Mass Effect 2: Lair of the Shadow Broker teszt

Idáig is különösen nagy figyelmet fordítottunk a Mass Effect 2-re és a szinte havonta megjelenő remek DLC-kre, de ezúttal a Bioware minden képzeletet felülmúlóan túlteljesítette azt az eleve magas színvonalat, amit idáig is képviselt. Hölgyeim és Uraim, bemutatjuk a Mass Effect 2: Lair of the Shadow Brokert!

Úgy gondolom, hogy akik ezt a cikket olvassák, nagy rajongói eme szinte hibátlan űreposznak, hiszen akit érdekel az immáron harmadik kiegészítő, az nem lehet holmi casual Mass Effect játékos. Ezeknek az embereknek meglehetősen sokat jelent csupán annak a lehetősége is, hogy végre valahára megtudhatjuk, ki az a Shadow Broker, ahogyan az is, hogy a sokak által kedvelt, és rendkívül szimpatikus Liara is visszatér a történésekbe.

Liara nem elég, hogy csinos, okos és gyönyörű is egyben, de ő volt az egyetlen szereplő az első részben, akivel akár leszbikus kapcsolatot is lehetett létesíteni. Tekintettel arra, hogy az én Shepardöm nő (igen InGen, lehet kezdeni a flame-elést megint) különösen közel állt a szívemhez eme csodás kis csinibaba. Gondolom nem vagyok egyedül ezzel a dologgal, úgyhogy már csak ezért is érdemes megvenni a DLC-t!


A Kasumi kiegészítővel egy igazán remek új szereplővel gazdagodott az amúgy nem kis létszámú csapatunk, míg az Overlorddal egy megdöbbentően élvezetes melléküldetés élményével lehettünk gazdagabbak. De ezzel a DLC-vel olyan történt, ami idáig még egyszer se, ugyanis ezúttal maga a történet egészült ki, maga a jelenség, amit elég csak Mass Effectnek hívni. Rengeteg párbeszéd, nyomozás, adrenalint pumpáló üldözési jelenet, döbbenetesen hangulatos aláfestő muzsikával megspékelve, és végre valahára egy olyan részét ismerhetjük meg a történetnek ami talán a legtöbb ME fórum főtémája volt… Ki is az a Shadow Broker? Mit akar? Miért csinálja, amit csinál? Sok-sok kérdés merült fel a kedves rajongókban, amikre most végre választ fogunk kapni, még akkor is, ha esetlegesen ennyi várakozás után nem leszünk megelégedve a velük.


Ellentétben az eddigi kiegészítőkkel, most acsikból is akad majd bőven, de ha rám hallgattok, akkor nem nézitek meg a listában mit kell tenni a megszerzésükhöz, mert erőteljesen spoileresek a leírások. Elég, ha a küldetés elfogadása előtt hardcore-ra vagy insanity-re rakjátok a nehézségi fokozatot, és minden más majd jön magától… bízzatok bennem! 


Egy megvesztegetett pillanatra se fogtok unatkozni, a hangulat egyszerűen döbbenet, olyan az egész, mintha egy mini Mass Effecttel lenne dolga a játékosnak. Hihetetlenek a zenék, a párbeszédek, a döntések, és még némi humor is szorult ebbe a 2-3 órás DLC-be. Minden rajongó számára kötelező vétel kategória. Végre valahára még arra is lesz lehetőségetek, hogy némi pénzmagért megvegyétek azt a bizonyos utolsó fegyverfejlesztést is, ami az acsihoz hiányzott. Engem teljesen lenyűgöztek, nem is tudom, hogy képesek lesznek-e ezt a minőséget tovább fokozni, mert akár hiszitek, akár nem, további kiegészítők várhatók, és ennek mi rajongók csak örülni tudunk. Jól gondolom?

55 komment - szólj hozzá!