Assassin's Creed: Revelations teszt

  • Írta: Ca$h
  • 2011. november 18.
  • assassins creed revelations, teszt, xbox360
Link másolása
Manapság nagyon divatossá vált, hogy a legnagyobb sikercímekből évről évre kiadnak egy újabb részt. Mindenki tudja azonban hogy a rövid idő és a mennyiség szinte minden esetben a minőség rovására szokott menni. Lássuk hát, milyen hatással van ez Ezio és Desmond kalandjaira…

Az első Assassin’s Creed Altair történetével teljesen elvarázsolt, igaz, egy kicsit hitetlenkedve fogadtam hatalmas Prince of Persia-rajongóként. Nagy siker lett, nem volt kérdéses a folytatás. A második részben ismerhettük meg Eziót, aki olyan karizmatikus és szerethető karakter volt, hogy a srácok ott a Ubisoftnál úgy döntöttek, trilógiát csinálnak a kalandjaiból. A tavaly megjelent Brotherhood nekem személy szerint nagyon tetszett, képes volt a már eleve tökéletesnek tartott második részt még jobbá tenni, igaz, nem nyújtott olyan sok újdonságot, hogy felülmúlja azt. Éppen ezért féltem egy kicsit, mikor kiderült: még ezt is folytatni akarják és a valódi harmadik rész egyelőre várat magára.


A Revelations egy meglehetősen komplex történet, mivel egyszerre három főszereplőt is megpróbál futtatni egy levegővétel alatt. A Brotherhood megdöbbentő vége után szerencsére rögtön Desmonddal kezdünk, akinek az arca valami megmagyarázhatatlan oknál fogva megváltozott. Tekintettel arra, hogy a lelke elvált a testétől és az Animusban ragadt, próbáljuk meg ezt elnézni a készítőknek. Ennél azonban már sokkal nagyobb baj, hogy az ő története ezúttal rettenetesen unalmas és kissé időhúzásos szájízt ad az egész sorozatnak, mintha erre a részre már nem tudtak volna kitalálni semmi érdekeset. Célunk vele az lesz, hogy összeszedjük az emlékeinkben azokat a momentumokat, amik befejezetlenek maradtak, ezzel visszakerülve a testünkbe. Az Altair- és Ezio-vonal már lényegesebben jobban sikerült, szinte fellélegzünk, mikor végre visszakerülünk hozzájuk. Felváltva tudunk majd velük játszani, kis mértékben Altairral és a legtöbbet természetesen Ezióval, végül pedig egy rendkívül megható, ütős és minden szempontból méltó befejezést kapunk, ami miatt mindenképpen érdemes végigtolni a játékot.


Nem véletlenül írtam azt, hogy érdemes, hiszen sajnos sokan lesznek, köztük a sorozat nagy rajongóival, akik lehet, belefáradnak majd a játékba. Mert hiába akadnak olyan kellemes újítások, mint mondjuk a kampós kard és a bombakészítés – az előbbivel még élvezetesebbé válik a platformozás és rengeteg új mozdulatot is köszönhetünk neki, az utóbbi hiába jópofa dolog, ha egyszer már így is olyan táposak vagyunk, hogy sose fogjuk használni –, ha igazából nem képes már lekötni minket. Pedig a Brotherhoodban bevezetett bérgyilkos-tanonc iskolát is sikerült feljavítani annyira, hogy ezúttal már érezni is fogjuk a súlyát az elvállalt küldetéseknek. Ellentétben azonban ott lesz az ugyancsak új „Tower Defense”-szerű mini-játék, ahol a célunk egy adott bázis megvédése lesz. Mindezt egy háztetőről irányítva tehetjük meg, és a folyamatosan növekvő morál segítségével – ami egyfajta fizetőeszközként fog működni – tudunk egyre erősebb és hatékonyabb embereket elhelyezni stratégiailag fontos posztokon. A dolog nem is lenne olyan rossz, de egy Assassin’s Creedben kicsit olyan furán hat, valahogy nem illik bele. Szóval újítások terén a Revelations egyik kezével ad, míg a másikkal elvesz, kicsit megfosztva minket az elégedettség érzésétől.


Igen, ha lehet ezt így mondani a Reveletations egy kicsit csalódás lesz minden rajongó számára, de korántsem annyira, hogy rossz jelzővel tituláljuk. Az új helyszín Konstantinápoly– a mai Isztanbul –, melyet a létező legapróbb részletekig kidolgoztak, mind a város, a környezet és úgy ámblokk az egész játék grafikája döbbenetesen gyönyörű. Akárcsak az alatta szóló csodálatos muzsika, ami, ha kell melankolikus, ha kell szívbemarkoló, és a lehető legjobb pillanatokban pörög fel, ezekre aztán végképp egy rossz szavunk se lehet. Ahogyan eddig, most is rengeteg a tennivaló, felfedeznivaló és persze gyűjtögetnivaló a városban. Az igazi fanatikusok – köztük én is – képtelenek lesznek ezek felett érdektelenül elsiklani. Mindenképpen meg kell említeni, hogy bár a rókabőr elfogyóban van, még mindig van benne elég potenciál ahhoz, hogy egy élvezhető és jó játék maradjon.


A multis élményekről korábban már írtam nektek a bétatesztben, akik eddig szerették, most is imádni fogják, akik meg hozzám hasonlóan nem képesek felfogni, hogy mit keres ez a lehetőség egy Assassin’s Creedben, azoknak továbbra is érdektelen lesz, hiába van a sok újítás meg polírozott játékmenet, 5 percnél tovább nem voltam képes élvezni. Sajnálom!


Egy jól meghízott fejőstehénből rengeteg tejet és később húst is lehet készíteni, de idővel ő is elfogy, nem képes minket tovább táplálni. Úgy érzem, tényleg elérkezett az ideje, hogy az Assassin’s Creed II-től érzékeny búcsút vegyünk, és végre valahára elkészüljön a valódi folytatás. Erre a készítőknek legrosszabb esetben is adott volt három év. Izgatottan várom, hogy jövőre mivel tudnak majd előrukkolni a srácok ott a Ubisoftnál, mert a Revelations sajnos már nem hozta azt a színvonalat, amit joggal várhattunk volna tőle.

Kapcsolódó cikkek

93.
93.
dajkalaszlo
#31: S hol volt itt a fél minőség, még ha Cod címre írod azt, hogy az évenkénti kiadás a minőségre megy, az érthető. De egy AC esetén. Legfeljebb a személyes ízlés világ miatt nem tetszik ez vagy az egy-egy esetben (persze vannak negatív pontjai a játékoknak) de az assassin's creed mindig hozza a színvonalat.
92.
92.
lélek
#90: mit csináltál akkor amikor a lovaskocsi húzott maga után?
91.
91.
Másnapos
Én nálam az a gond hogy az ACB-t és az ACR-t nem vagyok képes lehúzni mivel nem voltak nagy elvárásaim és nálam telyesítették az amit elvártam tőlük de ugyanakkor egy számozott AC-nál már ez nem lesz elég ugyhogy az AC3 nál nekünk ne egy ilyen játékot mutassanak be hanem egy olyat ami megfőzi, bezabálja és kitolja a WC mellé ezeket. :) hajrá!!!
90.
90.
felegyi
Most értem a végére, és teljesen jó... az előző rész hibáit kijavították, feltuningolták és voala... persze maradtak hibák, néha nehézkes értelmetlenül cselekedő irányítás, akkor Ishak Pasha páncélját nem a megszokott módon szerezzük meg... de a sztori az valami hihetetlenül ütős, főleg a vége ahol választ kapunk a kérdésre, nagyszerűen egybefonták Desmon-Altair-Ezio történetét a vég-kifejlettbe, na ez egy kellemes csalódás volt (megjegyzem kár hogy vége a sztorinak :((( )! Nekem ez legalább 8.9 pont, aki csak teheti az menjen bele a megvételébe, nem fog csalódni ;)
89.
89.
D5000
Nem csak kimoderált, hanem kitörölt bejegyzés...
Jó szórakozást hozzá:

Örülök a sokféle kommentnek és annak is, hogy nagyon sokan egyet értenek velem.
Szerintem a teszt nem lett rossz, de tényleg olvastunk jobbat is... az is nagyon jó, hogy mennyire látszik ki az aki régóta ismeri az oldalt és a szerkesztőket és nyalja a seggét és ki az aki csak a saját véleményét adja ki magából... 1000 vetítést megnézhetek bármelyik egyetemen akkor sem fogjuk ezt ilyen jól látni:)
Örülök, hogy helyettem is véleményt alkottak néhányan a szerkesztőség egyik-másik tagjáról, így nem kellett nekem, bár engem próbáltak meg analfabétának bemutatni.... a kedvencem ez: "De legalább kiderült hogy mekkora faszcibátorok a szerkesztők." (Remélem nem haragszik meg Zoli az idézetért:) )

Szeretem az Assassin's Creed játékokat, jók lettek, ahogy ez is az... változatosságukat a nyitott világ és a sokféle lehetőség adja, nem az évenkénti drasztikus módosítás, mert annak valóban semmi értelme nem lenne. Aki csalódott mert, ugyanannak a sorozatnak a 4. részében hasonlót talált mint a másik háromban az faszcibátor.

Az aki másoknak ír és nem szereti a negatív kritikát meg a kérdőre vonást, az inkább menjen hentesnek, vagy tv-szerelőnek. Semmi bajom ezekkel a szakmákkal, csak ott nem kell sok-sok rajongóval szembenézni.

Nagyon azt hittem, hogy az oldal értünk van, hogy véleményt alkossunk a játékokról, és megismerhessük őket "szakértői" szemszögből is. Persze emberek vagytok, de nem kéne lenézően reagálni egy kommentre. Mi van, ha ezt nem Én kapom, aki el tudom dönteni mit érdemes felvenni és mit nem, hanem egy kisgyerek aki nem rég kezdte játékosi pályafutását.

Részemről ennyi. az oldalt természetesen látogatni fogom, mert érdekes, bár a playstationcommunity.hu egy cseppet érettebb a tesztek szempontjából, de ott nem olvashatok xbox-os címekről.

A szerkesztőség azon tagjainak akik ezt magukra veszik: "basszátok meg a bárcás kurva anyátokat faszcibáló seggbebaszott, gecitározó buzik, anyátok lehet nem tudott olvasni mikor az út szélén nyelte a kamionos gecit, és rosszul használta a kotont, mert ti lettetek belőle. Legyetek szívesek felkötni magatokat az első fára de előtte dugjátok egymást ánuszba, ha hazamentek sokat megélt jó anyátohoz hogy köszöntitek ezzel a felsőbbrendüszerű stílusotokkal: szia anya, vagy csáááá oboa királynő?????



Remélem bent hagyjátok.. semmi okot nem látok amiért ezt ki kéne moderálni:)
Tisztelettel: Gábor Si-Hing... ez nem kitalált titulus ca$h...ilyen szar nevet kitalálni,

Az énekesnő Kesha tesz dollárjelet a nevébe, te gettó ribi... vagy anyád egy amcsi bankba szart be téged???
88.
88.
roli97
ja és még annyi hogy az író mérgelődött hogy nem fejezték be a sztorit, hát ha tudná hogy lesz egy befejező, Embers című kis videó akkor nem szólná le ezért is a játékot....
87.
87.
roli97
nem hiszem el hogy minden tesztnél csak lesz@rozzátok a játékokat, kivéve a COD meg a BF akkor csinálja olyan ezt a tesztet aki játszott az előző részekkel meg érti az egészet ne olyan akinek csak a bf létezik semmi más
"Nem véletlenül írtam azt, hogy érdemes, hiszen sajnos sokan lesznek, köztük a sorozat nagy rajongóival, akik lehet, belefáradnak majd a játékba"- itt van pl az egyik sor- én pl. nem fáradtam bele a játékba érdekes módon már 2.sorra viszem végig
86.
86.
szogyenyi
Ne haragudj Ca$h, de ez mi? Én ebből az irományból sajnos nem tudtam következtetést levonni, hogy akkor most a Revelations jó játék-e, vagy nem. Megéri-e megvennem, vagy nem. Kicsit a tartalomról beszélhettél volna többet, mert ez így édes kevés infómorzsa számomra :\
85.
85.
Motörhead
Az a nagy büdös helyzet,hogy én csak szemlélem,ahogy a gyerkőcöm tolja a 4.Én csak a 2-3 toltam ki.Zászló és toll orientáltan.Nem értem,hogy miért lett az első részből 9.9 -8.1?Ha nem tudjuk vállalni azt amit egyszer leírtunk,tiszta szívünkből akkor most mi is van ????
84.
84.
[Juraviel.Ihuan.Bedvin]
TROLLFAKTOR ON

Nem mindegy, hogy hány pontot kapott a játék? (Jó, jó vannak talán kivételek, pl. A TLOTR: WINTN a GK-n 4.5-öt, a PC Dome-on 8.0-át, de zeért is olvas az ember több forrásból.)

Akit érdekel Ezio történetének befejezése, megveszi/letölti/ajándékba kapja, végigviszi, és ha tetszik, ezt egyáltalán nem befolyásolja az, hogy valakik mennyi pontot adtak rá saját, szubjektív szemszögükből.

[A multi béta-tesztjének linkje meg ott van alul cikknél, szintén Ca$h tollából. Szóval a kettő együtt szerintem igen jól leírja, hogy ki mire számíthat.)

Egyébiránt, nem értem miért éri meg energiát pazarolni egy teljesen felesleges és értelmetlen vitára. Különben is, a 8.0 igen jó pontszám, nem "tökéletes", de a nagyon jó kategóriában bőven benne van.

Problem? :P :D

TROLLFAKTOR OFF
83.
83.
sleki666
80.
80.
Motörhead
#79: Csak ha már ennyire szíveden viseled az ifjúság SZÉPRENEVELÉSÉT.
75.
75.
Griffin
#57: Jelenleg nincs pénzem rá, így marad karácsonyra, de nem is ez a lényeg... Te is láthatod hogy a multit a negatívumok közé írta, idézem:"Multi még mindig nem az igazi". Mi az hogy még mindig? A Brotherhoodban is jó volt és rosszabb nem lehet ez sem. És amúgy nem tudom hogy neked a 10 pont mióta 5 ezrelék? 2-3 pont is sokat számít 80 fölött, de ez kapásból legalább 10-el kevesebb mint az elvárható. Igen elismerem hogy nagyon szeretem az AC sorozatot, de ez nem változtat azon hogy egy játékról ne írjon olyan tesztet, aki nem is szereti az adott játékot...
73.
73.
Motörhead
#70: Elóre is megköszönném az olyan vétlen látógatóknak,mint én is vagyok!De azért te is próbáld meg értelmezni a 9.9 viszonyát a 8.1-hez és talán rájössz arra,hogy te sem tudod értelmezni?Pedíg szövegkörnyezetbe van ágyazva.Más a "Számmisztika" és más a szövegértelmezés.
71.
71.
Dominko
#54: A multitól azért nem írnak (szerintem), mert már volt egy bétatesztje, tessék itt a link ::http://www.gamekapocs.hu/cikk/1683/assassin_s_creed_revelations_betateszt
70.
70.
#67: Jólvan, ha nem elég neked az, ha én mondom, hogy anno igen is 9.9-et kapott, akkor inkább olvasd el a teszt hetedik (7.) kommentjét. Vagy másoljam is ki?
69.
69.
samatagrav09
#57: én jkinyomtam fan 44 fragmentem és megvan ishak páncélja és sokáig tartott nem csak mert mindig maxra akarom kinyomni és még így is sok minden van a mellékküldetések a multi meg jó lett gördülékenyebb jobban fejlődhetsz de nem ártott volna ha a multit olyan ember teszteli aki élvezi is mert hogy az 1 10-20 perc nem tul izgalmas de ha már sok bónuszod van meg a karakteredet is tudod személyre szabni az már ku.va nagy fejlődés
68.
68.
haunter
nekem egy kicsit furcsa hogy szinte ugyanaz a pontozás mint a gamespoton http://www.gamespot.com/assassins-creed-revelations/reviews/assassins-creed-revelations-review-6345194
67.
67.
Motörhead
#66: Na ja.:))Te biztos érted,hogy lesz 9.9-ből,8.1.:))Pár hét és ez lesz majd 9.9?:))
66.
66.
65.
65.
Motörhead
#63: http://www.gamekapocs.hu/cikk/812/assassins_creed_konzolos_jatekteszt

Hát ez bizony 8.1.Konzolos teszt!
64.
64.
donkutyafasz
#56: "minimum hogy egy ízig-vérig AC fan-nak kell írnia..."

Igen, mert akkor tényleg reális lett volna. AS-fanok lassan rosszabbak mint COD-osok. Amugy meg GK nagyjából helyesen pontozta az AS játékokat
63.
63.
#62: Az csak a PC-s teszt. A konzolos első rész 9.9-et kapott. Legalábbis eredetileg, úgy látom azóta már megváltoztatták.
62.
62.
Motörhead
Visszakerestem az első rész tesztjét. 8.1 lett.Abban még multi sem volt.Elgondolkodtató szerintem.
60.
60.
ernestke
Sziasztok!Et a teszt egy baromság!Már két napja tolom a játékot és nekem nagyon bejön.A harcban nagyon sokat fejlesztettek,a történet is nagyon jo lett szerintem van olyan jo mint a broderhood.Az online rész engem sem köt le annyira de ettöl függetlenül ütös játék lett.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...