Assassins Creed: Brotherhood bétateszt

  • Írta: Ca$h
  • 2010. október 14.
  • assassin's creed brotherhood, bétateszt, Multiplayer, playstation 3
Link másolása
Manapság nagyon divatosnak számít olyan játékokba rakni többjátékos módot, amiknek -legalábbis első ránézésre- az égvilágon semmi köze nincsen ehhez a műfajhoz. Az új Assassin’s Creed multiplayer bétáját tesztelve azonban úgy látszik, a fejlesztők erőfeszítései megtérülnek, rögtön kiderül miért. Maradjatok velünk.

Akárcsak a Dead Rising 2 esetében, ahol egy rendkívül kellemes kis zombis Fusion Frenzyt sikerült összedobni a Capcomnak, a Ubisoft sztárjátékánál is igencsak kreatívnak bizonyultak a fejlesztők. Az alapötlet rendkívül egyszerű: a Templomosok modernkori fejvadászcége (Abstergo Industries) létrehozott egy külön programot az Animuson belül (Animi), ahova a reneszánsz Rómán belül egyszerre többen is csatlakozni tudnak. Cél az önfejlesztés, a reflexek tökéletesítése, a képességek csiszolása, hogy minél halálosabb és effektívebb fegyverek legyenek delikvenseink.


Ráncolt homlokkal, nagyra nyitott szemekkel, és szomorúan csóvált fejjel álltam hozzá a teszthez, hiszen mi a fészkes fenének is lenne szükség egy ilyen játékban multira? Pár órával később azon vettem észre magam, hogy még mindig tolom, és már lassan 10-es szintű vagyok, ugyanis a multi rendkívül egyszerű, mégis zseniális és nagyon addiktív.


A szisztéma nagyon jópofa, ugyanis adott lesz nekünk egy hatalmas város, egy jó nagy játszótér (a bétában ebből négy is kipróbálható), ahol kilenc különböző külsővel megáldott emberrel találkozhatunk, akadnak papok, prostik, orvosok, fodrászok és még sorolhatnám a különböző skineket. Tekintettel arra, hogy csak és kizárólag ilyen küllemű emberkék mászkálnak mindenfelé, igencsak nehéz megkülönböztetni a rutinos játékost a puszta tömegtől. Ebből gondolom már kitaláltátok, hogy a játékosok sem mind Ezio bőrben fognak rohangálni, de nem ám; ennél sokkal okosabb a rendszer. 


Lényeg a lényeg, miután összesorsolta az egyszerre legfeljebb nyolc emberkét a program, már indulhat is a tízperces adrenalinbomba. Kapni fogunk egy megbízást, aki egy játékos lesz (természetesen), s akit a lehető legstílusosabban és leghatékonyabban kell az örök vadászmezőkre küldeni. Ehhez nincs is másra szükségünk, csak a rejtett gyilkoló-eszközünkre és egy radarra, ami jelen esetben a legjobb barátunk lesz. Ez az eszköz gyönyörűen mutatja nekünk mind az irányt, mind a közelséget, ahogyan azt is, hogy áldozatunk a földszinten vagy valamilyen magaslaton tartózkodik-e éppen. Az igazi móka akkor kezdődik, amikor meglátjuk a feliratot, hogy immáron ránk is vadászik valaki. Na, ekkor válnak komplikáltabbá a dolgok, hiszen nem csak vadászok, hanem prédák is leszünk egyben. Ebből adódóan könnyen előfordulhat az is, hogy akire vadászunk azt más is megkapta feladatnak, ahogyan olyan is megeshet, hogy ránk leselkednek egyszerre többen.


Rengeteg fajta lehetőségünk van becserkészni áldozatunkat, nyilván a játék veterán rókái a lassú, tömegbeolvadós, rutinos változatot tartják első körben a legszimpatikusabbnak. De ők hamar rá fognak jönni arra, hogy ezzel a módszerrel nem sok pontot lehet szerezni, hiszen a legtöbben jobbra-balra rohangálva pillanatok alatt darálják a killeket. Szóval alkalmazkodni kell, és a lehető leggyorsabban illik becserkészni a talpasokat. Szerencsére (bár ez engem nagyon zavart) nem tudunk mindenkit leszúrni, csak azt a játékost, akit feladatnak kaptunk. Abban az esetben, ha egy civillel végzünk, elveszítjük a megbízást, és egyfajta hátbaszúrós, bosszantó módon a gép még meg is mutatja nekünk, ki lett volna az eredeti áldozat.


Ölünk, pontot szerzünk, fejlődünk, mint minden hasonló játékban. A bétában összesen húsz szintet lehet lépni, s minden egyes szintlépéssel kapunk valami kis extrát, amivel még hatékonyabbak tudunk lenni. Ezek lehetnek különleges képességek, mint gyorsabb futás vagy álcázás, de lehetnek perkek és gyiloksorozat bónuszok is (kill streak). Ebből természetesen az adódik, hogy a magasabb szinten lévő játékosok ellen egy kezdőnek nem sok esélye van, csak akkor, ha valóban nagyon tapasztalt és jó játékos, ugyanis lehetőségünk van arra is, hogy elmeneküljünk a ránk vadászó elől, ahogyan arra is, hogy a megfelelő pillanatban megnyomva az egyik gombot jól tarkón csapjuk a komisz játékost, és ezzel lehetőséget kapjunk a szökésre. A játék minden fajta gyilokmódszert ponttal jutalmaz, a legtöbbet persze akkor lehet szerezni, ha klasszikus módon, minden feltűnést mellőzve végzünk áldozatunkkal.


Rendkívül kellemeset kellett csalódnom a játékban, de persze a Ubisofttól nem is vártam egyebet. Személyes nagy kedvencem a francia illetőségű cég, és valahol mélyen tudtam, hogy csak meg fogják oldani ezt a feladatot is. A bétán természetesen van még mit csiszolni, nem egy súlyos hibával kellett szembesülnöm, de biztos vagyok benne, hogy a végleges változatot nagyon sokan szeretni fogják. Igaz, emiatt nem fogjuk otthagyni a CoD-ot, Halo-t, Gearst, vagy éppenséggel a KillZone-t, de hogy pár napra, hétre, le fog kötni minket, az is biztos. Gratula, szép munka, várjuk a véglegest már nagyon.

Kapcsolódó cikkek

49.
49.
vegvaribalazs
én már játszottam a kettővel is, és az is nagyon jó volt, ezt pedig fél éve várom, és KIBASZOTTUL felbassza az agyamat, hogy elméletben már ma játszhatnék vele, de nem mert el kellett halasztani csak a PC-t 3 hónappal ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!
48.
48.
szerver
EZ VAMI KUVA JÓ JÁTÉK NAGYON JÓÓÓÓ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
47.
47.
wodka121
sztem nem lesz rossz nagyon várom
46.
46.
mnmn1
#45: ja most már rájöttem public match-re nyomsz és ott lehet választani módot
45.
45.
NECROSMOKE
#43: Azt még én sem tom pontosan.Engemet is randomra ad be.
44.
44.
leviske
Huhúúú :O Ez tetszik. :D
43.
43.
mnmn1
hogy kell különböző map-on és game modon játszani mert csak az az opció van hogy play now és akkor vagy Rome vagy a Castle jön be wanted-ben :S és ki szeretnem próbálni a többi game módot is bocs ha hülyeséget kérdeztem
42.
42.
Top Secret
#39: Ez érdekes kérdés hát majd kiderül én soha nem fogok plus venni csak nehogy a PSN is fizetős legyen mint a XboxLive.
41.
41.
McReay
Rettenetesen tetszett a videó és a cikk is..várós game!
40.
40.
Ragnarök
Pöpec cikk, a videó pedig ízlésesen lett összerakva. Ez megéri majd a zsetont.
39.
39.
NECROSMOKE
Nekem nagyon bejön a multi is.Pozitivan csalodtam benne :)
Amugy már nrm muszály PS Plusos tag legyél(de én az vagyok XD),annélkül is tod jáccani.mugy ami levelt itt megyek a bétában vajon az eredeti géme ha meglecc a mentést a multihoz vajon onnan fogja kezdeni?vagyis a level színtem megmarad?Vagy minden az elejétől kell kezdeni?
38.
38.
p.balou
16: NE JAMES!!!!! HOLVAN DUSTY?( aza szakállas tag, lehet nem így hívjákxD)
Amúgy lesz nyílt béta ? XBL-n!
37.
37.
rossitibi
Nem akarok hülyeséget kérdezni, de most ebben van single mod is? És esetleg lehet ketten játszani egy gépen? ez lehet még hülyébb kérdés de ezekben a multis dolgokban elég tájékozatlan vagyok!
34.
34.
zaz
Volt elérhetőségem a multi bétához, de le sem töltöttem.
Ennek a játéknak CSAK a single része érdekel, de az nagyon.
33.
33.
Ca$h
Én is a single miatt vártam a stuffot, de örömmel kellett csalódnom a kellemes és szórakoztató multiban. Kipróbálni mindenképpen érdemes, aztán ki-ki eldönti maga hogyan tovább! :)
32.
32.
elite_hun
#30: Hát ez max akkor zavarna ha direkt a multi miatt venném meg de mivel nem amiatt veszem meg ezért nem különösebben zavar :)
31.
31.
Scoo
#30: Ezért jók néha a béták. Ha a fejlesztők akarják akkor még van rá lehetőségük, hogy elmozdítsák a játékot az általuk kívánt irányba. Ha nekik se tetszik, hogy mindenki rohangál, akkor lehet fognak majd lépéseket tenni.
30.
30.
Ca$h
#28: Ez pontosan így van, ha feltűnés nélkül hátulról őlsz, rengeteg pontot kapsz, de így sokkal kevesebb kill fér bele abba a 10 percbe, ezért rohangál inkább mindenki és a sok kicsi sokra megy alapon nyerik meg a meccset... :(
28.
28.
shatterhand
überfasza ez a világ
a multi zseniális...elvileg
Amit tönkrevághat,ha az van előnyben aki föla alá rohangál. Elvileg úgy kéne működnie,hogy észrevétlenül menjen az ember a cél felé. És pont azért kéne sok pontot adni. Aki meg spidigonzález az meg kapjon töredékét a lóvéért.

kulcsot lehet mnég szerezni ps3-n?
26.
26.
mnmn1
#23: nem csak a plusszosoknak en nem vagyok plusszos
25.
25.
Speper
Nekem az első rész már nagyon tetszett, a másodikkal pedig abszolút az egyik kedvenc sorozatom lett. Nagyon várom ezt a részét is, tuti vétel! :)
23.
23.
zsilvolgyi
22.
22.
mnmn1
#21: ah kosz kiprobalom
21.
21.
Ca$h
#18: Nem vége van ha civilt szúrsz le, hanem a célpontot veszíted el és várnod kell, míg újat kapsz! Sokkal zavaróbb az, hogy lehet látsz egy másik játékost, de nem szúrhatod le csak, azt aki célpont... :(

Tegnap jelent meg egy új mód, ahol kettes csapatok kűzdhetnek egymás ellen, enjoy! ;)
19.
19.
mnmn1
hat nekem nem nagyon jott be de allitolag meg jonnek uly palyak es modok a betahoz
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...