Silent Hill: Downpour teszt

Silent Hill kicsiny városában senki sem ártatlan, az áthatolhatatlanul ködös, gyakran esős utcákon a rémület bármikor rád törhet. Vannak olyan helyek a világon, ahol az igazságra mindig fény derül, aki egyszer idetéved, két választása lehet; vagy tisztázza a múltját vagy pedig belehal miközben megpróbálja…
  • Írta: Ca$h

Kommentek

#36
nekem nagyon bejött platinumra kitoltam
#35
Jó kis játék, hamarosan megveszem :)
#34
A szaggatás és a béna harcrendszer ellenére sztem a második rész óta ez a legjobb SH.Hangulat tekintetében mindenképpen.A mellékküldetéseknek köszönhetően a játékidő is viszonylag hosszúnak mondható...örvendetes.
#32
Sziasztok! Most kezdtem a játékot, és annyi lenne a problémám, hogy nem világít a zseblámpám! Nem tudjátok, hogy mért nem? Külön kéne beállítani? Előre is köszi!!
#30
#29: Teljes mértékig egyet kell hogy értsek veled, de egy fontos dologról nem szabad megfeledkezni ... mégpedig arról, hogy az első találkozás mindig megismételhetetlen és utánozhatatlan, annak tükrében, hogy ez már a nyolcadik rész igencsak jónak mondható. Nem tudja pótolni és visszahozni a régi élményeket, hiszen akkor még új volt, akkor még mi is mások voltunk. De ha már képes jól szórakoztatni és lekötni minket ennyi rész után is, akkor már megérdemli a jó pontozást.

Olyan ez, mint mondjuk a Fűrész című film, az első rész zseniális volt, a második fergeteges majd a harmadik résztől fogva zuhanórepülésbe kezdett és így a 87. rész után már meg se nézik az emberek ... a horror nem az a műfaj amit úgy nagyon folytatni kéne. A Dead Space 2 sem hozta azt a fokú rettegést mint az első rész, de elég volt csak visszatérni az Ishimurára és már magam alá is tojtam, főleg, hogy egész végig nem történt semmi, nem támadt ránk senki, pont ettől volt olyan iszonyatosan nyomasztó és félelmetes ... egy szónak is száz a vége, vannak olyan élmények amik már sose fognak megismétlődni, de meg lehet próbálkozni az újítás gondolatával. A Silent Hill esetében ez a történet maga volt, a Dead Space esetében meg az akcióorientáltság. De ami régen volt, az mindig sokkal szebbnek és jobbnak fog tűnni visszagondolva. Érdemes lenne kipróbálnod a Silent Hill HD verziót, rögtön csalódni fogsz ezekben a részekben is, mert az emlékeinkben sokkal de sokkal jobbnak maradtak meg, mint amilyenek valójában voltak.
#29
Hááát.... Talán az a baj, hogy én már öreg róka vagyok, de ez a progi már nem azt hozta, amit vártam. Én még a régi trilógia rajongója vagyok, inkább a SH2-é és én nálam még az mindig etalon. Az SH 4 is tetszett, de inkább a története miatt, mert valamelyest kapcsolódott a második részhez. Utána, pedig lejtőre került, sztem a sorozat.

Hogy mi is hiányzik belőle? Nem tudom már, hol is olvastam azt, hogy kevés olyan játék van amitől igazán lehet félni, köztük van a Silent Hill, mert azon lehet sírni is. Vagy valami ilyesmi... Akik játszottak vele tudják miről beszélek. Egyszerűen kifacsarítja ez ember szívét. Elég, ha csak a SH 2 apartman részére, a börtönre, kórházra gondoltok, de az SH 3 vidámparkja vagy a sült kutyája is elementális erővel hat.

Egy szó mint száz még ezt nem hozzák vissza nekem minden Silent Hill, csak középszerű túlélő horror. Ez van.
#28
Törölt felhasználó
#26: az oké, de minőségben és ahogy a pc-sek sirják, a port maga nem ér fel a konzolos minőséggel... más pl a dark souls-t vagy pl egy crysis 2t(mert ez tapasztalat) pc-n és már konzolon játszani, nem a kontroller miatt, hanem ugy minőségben is... és konzolon ezek a játékok jobbak... pl egy tps-t jobb konzolon irányitani pl a verekedős játékoknál is és az autos játékoknál is ez van... király fps-ek vannak konzolra, kontrollerrel könnyű irányitani azokat is, és a minőség is jo, pc-n ez már más, ott csak átportolják és ugy hagyják néhány élsimitást végezve, bugokrol meg a gépigényről nem is beszélve... (gépigény is egy vicc, vannak olyan játékok amik pc-n az x360 verzionak MEGFELELŐEN fut, de nagyobb gép kell neki mintha az x360-t leutánozva összerakunk az xbox erősségével megfelelő pc-t... ez mi??? és ALIG szebb!!!

szal konzol jobb játékra DE kezd már változni a helyzet DE még nem változott meg annyira h jobb legyen a pc a konzolnál JÁTÉKválaszték szempontjából... a grafikárol ne is beszéljünk, UC3 legyőzte a csucspc-s játékok grafikáját, még 2010ben is a god of war 3 lett a legszebb grafika... ennyit a pc-ről :)
#27
Nem igaz,hogy nem tesztelik le a konzolokon a játékot és nem javítják ha fagyogat!Ilyet 2012-ben basszus!Pedig nagyon érdekelne!A tesztért köszönet!üdv.
#26
#25: Tapasztalatom alapján egyre több konzolcím jön ki PC-re kérdéses, miért? :)
#25
Törölt felhasználó
#24: nem fog pc-re jönni, konzolt kell venni ha ilyenekkel is játszani akarsz, sokkal jobban megéri, tapasztalat :)
#24
pc-re mikor jön ki? (ha jól tudom arra is megjelenik, ugye?)
#22
#20: Hát amikor én PS3-at vettem, akkor még csak annyi infó volt róla, hogy PC-re nem fog megjelenni és mivel ott volt a GT5, ami szintén PS3-as, így azt vettem. Amúgy mindegyik game megvolt az általad felsoroltak közül és azokért is megéri [nekem talán egyedül az Infamous nem jött be] egy PS3, de nekem elsősorban GT/SH kombó miatt kellett.
#21
Törölt felhasználó
biztos megveszem de a király ssx, ufc3 meg mortal kombat (komplete collection miatt) most nagyon elveszi a pénzem, de legalább van mivel játszani :p ez is meglesz, elvégre szerettem az előző részeket is :)
#19
Szerintem gáz . életem elsö 2 játéka a metalgear s a silent hill volt . ilyen hibákal nemkell. Amúgy minden máshol alacsonyabb pontot kapott. nem véletlen.
#18
Ha ez a game megüti az SH Origins szintjét,nálam már siker.Ott is elkoptak a fegyverek,sűrűn kellett menekülőre fogni a dolgot,a lőszer is kevés volt.Nekem olyannyira bejött a játékmenet,hogy képes voltam újra végigtolni lámpahasználat nélkül,hogy megkapjam a stalker cuccot. :D Aztán persze elértem az UFO befejezést is,és enyém lett a kifogyhatatlan lézerpuska,így muszáj volt visszamennem mégegyszer,hogy bosszút álljak az összes monsztán :D Ha a Downpour legalább ennyit teljesít,vevő vagyok rá (azért nem árt ha a sztori is rendben van).
#17
#15: http://www.youtube.com/watch?v=VJACFMc-Rb4

nézd akis barátaidat :)