Call of Duty: Modern Warfare 2 Resurgence Package DLC

A mapátia egy rendkívül súlyos betegség, okozója a Call of Duty: Modern Warfare 2 addiktív, többjátékos módjának a túladagolása. Tünetei: kedvtelenség, súlyos evés- és alvászavarok, illetve az életre való képesség teljes hiánya.
Szerencsére, mint minden jóravaló patika, az Infinity Ward is kiadja időnként a gyógyszert eme betegségre, persze méregdrága áron (1200 pontért, 15 dollárért), de ez minket egyáltalán nem zavar, mert szükségünk van az adagunkra. Aki esetlegesen a klinikai halál közelébe került - a súlyos elvonási tünetek miatt - annak itt van az új Resurgence (újjáéledés) csomag, a remény az életbemaradásra!
 

Akárcsak a Stimulus (az előző csomag) esetében, itt is három teljesen új illetve két régebbi, kissé átalakított CoD 4-es pályával örvendeztettek meg minket a készítők. Mondanom sem kell, hogy mindegyik térkép egytől egyig zseniálisan átgondolt, könnyen tanulható és sok-sok szép órát fog okozni nekünk, egymás kegyetlen mészárlásával, felrobbantásával és tarkón szúrásával.
 

Ahogyan az sejthető  volt, az Infinity Ward atomjaira bomlásának köszönhetően ezúttal nem készültek nekünk olyan reklámkampánnyal, mint pár hónappal ezelőtt, ami miatt kissé szomorú voltam, de erre számítani lehetett. Szerény hazánkban viszonylag későn lehetett elérni a csomagot, az amerikai accountokkal este nyolc körül, az angolokkal meg érthetetlen oknál fogva jóval este kilenc után. De megérkezett, itt van, és remélhetőleg mindenki elégedett lesz vele. Plusz örömhírként vélhette felfedezni a játékostábor, hogy az eredetileg bejelentett egymást követő kettő DXP (dupla tapasztalati pont) hétvége, egy teljes hétté bővült, úgyhogy prestige-re fel gyerekek, még tart a vadászidény!
 

A három új pálya a Fuel, a Trailer Park és a Carnivale. A Fuel egy rendkívül nagy placc, rengeteg lehetőséggel kecsegtet, legyél akár sniper, akár az a rohangálós, harcos fajta. Leginkább HQ-t (Headquarters) érdemes rajta tolni, ilyenkor őrületesen felpörögnek az események, még egy ilyen nagy pályán is. A Trailer Park leginkább a korábbi Favela pályára emlékeztet, a szorosan egymás mellett elhelyezkedő kis házakból villám gyorsan utoléri az embert a halál, itt leginkább S&D-t (Search & Destroy) érdemes játszani, a folyamatos izgalom garantált. Személyes kedvencem az új Carnivale, ami nem hasonlít egyik korábbi térképre se, hihetetlenül szépen kidolgozott, a mérete is ideális, és döbbenetesen jókat lehet rajta harcolni, legyen szó bármilyen játékszabályról.
 

A két régi klasszikus a Vacant és a Strike. Azoknak, akik korábban már több száz órát töltöttek el rajta a CoD 4-ben, fel fog tűnni, hogy ha minimálisan is, de átalakították őket, ezzel új stratégiai lehetőségeket csempészve a játékmenetbe. Ez legfőképpen a Strike-on fog feltűnni, ahol szinte már minden épületbe és azok második szintjére fel lehet menni, ezzel remek lehetőséget nyújtva a pulykavadászatra.
 

Akárcsak a Stimulusnál, sajnos itt is rákényszerítenek minket arra, hogy ha csak az új pályákon akarjuk tolni, akkor kénytelen vagyunk a véletlenszerűen kisorsolt játékszabályoknak kitenni magunkat, ami rengeteg ember számára frusztráló lesz. Ha nem vagyunk képesek ezzel megbirkózni, akkor természetesen a kedvenc játékunkat választva igencsak nagy esély van arra, hogy találkozni fogunk az új pályákkal is, de sajnos nem minden esetben.
 

Ha az IW készült volna nekünk egy hasonlóan zseniális kampánnyal, ahol esetlegesen a már megkedvelt szereplőkkel újra találkozhattunk volna, akkor igazán semmi kivetnivalónk nem lehetne az új csomagra. Mindegyik pálya fantasztikus és a régieket is nagyon ügyesen kiválasztották. Hogy lesz-e harmadik csomag? Az IW elmondása szerint ez csak rajtunk, a rajongókon múlik, ha elegendő eladást fognak produkálni, akkor lehet rá számítani. Én remélem, hogy ez így lesz, hiszen mi lesz majd velünk, mapátiában szenvedőkkel, ha nem jutunk hozzá az adagunkhoz. Messze van még a Black Ops, nem hiszem, hogy ki fogjuk bírni addig…

118 komment - szólj hozzá!