Fallout: New Vegas teszt

A fényűzés, gazdagság és a szerencsevadászok kora lejárt. Atomot kaptunk az arcunkba, beszívtuk a szagát, fémes ízt éreztünk a szánkban. Négy évvel a Fallout 3 eseményei után még mindig azt hisszük, hogy a nukleáris háború egy piszkos üzlet, de a frakciók közti játszadozás művészi szintre emeli a New Vegast.
  • Írta: zoenn

Kommentek

#47
#46: 46:nem olvastam végig a komidat mert rohadt hosszú de az én javaslatom hogy játsz konzolon és akkor elindul :D
#46
Hi! ti mit használtok, hogy viszonylag jól megy a játék? a gépem elvileg bőven felülmúlja a min. rendszerkövetelményeket (Athlon 64 x2-es proci erős alapban, 4 giga memória, Ati Radeon HD 4670-es vidikari, fullon tisztán tartva, és a legfrissebb programokkal ellátva Legutóbbi 2 hete frissült), ám mégis, a game 5, 15 percenként teljesen lefagy. azaz játék közben a monitor kép eltűnik, és mintha alvó állapotba kerülne a gép, leáll minden. csak újraindítással lehet újra életre kelteni a gépet. ma fél napot a hiba kiderítésére fordítottam: a vidikari 36-44C között elvan, a kétmagos proci 41-42C-n is jól érzi magát, a memória is 2-3 gigát zabál maximum. mondom ez érthetetlen. a legújabb illesztőprogik feltéve mindenre, a Fallout NV 3 hete kiadott bugfix csomagja is fel van téve, de a probléma most is fenn áll: lehetetlen élvezhetően játszani. de mi akkor a gond? megnéztem az eseménynaplót, és a rendszeres leállásnak egy ddl file az oka: C/program files/bethesda softworks /fallout new vegas - ebben van egy steam_api.ddl file, ez okozza a leállásokat. De sem vírus, sem netkapcsolat nem nyúl a játékba, a hiba mégis ott van. hát ezt nem értem, és az az igazság, hogy most már feladom. eddig WoW-oztam, gondoltam játszok kicsit a sokat emlegetett Fallouttal, kipróbálom, milyen. hát nekem sz@r. lehet, hogy nem eredeti, és az a baj? mert csak akkor veszem meg eredetiben a gamet (csak szólok, 30-40 játékomból majdnem az összes eredeti!), ha a játék bejön nekem... és ha esetleg ez a készítők bosszúja a kalózok ellen? Ha a gamet eredetiben veszem meg, akkor ez a bug megszűnik? mert ha nem, akk szerencsés is vok, hogy nem vettem meg, azaz nem dobtam ki a pénzem az ablakon. ja, és szólok: még soha, egyetlen game sem fagyott még ki úgy, mint a drágalátos Fallout NV... és ha kérdeznétek: igen, már 3x újra telepítettem a gamet, nem hinném, hogy telepítési hiba az ok...
#45
Nekem tetszik habár másfél órát játszottam vele (elszált a videó kártyám) nagyon bejött mindig is egy fallout fan voltam és az az álmom hogy eljussak Vegasba úgy érzem ez most egyszerre összejött. :)
#44
szerintem rohat jó játék a Fallout: New Vegas c
#43
#39: ez egy nagyon korrekt hozzászólás volt... :)
#42
Nekem nem tetszik!!!!!Hülyeség.
#41
Grat a teszthez eddig még nem nyomtam Falloutot de ez a teszt meghozta a kedvem hozzá.
#40
darealModerátor
#39: evidens, írtam is, hogy a jól összerakott modok a jók! :)
#39
Azért csak óvatosan a modokkal, játékélmény terén óriási öngólt lehet lőni.... mondjuk egy 255-ös melee-vel, vagy egyéb harci skillel. Fallout 3, 40+.szintű karakterrel pl. már nem volt szórakoztató. Persze amíg a játékot szebbé, vagy viccesebbé teszi, addig bátran!

A teszt szerintem jó. Én azon kevesek közé tartozom, akik nem szeretik a New Vegast! Óriási Fallout 3 fanatic vagyok, de a lelkesedésem kb az amúgy nem rossz Pittl környékén elfogyott.
Elkezdtem a New Vegast és ugyanaz az érzés kerített hatalmába, mint a Fallout 3 végén. "Már megint egy pont ugyanolyan lerohadt épületben kószálok, ugyanolyan mállott sárga, vagy zöld falakkal, mint 120 órával korábban Germantown Police HQ-n. A különbség annyi, hogy az ellenfelek nem Supermutánsok, hanem valami más. De mindegy is, mert 5. szintű karakterrel a szokott 8-as ügyességgel és 7-es szerencsével csodálatos headshotokat lehet osztani" Az AI persze ugyanolyan gyenge mint volt.
Szóval a lényeg nem változott, bár értékelem a sok újítást. (pl a kis villogó pajzs a "végre" kategória.) Tetszik a high risk high reward hozzáállás.

A szerepjáték rész nagyon nagy!
A zene szerintem fenomenális!

Bugok terén annyit tudok mondani, hogy nekem néha kifagy, illetve a hegygerinceken időnként nem tudok mászkálni. Csak azért gáz, mert én általában lopakodós mesterlövésszel játszom, szóval szeretek nehezen megközelíthető pontokról bátor lenni :)

Jó ez a játék nagyon, csak ma már közel sem tud annyira sokkszerű gigász, mint a Fallout 3 volt, amikor megjelent.

Jó játékot
#38
köszönöm Csabb!
#37
darealModerátor
modok itt:

http://www.newvegasnexus.com/downloads/categories.php

pc-n tényleg moddoljátok, jóval jobb lesz a játék.
csak egy példa: oblivionnal a mai napig játszom (ugyan az a modder közösség), a mostani karakteremmel a fő küldetést el sem kezdtem, de már több, mint 150 órát toltam bele a karakterbe, számtalan új helyszín van, köztük morrowind teljes világa is, a térkép kb 5-6x nagyobb, mint az eredeti oblivion-ban, jóval szebb a játék, jóval több minden van benne és mindezt úgy, hogy csak olyan modot teszek fel, ami olyan minőségű (vagy jobb :)), mintha az már gyárilag is a játék része lenne!
úgyhogy MODDOLÁSRA FEL! :)

már csak azért is, mert számos nem hivatalos javítást készítettek már, így az idegesítő bugok száma is jóval kevesebb :)
egy jó modder közösség sokkal jobb anyagokat ad ki, mint maga a gyártó.
#36
darealModerátor
pc-s fallout-os játékosoknak ajánlom, hogy moddolják a játékot! szebb és jobb lesz, iszonyat jó modok vannak már most is!
#35
#34: önmagában is abszolúte élvezhető, persze vannak utalások a korábbi részekre, de ez nem befolyásolja a játékmenetet egyáltalán. Mindenképpen ajánlom. Fekete humorban, repülő végtagokban és hihetetlenül mókás helyzetekben nincs hiány :D
#34
sziasztok infoznék,kimaradtak az elözmények,visszont lencse alatt a többoldali dícséretek miatt a játék.KÉRDEZNÉM játszható tsak ez elöször avagy ,,muszáj" az elözöekkel játszani elöbb? rapapa24es firkája tetszik!
#33
STAR WARS FORCE UNLEASHED 2
#32
Ez mind szép és jó
DE ÉN STAR WARS FORCE UNLEASHED 2 TESZTET AKAROK
Valami azt sugja nem csak én. Gyerünk skacok
#31
#30: Eszem ágában sincs szindi ME-t. Hisz az is a kedvenceim között van :) Ettől függetlenül, ott nincs olyan szigorúan véve a skill rendszer, Fallouttal ellentétben.
És Falloutban egy fejbe kellhet akár 10 golyó is a biztos halálhoz XD
#30
#29: Nana! Mass Effect-et nem szidni! :D Am meg az ME-be csak akkor halálos a fejlövés ha a sniper kelően fel van fejlesztve. És persze el is kell ám találni.
Am meg általában egy fejbe egy golyó. És ha valakit fejbe lőnek az azonnal meghal. --_-
#29
#18: Ez nem bug, hanem így működik a játék. Ez nem egy Mass Effect, itt hiába célzol a fejére, attól még nem feltétlenül fogod eltalálni. Itt sokkal jobban előtérben vannak a szerepjáték elemek, pl a skillek. Szóval 10-20 pontos Guns skillel hiába van mesterlövész puskád, ilyen alacsony képzettséggel alig fogsz eltalálni valamit. És ha el is találod, a sebzés akkor is alacsony lesz. Ellenben 50-60 pont körül egy jól irányzott fejlövés azonnali halált okozhat.