Binary Domain teszt

  • Írta: Daks
  • 2012. február 28.
  • binary domain, teszt, xbox 360
Link másolása
Első törvény. A robotnak nem szabad kárt okoznia az emberben. Második törvény. A robotnak engedelmeskednie kell az embernek, kivéve, ha az az első törvénnyel ütközik. Harmadik törvény. A robotnak gondoskodnia kell saját védelméről, egészen addig, míg ez nem ütközik az első, vagy második törvénnyel.

Válassza a jövőt! Válassza a sikert! Válassza az Amada Corporation legújabb katonai, háztartási, és termelőrobotjait! A hangzatosan csengő reklámszöveg bejárta már a világot, a japán óriásvállalat fémtestbe zárt mesterséges intelligenciái Alaszkától egészen Új-Zélandig mindenhol ott vannak. Tanítják a gyerekeket, védik az otthonokat, gondoskodnak arról, hogy az embernek ne legyen gondja többet az életben. Ám ez a szép és távoli utópia egy napon véres rémálomba csap át.


Megszegték a Genfi Egyezmény 21-es cikkelyét. Emberi külsőt adtak egy robotnak. Nem is egynek. Isten tudja, mennyinek. Hús és vér borítja testüket ezeknek a köztünk szunnyadó fenevadaknak, úgy élnek, mint bármelyikünk, dolgoznak, esznek, szeretkeznek, alszanak, még csak nem is tudják, hogy mik ők valójában. Úgy lettek programozva, hogy azt higgyék magukról, emberek, hogy aztán egy napon alkotójuk aktiválja igazi énjüket, és beteljesítse gonosz terveit. A titok viszont napvilágot látott, a világ nagyhatalmai pedig most egy különlegesen kiképzett alakulatot küldenek Tokióba, hogy elfogják, és bíróság elé állítsák az őrült cégvezért.


A Binary Domainben egy fiatal amerikai tengerészgyalogos, Dan Marshall bőrébe bújva kell átverekednünk magunkat a robotika három törvényére immáron tökéletesen fittyet hányó gépseregen. Az öngyilkos küldetésen azonban nem leszünk egyedül, a Nagy Halászlén túlra elkísér minket a nehézgépfegyverek szerelmeseként ismert Big Bo, utunk során pedig több ügynök is csatlakozik hozzánk, a világ minden tájáról. Bemutatkozik a kínai titkosszolgálat gyönyörű amazonja, Faye, a brit MI6 taktikai specialistája, Charlie, illetve feltűnik még a színen egy angol, egy japán, és két francia tiszt is, minden küldetés elején választhatunk egy, vagy két társat magunk mellé, a többiek kerülőúton mennek.


A játék a Gears of War tökéletesre csiszolt játékmenetére épül. Aránytalanul nagy túlerővel szembe nézve fedezékek között kell előrenyomulnunk, miután megtisztítottunk egy helyszínt, már jön is a következő nagy összecsapás, pihenni egy percre nem fogunk. A csapattársak segítenek, ahol csak tudnak, előre küldhetjük őket, megparancsolhatjuk nekik, hogy várjanak hátul, vagy kérhetünk fedezett tüzet, míg mi a terem szélén megpróbálunk a bádogpofák hátába kerülni, nem szabad kifinomult, magas szintű taktikára számítani, de azért jó, hogy ott vannak. Izgalmas részlet pedig, hogy nem csak hotkeyekkel, de mikrofonnal is tudunk kommunikálni, a harctéren parancsokat lehet adni, az átvezető részeknél pedig beszélgethetünk, felolvasva a képernyőn látott A-B-C válaszok valamelyikét. S ez még nem minden. A válaszaink stílusától függ a csapattagok morálja, ha seggfejek vagyunk, akkor nem szívesen teszik kockára magukat értünk, ha viszont mindig jól viselkedünk, azzal a saját helyzetünk is könnyebb lesz.


A küldetések során három stukker, és egy csomag gránát lehet nálunk. A pisztoly végtelen tölténnyel van felvértezve, amolyan utolsó esélyt adva nekünk a túlélésre, a másodlagos fegyver egy egyedi, le nem cserélhető assault rifle, mely azon kívül, hogy darabokra szedi az acélt, egy különleges energiasugárral képes pár másodpercre megbénítani az ellenségeinket is, a harmadlagos fegyver pedig egy szabadon választható darab, csak rajtunk múlik, mi lesz az. Elvehetjük ellenségeink ellenünk használt eszközeit, találunk géppityut, sörétes puskát, csipát, aknavetőt a földön, minden helyzetben más fog jól jönni.


A lelőtt robotokért krediteket oszt a játék, melyet virtuális fizetőeszközként karakterünk és fegyverünk fejlesztésére, vagy tölténytárunk feltöltésére használhatunk fel. A pálya egyes pontjain ATM-szerű állomások vannak elhelyezve, csak ki kell választanunk, hogy mit akarunk, kötszert, skillt, fejlesztést, vagy ammót, majd pár gombnyomás után már fizettünk is, a játék végére alig pár golyóval a legnagyobb fenevadakat is leteríthetjük. S ha már a méretes robotoknál tartunk, említsük meg a főellenségeket is. Háztömb nagyságú óriáspókok, tomboló gorillarobotok, repülő gyilkológépek törnek életünkre minden fontosabb helyszínen, az öreg Amada nem adja könnyen a bőrét, ezeknek is megvannak a gyenge pontjaik, csak keresni kell őket.


Kellemes kikapcsolódást nyújt. A korábbi képek és videók egy csekély igényesség mellett készülő japán tucatjátékot tükröztek, Toshihiro Nagoshi, a Yakuza sorozat atyja viszont nem nyúlt mellé. A Gears of War játékmenet még mindig ütős tud lenni, az I Robot, a Terminator és a Blade Runner filmekből táplálkozó világ pedig magával ragadó. A külváros egy sötét lepratelep, családok élnek a mocsokban, harcolva a mindennapi túlélésért, a falakon belül pedig a csillogás, és a luxus az úr. A polgárok nem is sejtik, hogy mi folyik körülöttük, királyként élnek, s azt hiszik, ez a sok robot mind csak az ő kényelmükért dolgozik, ó balga népség, kapcsoltátok volna le őket még akkor, mikor lehetett. 


A grafika nem kiemelkedő, de nincs vele gond, a hangok közepesek, a 10 órás kampány pedig, még ha nem is nagyon emlékezetes, de meglepően szórakoztató. Összességében tehát az akció minőségére és töménységére különösebb panaszunk nem lehet, nagy baj viszont, hogy az olyan átlagos multiplayer módoktól eltekintve, mint a deathmatch, vagy a hordára hasonlító invasion, a játékot nem lehet többen nyomni. Nincsen benne co-op, pedig folyamatosan, minden pályán egyszerre többen harcolunk, a helyzet üvölt egy jó páros mókáért.


Jó játék lett a Binary Domain. Nem egy kiemelkedő alkotás, mindenből csak a biztonságos minimumot hozza, azt is összelopkodva más filmekből és játékokból, az eredmény viszont magáért beszél. Aki szereti a pörgős sci-fi akciót, s bejön neki a japcsi stílus is, az nem veszt semmit, ha legalább a demót kipróbálja. Ígérem, a teljes játék még annál is jobb!

14.
14.
semike
Ezt is kipörgetjük megint :)
Kár, hogy nincs már meg a lemez….na majd digitálisan megveszzük szépen.
Alap!!!
13.
13.
Webragadozó
Én most kezdtem el játszani PC-n.
Nem tudja valaki, hogy lehet-e ebben a játékban állítani az egér érzékenységet?!
Sehol nem találtam ilyesmit ugyanis...
...és olyan érzékeny, hogy ez így gyakorlatilag játszhatatlan.

Már a Window's-ban átállítottam az érzékenységet a minimumra, de semmi változás.

(Egyébként a hangfelismeréses irányítás, nagy butaság volt. Inkább zavaró...)
12.
12.
hakydakillah
Vanquish után ismét egy remek játék. Igen, semmi újat nem mutatt, de az összelopkodott ötleteket annyira zseniálisan ötvözi a remek sztorival, és akcióval fűtött jelenetekkel, hogy a játék minden egyes percét imádtam. Türelmetlenül várom a folytatást!
11.
11.
novabum
Nálam ez a game minimum 9-es! Most toltam végig és kezdem azonnal elölről! :)))))
10.
10.
Csoola
nem játszottam még a játékkal, de tervben van, viszont olyan, hogy Amada létezik japánban, konkrétan apám egy olyan géppel dolgozott sokáig (acéltekercset vágott méretre :))
9.
9.
Vopesz
Dejó, hogy csupa jót hallani erről a játékról! A kezdetektől fogva érdekel, ha nem jönne a mass effect 3, tuti megvenném, így viszont csak később. Az alapsztori meg teljesen a Vexille-t juttatja eszembe, azt meg szeretem nagyon.
7.
7.
markoci555
Nem is lehet rossz
Ha már gears of war van benne
6.
6.
shatterhand
sztem is rohadt jó a játék
kellemes meglepetést okozott ,pedig azt hittem vmi bugyuta sz.r japó játék
5.
5.
adamsfamily
Utálom a japán játékokat,mert az utóbbi időben nem igazán alkottak olyat ami ténylegesen lekötött volna,de ez a játék kivételt képez.Csak ajánlani tudom,nem bővelkedik eredeti ötletekben,de a más játékokból átvett dolgokat remekül ötvözi és egyedi hangulatot tud nyújtani ennek ellenére is.A shadow of the damned után azt hittem,hogy a japán játékipar már tényleg csak középszerű szemetet tud piacra dobni,de ennek a játéknak sikerült cáfolnia ezt.
4.
4.
Freed
Nagyon jó játék, ma akasztottam ki és nagyon durva...Totál az Én a robot című film utolsó 20 perce amikor az utcára vonulnak az emberek és a robotok.Csodás élményt nyújtott.(Vanquis,Gears of War,MGS) egyvelege.
3.
3.
Nebuloid
Ilyesmi értékelésre számítottam. Kár persze, hogy nem lett jobb, nekem ambiciózus tervnek tűnt.
2.
2.
Scoo
Mindenképp kipróbálom. Már csak Asimov miatt is :)
1.
1.
DON GONDOCS
10 óra játék, ez csodálatos!!!!! :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...