Starcraft II: Wings of Liberty

Kamu vagy ténlyeg igaz a hír?? Lesz Starcraft 2?? Talán igen, talán nem, ettől függetlenül az eddig kijött hírmorzsákból ez a kép állt össze...

Ügyes blöff, vagy titkos információ?

Egy hír reppent fel, miszerint a Blizzard elkezdett dolgozni a Starcraft 2-n. Előre bocsájtom, a hírt kirakó oldal se vállalt felelősséget érte. A hír egy Blizzard-os forrásból érkezett, de nem sikerült pontos visszajelzést kicsikarni a Blizzard-ból, a levél eredetét illetően. Lássuk hát mi újat közöltek az állitólagos fejlesztők.

Először is, 4 faj lesz. Terran, Protoss, Zerg, és a toss/zerg hibrid Vanex. Minden régi fajnak 5 új egysége lesz (a régiek mellett), 2 új épülettípus, és új upgradek.

Terranok: Rocketeer (földi rakétás egység, területi sebzéssel), Heavy Cruiser (továbbfejlesztett Battle Cruiser), Wraith Bomber, Wraith Kamikaze (a Zerg Scourge-hoz hasonlóan öngyilkos egység, de tud más módon is támadni), és Cannon (nem hasonlatos a Protoss Cannon-hoz, inkább a Starcraft 1-ben látott Ion ágyúhoz hasonló nagy építmény).

Protoss: Mothership (továbbfejlesztett Carrier, 20 interceptorral), Nomad (egy erősebb Zealot típus, energiafegyverrel), High Archon (Dark Templa/High Templar kereszteződés, de inkább a Dark Archon-hoz fog hasonl ítani, viszont tud támadni), Walker (5 Dragoon összeolvadása - erős, viszont nagyon lassú), és Exploder (a neve még változhat: Observerhez hasonló viszont bombaként fel lehet robbantani).

Zerg: Hyperlisk (Ultralisk átmutálódva, gyorsabb, erősebb, és be tudja ásni magát), Acid Colony (légi és földi egységeket is egyaránt támadó védelmi épület), Creeper (nem tud támadni, viszont föld alatt tud mozogni, felderítésre használható), King (Queen-hez hasonló támadó egység, bármilyen épületet meg tud fertőzni, ami egységeket termel, igy Infected Tankokat tudsz küldeni ellenedre, ami odaérve felrobban), és Bladeling (a Zergling nagytestvére, nagy penge karokkal).

Upgrade-ek: Csak néhányat tudattak velünk, de igazán izgalmasnak ígérkeznek.

Terranok: Egy upgrade segítségével bármely épületet fel tudjuk emelni és arrébb reptetni. Omega Ray (a Heavy Cruiser nagy fegyvere, hasonlatos a Yamamotohoz, csak nagyobbat sebez). Egy másik upgrade-el viszont ki tudjuk képezni a jármű vezetőket, így azok a jármű megsemmisülése előtt kiszállnak, és gyalogos egységként harcolnak tovább.

Protoss: Pylon Mobility (igen, mostantól átteheted a pylonokat a kívánt helyre, sőt szállítható is lesz), Dragoon Cloak (álcázni tudod ezzel Dragoonjaidat, még nem eldöntött, hogy a Walkeren is működjön mindez), és Fortify (High Archon képesség, amivel bármelyik épületnek, vagy egységnek átadhatjuk a pajzsunkat).

Zerg: Overlord Bombing (a lárva bombává tud mutálódni, ezt az Overlord felveszi, és elleneire dobja), Zergling Acidic Sac (Zergling-ek is tudnak "köpéssel" támadni), Hyperlisk Trample (kisebb egységelen csak átsétál a Hyperlisk, úgymint Marine-ok, Zealot-ok, vagy esetlegesen ellenséges Zegrling-ek).

Ha mindezt tudatosítottuk, és elképzeltük milyen lesz, jöjjön még pár újítás: Ha egy nagyobb repülő egységet megsemmisítesz, az vagy felrobban látványos effektusok közepette a levegőben, vagy lezuhan, és a földre érve sérülést okoz. Ugyanezt tervezik a földi mechanikus egységekkel is, hogy ha felrobbannak sebzik a körlülöttük lévőket. A Vanex fajról nem hajlandóak információt kiadni, mivel csak most kezdtek el dolgozni rajta. Lesznek titkos küldetések, vagy akár egy rejtett faj. Az egész még nagyon képlékeny. A Battle.net-en a tervek szerint 14 tudnak majd egy játékban egyszerre nyomulni. Ahogy a Warcraft 3-ban már megszokhattuk, itt is lesz nappal és éj, köd, stb, tehát az időjárás viszontagságaival is számolnunk kell. A szövetségesek előre meg lesznek választva, és ezeket kezdés után már nem is lehet módosítani.

Az egész információhalmaz nagyon kidolgozottnak tűnik. Mostantól csak reménykednünk kell, hogy mindez igaz, és lesz Starcraft 2! De ne felejtsük el, ha most is kezdtek el dolgozni rajta, akkor még legalább 1.5-2 év mire ebből kézzelfogható valami lesz. Ezalatt az idő alatt sokminden változik egy játék fejlesztése közben. De ha igaz, amit itt lírtam, akkor biztos vissza fog kacsintani sok minden.

2 komment - szólj hozzá!