Transformers: Dark of the Moon teszt

  • Írta: Daks
  • 2011. június 28.
  • teszt, transformers: dark of the moon, xbox 360
Link másolása
Reméltük, hogy már sose térnek vissza. Reméltük, hogy békében élhetünk tovább. De tévedtünk. Az Álcák köztünk járnak, s az Autobotok is mozgolódnak, újabb nagy háború van készülőben, álom, hogy ez kisebb lesz, vagy kevesebb áldozattal jár majd. Éppen ellenkezőleg.

Optimusz és Megatron ismét egymásnak esik, a robotok harmadik összecsapása véres lesz és kegyetlen, mindebből pedig a kontrollerszorongatók se maradhatnak ki. A Transformers: Dark of the Moon játék viszont a hátat fordítva a film eseményeinek, az előzményekre helyezi a hangsúlyt, s bemutatja, hogy mi vezetett az újabb nagy invázió kialakulásához.


A történet két évvel a Bukottak bosszúja után játszódik, s egy tisztítóhadjárattal indul, az Autobotok terve kiűzni az Álcák utolsó példányait is a Földről. Űrdongó a cselekményszál elején sikerrel készíti elő a terepet, egy vírus segítségével sikerül átvennie Fülelő felett az irányítást, majd rákapcsolódva egy bolygókörüli műholdra, egyenként kezdi felkutatni az idegeneket. Nem telik bele azonban sok idő, hogy hőseink rádöbbenjenek, több Álca van köztünk, mint azt hitték, a könnyűnek tűnő küldetés pedig komoly válaszcsapásokat szül, betonba öntve alapjait a következő nagy háborúnak.


Stílusban a Transformers: Dark of the Moon a külső nézetes akciójátékok sorát erősíti, maguk a kalandok pedig a War for Cybertron által kitaposott ösvényt követik. Küldetéseink során az Autobotok és az Álcák seregeit is gyarapítjuk, Űrdongó, Acélfej, Délibáb, Optimusz Fővezér, Üstökös, Fülelő, Lézercsőr és Megatron bőrébe bújva sodródunk az eseményekkel, összesen hét epizódban bizonyítva rátermettségünket. Mindegyik küldetés más szereplőkkel és eltérő helyszínen játszódik, megfordulunk Dél-Afrikában, Detroitban, Csernobilben és Szibériában is, a rajongóknak pedig érdemes végigtolniuk a teljes történetet, hiszen a játék nemcsak, hogy kiegészíti a mozifilmet, de még egy olyan izgalmas összecsapással is szolgál zárásként, melyből kár lenne kimaradni.


Ne hazudjunk magunknak, ez a Transformers játék se lett jobb, mint az előző rész. Lineáris, kidolgozatlan és rövid, az ilyen anyagokat általában azért csinálják, hogy majd a filmet övező hype eladja őket, és most sincs ez másképp, alig két rövid este alatt kipörgethető az egész, nem is ér többet. A Dark of the Moon minőségben és rendezésben jócskán alulmarad a nagyobb címektől, viszont a hasonló licensz-játékokkal ellentétben legalább élvezetes, intenzív akciót kínál, mely egy-két rajongói szívet biztosan meg fog érinteni.


A harcok izgalmasak, az akció folyamatos, az irányítás pedig könnyű, kicsit sok kombinációt kell használni, de ha az ember megjegyzi őket, nem lehet baj. Jó hír továbbá, hogy a játék során ezúttal is bármikor átváltozhatunk, csak egy gombnyomás, és robotunk egy látványos animáció után máris civil autóként folytatja útját, érdekesség pedig, hogy a két véglet között van egy stealth névre keresztelt, új, hibrid állapot is. Ha ezt választjuk, akkor hősünk vízszintesbe ereszkedik, de elől hagyja a fegyvereit, teljes támadásra készülve, és az irányítása is megváltozik, ki tudja fordítani a kerekeit, villámgyors manőverezést érve el ily módon. Ebben az állapotban ráadásul van céltartás is, csak meg kell nyomni kontrollerünkön az LB-t, s a rakéták biztos célba fognak találni, a dolog hátránya viszont, hogy nem érhetjük el a speciális képességeket. Minden karakternek van ugyanis egyéni felszerelése, mely vagy egy feladat megoldásához szükséges különleges kiegészítő, vagy egy minden másnál pusztítóbb szuperfegyver, robot állapotba kell változnunk, hogy használjuk őket, illetve verekedni is csak így lehet, utóbbi kifejezetten jól jön, ha szemtől szembeni akcióra kerül sor.


A pályák végén mindig vár ránk az ellenséges robotseregből egy erősebb, nevesebb példány, kit csak komolyabb munkával lehet megölni. Ki kell használni a harcunknak otthont adó aréna rejtett lehetőségeit, de olyan is van, hogy fegyvereink puszta ereje dönti el a harcot, egyszerűen addig gyengítjük vetélytársunkat, míg a páncélja végérvényesen meg nem adja magát, kitartónak kell lenni, s úgy helyezkedni folyton, hogy ő ne tudjon bennünk komolyabb károkat okozni.


Természetesen van multiplayer is, bár nem meglepő módon ez a része nem sikerült valami erősre a játéknak. Az interneten egymásnak esve négy különböző karakterosztály közül választhatunk, a hunter, a warrior, a scout és a commander eltérő tulajdonságokkal rendelkezik, és a fegyverzetük is testre szabható, szintlépésnél mindig kapunk valami új kiegészítőt. Minél fentebb sikerül tehát tornászni karakterünk tapasztalatpontjait, annál erősebbek leszünk, jópofa részlet pedig, hogy a főszereplőkön kívül a többjátékos mód több új karaktert is megnyit előttünk, választhatjuk Hadiösvényt és Forgattyút, illetve a végigjátszás után elérhetővé válik Sokkoló, és Racsni is.


A látványért az Unreal Engine 3.0 egy kevésbé fényesre csiszolt változata felel, így nem szabad egy szemkápráztatóan gyönyörű grafikára számítani, de nem is kifejezetten rossz az összkép. Ahogyan játékmenet, hangulat, és kihívás tekintetében, úgy a Dark of the Moon technikailag is közepes minőséget nyújt, csak éppen, hogy megüti az amúgy is igen alacsonyan lévő minimális elvárásokat, nem rossz, de valljuk be, nem ez lesz életünk legizgalmasabb játéka.


Közepes játék lett az új Transformers feldolgozás. Nem egy erős cím, de a filmes játékok közül még mindig egy fogyaszthatóbb darab, a rajongók jól el lesznek vele, fel lehet rakni a polcra, az alakváltó figurák közé, de aki arra számít, hogy egy ütős, minden részletében kidolgozott, Michael Bay nevéhez illő akciójátékot kap a pénzéért cserébe, azt ki kell, hogy ábrándítsuk. Ez a játék nem hoz forradalmat.

35.
35.
DON GONDOCS
HA valaki olvassa. Melyik éri meg jobban őszintén ez vagy bukottak bosszúja mert ez lineáris a másik meg Operworld, de én inkább a lineáris játékokat szeretem. Nos? tipp?
34.
34.
xXgoronikahunXx
#32: kiírhattad volna, hogy SPOILER -.-"
33.
33.
padli19
#32: vagy most olvasom hogy ez csak kiegészitő és nm lesz a filmböl játék?
32.
32.
padli19
én most vittem végig a játékot és aki már látta a végét az tud valamit arrol hogy lesz-e folytatás?mert nem is követi a storyt ez a játék és minden álca tulélte padig mindegyik meghal a filmben,meg acélfejis meghal stb.?aki tud valamit erröl az irjon please.köszönöm
31.
31.
ironman2010
most kajak nem lesz pc-re?
nemá!!:(
30.
30.
Daks
#29: http://www.transformersgame.com/#!preorder
Nincs PC-s.
29.
29.
ironman2010
utánanéztem a transformernek dark of the moon
Release Date: 6/14/2011
Platforms: PC, PlayStation 3, Xbox 360, Nintendo Wii
28.
28.
ironman2010
mert én örülnék és gondolom mások is ha lenne pc-be dark of the moon
27.
27.
AssaX
Jó lett a teszt lehet meg veszem csak tényleg néhány óra a végig játszás !!!
25.
25.
Optimus Prime
Szerintem nem lesz PC-s verzió, bár erről se cáfolást, se megerősítést nem találtam sehol. Mindegy, még a RotF sincs meg, valamint a jobb WfC. Azért nem hiszem, hogy az Unreal3-mal olyan csúnya legyen, persze ott a példa rá a Steamen most debütált AVA. :)

Daks: muszáj a régi Semices neveket használni? :) Hadiösvényt kitaláltam, hogy Warpath, de Fogattyú... Persze sokra úgyse ismerni majd a filmben, hála a zseniális designak.
24.
24.
Ryukian
Hát nem tudom.... Az első résszel sokáig elbohóckodtam, a másodikat viszont már meg se néztem:/ Erre lehet, hogy rávetődnék, de akkor már inkább Pc-n, szóval engem is érdekelne az előttem kommentelő kérdése: Van Pc-verzsön?
23.
23.
Wackor
Egy kérdés: Megjelenik PC-re mert GK azt irja hogy nem de pl gametraielrs meg azt hogy igen akkor?
22.
22.
NemTudomMiLegyen
#20: Igen kettő a tízből. Csak egy kérdés játszottál vele? Mert az biztos nem vetted meg ha ennyire utálod, szóval marad a warez vagy te vagy a mindent tudó.
21.
21.
(...rég volt ugyan, de akkor még tanultunk nyelvtant és helyesírást a suliban :)
20.
20.
Mortis
#16: Jézusom, az év filmje? :OOO Jó, mondjuk mások az ízlések ,de azért...

Gány ez is, mint a többi. Nem tudom, de szerintem aki életében egyszer is játszott már egy majd' minden elemében tökéletes játékkal, az őszintén nem tudja ezeket már egy kalap sz*r-nál többre becsülni. Diplomatikus megfogalmazás, Daks. Nálam ez a játék Kettő a tízből. :)
19.
19.
sayainbarni
Elöbb a filmet nézem majd meg,utána veszem meg a játékot!
18.
18.
drakecsaj
Játékban sose fogott meg ez. Remélem a film meg jobb lesz mint a 2. rész, amin bealudtam a moziban >:(
17.
17.
martintoth
#16: Igen, abszolút rombolhatóak a környezeti elemek.
16.
16.
givi6
nekem is bejöttek a tf játékok, nem volt velük komolyabb bajom :P
ugyhogy ahogy az előző ketőtt, ezt is megszerzem,
aki játszott vele ... itt is lehet rombolgatni,? mint az első részben ...
és ha már ez a téma, a filmes változata nagyjából bejött, : : az első része tök jó volt (2007 év filmje), de a 2. rész már túlerőltetett volt.. remélem a dark of the moon már kicsit visszafogotabb lesz ...
15.
15.
Giga0509
#12: Ezek szerint nem XD
14.
14.
felegyi
#13: Na látod, ez egy vélemény... most őszintén, szerintem a tesztelőnek is "tetszett"... de rossz belegondolni abba hogy milyen játékot lehetne készíteni egy ekkora címből egy normális fejlesztőcsapattal DE mégsem élnek a lehetőséggel!
13.
13.
l.rics16
3 én tökre egyetértek veled nem értem igazából mi a baja mindenkinek a transformers játékokal nekem az első nagyon teccet hogy a városban arra járkáltál ahol akartál emiatt is nem teccet annyira a war fpr cybertron mert az már meg ez is lineáris volt
12.
12.
X360_FaNbOy
11.
11.
hakydakillah
10. Én meg azt hittem, hogy ez Cars 2 teszt :-D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...