Starcraft II: Wings of Liberty Launch party

Megjelent az évtized egyik legjobban várt játéka! A Starcraft II trilógia első darabjának megszerzéséért százak álltak sorba a budapesti dupla launch party alatt, mi pedig jó újságíróként mindkét helyszínre ellátogattunk, hogy értékes beszámolóval szolgálhassunk, csak nektek.
A Starcraft II fejlesztése még 2003-ban, a Warcraft III premierje után megkezdõdött, és bár mindenki tudta, hogy a háború egy napon folytatódik, a hivatalos bejelentésre csak 2007-ben került sor. Ezen a májusi napon végleg lehullt a lepel minden titokról, a Blizzard elnöke és társalapítója, Mike Morhaime ugyanis megerõsítette: a terran, a protoss és a zerg hadvezérek már készen állnak, hogy ismét döntõ csapást mérjenek ellenségeikre.


2010. július 27-e epikus lassúsággal érkezett el, de most itt vagyunk, és végre a kezünkben tarthatjuk a játékot. A launch idõpontja pontosan nulla órára esett, Gamechanelles barátunk, Marco pedig hiába látta már délután a játékot egy körúti GSM boltban, a Battle.net könyörtelenül kiváratta mindenkivel az éjfélt. Budapesten összesen három helyen rendeztek éjszakai vásárt, a játék megvásárolható volt a CD Galaxis üzletében, a Mamutban lévõ Saturn Buda áruházban, illetve az Allee bevásárlóközpont 576 Kbyte Shopjában is, sõt utóbbi kettõ még hivatalos launch eseményt is rendezett a játék tiszteletére.


Utunk elsõként a Saturnba vitt, ahol a Blizzard játékok hivatalos magyarországi forgalmazója, a BSC képviseltette magát. A játék itt akciós áron, 12990 forintért volt megvásárolható, a start elõtti órák vidám eltöltésérõl pedig a Gamestaros fiúk gondoskodtak, a Gladrieles lányokkal karöltve. Volt kvíz, pólódobálás, hangutánzó verseny, illetve történelem óra is, mely során Gyu és Koller Kati a régi idõk Blizzard játékaiból tartott egy kis bemutatót, a Saturn legnagyobb, négymilliót érõ plazmatévéjén. A programok mellett ki lehetett még hívni a klasszikus Starcraft magyar bajnokait is, a háromórás mûsor után pedig elõkerültek a játékok, és persze a pénztárcák is.


Az elsõ launch party duplán is szuper volt. InGennek sikerült szereznie egy díszcsomagolású, dombornyomott, amerikai kiadást a játékból, ami a magyar, hagyományos, mûanyag DVD tokkal ellentétben bátran kiállítható a nappali üvegszekrényébe, én pedig találkoztam Koller Katival, a gamer szépségkirálynõvel, akit pont néhány nappal ezelõtt választottunk a nemzetközi játékipar második legszexisebb nõjének. Nos, dióhéjban annyit mondhatok, nem bántuk meg a dolgot!


Az Allee bevásárlóközpontban az 576 Kbyte rendezett bulit, mi pedig még aznap este ott is megjelentünk. A szervezõk szerint már este tíz óra környékén legalább négyszázan gyûltek össze, a kétórás buli alatt pedig volt tombola, Starcraft verseny, póló- és poszterosztogatás, illetve a legjobbak mindenféle Microsoft és Samsung ajándékokat is nyerhettek. A játék ára ezen az állomáson 13499 forintba került, de járt hozzá poszter és Starcraft II-es egérpad is, illetve mint a külföldi csomag esetében, a lemez mellett itt is volt egy WOW meghívó, és két darab, szabadon elajándékozható Starcraft II kupon, mely 7-7 óra ingyenes játékot tesz lehetõvé az arra éhezõ barátoknak.


Az éjféli vásárlás után nem sokkal mindkét helyszín kiürült, ami nem is csoda, hiszen elérkezett a pillanat végre, mikor felcsatlakozva a Battle.net szervereire, kezdetét vehette a nagy háború. Hosszú évekig álmodoztunk errõl a percrõl, az pedig egészen biztos, hogy másnap nem egy álmos arcot fogunk látni magunk körül.

66 komment - szólj hozzá!