Diablo III launch party

  • Írta: InGen
  • 2012. május 15.
  • diablo iii, launch party, pc
Link másolása
Amikor nagyon vársz valamit, mindig előjön egy furcsa érzés. Örülsz, hogy végre elérkezett a pillanat, de ezzel végeszakad valaminek, és egy új kezdődik. Ilyen hosszú várakozás után pedig még mindig furcsa és kissé megemészthetetlen a gondolat, hogy a Diablo III ikonja már az asztalunkon figyel.

Jártunk már az 576 által szervezett launch partyn az Allee bevásárlóközpontban korábban is, így a helyszín és a felállás ismerős volt. A bolt előtt felállított színpad előtt gyülekezett a jónép, a színpadon pedig a hosszúhajú bemondósrác (tudom, hogy valamelyik gamerlap újságírója, de nem ugrik be a neve, a közönség segítségét kérjük) próbálta fokozni a kellemes hangulatot. Meg kell mondanom, sikerrel, a dumái hatalmasak voltak, és folyamatosan próbált életjeleket kicsikarni az egyébként jellemzően nem túl aktív, kocka közönségből.


Érkezésünkkor vette kezdtetét a kvízjáték első fordulója, ami úgy nézett ki, hogy négy játékost felhívtak a színpadra egy-egy laptop mögé, és aki a leggyorsabban válaszolt a feltett kérdésre (és persze jól), az kapta a legtöbb pontot. Minél több idő kellett a helyes válasz eltalálásához, annál kevesebb pontot kapott a delikvens, mindezt pedig a kivetítőn élőben követhette a közönség. Az első kör rögtön elég szorosan zárult, két játékos holtversennyel végzett az élen, így két további kérdés kellett ahhoz, eldőljön a forduló végkimenetele. Azt azért tegyük hozzá, hogy a kérdéseket nem kizárólag hardcore gamerekhez szabták a tervezők, így aki játszott a Diablo első két részével, meg némileg követte a harmadikról szóló híreket, az valószínűleg a nagyrészére tudott volna válaszolni.


Később aztán a második forduló más jellegű szórakozást kínált: egy bátor hölgy játékos nevezett be három fiú közé, és, hát finoman fogalmazunk, ha azt állítjuk, hogy nem igazán ment neki a dolog. A műsorvezető ezért felhívta a bátyját, hogy segítsen neki, ám még így sem tudtak felzárkózni az élbolyhoz a forduló végére. A két forduló győztesei aztán egy mindent eldöntő ööö... döntőben csaphattak össze az ajándékokért. Eközben a folyamatosan érkező látogatók egy sorszámot kérhettek az 576-os hölgytől - már, amennyiben később meg akarták venni a játékot-, amivel a szervezők némileg próbálták mérsékelni az éjféli nyitás után várhatóan kialakuló káoszt.


Számomra az est fénypontja egyértelműen a szakállverseny volt, már csak azért is, mert milyen frankó dolog már egy szakállverseny. A nevezők szakállának minél jobban kellett hasonlítania a Diablo III barbár karakterének arcszőrzetéhez, bár kissé úgy éreztem, a felsorakoztatott zsűri bárkit értékelt, aki megfelelően ronda szőrös, és kissé vadabb kinézettel rendelkezett. Ez azonban még semmi, plusz pont, és persze a nézők elismerése járt azért, ha emellé még valami barbáros üvöltést és mozdulatsort is produkált a bátor jelentkező. Néhányan úgy ugrottak fel a színpadra, hogy az kis híján ketté tört, mindezt brutális csatakiáltással párosítva.


Mókából itt sem volt hiány. Akadt egy Khal Drogo-hasonmásunk (csak +60 kiló izom kellett volna rá), és érdekes módon ismét egy hölgy nevezőnk, aki ötletes megoldása miatt végül a dobogóig vitte: hosszú hajából az arca elé font egy szakállutánzatot, a zsűri pedig (a közönséggel együtt) kifejezetten értékelte az ötletes és aranyos megoldást. Főleg, hogy a lány még csatakiáltással is próbálkozott. Azért be kell látnunk, minden vicces megmozdulásra jutott épp annyi gáz dolog is, de összességében azért sok örömteli pillanatot szerzett nekünk ez a verseny.


Az éjféli nyitást már nem vártam meg, hiszen szerencsés módon megkaparinthattam a tesztpéldányt némileg korábban, így inkább igyekeztem volna haza, hogy belevetődjek a tesztelésbe. Azt persze nem láttuk előre, hogy a login szerverek hajnali 2-ig kissé bizonytalanul fognak működni, de úgy gondolom, mára mindannyian belevágtunk az Ördög megfékezésének legújabb kalandjaiba. És micsoda kalandok ezek! De erről majd később...

A fotókért köszönet Marcónak @GameChannel

Kapcsolódó cikkek

52.
52.
xanatos0911
Halihó! Valaki esetleg meg tudna szánni egy guest pass-al? Előre is megköszönném, tervezem a játék megvételét kicsit később, csak megnézném, hogy fut-e rendesen a kis öregecske laptopomon és megéri-e kiadni rá 14k-t! Nagyon megköszönném! Aki esetleg ezt megtenné, a bendaniel0911@freemail.hu-ra üzenjen! Szép napot! :)
51.
51.
daenath
#43: Ohhh ne is mond Balckthorne vagy Lost Vikings Thrine graficaval, sirnek a gyonyorusegtol :D Az a baj egy uj RTS-el hogy semmi ujat nem tudnanak belerakni, mint anno a Warcraft-ba vagy Starcraft-ba (habar az utobbi a Warcraft sci-fi valtozata, ugyan olyan, ergo ott se volt semmi meglepo, csak mas story es egysegek)

#50: Tan ismered az illetot, mibol tudod hogy ilyen vagy olyan? Azert mert neked a Diablo az etalon es csucskategoria, masoknak nem biztos hogy az, nem itelhetsz el egy embert mert velemenye van, meg ha negativ is!!! Te folyton aradozol es odakat zengsz a jatekrol, akkor most te fizetett reklam ember vagy? :D Ne ved tamadasnak, csak szimpla eszrevetel ;)
48.
48.
Cuppak
#46 Ezért nem akarom beszerezni: A huge disappointment, and an unworthy sequel. - Charater customization was so confusing, so they removed it (no more skill points to distribute, no more attribute points to distribute, skills unlock automatically as you level up) - Legalized gold selling, pay-to-win auction houses - Scripted scenes EVERYWHERE 0Bland, one dimensional, WoW inspired skills -World PvP removed and the only PvP options is a WoW-clone arena (REMOVED TILL LATER, LOL) -Voice acting is HORIBBLE compared to D2 -Timed log-outs in a game which its gameplay is based on being fast-paced (even on hardcore mode) -FREQUENT CHECKPOINTS that revive you from where you are left off (how much more casual can they make a diablo game I wonder) -region lock, DRM that requires you to be constanly online -blizzard 'promising' not to put any items in the RMAH Gee, I **** wonder what's gonna happen -LEVEL 60 CAP Surely to be raised to 70,80,90 and so on with yearly expansions that consists of cut content for only another $60!
47.
47.
Cuppak
#46 Általába mindig egyetértek a tesztekkel, általában olyan emberek írják a tesztet akik tolták a régi játékokat ... megbízok a szavazatokban :), el is szoktam őket olvasni.
46.
46.
greenmelon
#44: Te komolyan adsz a metacriticre, ahol csak fanboyok és/vagy haterek szavaznak? :)

gamerankings.com
44.
44.
Cuppak
Haver azt mondta elég rossz játék lett, metacriticen is 3.6-t kapott, de azért kíváncsi vagyok másnak a véleményére :D
42.
42.
hedzsooo
Mindenkinek jo jatekot! :)

En mar tolom az EU-n, ill. leginkabb csak keso este erek ra, de eddig jo volt nagyon, amikor jutott ra idom! :D
Ha vki tolna neha velem is, a battle tag-em: LordHedzsooo#2123

37.
37.
King Ragnar
Jól elkúrták a lore-ját ennek a játéknak..

Szóval diablo nőnemű, elképesztően béna kinézetet hoztak neki össze a 2-höz képest... Tyrael meg feka. :D feka baszki... feka angyal.. azthittem, hogy a diablo 2 feka paladinja után, már nem lehet szarabbat alkotni... de... lehet.

Tévedés ne essék, nem vagyok rasszista, nem azért vagyok felháborodva, hanem mert egyszerűen NEM ILLIK HOZZÁ. Lószar.. néger angyal xDDD rossz vicc... még rossz viccnek is rossz. Ez kb olyan, mint ha júliusban, a nyár közepén szakadna a hó... illik a júliushoz a hó ? Lófaszt illik... ugyanúgy így nem illik egy néger karakter Tyraelhez, ugyanúgy, mint ahogy diablo 2 paladinjához sem.. aki ezt kitalálta azt agyon kéne verni.

Diablo meg úgy ahogy szar lett...

Hogy a játékról is írjak valamit, az is szar lett a kettőhöz képest, fullra le lett butítva. Ha nem ismerném a diablo 2-t még talán azt mondanám, hogy jó játék, de így...
35.
35.
daenath
#34: Hat igen, csak a Titan projekt MMO lesz :( Akkor mar inkabb egy Warcraft 4 vagy a Blackthorne remake-je :)
#28: Akkor te is olvasd el rendesen, sokkan a single offline mod miatt kritizalja, masok meg hogy automata a szint ugras, nincs attribute point elosztas stb, es sokkan hogy WoW koppintas Diablo nev alatt, ami ertheto is mert ha nem MMO akkor minek folyton internet kapcsolat? Miert nem csinaltak akkor Diablo MMO-nak teszem azt ;) Nem azt mondom hogy van akinek nincs netkapcsolata, de pl. elmegy a jel, megszakad a netkapcsolat te meg orjongsz hogy 3 oranyi jatekod szalt el mert nem mentet! Azt nem mondtam hogy nem erdekel, de velemenyt mindenki mondhat rola, elvegre ez nem Diablo Funpage, betatesztet kiprobaltam es felemas erzeseim voltak, mai napig a polcomon diszeleg a Diablo + Hellfire es a Diablo 2 + Lord of Destruction! Hogy ez ott lesz e? Talan idovel, amugy olvasom hogy mar talaltak hibbat a jatekban, Demon Hunter karakterel kidob a jatek hibba uzenetel (error 3006) es nem enged visszalepni, de lehet azota orvosoltak.
34.
34.
Quent1n
#28: Fikázás nem egyenlő a véleménycserével. :) Én itt most nem sok fikázót látok mindenki tök szépen elmondta mi a gondja, ez nem hinném, hogy baj lenne elvégre ez nem egy fan topik :D Metacritic meg azért tükröz valamit mert a "nem tudtam logolni hajnal 2kor, 0 pont." -al pont szemben állnak az "valaha volt legjobb játék" kommentek. :) Majd be fog ez állni most érhetően a drm buziság miatt sok a csalódott user.


daenath: Asszem a Titan volt egy ilyen projekt de abból se lett semmi. Pedig a Blizz-nél van elég tehetséges ember egy új gammához úgy érzem. :) Úgy, hogy kíváncsian várom, hogy a sok zsé besöprése mellett mikor alkotnak ismét valami úttörőt. :)
32.
32.
xanatos0911
Kíváncsi vagyok, hogy hogyan sikerült a játék... na de sajnos júliusig várok, mert a vizsgaidőszakot befejezem, addig talán előszedem a Diablo első és második részét. Óóó de fáj a szívem :(
31.
31.
Ostobaság azt hinni, hogy a Blizzard nem a profitra ( a lehető legtöbb eladott példány ), mint legfontosabb tényezőre optimalizálja a játékait ! Ha az kell, hogy csili-csálébb, könnyebb és könnyebben emészthetőbb legyen akkor az lesz. Nem számít 10 éve milyen volt egy előzmény, rá kell hangolni a cuccot a mai igényekre, legalábbis meg kell próbálni. Ezért nem érheti panasz a Blizzard háza táját és szerintem általában kiváló munkát is végeznek.

A "löncspartiról" meg az jut eszembe, hogy csökkentett fényerő mellett egy kis szárazjeges "füstgéppel" meg pár nagydarab kosztümös alakkal a frászt kellett volna hozni a közönségre. Na az lett volna a stílusos ! :D
29.
29.
Giggsy
Most komolyan miért jön ide írogatni olyan, akit nem érdekel? Különösen, ha bevallottan nem szereti a stílust.
28.
28.
Stranger666
#26: Produkt rated R, which means this game is not for children.
#27
azt hiszed a metacritik tükröz akármit is?? OLvastad miket írtak "kritikának"??: "nem tudtam logolni hajnal 2kor, 0 pont." Nevetséges legalja ragkidek.
Ez van, ha nincs neted, ne vedd meg... ki az akinek manapság nincs nete.?..

nem is értem, hogy akit nem érdekel a játék az minek ír, veszi meg, fikázza? Én se fikázom a skyrimet, mert kurvára nem érdekel. Nekem adják a sztorit, a cinemákat a bacgroundstorykat és boldog leszek.
27.
27.
daenath
Amugy nem semmi, a Metacritc-en 3.4 a felhasznalok pontozasa a jatekra
http://www.metacritic.com/game/pc/diablo-iii
Innen is latszik hogy a Blizzard nem gondolta at rendesen, ez nem MMO hogy folytonos internet kapcsolat kell hozza meg szerver, ertem en hogy hackerek miatt, de hogy nincs szimpla single mode off-ban az gaz.
26.
26.
daenath
#19: Igy van, ahogy irod :D Meghogy "Nem is a ti tizenéves társadalmatoknak készült akik még anyuk csöcsét szopták vagy még képzeletben sem voltatok mikor eme játék útjára indult első résztől kezdve!"
Hat ez kesz vicc, en kozelebb vagyok a 4 X-hez mint a 3-hoz, de megse csorgatom a nyalam, foleg hogy ez meg se kozeliti az elso resz hangulatat. Szerintem pont hogy a mai tizeneveseket veszik celba, ezert a nagy csilli villi hype.
Abban is egyetertunk hogy mikor csinal mar a Blizzard egy uj jatekot (nem SC, WoW, WC - lol :D vagy Diablo turbozast) valami uj cimet!!! De felo hogy az mar nem volna nagy durranas, esetleg csak a Blizzard nev miatt lenne kelendo, aztan ki tudja ;)
25.
25.
Borington
Sokan azt mondják, a Diablo 3 hangulata már nem a régi... Vagy csak nincs olyan hatással a veterán játékosokra, mint annak idején az első rész, amikor még könnyű volt újat és nagyot alkotni. Szerintem a harmadik rész művészi stílusa sokkal több figyelmet érdemelne, mert minden egyes fa, háztető meg pocsoly egy-egy művészi alkotás... Hogy nem elég sötét? Hát, igaz, de összehasonlíthva a mai Action-RPG-kkel... még így is igen komoly stílusa van (ismétlem, Szerintem).

Amúgy meg a Launch Party bizonyára jó volt... További kellemes napot minden Diablo és nem Diablo játékosnak!
24.
24.
SLi
#8: Ezt a videót láttam én is, ez az ordítozás ez annyira kínos, hogy nem igaz.

#11:
"teszem hozzá nem vagyok fun"
Hát az biztos, hogy nem vagy az...
Komolyan el se hiszem, hogy 2012-ben még ilyeneket írnak, az meg a pláne, hogy pont egy keménykedős leosztás kellős közepén.
23.
23.
mephi
Szintén az aggastyánok csapatát erősítem :)
A játékot én is a béta ideje óta követem. Nekem megadja azt, amit több játéknak mostanában nem sikerült: szórakoztat. Kicsit lehetne nehezebb, bár gondolom magasabb fokozaton ezzel nem lesz gond. Örülök, hogy ennyi év után ismét Diozhatok :)
22.
22.
Kreto
#21: Ez egy szép hozzászólás volt. Sajnálom hogy nem tud mindenki így fogalmazni és véleményt nyilvánítani.
21.
21.
bencsmark
#19: Kellemes Hajnalt, Ágotát, Ildikót!:)

44 éves vagyok és külön köszönöm a hozzászólását, valamint örömmel konstatálom, hogy hasonló értékítélethez nem kell feltétlenül az adott korban érlelődnie egy fiatalnak.:D
Tűkön ülve vártam a játékot és részt vettem a béta tesztjében is, de nagyon ambivalens érzéseim vannak e játék harmadik részével kapcsolatban.
Csodát nem vártam, sőt aki az első rész, pontosabban a Hellfire kiegészítőre épült
The Hell módosítás törzsfejlődését látta, ahhoz mérve a nehézség mindenképpen megmosolyogtató. Mindenkinek jó játékot kívánok!
20.
20.
SpilerOne
#11: Ezek szerint vén szarnak kell lennem, hogy értékeljem egy a játéktörténelem sarokkövének számító alkotás folytatását?
Hát akkor most a 20 éves fejemmel magamba roskadok.
Egyébként szép, hogy idősebb családos emberek újra gyerekek lesznek csak akinek volt egy kis esze az inkább megrendelte és nem ment oda a sok NERD közé.
Azért a rokker arcok keményen megmondták a trúságot.
19.
19.
Quent1n
#11: Ennek a játéknak az egyhez köze nincs. Pont, hogy a fiatalokat vették célba már :) Legyen sok csilivilli effekt, legyen könnyebb kicsit és picit butítsunk is rajta és legyen jó gyors. A fiatalok elkorcsosodása meg olyan, hogy nem maguktól lettek olyanok amilyenek.

szinkron: Azért ne általánosítsunk ez Mo. azért :) Itt nincs ennek igazi kultúrája. Egyébként ez a 30-as kor butaság én is 25 vagyok aztán ott toltam az első résszel sőt, régebbi játékokkal is játszottam. Egyszerűen azt is számításba kell venni, hogy a mai játékok jó része elég felszínes és sok esetben csak önismétlés. Szvsz a Blizz semmivel sem jár a vásárlói előtt mert pont azt adja el nekik amit akarnak. A régi címeiket felturbózva. :) Persze kell ez is, de én már szeretnék egy új Blizz játékot látni kíváncsi vagyok mit tudnának kihozni egy új ötletből.

A launch party videot nézve és ezt a cikket ez a kedvenc mondatom: "Azért be kell látnunk, minden vicces megmozdulásra jutott épp annyi gáz dolog is, de összességében azért sok örömteli pillanatot szerzett nekünk ez a verseny." :)

A friss tulajoknak pedig jó játékot és várom a GK tesztet ami remélhetőleg következetes lesz és nem egy hype írás szóval zoennel kéretik íratni! :D
18.
18.
Csoola
#15: Meg mondjuk elég patkány dolog volt, hogy nem tudtak egy rendes trackert, vagy valamit szerezni múlt éjfélre, hogy ne csesszenek ki a sok-sok játékossal, aki direkt azért vette meg a drága digitális változatot, a normál bolti jóságok helyett, hogy korábban játszhasson és ne a piratebayről szerezze meg a cuccot.
Okos ez a Blizz, a sok hájpra, reklámozásra van eszük, de a vásárlókat pont leszarják ők is, remélem be is pereli pár durvább diablo-kocka őket.
A barátaim egyébként rengeteget nyomták régen, engem valahogy nem nyűgözött le, nem vagyok oda az ilyen fantasy témákért.
15.
15.
szinkron
#4: 30 alatt már nehezebben hozza lázba az embereket ez a játék. Fogalmuk sincs arról hogy ez egy legenda, játéktörténeti forradalom volt. Egyébként ez a rész is az lesz az RMAH miatt. Majd a pénz mindenkit lázba hoz kortól függetlenül csak még nem tudjátok. A Blizz jópár lépéssel a vásárlói előtt jár.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...