Cars 2: The Videogame Wii teszt

  • Írta: Daks
  • 2011. június 27.
  • cars 2: the videogame, teszt, wii
Link másolása
Villám McQueen és Matuka. Egy villámgyors, tűzpiros versenyverda, és egy öreg, rozsdás autómentő. Különös barátságuk a 66-os út mentén fekvő Kipufogó-fürdőben kezdődött, sok éve volt már, hogy hőseinket ott összehozta a szerencse, s a legnagyobb kalandok valószínűleg még csak most kezdődnek!

A Pixar sosem csinált még rossz filmet. A Toy Story, a Hihetetlen család, a Némó nyomában, a Lecsó, a Szörny RT, a Wall-E és a Fel mind fantasztikus történet volt, az én kedvencem viszont a Verdák. A beszélő autók meséje hihetetlen szórakozást nyújt, érzelmekkel teli és vicces, pont olyan alkotás, mely boldoggá tudja tenni a lusta szombat délelőttünket. Szeretnivaló négykerekűink idén nyáron pedig visszatértek, hamarosan cikkezünk a filmről is, most viszont lássuk, hogy milyen lett a játék Nintendo Wii változata!


A Cars 2: The Videogame nem követi a mozi eseményeit. Nem veszünk részt Villámmal a Földgolyó Futamon, s nem is keveredünk Matukával kémkalandokba, ez egy laza autóverseny, mely nem szól másról, csak a kikapcsolódásról és a száguldásról. Hőseink az Ügynökség szimulációs programját használva különböző futamokon vesznek részt, magának a játéknak a stílusa pedig leginkább a Mario Kartra hasonlít. Ellenfeleinket lehet lökdösni és szívatni, vannak útlevágások és fegyverek, itt az utolsó száz méteren az elsőből is könnyen lehet vesztes, ki laza szórakozásra vágyik a kisöccse, vagy a szomszéd lurkók társaságában, az jól választott, a Cars 2, a felnőttek számára se okoz csalódást, még ha elsősorban a gyerekeknek is készült.


Eleinte alig néhány autó, és pálya áll rendelkezésünkre, de aki a hat nagy szintből felépülő karrierbe belemerül, az hamar feltöltheti tartalommal a játékot, sorra nyílnak meg előttünk az új lehetőségek és játékmódok, utóbbiból öt darab is van. A race egy sima körverseny, a battle race ugyanez, csak immáron lőhetünk is, míg az attackben egyedül indulunk útnak, s minden sarkon újabb rosszfiúk csatlakoznak hozzánk, minél többet lövünk ki meghatározott idő alatt, annál jobb eredményt érünk el. A survivalban Professzor Z egy helikopterről tüzel ránk, nekünk meg felvehető akkumulátorok segítségével gondoskodnunk kell a pajzsunk töltöttségéről, a hunterben viszont már mi vagyunk a vadászok, egy ellenségekkel teli arénába kerülünk, a feladat sorban kilőni minden rosszfiút. A felhozatal nem rossz tehát, bár azt meg kell hagyni, hogy egyik se valami forradalmi, kicsit még bővíthették volna rajta, s egy szavunk nem lenne.


Autóból összesen harminchat darab érhető el. A listában Villám McQueen és Matuka mellett megtalálható a két titkos ügynök, Finn McMissile és Holley Shiftwell, a főgonosz, Professzor Z, illetve Filmore, Sarge, Luigi és Guido, mint régi ismerősök mellett feltűnnek a Földgolyó Futam friss kihívói is, versenyezhetünk többek közt Francesco Bernoullival, Raoul CaRoullal, Carla Velosóval, Jeff Corvette-tel, Shu Todorokival, Nigel Gearsley-vel és Miles Axleroddal is. Fegyvere pedig mindenkinek lehet, csak át kell hajtani a fényesen izzó ikonformákon, s máris kapunk géppisztolyt, rakétavetőt, aknát és távirányítású bombát, de rakhatunk még le olajfoltot, illetve kérhetünk műholdas lézercsapást, na az aztán pusztító tud lenni.


Van turbónk is. Ha szeretnénk elhúzni a mezőnytől, akkor csak aktiválnunk kell az után-égetőket, s néhány másodperc alatt hatalmas előnyre tehetünk szert, a kis kütyü pedig újratölthető, ha ügyesek vagyunk, nincs, ki utolérjen. Drifteljünk, verjük le a táblákat, menjünk két keréken, vagy száguldjunk hátrafele, s máris gyűlik az energia, ha pedig sikerül maximumra tornásznunk a feltöltőket, akkor szuper-sebesség mellett még egy pajzsot is kapunk, mely kis időre kivéd minden támadást, sárgulhatnak, kik minket szemeltek ki.


Az irányításhoz szükség van a Nintendo kontrollerének mindkét darabjára. Kormányozni szerencsére nem döntögetéssel, hanem a nunchuk analóg karjával lehet, az A a gáz, a B a fék, a kettő megnyomásával driftelhetünk, míg a Z a turbó, a C pedig a lövés. A két kontroller magunkhoz rántása szolgál az ugrásra, de a bal kar előre tolásával két kerékre is állhatunk, ha pedig ugyanezt hátrahúzzuk, autónk pördül egyet a tengelye körül, s hátramenetben folytatja a versenyzést, még a kormányzás is megfordul, vicces karambolokat szülve a tapasztalatlan sofőröknél.


A Wiin nincsen achievement rendszer, de a játék beépített badge és crest díjainak köszönhetően több tucat serleget és érmet zsebelhetünk be, a szintlépés mellett ez szolgál arra, hogy érezzük, tényleg megéri játszani. S ha már itt tartunk, kijelenthetjük, hogy igen, megéri játszani, a Cars 2: The Videogame remek szórakozást nyújt, főleg akkor, ha nem egyedül, hanem gyerektársasággal ketten, hárman, vagy négyen vetjük bele magunkat a futamokba. A Kung Fu Panda 2-t felejtsd el, ezért most megéri fizetni!

20.
20.
cannondale
Ezt nevezik Media Haborunak....igy kedved lesz elmenni a moziba,s mgnezni a legujjabb reszt...stb Befolyasolhatova valsz a media altal:)
19.
19.
NECROSMOKE
17.
17.
Garfartix
Na, ez egy jó cikk volt!

Egyébként: "Remek többjátékos élmény Felnőttek számára is élvezetes…" - a felnőttek kisbetű :P
14.
14.
DanThomas
7,3... jobban legyűgözött titeket, mint a mostani A-kategóriásnak tűnő új játékok többsége.. a fejlesztőknek ez nem gáz?
13.
13.
giga321
Azt már én is észre vettem hogy pont akkor adja le az RTl klub egy filmnek az első részét mondjuk amikor megy a folytatás a moziban. PL: Múltkor ment a Karibb 4 a moziban , persze hogy leadták az első részt RTL-ben. XD
11.
11.
Daks
#6: Az RTL mindig az aktuális mozifelhozatalból lopja a filmötleteket. Vagy egy korábbi részt ad (Verdák 1, Harry Potter 1-5), vagy valami kamu utánzatot, gagyi katasztrófafilmet, hasonló témában .).
10.
10.
Hubert Cumberdale
Látom a LEGO racers nem csak felénk volt nagy őrület
9.
9.
hakydakillah
6. És a jó öreg Crash Team Racing? :-) Én olyanokat is szerettem, mint Vigilante 8, Circuit Breakers, Rollcage, Lego Racers, Wacky Racers, Sonic and Sega all-star racing, esetleg Cartoon Network Racing - vittem mindig Johnny Bravo-t :-)

Amúgy az ilyen stílusú játékok mindig jók egy kis hülyülésre haverokkal :-)
8.
8.
McDuff
#6: Wacky Wheels,fúúúúúú,anyám az mekkora volt!:D
azt hittem már csak én emlékszem rá:Pmennyit nyomtuk haverral!
7.
7.
Sarkadi
Biztos el lehet ezzel is szórakozni,de nem nekem való. :)
6.
6.
Quent1n
Ami nektek a Lego Racer az nekem a Wacky Wheels. :)

Amúgy kellemes kis olvasmány lett és a játék is egész jónak tűnik bár én nem rajongok a Pixar filmekért (meg úgy általában az ilyen animációs filmekért) ezek közül a Toy Story meg a Lecsó jön be :). Egyébként érdekes egybeesés, hogy épp tegnap ment a TV-ben a Verdák első része. :)
5.
5.
Kreto
Most nem azért hogy fikázzam a játékot mert csak az itteni képeket láttam de annak még a kinézete is jobb volt :D és magával ragadó hiszen LEGO
4.
4.
vuliem
#3: Óhoho, nem is mond, suliból hazaértünk, rögtön át haverhoz, azt mehet a verseny. Egész estig toltuk. Jó is volt az, én nagyon imádtam :D
3.
3.
Daks
De milyen jó volt a LEGO Racer is, mennyit nyomtuk... :)
2.
2.
Kreto
hát igen a lego racer óta ez a műfaj nem nagyon hozott újításokat :D
1.
1.
vuliem
Olvasom olvasom... "versenyezhetünk többek közt Francesco Bernoullival" Nézek nagy szemekkel... Mondom azzal a csávóval, aki a Bernoulli egyenletet lefektette? Ja, ez nem Daniel...
Jó a cikk, az utolsó mondaton derültem :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...