Gears of War 3 multiplayer bétateszt

  • Írta: Ca$h
  • 2011. április 23.
  • bétateszt, gears of war 3, xbox 360
Link másolása
Idáig nagyon úgy tűnt, hogy 2011 a PS3 éve; nem sok olyan cím volt mostanság, ami az Xbox 360-as tulajdonosokat büszkévé tehette volna. Szerencsére a legbiztosabb alap, a Gears of War itt van nektek kedves testvéreim, azon belül is a multis béta, ami valami elképesztően durvára sikerült!

Mondom mindezt úgy, hogy akik ismernek, nagyon jól tudják, mennyire tiszta szívből gyűlölöm a Gears multiját. Vén, berozsdásodott, konzervatív rókaként számomra már csak a Call of Duty létezik, ha többjátékos online élményre vágyom. Eme teszt megírásának érdekében azonban „leereszkedtem” a fene nagy lovamról és tettem egy, majd jó pár próbát a bétával. Különösen exkluzív élmény volt számomra, hogy rögtön az első nap, az első meccs után, mindenki kedvenc főszerkesztőjével, magával a nagy Dakssal tolhattam együtt a vérgőzös, húscafatokkal vegyített, őrületesen durva hentelést.


Az első és talán legszembetűnőbb változás a korábbi részekhez képest, hogy a Gears 3 már-már egy Mortal Kombat brutalitásával vetekedve bizonyára megnyerné minden idők legvéresebb játékának a címét. Ugyanis a közkedvelt kivégzések visszatértek, csak ezúttal olyan nagy számban, olyan változatosságot prezentálva, hogy szinte nincsen két alkalom, hogy ugyanazt az animációt néznénk végig. A Gears 3 kéremszépen iszonyatosan kegyetlen, véres, brutális és minden képzeletet felülmúlóan élvezetes élményekben részesíti azt a szerencsés és technikás játékost, aki pontosan tudja, hogyan kell cselekedni egy ilyen helyzetben.


Ami még megváltozott a második részhez képest, az maga a multis élmény, úgy teljesen. Aki szerette az első rész hihetetlenül pörgős és gördülékeny játékmenetét, de esetlegesen zavarta, hogy a második részben túlságosan szívósak voltak az ellenfelek, az most ritka nagy örömökben fog részesülni, hiszen az irányítás még sose volt ennyire folyékony, ennyire kellemes és intelligens. Ellenfeleink – és persze ezzel együtt mi is – sokkal, de sokkal könnyebben kerülnek le a földre, ezzel biztosítva a folyamatos akciót és a sikerélményt. A fegyverek és használhatóságuk nagy változásokon mentek keresztül, akadnak szép számban bőven újak, legyen szó mondjuk egy tűzgránátról, lefűrészelt csövű shotgunról, vagy éppenséggel a klasszikus Lancerről. Erőteljesen érezhető, hogy CliffyB és a nagy becsben tartott társulata beleadtak minden kreativitást és minden rajongóktól vett tanácsot, amikor megalkották a szinte tökéletes Gearses multis élményt.


A Gears 3 béta friends&family része április 11-én indult, majd 18-án csatlakozhattak be a kedves Bulletstorm Epic edition tulajdonosok is.  Ahogyan azt a Halo 3, vagy éppenséggel a Reach esetében már megtapasztalhattuk, a béta folyamatosan bővül különböző játékszabályokkal és idővel összesen négy kipróbálható pályával. Eleinte csak a Team Deathmach-el lehetett próbát tenni, ahol a cél természetesen az ellenséges csapat totális kiirtása. Erre összesen 15 élet áll minden csapat rendelkezésére és az fog győzni, aki kétszer egymás után nyeri meg eme meccseket. A „King of The Hillben” a cél amolyan területfoglalós és megtartós típusú multizás, a turpisság azonban itt legfőképpen az, hogy az elfoglalandó terület mindig változik, tehát a bekempelés hívei sose fogják teljesen biztonságban érezni magukat. Végül pedig a „Capture the Leader” jön, ahol két cél van; egyrészt meg kell védenünk a véletlenszerűen kiosztott VIP csapattársunkat, másrészről pedig foglyul kell ejtenünk az ellenséges csapaton belüli nagyon fontos személyt. Ha sikerrel járunk és lejár az idő, akkor miénk a pont. Három játékmódot egyébként a kezdetekről lehetett tolni, majd 18-én kivettek mindent a Team Deathmatch kivétel, s csak később fognak visszakerülni.


Emlékszem, a Gears of War első része volt az a játék, ami teljesen lenyűgözött engem mind technikailag, mind pedig a játékmenet szempontjából. Miatta vettem Xbox 360-at, s miatta vettem meg az első HDTV-met. Sose értettem, hogyan képesek pontosan ugyanazt a grafikai színvonalat tartani multi közben, mint ami a kampány alatt volt látható, de képesek voltak rá, megcsinálták a srácok ott az Epicnél, többek között ezért is volt elkerülhetetlen a nagy siker. Azok, akik idáig is szerették a Gears multiját, ezúttal extázisban fetrengve fognak vergődni a gyönyörűségtől, hiszen minden megvan benne, amit az első két részben együttvéve annyira szerettünk. Sőt, mi több, megfejelték az élményt olyan extrákkal – például dinamikusan változó környezettel –, ami miatt több mint valószínű, hogy minden idők legkedveltebb Xbox 360-as játéka lesz a trilógia befejező része. Gondoljatok csak bele, ha egy olyan begyöpösödött CoD-rajongó, mint én, ilyeneket írok, akkor vajon ti, kedves fanatikusok mit fogtok gondolni róla?! A válasz erre a kérdésre rendkívül egyszerű: a Gears befejező része minden szempontból túl fog mutatni elődein. Sose gondoltuk volna, hogy ez lehetséges, hiszen már az első rész is szinte tökéletes volt, de a folytatással mégis képesek voltak ezt überelni. A jelenlegi felállás szerint nagyon úgy tűnik, hogy a Gears 3 mindent visz majd…


Aki teheti, mindenképpen tegyen egy próbát a bétával, hiszen még jó pár hétig kipróbálható lesz. Nekem elhitetitek, hogy nem fogjátok megbánni. Én már csak azért szomorkodom, hogy vajon tényleg vége van? Vajon tényleg ennyi volt ez a legendás cím? Egyszerűen képtelenségnek tartom, hogy soha többé ne jelenjen meg új rész ebben a sorozatban…

Kapcsolódó cikkek

24.
24.
Ca$h
#23: Ne törődj velük, valszeg hivatalos bétateszterek voltak ... ;)
23.
23.
hakydakillah
22.Nekem inkább azon esett le az állam, hogy rögtön az első nap, pár óra késéssel kipróbáltam a bétát, és már akkor voltak emberkék, akik Trashball Cole-al futkároztak :-D
22.
22.
Ca$h
#21: Nem vagy semmi! :))))
21.
21.
hakydakillah
18. Hát van benne valami, de mire véget ér a béta, addigra 20-30-as rangom lesz, fájni fog a szívem, hogy azt elveszik tőlem :-( Legalább az elért pontok bizonyos százalékát megkaphatnánk.

Remélem még béta végéig kapunk valami megszerezhető dolgot, mert Trashball Cole már az enyém, az alany Lancert is megkaptam, még pár ölés, és a végleges verzióban is feszíthetek vele :-D
20.
20.
gucho
nagyon várom, minden idők egyik legnagyobb játéka ez a sorozat
19.
19.
givi6
huh, mennyire is vártam,
sajna nem volt szerencsém kiprobálni, mert tönkre ment a boxom olvasó feje :( D:
18.
18.
Ca$h
#16: Biztos vagyok benne, hogy nem ... igazságtalan lenne másokkal szemben és sose szokott megmaradni (Halo3, Reach stb. után tapasztalva)!
17.
17.
amd33
#15: Alap hogy kell két konzol nekem is van így egyik jó exklúzív címről se maradok le!
16.
16.
hakydakillah
Szuper a béta, minden nap kötelező időtöltés :-D Azt amúgy nem tudni, hogy a béta során elért rang, az marad a véglegesben?
15.
15.
kozmo187
#14: Ps3 am van evek ota de ezert elmentem vettem multheten egy xboxot is mindenki azt mondta orult vagyok minek 2 konzol most GW2 t tolom nagyon jo ezt meg alig varom !!!!Hatalmas jatek!!!!!!
14.
14.
Ra1D3n
#13: Mit keresel itt? Ezért érdemes volt ideírnod... Az oké, hogy jó játék lesz... áhh... hülye vagy...

Nagyon fasza a béta, az fix :D. Pár napja kezdtem el, azért érezni a különbséget azokkal szemben akik korábban kezdték a bétát. Ettől függetlenül hatalmas élmén, aki teheti próbálja ki! Jah, és most van egy olyan akció Live-en, hogy ha előfizetsz egy 1 hónapos gold tagságra a Live-en keresztül, akkor kapsz egy Gears3 béta kulcsot. Aki teheti, az éljen a lehetőséggel :)
12.
12.
NECROSMOKE
#9: Áhhhh ez annyira jó :))
11.
11.
Giga0509
Rettenetesen durva lesz,alig várom már hogy tolhassam :D
9.
9.
wildláma
#2: köszönjük emese

jó cikk, jó játék ... várós
7.
7.
kevinbutler
6.
6.
Apostol360
alig várom h haverokkal egy nagy maraton alkalmával végig toljuk egy ültében mind a 3 részt :D...persze közbe betankolunk kajából meg piából és mehet az osztott kép,v az xlink még meglássuk :D
5.
5.
Ecetes sajt
#4: Írták, hogy lesz többi része is, csak ez a trilógia fejeződik be.
4.
4.
FriendlyTarget
szerintem lesznek még gow játékok csak marcus története ér ezzel a résszel véget még ott van (asszem így hívják) dom is...esetleg valamilyen spin-off vagy 3ds vagy ngps gow...nem fogják a kukába dobni a sorozatot
2.
2.
Dark_Temptation
én max ezért a játékért vennék x360-at semmi másért.. nem éri meg...
1.
1.
K/G.
A bétáról sajnos lemaradok úgy néz ki, de a teljes nem hiányozhat a polcomról. 3 napja nézegetem a gameplay videókat és nagyon tetszik, amit látok.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...