónép, majd felpattanva a transzporteszközre, megkezdtük utunkat vidékre. Ugyan az út elméletileg körülbelül egy órát vett volna igénybe, nekünk legalább három-négy órásnak tűnt, a buszon elfogyasztott két sör után ugyanis olyan mértékben szorított a vizelet, hogy már azt hittük Középfölde szélén járunk, s lassan átérünk Hobbitfalvára, mikor végre megérkeztünk az esemény helyszínéül szolgáló hatalmas erdő melletti sík terepre. A látvány impresszív volt: hátul tankok, baloldalt egy brutál katonai sátor, jobb oldalt pedig egy kis építmény, ahol kaja-pia kombó, egy csomó PS3, meg szerencsénkre a vécé kapott helyet. Utóbbit nagy intenzitással rohamoztuk meg, így sikerült rányitnunk az éppen kifelé jövő Pirner Almára (legalábbis utólag már tudjuk, hogy ő volt az), aki kicsit csodálkozott is azon, hogy koedukált a retyó.


Következő lépésben hátramentünk a harci helikopterhez, ami Roland szerint csak egy random helikopter volt, terepszínű festéssel. Itt hosszan lehetett fényképezni a megjelent celeb hölgyeket (Serdült Orsi, Dukai Regina, Zimány Linda, Pirner Alma), majd átvonultunk a tankokhoz, ahol további fotózás következett, s itt már beszálltak a buliba a srácok is: Puskás Peti és Bárdosi Sándor (akik egyébként velünk utaztak a buszon odafelé), valamint Kovács Áron. Érdekes volt látni, mennyire kisebbségben vannak a játékújságírók, mindenhol a különböző bulvárlapok és más lifestyle magazinok képviselőit lehetett látni, meg kijött valamelyik tévéadó forgatócsoportja is.


A fotózkodás végén Kovács Áron beterelte a jónépet a sátorba, ahol eligazítás következett. Kicsit beszélt a Bad Company 2-ről, megtudtuk, hogy hasonló lövöldözős játék, mint a korábbi FPS-ek, csak ebben szét lehet rombolni az épületeket. Viccet félretéve: nagyon normálisan és értelmesen beszélt egyébként, elmondott pár érdekességet a játékkal meg az eseménnyel kapcsolatban, s azt is megtudtuk, hogy a zombis játékok a kedvencei (valószínűleg a Left 4 Deadre utalt, de nem mondta ki). Ezt követően megszólaltatta a többi sztárvendéget, akik közül meglehetősen kevésnek voltak játékos tapasztalatai, egyedül Bárdosi Sanyi (aki egyébként is egy állat) hangoztatta keményen, hogy ő szeret mindent, amiben szét kell lőni a többieket. A stafétát innen átvette egy hölgy a tank.hu képviseletében (ők intézték a tankvezetést), s elmondta a legfontosabb biztonsági tudnivalókat a járművekkel kapcsolatban, majd minden söfőrjelölttel aláíratott egy papírt, hogy a saját felelősségünkre vezetünk, nem állunk sem alkohol sem drog befolyása alatt, ésatöbbi. Ami egy kicsit érdekes volt, mert pont a néni beszéde alatt bontottuk a harmadik sört aznap és fél perccel a papír aláírása előtt fogyott el, de szerencsére nem vette észre.


Korábban egyébként még belebotlottunk Marcóékba (nehéz nem észrevenni egyébként, lévén nem egy őzgida testalkatú úriember), akik egy konkurens online lap képviseletében voltak jelen, s az a jó, hogy minden hasonló eseményre előttünk érnek oda, és első dolguk a kajahelyzet feltérképezése, így mire mi megérkezünk, már pontosan el tudják mondani, hogy mit és hol érdemes zabálni. De visszatérve: átöltöztünk kommandós ruhába, majd kimentünk a tankokhoz, ahol először is a celebek kerültek sorra, köztük is ismét Bárdosi Sanyi remekelt a legjobban, nagyon otthon érezte magát a harcigépek között. Háromféle masinát lehetett kipróbálni: akadt egy BMP-1-es, ami nagyjából az APC szovjet megfelelője, volt egy GSP-55, ami nekem egy partraszálló járműnek tűnt, de az is lehet, hogy nem az. S végül, de nem utolsó sorban ott tornyosult egy igazi férfias játékszer: a T-55 „medium tank", ami a másik két hokitanktól eltérően egy igazi vadállat, nagy csővel, batár nagy lánctalpakkal, meg mindennel, ami kell. A fellengzősen elejtett „ez nem csajoknak való, mi?" kérdésemmel nem is tudtam, mennyire betaláltam: az oktató elmondta, hogy ezt nem is szokták felajánlani nőknek vezetésre, később aztán megtudtam miért: mikor bepréseltem magam a söfőrnek kialakított kis lyukba, s mondták, hogy nyomjam ki a kuplungot, majdnem becsináltam, akkora erőfeszítésbe tellett, s nem volt könnyebb beváltani kettesbe sem, leszakadt a karom, mire sikerült.


De az ember nem minden nap uralkodhat egy 38 literes, 600 lóerős, 5000Nm nyomatékot leadó dízelmotor és egy 44 tonnás acélszörnyeteg fölött, így a kezdeti nehézségek után már vidáman mentem át kisebb vizes területeken, taroltam le marha nagy bokrokat, s úgy egyáltalán: élvezettel pusztítottam el a környezetből azt, amire a tankos bácsi azt mondta: „Persze, menj csak át rajta szép egyenesen!, padlógázzal". Hatalmas élmény volt. Korábban úgy gondoltam, a tankvezetés biztos poén, de azért pénzt nem adnék érte. Ha tudom, hogy ennyire király dolog, már rég fizettem volna, csak hogy kipróbálhassam. Roland barátunk is bepattant a T-55-ösbe, s ment ő is egy kört, és utólag hozzám hasonlóan vélekedett: mindkettőnknek egy életre szóló élményt jelentett.  Végül elvitték a tankokat, s következett az ebéd, mely már magában is egy látványosságként zajlott le: egy harci pótkocsi végében melegítették a gulyáslevest, majd csajkákba töltötték bele az ételt, az evőeszközöket pedig nyilvánvalóan kanálgép formájában kaptuk meg. Meglepetéssel konstatáltuk, hogy bár elkezdték kiosztani a gulyást, Marcóék sehol sincsenek. Az év meglepetése lett volna, ha a főfogás előtt hazamennek, de szerencsére nem borult fel a világegyetem rendje: kiderült, hogy az utolsó körben mentek tankozni, s éppen akkor értek vissza, két perccel később pedig már jókedvűen falatoztak.


A legfontosabb azonban, hogy végre előkerültek az eddig elrejtett sörök (hiszen a tankvezetés előtt nem szabadott volna inni, ugyebár), így a laza ebédet követően azonnal rávetődtünk a Staropramenre, s a hűs nedűt kortyolgatva figyeltük, ahogy a nálunk sokkal felkészültebb újságírók (értsd, akik nem csak azért mentek, hogy ittasan tankoljanak egyet) mindenféle interjúkat készítenek a celebekkel. Hirtelen rájöttünk, hogy ha már se diktafont, se kamerát nem hoztunk, legalább papír, vagy ceruza beleférhetett volna a táskába, de oda se neki. A maradék egy-két óra már hamar eltelt, s rövidesen azon kaptuk magunkat, hogy kellemesen kimerülten, de élményekkel teli isszuk az utolsó sört hazafelé a buszon, s áldjuk főszerkesztőnk nevét, amiért rávett arra, hogy jöjjünk el. Meg persze csendben köszönetet mondtunk az EA-nek is a tökéletesen sikerült rendezvényért.

Ugrás a galériához

Kapcsolódó cikkek

64.
64.
pier33
a helinél jók a csajok:D:D:D
63.
63.
CJgabor
#42: ha olyan jó volt a T72-es, milyen lehet egy Abrams, vagy egy Leopard? :DDDDD
62.
62.
CJgabor
#52: őőhm akármennyire okoskodnak neked, részben igazad van.
61.
61.
CJgabor
#57: miért írsz enniy kötő-jelet? olvas-hatatlan igy az egész-komm-ent.
60.
60.
CJgabor
jah a celebek közül én is csak 1et ismertem XD
59.
59.
Hororo
nemtudom mi értelme van annak, hogy csesztetitek a volt katonákat. Ingen, egyébként ők ezzel egyáltalán nem ezt akarják mondani, de mind1.... :)
57.
57.
InGen
#57: Ezt a "besoroztak a seregbe úgyhogy morális hegytetőn állok, kussoljatok aljanép" témát zárjuk le, ennyi éppen elég volt belőle. Én is köszönöm.



(nem csak neked szólt)
56.
56.
Giga0509
#56: LOL! "Hamarosan a mozikban a Battlefield: Bad Company 2 című film" ROFL.
55.
55.
wigyory
Engem is besoroztak 1.5-évet lehúztam a seregben, 3-szor voltam éles hadgyakon, 4-szer vezgyakon. Szállitórajnál-éleslőszerszállitás,láncos-bikával-mocsaras-lápos talajról mentesités-közben süllyedsz,vizalatti átkelés egy öreg 8-kerekű löveg vontatóval, éles lövészeten ellőtték a vontatott vizufót-ha tudjátok mi-az?/3500lt-viztartály/és közben a vontatóban ültem-a tisztek kissé bepiáltak-mert ez is ment ilyenkor,-15km-es málhás-menet, vér-és vizhólyagok a kézen és a bakkancsban-Kúszás teljes menetfelszerelésben - fegyverrel, gázállarcban, a tűző napon, és ezek után lővészet-szerintetek milyen lett, lőttünk-de hova?

NA EZ A SEREG! Túléltük-sok jó-tanulságos szép emlékkel.Majd leszereltünk-és más szemmel néztük a világot, embert faragtak belőllünk.Aki mindezekről lemaradt, azt megkérném hogy csak óvatosan nyilatkozzon ebben a témában. Köszönöm.
53.
53.
vante
Mephi: Hát, nem tudom.

Meg kell mondanom, nem vagyok emo-s, és én is rühellem őket. Én inkább az átlagra gondolok, mikor írom. Nem biztos, hogy segítene valakin, aki eleve nem szereti a katonaságot, és távol áll tőle. Sőt, még lehet hogy inkább a gép felé fordulna tőle, ha ott olyan kirekesztést kap, ha ő nem universal soldier.
52.
52.
Ca$h
Mephi: látom keményen osztod az észt... wheheheheeee csak így tovább! ;)
51.
51.
Ca$h
Hát ezt igazán kellemes volt elolvasni, köszönjük! A gammát és a csajokat nem teszteltétek? ;)
50.
50.
mephi
Vante, nem csak a bajtársiasságra gondolok és a legkevésbé vágyom háborúra.

De tökéletesen alkalmas a hely arra, hogy megtanuld elfogadni az embereket és megemberesedj.

"Minek?!" Azért, hogy embert faragjanak a sok töketlenből, akik a gép előtt ülnek és a monitor fénye barnítja őket. Tanárként látom a feljövő ifjúságot. Évről évre reménytelenebb. Rapsztár és celeb akar lenni a jelentős része, a tudás értéktelen holmi manapság.

A katonaság hamar rávilágít, hogy nem vagy te isten, ott már az első nap letörik a szarvad. De ha tökös gyerek vagy és helytállsz, akkor azt megbecsülik.

Persze lehet felvenni a rózsaszín inget (ez nagyon piszkálja a csőröm) és belőni az Emos sérót, de én leszek az első, aki hangosan röhög mögötted, amikor 30 évesen kiderül, hogy gerincferdülésed és hitvány tested miatt már nem tudsz focizni vagy kosarazni...
49.
49.
vante


mephi : végülis a bajtársi dolog hiányzik neked? Hogy tudod, hogy összetartás van az emberek között, mikor csatába indulnak?



Tény, hogy ma már sok értelme nem lenne a katonaságnak. Minek?! Ki ellen akarod megvédeni magad? Én is inkább tologattam kifelé az időmet, míg végre eltörölték :)
48.
48.
Jocilus
#45: Azért nem minden mai fiatal ilyen!



Egyébként én is szívesen kipróbálnám a katonaságot. :)
45.
45.
triplet
Most volt a Lunch party, amikor már rég megjelent a játék? Le vannak maradva:D
44.
44.
Tilla25
#45: Én is voltam katona, de azért annyira nem izasztotak meg. Söt egyszerüen röhejes volt. Nap végén a társaimal mindig kimentünk focizni laktanyán belüli pályára hogy meg mozgasuk a végtagjainkat. Mondjuk ez a lazaság már a sorkatonaság utólsó éveire volt szerintem jellemzö.
43.
43.
mephi
Elolvasva cikket vegyes érzések vannak bennem. Nem is a cikkel van bajom, hanem ezzel a katonaság kérdéssel.

Tankot vezetni jó érzés volt? Hát ha még egy AK-t vagy egy dragunovot kaphatnának a ma fiatalok kipróbálásra. Látni és használni a távcsőves puskán "zoomot", beleülni egy csapatszállítóba, gránátot dobni, lőni egyet egy "kályhacsővel". Menetelni a hóban és homokban, fekvőtámaszt nyomni a murvás talajon, stb.

Sajnos a mai fiatalokban erre nem nagyon van meg az igény. A rózsaszín ing és az Emós fej a divat, és ha ráköhögnek belehal, mert annyira hitvány a szervezete.

Bánom, hogy végleg eltörölték a katonaságot. Páran sosem fogják megtudni, hogy mi az, hogy férfiként küzdeni a kihívásokkal.

Persze a magyar honvédség azért továbbra is olyan marad amilyen :)

Várpalota és környéke a világ vége? Azért a föld alatt ott még vannak dolgok, olyan is, amire Te nem is gondolnál barátom :)

A kanálgép pedig egy életérzés része, persze, amikor futás közben az egyik oldaladat a gépfegyver kocogtatja a másikat meg a csajka, akkor azért alig várja az ember, hogy megállhasson egy kicsit:)

Mindenesetre szívesen ott lettem volna én is, a tankvezetés és a velejáró "elpusztíthatatlan vagyok" érzés megfizethetetlen. :)
42.
42.
NereusLaceee
Várpalota a világ vége??? :D

Két sör után, és egy hólyag repedés előtt, valóban végtelen utazásnak tűnhet...
41.
41.
iNKARNATE
#33: InGen a napszemüveges, meg én. Nyilván az enyémet nyúlta le:D egyébként ő colos Áron kisebb én meg méginkább... :D Amúgy ez inkább random bulváresemény lehetett, mint inkább játékbemutató, talán ezért is ennyivel később volt mint a játék eredeti megjelenése. Amúgy kurvajó volt, köszönetem Daks kollégának. Btw, volt ott pár sokkal jobb csaj is mint a celebek ;)
40.
40.
evilzombie
Hu ilyen oreg vagyok mar!?

Tenyleg az vagyok.En vezettem T72-est de uristen az mar 10 eve volt!

Es tenyleg ugy erzed ha benne vagy hogy minden el tudnal pusztitani!

Hatalmas minden evő motor duborgese es a lancok zorgese, felnyomja mindenkiben az adrenalin szintet!

Orulok hogy vegre a magyar hadsereg az ukran pelda utan berbe adja a kivenhedt szarokat JATEKOKRA ezzel egy kis plussz penzt szerelve!

A sorozasom elott 4 evvel tobb 100 55-ost vagtak szet langvagoval es olvasztottak be!
39.
39.
InGen
:))



Kijavítottam az egy-két apró hibát, amik benne maradtak.



Egyébként a nap beszólása is Marcótól érkezett, mikor betoltuk a gulyást, és meg sem tudtunk mozdulni, Roland felfedezte, hogy közben hoztak még ki rétest. Rögtön kérdezte Marcót, hogy nem-e jön enni egyet, mire a válasz:



-Huhh bazeg nem kérek, teljesen tele vagyok... mákos van?



És már indult. :D



38.
38.
Giga0509
#39: Nincs mit :)



(nekem is ilyen volt amíg el nem törte a haverom :D azóta tök más van)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...