Need for Speed: The Run előzetes

  • Írta: InGen
  • 2011. július 26.
  • előzetes, need for speed, the run
Link másolása
A The Run nem kevesebbet ígér, mint egy több államon keresztül átszáguldó hajszát Amerika legszebb vidékein. De sok az aggály: vajon a nem túl jó hírű Black Boxnak sikerül végre felemelkednie? Megnéztük, mire számíthatunk majd az új Need for Speed megjelenésekor.

Még mindig probléma van a Need for Speed játékokkal, s nagyon úgy tűnik, hogy ez már sosem fog megváltozni, bárki bármit csinál. Hogy miért? Nos, a Criterion által készített Hot Pursuit önmagában nézve egy nagyon ütős anyag, csak éppen nem nagyon lehet eltekinteni a ténytől, hogy egy NFS-ruhába bújtatott Burnoutról van szó. Aztán ott van a Slightly Mad Studios alkotta Shift-sorozat, amelyek szintén kiváló játékok, de megint csak annyi közük van a Need for Speedhez, hogy a három szócska benne foglaltatik a címükben.


Szóval, akkor mi marad? Sajnos úgy tűnik, hogy harmadik lehetőségként az Electronic Arts a Black Boxhoz fordult, ami azért nem jó hír, mert ők vitték pár év alatt a legaljára az egykor szebb napokat élt sorozatot. Persze fontos a dolgok mögé is nézni: a kanadai stúdió hat év alatt hét (!) NFS-játékot készített, ami azt jelenti, hogy átlagban pár hónapjuk volt a fejlesztésre. Ilyen feszített tempóban pedig nem csoda, hogy csak közepesen gyenge alkotásokat voltak képesek produkálni. A helyzet azonban változott: így, hogy most már három stúdió is dolgozik azon, hogy az EA folyamatosan húzhassa le a rajongókról a pénzt, a Black Boxnak is több ideje maradt arra, hogy valami komolyat hozzon össze. Egészen konkrétan két és fél évük.


Ennyi idő pedig valószínűleg elég egy olyan stúdiónak, ahol a fejlesztők a párhónapos hajrákhoz vannak szokva. Ennek megfelelően a The Run több olyan elemet is felvonultat, amit NFS-ben korábban még nem láttunk, illetve visszacsempész néhány dolgot az egykori klasszikusok hangulatából. Kezdjük mindjárt a címmel: miért a „The Run”? Nos, a dolognak ahhoz van köze, hogy főhősünk, a rövid hajú, kemény tekintetű, s meglehetősen antipatikus Jack bajba kerül, s ebből az egyetlen kiút, hogy benevez egy versenyre, aminek a pénznyereményéből ki tud mászni a kalamajkából.


Ez a verseny pedig nem más, mint egy hatalmas, az Egyesült Államok nyugati partjától a keleti partig tartó hajrá. A Black Box egyelőre nem lőtt le további részleteket a sztoriból, de számunkra ez most nem is érdekes, hiszen sokkal fontosabb, amit ez jelent. Egyrészt ez az útvonal tartogatja a világ néhány legcsodálatosabb táját, s persze fantasztikus autós útjait, melyeket csúcsverdákkal bejárni igazi élmény lesz. Kalandjaink San Franciscóban kezdődnek, Kalifornia államon keresztül folytatódnak, bejárjuk a nevadai sivatag forróságát, a hideg és havas Sziklás-hegységet, s persze menet közben több várost, lakott területet, s az őket összekötő autópályákat és kanyargós, hegyi szakaszokat is érintjük.


Igen, az új Need for Speed meglehetősen változatos lesz, s pont ez volt a fejlesztők célja: nem akarták a játékosokat bezárni sem versenypályákra, sem pedig éjszakai városokba. A készítők szerint a The Run nagyjából 325 kilométernyi útszakaszt foglal magába, amit persze nem egyszerre kell majd teljesítenünk a sztori módban (ami maga a The Run), hanem az egészet számos darabra bontották. Ez azért lesz fontos, mert ebbe a részbe is szervesen beépül a Criterion által bevezett Autolog rendszer, aminek segítségével követhetjük, hogyan haladnak barátaink.


Nem csak azt láthatjuk, hogy éppen hol tartanak a San Franciscótól egészen New Yorkig tartó úton, hanem azt is, hogy az egyes szakaszokat milyen időeredménnyel teljesítették, ami mondanom sem kell, hogy komoly motivációval szolgál majd a minél jobb eredmények elérésére. Persze nem csak egyedül autókázunk: vetélytársaink folyton előttünk vagy utánunk loholnak, s minden szakaszon más lesz a feladatunk – általában mindegyik valamelyik korábbi NFS-játékmód reprodukciója. Valahol hátulról indulva kell majd megelőznünk mindenkit a szakasz végéig, valahol elimination jelleggel bizonyos időközönként kiesik az utolsó, valahol pedig éppen rendőrök elől kell majd menekülnünk zsúfolt városi utcákon.


Szóval változatosságban nem lesz hiány, ráadásul meglepő módon a Black Box most először nem fiktív környezeteket talál ki: valódi tájakat, városrészeket és autópályákat modellezik le, amiben nagy segítség, hogy autós játékoknál egyedülálló módon ugyanazt az engine-t használják, amit a DICE is a Battlefield 3-hoz - a Frostbite 2-t. A fejlesztők elmodása szerint a motor annyira fejlett, s annyira kiválóan kezeli a nagy területeket, hogy félelmetesen megkönnyítette a munkájukat, ezért mertek belevágni a dologba. Ettől függetlenül a grafika egyelőre nincsen éppen a csúcson, de az ítélettel várjuk meg a végleges verziót.


Eddig egészen jól hangzik, nem igaz? Még én is benedvesedtem. Sajnos azonban a Black Box annyira újítani próbált, hogy beletették a The Runba az autóból kiszállós, szaladgálós részeket, melyek az eddig látottak alapján egyáltalán nem nyerték el a közönség tetszését. Nem arról van szó, hogy GTA-módra szabadon mászkálhatnánk menet közben, hanem arról, hogy bizonyos időközönként a versenyzést amolyan interaktív átvezető jelenetek szakítják meg, ahol nekünk főként QTE-ket leküzdve kell előrehaladnunk, főhősünket a saját talpán irányítva, ahelyett, hogy négy biztonságos Michelin Sport Piloton szaggatnánk az aszfaltot.


Habár a fejlesztők szerint az ilyen részek nem tesznek ki többet, mint a teljes játék 10%-át, s főként arra szolgálnak, hogy előrébb lendítsék a történetet, s olyan eseményeket mutassanak be, amik szükségesek ahhoz, hogy filmszerűbbé váljon az egész sztori. Viszont akinek eddig volt szerencséje élőben próbálni a játékot, mind arról számolt be, hogy az irányítás furcsa és lassú, a gyalogos részek megszakítják az autós szakaszok dinamikáját, s úgy általánosan gagyi az egész. Persze itt is igaz az, ami a grafikára: a megjelenésig még sokat finomíthatnak a dolgokon.


A The Run tehát alapvetően nagyon ígéretesnek tűnik: igazi arcade autóverseny, gyönyörű és valódi tájakon, a világ néhány legjobb autós útján. A verdákról egyelőre nem sok mindent tudni: a képeken főként napjaink néhány ikonikus sportautóját, a Porsche 911-et, az Audi R8-at, a BMW M3-at és a Ford Mustangot mutogatják bőszen, de ebben a tekintetben az NFS-ekkel sosem volt baj. Így, hacsak a gyalogos részek nem vágják tönkre a hangulatot, ironikus módon a Black Box hozhatja vissza a klasszikus Need for Speed hangulatot, s állíthatja helyre végleg a sorozat renoméját, melyet egykor ő maga tett tönkre.

Kapcsolódó cikk

79.
79.
Zakkantable
Nemtudom nekem eddig a legjobban az Underground2 jött be!
A tuning a Drift a Drag és a Freerun ezek miatt eddigi legjobb NFS-nek tartom!
78.
78.
frankek
ki ez a arnold schwarzenegger hogy egy karcolás se esik rajta soha? xD
77.
77.
Prodany
Lehet a sztori végén kiderül, hogy főhősünk a pókember, ezért tud ekkorákat ugrani és ezért van ilyen jó kondiban több órányi vezetés után is xD Ez a sorozat erősen halálán van, én még max 2 részt jósolok nekik aztán mennek a süllyesztőbe, próbálta már több cég is feléleszteni de az se lett az igazi. Nevetséges már mikkel próbálkoznak újraéleszteni, de akinek ez kell hát sok sikert! Én még mindíg maradok inkább a 3nál vagy a 4nél, mert azok lealáztak mindent akkoriban, ezek a mostani a szériák meg olyanok mint a majom a ketrecben, nagyon kiakar ugrani, de nem megy neki, és egyre nevetségesebb mutatványokhoz fordul..kb ez a mostani EA. Majd talán az unott esős napokon előveszem ezt a játékot, de még az se biztos, mert azokra is találok jobb játékot.
76.
76.
Hardy
Videó alapján nem rossz, de ez még mindig nem adja vissza számomra a MW-Carbon duó feelingjét, de nem rossz. Viszont a hapsi akkorát ugrott, hogy nyaka lába tört volna, meg a rendőrök felrobbantanak egy civil kocsit meg egy kamiont is, hogy elkapjanak egy embert ugyan már...
75.
75.
menjapipaba
a black box is ahelyett, hogy csinálna egy rendes bicós játékot ilyen szarokat fejleszt.
74.
74.
adamsfamily
Azt hittem,hogy a black box nem tud még egy olyan sz*rt csinálni amilyen az undercover volt,de úgy tűnik összejön nekik.Szerintem az utolsó igazi need for speed a hot pursuit 2 volt de az is csak ps2-ön volt játszható,mert pc-én undorítóan nézett ki.Ezeknek az nfs-eknek semmi közük nincs ahhoz ami kezdetben volt ez a sorozat,a sok tuning meg drift meg az egyéb ilyen hülyeségek teljesen elkorcsosították.
73.
73.
Gotham123
Nagyon izzadtság szaga van :S:S
72.
72.
krommer19
Nekem
1:Pro street
2:Underground 2
3: Most wanted
71.
71.
Szbarn
top 3:1: Most Wanted
2: Carboon
3: Shift
70.
70.
krommer19
Hát Zsoltsky én nem tom te mit játszottál eddig hogy szerinted ez a Need for speed
69.
69.
Zsoltsky
Ez a NFS. Két dolgot csinál. Közben filmes akciókat csinálsz és autó versenyeken veszel részt.
67.
67.
kebi90
Ez már minden csak nem NFS... annó az Underground volt az igazi.. :) Ezt kicsit már túlzásba vitték, ugrabugra mint valami mutáns aki 10 méteres ugrás után is talpra áll és szalad tovább :D
66.
66.
Quent1n
#63: Azért szerintem az is üt, hogy egy helikopterről gépfegyverrel próbálják szitává lőni.

Azt hiszik, hogy ezektől a filmes részektől lesz izgalmas lesz a játék. Szerintem csak nevetséges, ahogy fölszántja a földet a géppuska a lába mögött folyamatosan, és akkorákat ugrik mint Neo a Mátrixban. Meg mikor oldalról telibeverte a kocsi, arrébcsúszott pár métert azt ennyi. :) Úgy, hogy szerintem is túlzásba vitték ezeket a dolgokat.
65.
65.
krommer19
Hát vazzeg gyereke ez minden CSAK NEM NEED FOR SPEED!!!!!!!!!!!
sajna ez a sorozat is át fog menni akcióba :(
A többi újabb need for speedhez képest(kezdve undercovertől) ez is pokolian rossz lesz
Az én véleményem szerint a Need for speedeknek az utcai versenyzésről kell szólniuk(sajna a pro street sem need for speed bár nekem ez a személyes kedvencem).
Ez a need for speed már olyan mint egy Holly Wood-i akció film sőt folytatom ebben már hajmeresztőbb dolgok vannak
Csatlakozom az előttem szólókhoz hogy a fenébe éli túl illetve vészeli túl ezeket az ugrásokat sérülés nélkül?Számomra ez felettébb vicces már
Nem mondom hogy nem fogom kipróbálni mivel need for speed fan vagyok és még ezeket a vackokat is élvezem ideig óráig
Ha a gyártók nem változtatnak 1-2 éven belül a need for speed sorozatnak vége van
És szerintem az hülyeség lenne ha a rendőr üldözéseket ennyi ,,adrenalin" kell a játékba
De ismétlem mégegyszer EZ NEM NEED FOR SPEED!!!!!!!!!!!
64.
64.
Griffin
#62: Végre valaki másnak is piszkálja a csőrét... :D
63.
63.
Griffin
#28: lol azért durva hogy azzal nyitod a mondandódat, hogy mennyi faszságot hordtam össze, majd a végére vmi tök mással példálózol. Ki a francot érdekel hogy hogy gyűrödik a retkes ruhája? Érdekes hogy a sok csalódás után még midnenki ennyire védi ezt a játékot. Erre ismét csak annyit tudok mondani hogy ez nem NFS, hogy jó lesz-e a játék vagy sem, azt nem tudom (bár hogy én ki nem próbálom az fix). Lehet hogy ez csak egy játék, dehát az az ugrás a Prototype-ban lehetne esetleg "normális", pedig az is játék. Nekem nem azzal van bajom hogy úgy ámblokk nem valós a játék, mert azzal nincs gond hogy egy képzelt versenyről szól az egész, de ebbe az elképzelt Amerikába sem illik bele ez a mozdulat. Sajnálom ha nem értitek a problémámat, én lezártam magamban a témát...
62.
62.
Richi12
annyi probléma ezzel a videóval h a csávó akkorákat zuhan h még "rozsomák" adamantium csontja is beletörne
szóval a tájat meg épületeket lemodelleztég de mégis eléggé elrugaszkodnak a valóságtól meg ennek akkor lenne értelme hha nem csak egy gombot kéne ezerrel nyomkodni hanem adtak volna némi szabadságot...
alapvetően viszont jónak tűnik
61.
61.
HipCross
Hát idáig nekem nagyon bejön a játék nagyon jónak tűnik, csak én egyet nagyon unok már.. mégpedig h állandóan zsaruk elől menekülünk és minden részben így volt csak annyi h más történettel. Jó mondjuk ilyen történethez elmaradhatatlan a rendőrösdi mert a valóságban is így lenne. Viszont az, hogy egy ember miatt ekkora felhajtást csinálnak.. a civileket szétlövik, a te autód meg mindent kibír. Na m1 nagyon várós ettől függetlenül a játék, ez most tényleg tetszik. Remélem lesznek jó kis sivatagos részek is.
60.
60.
hakydakillah
59. A tavalyi HP-t én is imádtam. Jó zenék, hangulat, grafika, autók, állandóan használható / fejlődő „extrák, fegyverek“. Berakhatták volna a lassításokat a régi részből, azt igen bírtam. Úgy nagyjából a felétől már a zsaruk is kellően agresszívak voltak :-) És ebben a játékban legalább voltak igazán hosszú, legalább 10-15 perces versenyek (bár elmondhatnám ezt a Dirt 3-ról is). Mondanom se kell, egy ideg szoktam lenni, mikor egy ilyen verseny végén beszoptam egy zsaru csapdát… És tényleg volt izgalom, amikor már csak 2 perc volt hátra, nyakamban a zsaruk, az ellenfelek, és én hülye elhasználtam minden extrát. :-) Az új előzetesből meg az jön le, hogy ez az új rész egy akcióval felturbózott HP lesz.
59.
59.
Ryukian
55. tökéletesen fogalmazott. Én speciel teljesen lemaradtam minden infóról ezidáig erről az NFS játékról. Engem kielégített az előzetes.

A videót nézve és a cikket olvasva szerintem ez valami jó lesz. Nekem tetszik ez QTE dolog, szvsz nagyon fel lehetne vele dobni az egész játékot, ha jól használják a fejlesztők.

Korábbi NFS részek? Az Underground 2 és Most Wanted volt a kedvencem, mint sokaknak előttem. A Carbon is emészthető volt, de az már nem kötött le annyira. A Pro Street számomra csalódás és visszalépés volt, az Undercover ki is maradt teljesen, a Shiftek valamiért a verseny szisztéma miatt (kellemetlen Pro Street-es emlékek?) az elejétől nem tetszettek, ki sem próbáltam őket. Aztán az új Hot Porsuit-nél tértem vissza a sorozathoz, szerintem igazán eltalálták a régi HP hangulatot (a második részt szerettem), de néhány frusztráló versenymód miatt csak rövidtávon kötött le.
Számomra lehet, hogy ez a rész hozza meg újra a kedvem a sorozathoz = )
58.
58.
kekvillam
#55: Te mindenre tudsz választ basszus. Hihetelne.
57.
57.
kekvillam
#37: Ki is játszotam a bourne-t. Nekem igázából benne a bunyo tetszet igazából. Hát nem is tudom. igazából ezt jobban is meg lehet oldani szerintem, hogy mintha nyomogani kéne gombokat megadot parancsként.Azt szeretem abba a játékba amelyik be nem kell így gombokat nyomogatni. Én parancsolok a játéknak és nem a játék nekem. Remélem ezt is érted. :P
56.
56.
tjames
55.
55.
hakydakillah
52. gratulálok az értelmes hozzászólásodhoz!!!

Tudod, aki lemaradt az apró infókról, képekről, annak ez az előzetes tökéletes. Mit vártál? Lopja ki az ember a pre-pre-pre-alpha verziót, és azt tesztelje? Ennyit tudni eddig a játékról ember.
És ha olyanok, mint én, értelmezzük ezt a sok mondatot, ami neked nem jött össze, megtudunk infókat:
- a történetről, hogy lesz benne VÉGRE, és hogy miről fog szólni
- lesznek napszakok
- valós helyszínek
- harcrendszer működése
- játékmódok
- térkép nagysága
- motor - frostbite 2
- hangulat
- fejlesztési idő
- autolog rendszer, rivalizálás
- verdák

Nekem, mint potenciális vásárlónak tökéletes információ forrásnak bizonyult, de ha te többet tudsz a játékról mondani (mert valamelyik fejlesztő biztos a spanod), akkor kérlek azt oszd meg velünk is. Nyugodtan írhatsz tesztet is, ott a BLOG lehetősége, aztán majd mi megyünk oda rinyálni...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...