Call of Duty: Black Ops - First Strike DLC teszt

  • Írta: Ca$h
  • 2011. február 10.
  • call of duty: black ops, first strike dlc, map pack, teszt, xbox 360
Link másolása
Hihetetlen, hogy már február van, a hónap, amikor általában az első Call of Duty map-packet várni lehet. Ezen a téren a Treyarch-ban sose kellett csalódnunk, s ez most sem lesz másképp. Megtörtént az első csapás, avagy a First Strike…

A hétvégén vörösen izzottak a 10/100-as kábelek, nem egyszer lehetett látni, hogy a létszám egy millió felett volt, ami nem is csoda, hiszen dupla tapasztalati pont hétvégével (DXP) ünnepelhettük eme eseményt. Sajnálatos módon a Modern Warfare 2 rajongóknak idáig csak kétszer lehetett ebben részük, nem igazán értem, hogy az Infinity Ward miért utál minket – rajongókat – ennyire. Sebaj, mert a Treyarch-kal teljesen más a helyzet, ők rendszeresen tartanak ilyen eseményeket.
 

A csomag, ahogyan azt sajnos már megszokhattuk, súlyos 1200 pontba kerül, és ha mindez nem lenne elég még régiókódos is, ráadásul a lehető legrosszabbik fajta, ugyanis még a játék nyelvét is figyelemmel kíséri. Tehát, ha mondjuk egy kínai testvérünk szeretne az angol anyanyelvű First Strike-kal nyomulni, akkor erre csak akkor lesz lehetősége, ha gyorsan elutazik Angliába, vagy ha bérel egy angol szervert a letöltés erejéig. Még nekem, a fanatikus amcsi live-osnak is venni kellett egy nagy levegőt és honosítanom kellett a gamertagemet, mert szerencsére mi az EU régióba tartozunk és működnek az angol letöltések is.
 

Miután hangos káromkodások és  dühromok után magunkhoz tértünk, és sikerült végre lerántani a csomagot, a jutalmunk nem marad el. Négy, alaposan kidolgozott pálya és egy ugyancsak zseniális zombi vár minket, a jól megszokott, igencsak magas színvonalú Treyarch-minőségben. Méretük szerint mindegyik közepesnek mondható és darabonként egy külön-külön kis világot tapasztalhatunk meg, egyéni sajátosságokkal ellátva.
 

A Berlin Wall különlegessége a pirossal jelölt területekben nyilvánul meg, amikre ha véletlenül rálépünk, pillanatok alatt automata gépágyúk sorozatától kilyuggatva végezzük. Kowloon kicsiny városában élhetjük át a terror legmagasabb szintjeit, lévén egy olyan tetőteres városkomplexumban találjuk magunkat, ahol minden ablak, minden ajtó mögött a halál leselkedik ránk, és ha ez nem lenne elég akkor még bárhol a mélybe is zuhanhatunk. A Stadium az igazi rohangálós pálya, ahol ugyancsak minden épületbe, minden szintre fel lehet menni és nincsen egy biztos pont, ahol a kemperek nyugalomban érezhetnék magukat. A Discovery egy téli pálya, ahol a rutinosabb játékosok fogják jól érezni magukat, felfedeznivaló akad bőven, hát még izgalom. 
 

De az igazi csemege természetesen a zombis Ascension lesz, ahol újra a World at Warból megszeretett, pszichopata gyilkos főszereplőink örökké tartó hentelésében vehetünk részt. A négy antihősünknek, akik időgépbe pattantak végső elkeseredésükben, ezúttal se lesz túl sok nyugta. Az orosz rakétasiló állomásban az élet nem éppen fenékig tejfel, őrületes lövöldözésre lehet újfent számítani. Külön jópofa dolognak tartottam, hogy amíg be nem kapcsoljuk az áramot, addig fekete-fehérben látunk mindent. Lesznek bőven új fegyverek, ellenfelek, perkök, fejlesztgetések, meglepetések és közösen felfedeznivaló területek. Igazi ínyenc falat minden kedves zombizónak.
 

Mint láthatjátok, a Blac Ops - First Stirke igazán megéri a pénzét, ha másért nem is, de a zombizásért mindenképpen. A bónusz négy pálya nekem személy szerint nagyon tetszett, nem csoda, hogy ezeket a sorokat éppen üveges tekintettel, a táskákat lapozgatva a szemem előtt írom. Kellemesen fárasztó hét van a hátam mögött…

Kapcsolódó cikkek

39.
39.
Wyress
sziasztok én vagyok az új tag lenne egy kérdésem. Hogyan lehet a black ops -ban megszerezni a ascension pályát zombie modban? Mert nem tudom, sehogy sem megy. Léci nagyon kéne a válasz.:( elöre is kösz
38.
38.
Kiskacsa96
Ja de nekem igazából pc-re kell mert én azon szeretnék multizni:d
37.
37.
Kiskacsa96
36.
36.
Quent1n
#35: Azon túl, hogy már privátba megbeszéltük, javaslom remélhetőleg hosszú életed során mindent csak úgy merj kritizálni, hogy TE jobbat tudsz, különben egy szót se! Köszönöm!
35.
35.
Vurgi
#34: hallod, szerintem ilyeneket akkor irogass, ha te csinálod a cikket... egyébként meg köszönjük a hozzászólást, te BIZTOS jobbat tudnál írni ;)
34.
34.
Quent1n
#30: Ha nem teszt akkor a cikk címe se legyen az, mert akkor kamu ennyi.

Most itt nekiállsz magyarázni, hogy villámteszt, meg bemutató... Édes istenem... Akkor nevezd át a cikket egyszerűbb mint itt magyarázni, beszólogatni meg személyeskedni. Erre semmi szükség. Legközelebb ha nem teszt, akkor nevezd bemutatónak ily egyszerű. És tudom, de akkor sem és akkor sem ....Oké, elhiszem!

A többit meg hagyjuk, hogy mennyi munka volt ebbe meg milyen tartalmas csomag. Nyilván rengeteg munka van a zombi pályában... Szeresd nyugodtan de reálisan nézve ajánlgatni felesleges, mert az árát NEM éri meg, kizárólag a rajongóknak de akkor ismét csak azt tudom mondani, hogy figyelj oda mit írsz, és ne a kommentek közt magyarázd, hogy de így de úgy, hanem írd meg úgy az cikket.

És egyáltalán nem röhejes fikázni(nem tudom ki ócsárolt itt, szerintem fogalomzavarban vagy), mert azon túl, hogy mindenkinek szíve joga, ez a csomag ennyi pénzért gyatra munka főleg annak fényében, hogy az alapjáték milyen minőségű lett. A jól megszokott Treyarch minőség... Egy játék DLC-je meg közel sem csak egy rajongónak lehet érték hanem azokat is ösztönözheti vásárlásra akik eddig nem figyeltek fel a játékra vagy már épp tették volna a polcra. Ld. RDR: Undead, BFBC2: Vietnam. De tudom, hogy úgyis hiába mondok bármit, mert itt cikkíró sose téved, és legfőképp sose ismeri be. Hibát pedig végképp tilos javítani. Ámen!
33.
33.
hakydakillah
32. Persze, tudom. :-) Én ennél is kivárásra fogok játszani, biztosan lesz majd valamilyen akció, és akkor lecsapok rá. :-)

OFF: Most az új MOH-al játszom, de olyan történt velem (velem, aki az összes COD-OT Veteran szinten teljesítette), ami még soha – elakadtam benne. Azt hallottam, hogy a Pc-s verzióval gondok szoktak lenni, talán újra kell majd indítanom az a pályát, mert az egyik szakaszon egy hadsereg támad rám, és egy lövéssel végeznek velem :-(
32.
32.
Ca$h
#31: Mint ahogyan azt írtam, nem rád gondoltam!
31.
31.
hakydakillah
30. messze áll tőlem a fikázás, megértem a fanokat :-) Én inkább GOW fan vagyok, de ott is mindig kivárásra játszom, pl: GOW2 esetében kivártam az All Fronts Map Pack-ot, és rengeteget spóroltam vele :-)
30.
30.
Ca$h
#29: Mint ahogyan az gondolom mindenki számára egyértelmű - néha úgy tűnik nem igazán -, egy játék DLC-je senkit nem fog érdekelni csak egy rajongót. Éppen ezért röhejes fikázni vagy ócsárolni egy olyan csomagot ami a fanoknak készült, olyanoknak akik nem azok - nem rád gondolok. Szóval annak aki rajongó egy ilyen tartalmas és színvonalas csomag minden pénzt megér. Ne felejtsük el, hogy mennyi munka van egy zombi pályában, jóval több, mint egy MW1-es mapnak az átrajzolásában... és mégis az MW2 vezette be először az 1200 pontos pofátlan árat, úgy hogy ráadásul csak 3+1 pályát adtak a pénzünkért. Ha azzal elégedett volt mindenki akkor ezzel még inkább az lesz!

#7 MÉG VALAMI! Mint ahogyan a cikk hosszából is látszik ez nem egy teszt, rövid, velős, nincsen értékelés... tehát bemutató vagy villámteszt... egy magadfajta high IQ srácnak ezt illene észrevenni!
29.
29.
hakydakillah
Köszi a tesztet, de én valahogy úgy vagyok vele, hogy 5pályáért nem adok ki ennyi pénzt. Nekem szinte mindegy milyen pályán multizom, és elég nekem az alapcsomag. Ha 400pontért vesztegetnék, akkor talán érdekelne. De ezen az 1200 pontos áron tele a Live remek játékokkal, vagy veszek üzletben valami öregebb címet. Szombaton kaptam 576-ból értesítést, hogy több játék most akcióban van. Hát megvettem a Forza 3-at 5.990ft-ért, amit előtte megnéztem Saturnban, hogy 14.000ft-ért vesztegetik. Szóval maximálisan meg vagyok elégedve :-) Főleg ha azt nézem, hogy 5pálya helyett lett egy ilyen király játékom, szinte megegyező áron…
28.
28.
kekszesember
27.
27.
tabu3x
"pszichopata gyilkos főszereplőink örökké tartó hentelésében vehetünk részt"
hm. micsoda autentikus cod játékmód.
tényleg ezt eszik a népek? vagy ezzel amolyan PEGI "-10" gémmé avanzsálta magát a cod?:-)
26.
26.
danigyerek
vki tudna segitenni h hogyan tudnám magyar live-al le szedni a dlc-t??meg köszöném
25.
25.
wigyory
Nekem bejönnek az FPS-ek, toltam a COD-okat-de soha nem multizom-ez a lehetőség nekem nem jön be.
24.
24.
hakydakillah
21.amiről te beszélsz az a GAMERSCORE,nem MS PONT.A GS-nak annyi hasznát veheted,mint GK-on a pontjaidnak :-)
23.
23.
SütiMester00
#21: szerintem te össze kevered ezt a gamerscore-okkal amiket achievementek unlockolásával tudsz szerezni. a Microsoft pontokak (ms pontok) pl. konzolüzletekben lehet venni és igenis pénzbe kerülnek. speciel a Konzolvilágban 1200 ms pont 5500 ft... ez rohattul nem éri meg az árát.
lehet hogy rohadt nagy *** mondok de szerinetem 1200 ms pontnak kb. 2000-2500 ft-nak kéne lennie (mert ugyebár ez a dlc 10 dollárt ért és 1200 ms pontot kellett fizetni).

[igyekezzünk már kultúráltak lenni... - szerk.]
22.
22.
NinjaNorb
#11: a A CODhoz kb annyi skill kell mint a babázáshoz sosem értetem hogy miért verik a mellüket az emberek a codra ha még BFről lenne szó aláírom oda kell tudni cod multi az halo3 multi után elég érdekes volt elértem a lv5őt örültem mert végre betudtam rakni az ak-t majdnem mindenkinek maxon volt a lv ilyen arany fegyver meg mit tom én mi meg verték a mellüket hogy mennyire profik kb ak-val rohangáltam mint a hülye és első lettem aztán lobbyba meg ott nooboztak nekemxD mondom ebből ennyi elég is voltxD
21.
21.
Dark_Temptation
#5: úgy értve nem pénz, hogy játszol, szerzed, semmibe se fáj megszerezni max néhány órába 1 fotelben ülve......
19.
19.
Füles
érdekes... nálam még soha nem laggolt be a Black Ops. Szerintem 1:1000-hez az esély hogy így beszaggasson konzolon a játék. Xbox 360-on játszom.
18.
18.
falselight
#17: http://www.youtube.com/watch?v=1S8T7SSLdVA
parancsolj. és ez nemhogy lag, hanem szaggatás. konzolon az ilyesmi megengedhetetlen.
17.
17.
Fetto
nem értem mér irja mindenki hogy állandóan laggol a cod, ,én sokat nyomulok vele de nem nagyon vettem észre,egy két kivétellel,lehet a többi platformoin ténleg fos de boxon nem
16.
16.
Csemegekukorica
Ez PC-re még nem jött ki igaz? És ez ingyenes vagy mennyibe kerül? világosítsatok fel légyszi...
15.
15.
huszti
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...