The Walking Dead: E1 - A New Day teszt

Kevés olyan megbízható frencsájz létezik, melynek minden darabja annyira mesteri, mint Robert Kirkman eredeti képregénye. Ilyen az AMC drámai filmsorozata és most a Telltale Games videojátéka, mely a minőséget tekintve pontosan beleillik a sorba. Magával ragadó, okos, intenzív és felnőtt mese.
  • Írta: zoenn

Kommentek

#17
#16: A játék, amely önmagát játssza. Bámulatos, hol tart már a tudomány...
#16
#15: jah, azt mondja mindkettő, hogy azok nem másfél óráig tartottak, és nem saját magukkal játszottak mint ez, komolyan ha nem érek az egérhez, ez akkor is elvan félórákig :D

a grafikája, története jó, de a választásai lehetőségei nagyon szarok

pl amikor a farmon a srácot, vagy a kiskölyköt mented meg? érdekes módon akárhogy próbálok Shawn-on segíteni mindig felzabálják a zombik, a kis rohadék meg mindig megmenekül... hol itt a választás lehetősége? a csaj a motelban vagy magát lövi le... vagy magát lövi le... WTF? a játék talán kevesebb választást ad mint egy átlag kalandjáték, mert ott legalább van időd és kipróbálgathatod a különböző válaszokat, itt meg folyton egy epizódot le kell játssz csakhogy meghallgass más kérdésekre adott más válaszokat... nagyon remélem nem ilyen marad a maradék 4 epizód... mert ez így a szabadság hazugsága :D persze jól hangzik, de ott van a Fahrenheit, ott megmutatták hogy kell ezt csinálni, vagy a Shadow of Memories, sőőőőt ezek az interaktív filmek a 90-es évek végén szaporák voltak, csak akkor még a kivitelezés volt pocsék, ha valaki emlékszik Xena, meg Ace Ventura kalandjaira
#15
Emberek ez nektek egy szar játék? Akkor még sose játszottatok kalandjátékokkal. Monkey Island vagy Sam and Max mond nektek valamit? Az agyatlan shooterken kívül is vannak még játékok.
#14
Maga a sztori nekem tetszik.De annyira sokszor veszik el az irányítást a játékosoktól,és annyira sok az "interakció" hogy kicsit unalmassá is válhat a játék.
#12
#10: Például én háromszor toltam végig :)
Egyszer magam, a maradék kétszer meg spanoknak meg tesómnak mutattam meg :D
#11
Tényleg jó játék,de kevés benne a játék xD Szal értitek :D Egy animációs horror mesének elmegy.400 ms-t simán megért szerintem.
#10
Ez tipikusan az a műfaj, amit valaki vagy nagyon szeret, vagy nagyon utál. A Jurassic parkot is csak energiaitalokkal tudtam végigvinni mert úgy voltam ha már megvettem, végigviszem. Mindenesetre ilyen műfaju game, ami tényleg csak a reflexjátékokból áll, max egy végigjátszásra valók. Jó dolog a QTE, de ne csak abból álljon egy játék. Biztos van akinek tetszik, de őszintén, ki az, aki másodszorra is neki áll ennek a játéknak? Ráadásul továbbadni sem lehet, mert csak letölthető game.
#9
ŐŐŐŐ...most akkor ez a játék már kint van? Meg lehet venni lemezes formában? És milyen platformokra jött ill. jön ki?
#8
Nagyon bejött az első rész, a sorozatot is szeretem szóval vártam is. Húgommal játszottuk végig, tetszett neki a rajzolt grafika, akciónál inkább elfordult :D
#7
nekem tetszett az első rész. de persze nem "tisztességes" módon jutottam hozzá...
#6
K2 The HighestModerátor
A Telltale adott Jurassic park-ot, amit a hibái ellenére imádtam...Most adta ezt...És Azóta betegre aggódtam Magam, hogy mikor jön már az Episode 2 :D IMÁDOM és kevésnek tartom a 8 pontot :)
#4
Törölt felhasználó
Szerintem borzasztóan rossz, majdnem, hogy értékelhetetlen. Tipikus iskolapéldája a "hogyan NE csináljunk számítógépes játékot"-nak. 2.7 / 10.0 és akkor nagyon, de nagyon jóindulatú és engedékeny voltam.

Az egész ötlet, az alapfelállás egy nagyon jó játékkal kecsegtet, de szinte mindent elb@sztak benne amit el lehetett !
- A "harcos részek" idegesítő QTE és lőj / üss ugyanoda a zombi fejére 5x mire hajlandó meghalni.
- A "döntés helyzetek" időhöz kötése miatt az ember kapkodva dönt igazából volt, hogy a harmadik mondatot még el sem olvastam, olyan ideges voltam már előre.
- A "bejárható terület", olyan, mint a hörcsög ketrece, vagy a madár kalitkája. Lehetőséggel nem igazán kecsegtet, pedig ott volt a potenciál, hogy nyugis időben előbukkanó zombival hangulatot fokozzanak.
- A párbeszédek néha olyan szinten semmitmondóak, sablonosak és feleslegesek (pláne amikor a semmiről beszélnek fél órán keresztül, nekünk meg nincs más választásunk, csak várni mire befejezik a büfögést. (Persze ad adrenalin megy fel az emberben és néha sajnálom, hogy nincs nálam legalább egy MP40 ! :))
- A szituációk inkább frusztrálóak, idegesítőek, néha irritálóan bugyuták, mintsem hangulatot teremtőek. Nem azért vagyok folyamatosan ideges, mert meg akarok valakit menteni, vagy életben akarok maradni egy nyomorult világban, hanem mert iszonyatosan korlátozottak a lehetőségeim. Nem egyáltalán nem jó játszani ezzel a játékkal ! :(((
#3
Kipróbáltam a "játékot" és a hangulata az tényleg a toppon van végig, de ebben nem tom mi a játék. Kb. mint egy animációs film, amit csak akkor tud az ember végig nézni, ha folyamatosan nyomkodja a play gombot. Valakinek ez biztos élvezetes, de nekem ez nem játék.
#2
Nagyon jo a gem. Tenyleg, probaljatok ko