A legjobb Skyrim modok

  • Írta: zoenn
  • 2012. március 10.
  • modok, pc, the elder scrolls v: skyrim
Link másolása
A The Elder Scrolls-sorozat mindig is kedvezett a kreatív játékosoknak, számos tehetséges és kísérletező kedvű modder készített kisebb-nagyobb kiegészítést a játékokhoz. Ez a sors a Skyrimet sem kerülhette el, számba vesszük az eddig elérhető legjobb felhasználói tartalmakat, melyekkel még ütősebbé varázsolhatod játékodat.

A legszebb az egészben, hogy az itt ajánlott modok csupán a kezdeti szárnypróbálkozásokat takarják, hiszen azóta megjelent a Skyrim Creation Kit így most már még teljesebb élményben lehet részünk. Egy biztos: ha beleöltél már száz órát a Bethesda csodájába, legalább ennyit belefogsz továbbra is, elvégre az utánpótlás folyamatos. Új izgalmak, új grafikai elemek várják a kalandozni vágyókat. Ha eddig kétségek gyötörtek, valami plusz hiányzott a játékból, olvass tovább, s bizonyságot nyersz, hogy nem véletlenül lett a The Elder Scrolls V a tavalyi év legjobb szerepjátéka és vele együtt az év játéka a Gamekapocs szavazásán.

Wars in Skyrim IV

A provinciát járva eddig is számos veszély leselkedett ránk a vadonban, ám ennek a modnak a segítségével, további veszedelmekkel szembesülünk a tundrán, a hegyekben és az erdőkben. Az ellenségek feltűnése gyakoribbá és változatosabbá válik, s gyakran találkozunk olyan csoportokkal, akik éppen egymás torkának ugranak az utak mentén. Ha szeretnénk, kivárhatjuk a párharc végét, vagy magunk is közbeszólhatunk. A Wars is Skyrim IV-gyel kiszámíthatatlanná válik a játék, a kihívás is nagyobb lesz – ha pedig a maximális hatást szeretnéd elérni, ne habozz a mod Dark Age-változatát letölteni. Soha nem fogsz unatkozni.


Megölhető gyerekek

Inkább ne feszegessük azt, hogy eme kiegészítés milyen erkölcsi kérdéseket vet fel, tény, hogy sokan kedvelik ezt a modot és az autentikusságnak is jót tesz, hogy a gyerkőcök torkát is elmetszhetjük, ha úgy tetszik – elvégre a középkorban sem kerteltek sokat. A Killable Childrennel megölhetjük a játékban szereplő gyermekeket, hiszen bármilyen aranyosak és segítőkészek, van köztük néhány olyan önelégült poronty, aki nem kapott tisztességes nevelést nord szüleiktől. De azért hívnak minket Dragonbornnak, hogy segítsünk.


Szebb, buján zöldellő fák és növényzet, HD-textúrák

Ezúttal négy csomagot ajánljunk számotokra, melyben a játékban található fák sokkal részletesebbeké és színesebbé vállnak, s minden textúrát lecserélhetünk nagyfelbontásúra és tűélesre. A lombozat és a vegetáció még sűrűbbé válik, melyben akár az ellenség is elbújhat – kellemetlen meglepetéseket szerezve ezzel. Végül pedig a Skyrim HD nem kevesebb, mint 389 textúrát cserél le a játékban, 1,56 GB-on terpeszkedve. Ha eddig fanyalogtál a kicsit elnagyolt textúrák miatt, ezúttal nem fogsz, hiszen segít a Flora mod, a Lush Trees, Skyrim HD. A Bethesda időközben kiadta a hivatalos HD-modot is - durva géppel rendelkezők előnyben.


Dovahkiin búvóhelye

Minden saját házunk immáron pincét is tartalmaz majd, ahová főhősünk visszavonulhat kedvére, de előbb a földszinten meg kell keresned a kulcsot. Odalent könyveket olvashatunk, de a kovácsoláshoz, a páncélkészítéshez és az alkímiához szükséges eszközök a rendelkezésünkre állnak majd. Ha pedig nem tudnánk hova rejteni a megszerzett fegyvereinket, akkor a tárolókon ott maradnak, míg újra szükség nem lesz rájuk. Ha minden lényeges cuccot egy helyen szeretnél tudni, rántsd le a modot.


Teljesen 3D-s világtérkép

Bár már az alapjátékban is jelentős átalakuláson ment keresztül a világtérkép, melyet elforgathattunk kedvünkre, de a határok ezzel a moddal mosódnak el leginkább. A Google Maps mintára igen részletesen vizsgálódhatunk benne, akár talajszintre is zoomolhatunk, s ezáltal valós időben is „repülhetünk” a játékban. Nem beszélve arról, hogy minden jelentős helyszín jelölve van rajta.


Sky UI

A Skyrim multiplatform mivolta leginkább talán a PC-s játékosok kárára vált, persze csak a kezelőfelület kapcsán. Ennek a modnak pont az a dolga, hogy a drasztikusan javítsa az interaktív menüt, a tárgylistánkat, miközben jelentősen kihasználja az egérben és billentyűzetben rejlő lehetőségeket. Az interfész kevésbé zsúfolttá válik, sokkal jobb minőségben érhetjük el, több hasznos információt jelenít meg a képernyőn. S ezáltal a játékélmény is finomodik.


Realisztikus füst- és parázseffektek

Szintén egy kozmetikai mod, talán sokak legyintenek rá, hangulati szempontból mégis jelentős javulással szembesülhetünk. Cseppet sem triviális az, hogy a füst sokkal lenyűgözőbb, melyet a képek nem is tudnak visszaadni – ha meglátod mozgásban, tényleg leesik az állad. Mindenhez hozzájárulnak a finomított parázs- és tűzeffektek, hogy teljes legyen az elementális energia összképe. A tökéletességre törekvőknek különösen ajánlott.


Szebb hópelyhek

Skyrim provinciája a kontinens fagyos északi részén fekszik, gyakorta szembesülünk hóeséssel és zimankóval. S mivel a mindennapi időjárási tényezők között kalandozunk, bizonyára jó néven vesszük, ha még nagyszerűbb hópelyheknek örülhetünk. Ugyan télisportokat nem űzhetünk, viszont mondanunk sem kell, hogy valóságos fantasy-csodavilágba képzelhetjük magunkat, amint lágyan hullni kezd a hó a mod segítségével, és finoman ropog a talpunk alatt.


Midas Magic

A játék eddig sem szűkölködött a változatos mágiákban, ám ennek a modnak a segítségével jelentősen kibővül a választék: több mint ötven új varázslatot tanulhatnak meg a mágusok – természetesen új animációkkal megspékelve. Ízelítő gyanánt annyit, hogy már létezik a Cure Disease és a beszédes Meteorvihar varázslat is, mellyel tényleg földbe döngölhetünk bármilyen rosszarcú figurát. Nem kell izgulnunk amiatt, hogy a csaták ezzel könnyebbé válnának, elvégre finomodott a harcok egyensúlya is.


Halálos sárkányok

Nem voltak eléggé eposziak a Skyrim sárkányokkal vívott küzdelmei? Nagyobb kihívásra vágysz az ősi gyíkokkal vívott harcok során? Tényleg kicsit furcsa volt, hogy 3-4 egyszerű bandita is le tudta őket verni, miközben mi semmit nem csináltunk – na ennek vége! Az erőd, a ravaszságod fogja eldönteni azt, hogy túléled-e a találkozást, de ezzel a győzelemért járó hatalom és dicsőség is nagyobb lesz, s legendává válsz a mod segítségével. Az új sárkánytípusokról már nem is beszélve.


Meztelen leányok

Azt hiszem, a cím minden elárul, egy valamirevaló szerepjáték nem maradhat nude-mód nélkül. Ha eddig azt hitted, hogy a Skyrim nem tartalmaz fülledt, erotikus pillanatokat, akkor nagyon tévedsz. A bájos női test teljes pompájába és természetességében elérhetővé válik, a hívogató vénuszdombbal és a lágyan ringó keblekkel, külön kitérve a mellbimbókra is. A férfiúi fantázia szinte csillapíthatatlanná válik, s sárkányölés közben sem árt néha elkalandozni a gondolatoknak és a kezeknek. Nyilvánvalóan ez a kedvencünk! Meztelen csajokat akarok!

A felhozatal természetesen korántsem teljes, ha frissebb verziókat és új tartalmakat szeretnél, látogass el sűrűn a felhasználói tartalmak fellegvárába, a remek Skyrimnexus oldalára és a Steam Workshopra.

Kapcsolódó cikkek

55.
55.
Dercsi
Hátha valaki reagál rá :) Az lenne a bajom hogy feltettem a SkyUI modot, és így a kontrollerrel nem tudok rendessen kereskedni, minden más nagyon jó, csak ez zavar...Mindig ki kell húznim a joyt hogy ha az eladó és köztem akarok váltani, mert az csak egérrel tudom... A válaszokat előre is thnx!
54.
54.
KőbányaKispest
srácok most láttam itt oldalt. Csak reagáltam rá:D:D
53.
53.
Stranger
#51: Elég régi hír már, de megnéznék én is egy revíziót, mert akkor is voltak jobb modok...
52.
52.
PiszkosFred
#51: Azzal gondolom tisztában vagy, hogy közel egy éves cikkhez, és annak akkori tartalmához szóltál hozzá? :)
51.
51.
KőbányaKispest
ezeknél jóval királyabb modok vannak. Ez nagyon faék lett.
49.
49.
adam6751
#45: O_O
nekem is tetszik a Skyrim mint játék, de sosem verném ki rá...
48.
48.
Pizi
Szerintem nem durva a gyerekgyilkos mod, alapból "halandó" gyerekek kellettek volna a játékba, úgy természetes. Akkor senki nem akadna ki rajta, mitől is lenne halhatatlan?
45.
45.
Extol
#38: "Én maradok az élő embereknél, a poligon modellek számomra nem túl izgatóak....Játékszereplőkre élvezkedni nem normális dolog Hülyéskedni egy játékban normális dolog"

Elárulom hogy van barátnőm, és mivel ő nem olvassa a fórumot így nyugodtan elmondhatom hogy ha épp nincs a közelben lehetőség mikor rám jönnek a férfias dolgok nekem ez bőven megteszi, egy izgalmas szerepjátékról lévén szó, jó érzéssel töltenek el az élethű szereplők, és ha te ezt nem így látod akkor a Skyrim grafikáját becsmérled ezt ne feledd! Nekem semmivel sem másabb mint pornófilmet nézni. Azt ne mondd hogy te még sosem néztél hasonlót, minden egészséges férfi ember rárántott már filmezés közben legalább 1szer, aki azt bizonygatja hogy nem azt úgysem fogja elhinni senki. Jó persze kivétel mondjuk a sötét középkor ott nem valószínű hogy pornófilmet néztek. Túl sötét volt, villany híján pláne.
44.
44.
Extol
#40: Az oké ha zombi gyerek rád támad, és önvédelemből megölöd, azzal semmi probléma nincs mert hát egy alapból valószínűtlen szituációban ez a megfelelő lépés, de nem mind1 hogy milyen környezetben van szó a gyermekbántalmazásról. Emiatt nem volt Oblivion-ban sem gyerek, és nem azért mert technikailag nem lehetett megoldani. Előbb valaki írta hogy akkor sírhatnánk amiatt mert az állatokat gyilkolják. Én azt sem szeretem, de nyilván, ha a vadállatok megtámadnak engem akkor nyilván, jogszerűen megvédem magam legyen az egy farkas, kutya, vagy egy mesebeli sárkány.
43.
43.
hedzsooo
#42: Hasznaljal inkabb ingyenes mod menedzser progit a modok telelpitesehez es eltavolitasahoz! ;)


Bovebben itt a blogomban: http://gamekapocs.hu/tag/hedzsooo/blog/2123/tes_the_elder_scrolls_v_skyrim_megerdemli_a_felhajtast_2_resz_updated_modding
42.
42.
gustaved
Nem tudna nekem segíteni valaki, mert nem nagyon értek ehhez, hogyha letöltöm a Midas Magic-ot azt hova tömörítem ki??
41.
41.
5T3V3N
#25: Ha mutatsz egy ilyen embert akivel a leírt párbeszéd megtörténhet, azt nagyon kerüld el, de jó eséllyel barátnője se lesz, mert ekkora dili kivillan néha..:D (nem jelenti azt hogy akinek nincs barátnője, annak emiatt nincs!) Vagy a csaj se csak a ruhákat szereti ...:D
Plusz az általánosító mód és a "nerd" csávó válaszának minősége, formája erősen sztereotipikus gondolkodásmódot sugall részedről... Azonban a #23 hozzászólásban igazad van... Aki ebben leli örömét az maga is eliminálandó...
40.
40.
5T3V3N
Kill VS Sex kérdése.. Az egyik Pc-s havilap címlapján anno a Witcher 2 egyik női szereplője volt meztelenül , ámde semmit sem mutatva. A belső oldalakon volt egy dupla lapos "csöcsös" kép. Aki esetleg látta, tudja miről beszélek. A következő lapszám levelező rovatában az egyik olvasó teljes kiakadását fejezte ki emiatt.
Felteszem a kérdést. Az emberek halálát, a vért a szenvedést miért lehet szabadabban mutogatni, mint a női test szépségét (fiú vagyok, nyilván ez érdekel), Az a baj hogy nem kezeljük megfelelő helyén a dolgokat. Aki csak egy játékban lát meztelen női testet, azt nagyon tudom sajnálni...Aki Pedig ezen felháborodik , azt meg még jobban. Be kell tartani a korhatárokat és nem lesz probléma. Meg néha rá kell nézni a gyerekre hogy mit csinál. Aki milyen hatására elferdül, bekattan az amúgy is az lesz, maximum kicsit később, esetleg más hatására :) ha van egy kép veszem azt a Dead Island(semmi negatív hivatkozás, ez jutott eszembe, de Dead Space 2-t is felhozhattam volna a gyerek necromorphok miatt..;) ) játékból ahol egy bikinis csaj félig hiányzó arccal, hártyás szemmel, lógó belekkel mászik a játékos felé, szerintem sokkal inkább súlyosabb dolog (és mindenki "nyáladzik", hogy azta, milyen a grafika de fasza huhh) mintha ugyan ez a hölgy teljesen egészségesen , ámde meztelenül ( már a gamekapocs is pornó oldal, hova jutunk...) üldögélne a tengerparti sziklákon.
A lényeg, erkölcshuszárok előbb magatokat nézzétek meg és utána sipítsatok..:D
38.
38.
Hubert Cumberdale
#37: Én maradok az élő embereknél, a poligon modellek számomra nem túl izgatóak....Játékszereplőkre élvezkedni nem normális dolog. Hülyéskedni egy játékban normális dolog. Amúgy nagy baromságokat hordasz itt össze. Majd ezután lesz gyerekgyilkos valaki mi? Ne legyünk már ennyire agymosottak. Gondolom szerinted csak a teletabi való egy gyereknek 18 éves koráig, hogy értelmes ember legyen igaz? Én 8 évesen a psicho összes részét láttam (több tucat egyéb horrorfilmel egyetemben) még sem lettem skizo sorozatgyilkos és szerintem normális ember vagyok, legalábbis semmivel sem kattantabb, mint mások. Az más kérdés, hogy szerintem sincs helye a top 10-ben, de ezek, hogy majd megveri a gyerekét ettől a modtól, meg hogy azért csinálták, mert perverz beteg állatok.... Túl komolyan veszitek ezeket a hülyeségeket. Az ilyenek miatt van még a flinstones is korhatárhoz kötve...Kezdjük ott, hogy egy kisgyerek nem tudja bemoddolni általában az ilyen játékokat és ha igen, akkor sem valószínű, hogy ilyeneket akar majd felrakni, ha meg egy tizenéves, vagy egy felnőtt felteszi és tényleg azért öli benne a gyerekeket, mert élvezi, hogy gyerekeket kínozhat, akkor nála nem ez okozza a problémát, hanem ott már alapból gondok vannak. Mivel betegebb ez, mint bármelyik másik NPC megölése? Vagy azok is beteg dolgok? Akkor játssz a hello kitty kalandjaival.
37.
37.
Extol
#35: Nem birom megállni, csak neked csak most: B*szni normális dolog de gyerekeket kínozni/gyilkolni nem. Remélem meg tudtam értetni magam ennél többet nem tehetek na cső
36.
36.
Extol
#35: Tudtam hogy valaki felhozza, de hiába, nem egy tészta a kettő. Egyébként az volt a második gondolatom hogy egy minimális módosításokat igénylő mod kerül a legjobbak közé, mások meg hónapokat dolgoznak térképeken és nem előzi meg a gyerekgyilkosokat lol. Nagy elme lehet aki ilyen hülyeségekkel tud tömegeket meggyőzni. (srsly) Amúgy meg befejeztem részemről mert nem minősítek senkit csak sztem kár hogy ilyen mod került a top10 be de mind 1. Szerencsére normális emberek normális dolgokat is össze tudnak hozni :)

Peace.
35.
35.
Hubert Cumberdale
#12: "A pucér nős mod volt meg legelőször nekem. Az tényleg jó, de már vannak jobb modellek, változatos mellméretekkel. Már csak némi pornó kéne és kész is volnánk."

"Ennyire beteg a gamer társadalom?"

köhömm, köhömm....

34.
34.
samatagrav09
#12: csak azért mert egy-kettő csak úgy beszól és ha nagyon idegesítő ki lehet iktatni
33.
33.
Mortician
#25: Ennyi erővel akkor már kérlek hisztizzetek a kutyák és a nyulak miatt is, elvégre azokat már modok nélkül is meg lehet ölni és mint állatok jogaik vannak... Nem értem mi bajotok van, ez még mindig egy játék, aki egy játékbeli gyerekgyilkosságnak ekkora jelentőséget tulajdonít, annak kellene pszichológushoz fordulnia. A többség szerencsére még érzi, hogy mi a különbség játék és valóság között. Ez kb. ugyanolyan röhejes, mint anno a Resi5 körüli balhé, hogy "rasszista a játék". Miért, mert Afrikában feketék az ellenfelek? Vicc. :)
32.
32.
hedzsooo
#30: Azzal a kerdessel kezdte o is...
Bar, en a pornot sem vagom, h mi ertelme lenne benne, egy kis erotika persze meg OK... :)
31.
31.
vmiki88
#27: Gyerekek eltévesztétek, ez nem a Poligon Karakterek Nemzetközi Védőegyesületének a fóruma :D
30.
30.
Veldspar
#25: Szerintem érdekesebb kérdés az az, hogy ez hogy jutott be a "legjobb skyrim modok" közé.
28.
28.
Supra
#25: Teljesen egyetértek. Ki az a szadista, akinek az okoz örömöt, hogy kedvtelésből gyerekeket kaszabol egy játékban...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...