Half-Life 2 Bemutató

Gordon Freeman visszatér. A Half-Life szemüveges tudós-hőse egyre inkább kergeti a pajszerral a Valve fejlesztőit, hogy minél előbb eresszék őt ki a fejlesztőbázis területéről, ugyanis randalírozni szeretne. A fejlesztő bácsik úgy néz ki hallgattak szavára…

Gordon Freeman visszatér. A Half-Life szemüveges tudós-hőse egyre inkább kergeti a pajszerral  a Valve fejlesztőit, hogy minél előbb eresszék őt ki a fejlesztőbázis területéről, ugyanis randalírozni szeretne. A fejlesztő bácsik úgy néz ki hallgattak szavára…

A Half-Life a maga idejében történelmet írt, megváltoztatta a játékosok elképzeléseit egy single player orientált FPS-ről. Egy klasszikusnak nem könnyű elkészíteni a folytatását, csak egy igazi profi fejlesztőcsapat nem roppan össze az előd által támasztott követelmények igencsak nagy súlya alatt. A Gabe Newell vezette Valve-ot azonban nem kell félteni. Már 6 év munka áll a Half-Life második része mögött, és a vezér teljes biztonsággal kijelentette, hogy a műremek idén nyáron megjelenik. És nem hazudik, a HL2 tényleg meg fog jelenni idén nyáron. Hogy honnan tudom? A legutóbb, amikor a játék szeptember 30-át követően késett, és lezajlott az ominózus hackertámadás is, mindenki azt latolgatta, vajon nem e direkt szivárogtatták ki a fejlesztők a játékot, hogy ezzel elódázzák a késést. Később Gabe Newell bejelentette, hogy a játék nem emiatt késett, hanem egyszerűen csúnyán elbaltázták a kalkulációt, és egy lehetetlen időpontot tűztek ki, amihez még akkor is ragaszkodtak, amikorra már nyilvánvalóvá vált, hogy az tarthatatlan. Ezután Gabe azt is elmondta, hogy emiatt ég az arcocskájukról a bőr, és hogy ilyen még egyszer nem fordulhat elő. És ezért jómagam biztos vagyok benne, hogy a nyáron már a boltok polcain fog sorakozni a játék, és több malőr nem csúszik be.

Az E3 lezajlásával egy gigantikus fél órás tréler landolt az interneten, mely ízelítőt ad abból, hogy milyen is, amikor egy játék minden egyes bitjére a lehető leggondosabban odafigyelnek. Amikor minden egyes képből süt a profizmus, érződik a vérprofi fejlesztők teljes odaadása, és emiatt válik biztossá az is, hogy a Half-Life 2 bizony méltó párja lesz az első epizódnak. És hogy ha már itt tartunk, akkor egy általános tévhitet is szeretnék eloszlatni, ami a játék neve körül kering. A Half-Life ugyanis nem a sokak által hibásan fordított „fél élet” –et jelent, hanem ez egy atomfizikában használatos kifejezés, és az atommag felezési idejére utal.

A játék City 17-ben egy óriási városban veszi kezdetét, ahol Gordon egy vasútállomáson felébred, és csak annyit vesz észre, hogy a mindenhol gyanúsan járőröző katonák ferde szemmel néznek rá (és nem azért mert keleti származásúak). Mint később kiderül, a „főgonosz” szerepét ezúttal egy félőrült számba menő ürge tölti be, egy bizonyos Dr. Breen, akinek egészen más elképzelései vannak az idegenek inváziójával kapcsolatban, mint a többieknek. A grafika csodálatos, az animáció irigylésre méltó minden konkurens szemében, az atmoszféra roppant érdekes, és még sötétebb, mint az első rész menete alatt, ráadásul Gordonnak ezúttal egy gyönyörű segítőtársa is akad, Alyx. Mi kellhet még?

További információk is napvilágot láttak a játékkal kapcsolatban, pontosabban nem is annyira a játékkal, mint inkább a motorjára épülő egyéb termékekkel kapcsolatban. A Half-Life 2 multiplayer része ugyanis nem más, mint a Counter-Strike, átültetve a Source enginre. A játékmenet, az objektívák, minden szabály ugyanaz maradt, csak az egészet rádobták napjaink legkorszerűbb motorjára, így nem csak csodás grafikát, hanem például végre fizikai motort is kapunk! A klasszikus Half-Life 1-et is átültették az új grafikus motorra, és ez szintén a második epizód megjelenésekor lesz elérhető. Jézusom mi lesz itt??!! Egyre jobb és jobb hírek. Ráadásul mindez már a nyáron. Én hiszek benne!

InGen

1 komment - szólj hozzá!