The Shoot teszt

  • Írta: Ca$h
  • 2010. november 15.
  • playstation 3, the shoot_ teszt
Link másolása
A Sony teljes gőzerővel tolja a Move játékokat, mindent megtesz annak érdekében, hogy kihasználja pár hetes előnyét a Kinect megjelenése előtt (bár mire ezt olvassátok, már kint a konkurencia is). Itt van egy újabb remek partyjáték, melyet egy gyors villámtesztben nagyító alá is vettünk...

A Shoot szónak -mint általában mindennek az angol nyelvben- több jelentése is van. A cucc érdekessége, hogy ezúttal egyszerre kettőnek is megfeleltek a készítők. Ugyanis egy forgatáson fogunk részt venni, ahol történetesen a célunk rendkívül egyszerű: mindent szanaszét kell lőni! Ezen belül a legfőbb feladatunk, hogy a rendezőt boldoggá tegyük egy igazán látványos és hibátlan akciófilmet produkálva. Ehhez nem kell mást tennünk, mint a lehető legtöbb ellenfelet lelőni, ha lehet, akkor hibázás nélkül, a környezet illetve a civilek életét megkímélve.


A hiba nélküli találatokat különböző extra képességekkel jutalmazza a játék, ebből összesen háromféle is van. Az elsőnél képesek leszünk lelassítani az időt, amihez nem kell mást tennünk, mint a Move-val a kezünkben megfordulni a tengelyünk körül, mondanom sem kell, hogy a harmadik ilyen után már rendesen el fogunk szédülni. A másodiknál letakarítjuk az egész képernyőről a csúnya gonosz ellenfeleket, ehhez lefelé kell lőnünk a földre, ki a képernyőből. A harmadiknál pedig átváltunk sorozatlövésbe, ahol megmaradnak a szorzóink, viszont triggerhappy módon géppuskaként lőhetünk szanaszét minden ellenfelet -ehhez felfelé kell lőnünk egyet a képernyőn kívül. Az extrák megszerzéséhez nem kell mást tenni, mint hiba nélkül eltalálni a lehető legtöbb ellenfelet, s minél több ilyet szerzünk, annál erősebb extráknak leszünk boldog tulajdonosai.


A játékban összesen ötfajta forgatással fogunk találkozni, ami természetesen felvonultatja az összes klasszikus shoot-em-up stílust, a western korszakon át, a zombihenten keresztül, egészen a bankrabló robotos sci-fi-ig. A játék grafikája rendkívül hangulatos, hiszen folyamatosan lehet majd látni, hogy egy stúdióban vagyunk, s az ellenfelek tulajdonképpen 2D-s céltáblák, rendkívül jópofán és humorosan megrajzolva. A muzsika pörgős és hangulatos, a rendező meg persze megállás nélkül kommentálja a teljesítményünket.


Lehetőség lesz két játékosnak is összemérni tudását, különböző kihívásokon keresztül, ahogyan természetesen a két Move-ot is támogatja a játék. A The Shoot egy nagyon kellemes kis arcade lövölde, akik annak idején sok hasonló anyaggal tolták a játéktermekben (Time Crisis, House of the Dead), azok szeretni fogják, még akkor is, ha a szavatossága nem túl jó, és könnyen felejthető a cucc.


Ahogyan az a Move termékekre jellemző, a játékhoz elég csupán egy fagyi és egy kamera, de a teljes élvezhetőséghez nem árt, ha párezer forintért veszünk egy jópofa pisztolytokot is, ami pillanatok alatt egy fegyvert varázsol kedvenc mozgásérzékelős eszközünkből. Egy próbát mindenképpen megér, de olyan túl nagy durranásra senki se számítson…

13.
13.
Gabesz.
#2: Az ilyen játékok nagyon ott voltak a szeren régebben. pl House of the dead, Time Crisis..Area51. Én is csak 25vagyok, de tény hogy mostanság eléggé apadt ennek a piaca és ezért sokan nem is tudják hova tenni ezeket. (Bár ha jól értesültem, most jön egy újabb T.C.)
12.
12.
Ca$h
#11: És ropit? Zizit? Sütit? :)
11.
11.
Top Secret
Grat a teszthez tetszik,tetszik de pénz nem adnék ki érte.
10.
10.
Ca$h
#8: Magától megy a játék, kalsszikus arcade stílus. Egyébként erre a problémára találták ki a MOVE kiegészítő kontrollerét; a Navit!
9.
9.
zsilvolgyi
Tudom, hogy nem Wii, de úgy jön le.
8.
8.
Birkazoli
Nagyon jónak tűnik.De egy valamit nem értek: ha a Move kar a pisztolyba van rakva(legalábbis képen úgy láttam), akkor, hogy jelzünk a játéknak, hogy épp előre vagy hátra illetve jobbra vagy balra mozgunk?
7.
7.
Scoo
#6: Aki azt hiszik, hogy csak gyerekeknek készítenek ilyet azok próbálják ki a Dead Space Extraction-t http://www.youtube.com/watch?v=3cN1MLn6A9w vagy a House of the Dead : Overkill-t http://www.youtube.com/watch?v=2slXnn4uOBI
6.
6.
Scoo
Bírom, hogy a trailerben hajolgatnak a srácok. Rájuk kellene szólni, hogy ez nem a kinect :)
Egyébként Wii-n nagyon bírom az ilyen játékokat. Gondolom előbb utóbb Move-ra is lesz komolyabb megvalósítású stuff.
5.
5.
zotyi
nem jon be apszolut nekem nem teccenek az ilyenfajta játékok
3.
3.
Ecneb
Nagy valószínűséggel, olyan vagy mint én! Mikor a stukker volt a kezedben csorgott a nyálad és lélegzetet visszafojtva vártad mikor lőhetsz..., de felnőttél és most szarozol minden hasonló játékot, szimplán azért mert kinőttél belőle! A mostani kicsik ugyanazokon az adrenalinbombákon mennek keresztül egy ilyen játék használatakor, mint amiken mi is keresztül mentünk anno...
2.
2.
szabovagyokk
Persze, anno jó volt, hogy fogtam a pisztolyt lövöldöztem a monitoron felbukkanó cowboyokra de most már nekem ennek a fajta játéknak az élvezte szintje kb. a nullára csökkent . . nem vágom ezen mit esznek az emberek annyira. (Pedig nem vagyok egy túlkoros, 18 évvel)
1.
1.
ZsupiDav
Nekem tetszett a demo, de teljes árat nem fizetnék érte.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...