Sine Mora villámteszt

  • Írta: Ca$h
  • 2012. április 9.
  • sine mora, teszt, x360
Link másolása
Kedveled a balról jobbra szkrollozó árkád lövöldéket? De hamar beletörik a fogad, mert egy idő után már képtelen vagy kikerülni a feléd közeledő kismillió lövedékeket? Eszedbe jutott már, mekkora királyság lenne lelassítani az időt, hogy könnyebb dolgod legyen? Akkor eljött a te időd!

A Sine Mora derült égből villámként csapódott bele a jelenlegi árkád címek szűkösnek éppen nem nevezhető felhozatalába. Személy szerint semmit nem hallottam róla, de Daks papa felkérésére belevetettem magam a klasszikus lövöldözés gyönyöreibe. Stílusát tekintve abszolúte retró az anyag, a régi szép játéktermes időket idézi fel bennünk. A legnagyobb különbség viszont rögtön az első pillanattól fogva fel fog tűnni nekünk, ugyanis a grafikája elképesztően gyönyörű! Tűéles textúrák, kicsit 3D-hatású hátterek, hangulatos, rajzfilmes grafika, a hatalmas főellenfelekről nem is beszélve. Igazán szemrevaló darab!


A menüben három választási lehetőségünk lesz, eldönthetjük, hogy a kampány sztorivonalának szeretnénk-e nekiállni, esetlegesen egy-egy pályát újrapróbálva a vérbeli árkád élményt tartjuk-e előnyben, vagy éppenséggel az idő ellen szeretnénk versenyezni. Mindegy melyiket választjuk, egyik esetben sem lesz könnyű dolgunk. Még úgy sem, hogy a kampányban igen nagylelkűen bánnak az életerőnkkel, leginkább csak időlevonást fogunk kapni abban az esetben, ha sérülést szenvedünk. De, még úgy sem, hogy lehetőségünk lesz az idő manipulálásával lelassítani a felénk közeledő járműveket illetve lövedékeket. Az ellen aprításával különböző extrákat vehetünk fel, amikkel vagy a pontunkat növelhetjük, vagy az időmanipuláló egységünket tölthetjük fel, extra életerőt kaphatunk, illetve a repülőnk sebességét és a lövedékeink erejét növelhetjük, végül pedig néha a szuperfegyverünkbe is kapunk egy-egy „töltényt”. Tehát, gondolom, azt látjátok, hogy egy teljesen klasszikus vonallal fogtok találkozni, ha vásárlásra adjátok a fejeteket.


Eddig minden szép és jó, de sajnos pont azok a dolgok veszik el a legtöbbet a játékélményből, amik miatt kicsit különlegesnek lehetne nevezni a címet. Persze lehet, csak velem van a baj, ti talán másképp fogjátok gondolni, de ez a sztorizgatás – főleg ilyen zavaros történésekkel tálalva – magyar nyelven szinkronizálva, egyfajta ultragagyi „ZS” kategóriás hangulatot kölcsönöz a játéknak. Pedig a szinkronhangok profik, a színészek jó munkát végeztek, de én képtelen voltam megszokni, hogy a szereplők magyarul káromkodnak és próbálnak némi történetet vinni egy alapvetően csak lövöldözésre kihegyezett játékba. Ezen kívül hiába van lehetőségünk három fajta játékmóddal is próbálkozni, nincsen benne elég potenciál, hogy ezek valóban le is kössenek minket. Hiányzik belőle az a szükséges plusz.


A Sine Mora alapvetően egy kellemes kis lövölde, csodaszép grafikával és jópofa időmanipulálási módszerekkel megfűszerezve. Ha egy kicsivel több energiát fektettek volna magába a játékmenetbe és kevesebbet a történet eröltetésébe, akkor még ennél is jobb lehetett volna. De így csak egy jó értékelést érdemel meg. Tegyetek ti is egy próbát vele, mert megéri!

70.
70.
TGArtist
#69: Ma kezdtem el a játékot, és szerintem is nagyon dob a magyar szinkron a káromkodásokkal egyaránt. Néztem is egyet, hogy magyar hang, és angol felirat :D
69.
69.
Vadmeggy
Szerintem kurvajó a magyar szinkron :D nagyot dob az egész játékélményen. Legalább középszinten tudok angolul, de a bevezető szövegek és az in-game beszólások is sokkal ütősebbek magyarul. Itt is bebizonyosodott, hogy káromkodni sokkal ízesebben lehet magyar nyelven.
68.
68.
rept_ai
ca$h: affene, ha elobb eszreveszem ezt a tesztet, szoltam volna, hogy nezz bele a creditsbe, hatha talalsz benne ismeros nevet :)

on: a szinkron nem annyira szinkron, mert eleve csak magyarul keszult el, bar a sztori tenyleg kisse erthetetlen elsore. (meg masodszorra, es neha harmadszorra is)
63.
63.
5T3V3N
#31: Hallod? Mi alapján oltod le a nyelvvizsgámat mindenféle rólam szerzett ismeret nélkül? :D mondhatnék csúnyát én is.. Sok embernek a lada is autó még ha szar is..:)
61.
61.
dabbaska1000
A veszekedések nem a tesztekhez valók!!
59.
59.
simon 555
#58: Én egy szóval sem mondtam,hogy RPG-ből fogsz megtanulni.Azt mondtam,hogy otthon is meg lehet tanulni ingyen.
Az utolsó 2 mondat meg nem értem miért lenne vicces?
Ez az igazság.Aki tud idegen nyelvet sokkal nagyobb munkalehetősége van mint annak aki még magyarul is alig tud...
58.
58.
randall13
#57: Az utolsó két mondatod nevezhet az év viccére :D RPG-ből meg érdekesen fogsz te megtanulni folyékonyan bármilyen nyelvet, pláne ha szakmaira van szükséged. Ha a "My name is ..."-en túl akarsz lépni, kinőtted már a középiskolát és a munka mellett az időd is kevés, akkor bizony keményen meg kell fizetni a nyelvtanulás árát.
57.
57.
simon 555
#56: Nem akarok belefolyni a vitátokba,de azért vannak dolgok amik vitathatók az írásodban.
"nincs negyed millió forintja nyelvtanfolyam kifizetésére"
Aki nagyon akar az meg tud tanulni teljesen ingyen is angolul.Legalábbis az alapokat biztosan meg lehet tanulni otthon is ami után egy angol nyelvű játékot nevetségesen egyszerű lesz megérteni.Még a legkomolyabb RPG-k nyelvezete is már nevetségesen egyszerűen megérthető még a leghibbantabb ember számára is aki kicsit is tud angolul.

A másik meg,hogy igen is meg kellene mindenkinek tanulni az anyanyelve mellé legalább még 1 nyelvet mivel ma már mindenhol alap követelmény az idegen nyelv tudása.Ez semmit nem ront senki nemzeti öntudatán...
Ez csak egy nyelv mint a többi.Ha tudsz másikat is nincs belőle semmi hátrányod mert nem felejted el a régit.
Aztán meg mindenki rinyál az országban,hogy jaj nincs munka,jaj nincs pénz meg jaj válság.Még szép,hogy nincs munka ha nem tudsz más nyelvet a Magyaron kívül....
54.
54.
_Tappancs_
Ha a fordítások(egy része) rosszak ,ahogy mondani szokták az angolul tudók és ezeket a fordításokat is angolul tudók fordítják, akkor vajon a tömeges magukat angolul tudók között hány olyan van, aki egy játékot normálisan megért és nem csapongnak a fejében a félrefordítások , magyartalanságok? Én nem tudok rá válaszolni, mert csak a magyar nyelvet értem. :)
48.
48.
Papus
#47: Szerintem a fifa nagyon idegesítő magyarul.Persze profi munka,de a szövegek egy idő után nagyon fárasztóak...
42.
42.
simon 555
#11: Viccelsz?
Witcherben jó szinkron? 5 percet sem játszottam,de már kapcsoltam is ki a francba az egészet olyan irritáló sz*r volt...
Egyáltalán nem illettek a karakterekhez a szinkron hangok.Talán Geralt hangja jó volt,de a többi kész vicc volt.Mintha valami áprilisi tréfa lett volna az egész.
41.
41.
randall13
#40: Gondolom az nem "villámteszt" volt, hanem rendes :D


Mellesleg ezeket a villámteszteket sosem ártettem. 10 perc játék után idefostok valamit ami majd jó lesz, vagy netán fordítva? Azért nem kicsit lealacsonyító a fejlesztőkre, és szánalmas a tesztelőkre nézve ez. Legalább pontozás ne lenne ha arra sem vettétek a fáradtságot hogy írjatok valami normálisat.
40.
40.
tundrish
Azért kicsit fura, hogy máshol pont a történetét istenítették. A destructoidon pl. a következőket írták a tesztben:
"...Imagine my surprise then when I booted up Sine Mora and was floored by the story. It’s not just good; it’s not just great; it’s easily one of the strongest stories to ever grace this medium. The fantasy world built within this game is one of the richest I’ve ever encountered in any medium. It is filled with wonderful concepts that could be expanded into novels, but remain tiny details for the sake of story flow. It's smart sci-fi told with heart and soul..."

39.
39.
greenmelon
#35: Bocs, én hibám! Elkerülte a figyelmem.
36.
36.
DzsungelCsirke
Egy cikkírói választ megvártok még, vagy pedig viszitek a srácok fejbe lőni Aradra, hogy történelmi jelentőségű elégtételt vegyetek a Magyar Hon... akarom mondani Szinkronért. De most komolyan :D
35.
35.
romulan
#34: Olvastad a cikket, vagy az már nehézségekbe ütközik nálad?
Idézek: "a szinkronhangok profik, a színészek jó munkát végeztek." (Megjegyzem, ezzel mellesleg magam is egyetértek.)
Te meg ezt írtad: "Hallottatok már szar szinkront?...Nyilván itt is ez áll fenn, azért sorolták a negatívumok közé."

Akkor azt hiszem, ezt tisztáztuk.
34.
34.
greenmelon
#33: Vissza tudsz olvasni két kommentet vagy az már nehézségekbe ütközik nálad?
33.
33.
romulan
Magyar szinkron, mint negatívum...
Hát azt hiszem, a csúcson kell abbahagyni, srácok! Ez szerintem feltette az életművetekre a koronát! Bravó!
31.
31.
greenmelon
#30: Hallottatok már szar szinkront? Csekkoljátok a Clear Sky-t és megtapasztaljátok, hogy rányomta a bélyegét az egészre. Nyilván itt is ez áll fenn, azért sorolták a negatívumok közé. Persze aki még a 21. században sem tud angolul, annak áldás a magyar, még ha szar is...
30.
30.
bernyi
#29: Egyetértek, már csak azért is értékelni, mert olyan kevés játékhoz csinálnak. Nemhogy még negatívum :S
29.
29.
5T3V3N
Édes Istenem.... Magyar szinkron negatívum? Jól van... büszke vagyok rátok Kapcsok...
28.
28.
randall13
#26: Szerencse hogy létezik helyesírás-ellenőrző a fogyik részére is.
27.
27.
Jonnyfiu
#7: Konkrétan annyira 3D hatású az egész, hogy a beállításokban belehet állítani a Stereotipic-us 3D-t akinek van 3D tvje :D
Nemis értem ilyenekről miért nem ír egyik teszt se sehol? pedig erre tart a jövő :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...