Sine Mora villámteszt

Kedveled a balról jobbra szkrollozó árkád lövöldéket? De hamar beletörik a fogad, mert egy idő után már képtelen vagy kikerülni a feléd közeledő kismillió lövedékeket? Eszedbe jutott már, mekkora királyság lenne lelassítani az időt, hogy könnyebb dolgod legyen? Akkor eljött a te időd!

A Sine Mora derült égből villámként csapódott bele a jelenlegi árkád címek szűkösnek éppen nem nevezhető felhozatalába. Személy szerint semmit nem hallottam róla, de Daks papa felkérésére belevetettem magam a klasszikus lövöldözés gyönyöreibe. Stílusát tekintve abszolúte retró az anyag, a régi szép játéktermes időket idézi fel bennünk. A legnagyobb különbség viszont rögtön az első pillanattól fogva fel fog tűnni nekünk, ugyanis a grafikája elképesztően gyönyörű! Tűéles textúrák, kicsit 3D-hatású hátterek, hangulatos, rajzfilmes grafika, a hatalmas főellenfelekről nem is beszélve. Igazán szemrevaló darab!


A menüben három választási lehetőségünk lesz, eldönthetjük, hogy a kampány sztorivonalának szeretnénk-e nekiállni, esetlegesen egy-egy pályát újrapróbálva a vérbeli árkád élményt tartjuk-e előnyben, vagy éppenséggel az idő ellen szeretnénk versenyezni. Mindegy melyiket választjuk, egyik esetben sem lesz könnyű dolgunk. Még úgy sem, hogy a kampányban igen nagylelkűen bánnak az életerőnkkel, leginkább csak időlevonást fogunk kapni abban az esetben, ha sérülést szenvedünk. De, még úgy sem, hogy lehetőségünk lesz az idő manipulálásával lelassítani a felénk közeledő járműveket illetve lövedékeket. Az ellen aprításával különböző extrákat vehetünk fel, amikkel vagy a pontunkat növelhetjük, vagy az időmanipuláló egységünket tölthetjük fel, extra életerőt kaphatunk, illetve a repülőnk sebességét és a lövedékeink erejét növelhetjük, végül pedig néha a szuperfegyverünkbe is kapunk egy-egy „töltényt”. Tehát, gondolom, azt látjátok, hogy egy teljesen klasszikus vonallal fogtok találkozni, ha vásárlásra adjátok a fejeteket.


Eddig minden szép és jó, de sajnos pont azok a dolgok veszik el a legtöbbet a játékélményből, amik miatt kicsit különlegesnek lehetne nevezni a címet. Persze lehet, csak velem van a baj, ti talán másképp fogjátok gondolni, de ez a sztorizgatás – főleg ilyen zavaros történésekkel tálalva – magyar nyelven szinkronizálva, egyfajta ultragagyi „ZS” kategóriás hangulatot kölcsönöz a játéknak. Pedig a szinkronhangok profik, a színészek jó munkát végeztek, de én képtelen voltam megszokni, hogy a szereplők magyarul káromkodnak és próbálnak némi történetet vinni egy alapvetően csak lövöldözésre kihegyezett játékba. Ezen kívül hiába van lehetőségünk három fajta játékmóddal is próbálkozni, nincsen benne elég potenciál, hogy ezek valóban le is kössenek minket. Hiányzik belőle az a szükséges plusz.


A Sine Mora alapvetően egy kellemes kis lövölde, csodaszép grafikával és jópofa időmanipulálási módszerekkel megfűszerezve. Ha egy kicsivel több energiát fektettek volna magába a játékmenetbe és kevesebbet a történet eröltetésébe, akkor még ennél is jobb lehetett volna. De így csak egy jó értékelést érdemel meg. Tegyetek ti is egy próbát vele, mert megéri!

8.0

Sine Mora villámteszt értékelés 8.0

Pozitívumok:

  • Gyönyörű grafika
  • Kellemes atmoszféra
  • Időmanipulálás
  • Klasszikus árkád lövölde

Negatívumok:

  • Magyar szinkron
  • Teljesen felesleges és zavaros sztori
  • Kevés tartalom
  • Hamar megunható
70 komment - szólj hozzá!