Skylanders Giants teszt

Több ezer éve, hogy elhagyták Skyland földjét. Sorsuk ismeretlen, puszta létezésük is legenda csupán. Most viszont szükség van rájuk. A gonosz seregei sáskarajként emésztik fel a világot, dühük pusztító, nyomukban nem marad más, csak kín, és szenvedés. Meg kell őket állítani.

A száműzetés véget ért. Hosszú idő telt el, de a Giantek visszatértek, itt vannak, hogy segítsenek elpusztítani Káoszt, és az ő robotjait, a világ tán még sosem volt ekkora veszélyben. Portálmesterként pedig a te feladatod, hogy győzelemre vezesd őket, válaszd ki kedvenc harcosaidat, és küldd őket csatába, minél több skylander áll melletted, a rosszak bukása annál biztosabb.


A Spyro’s Adventures folytatásaként bemutatkozó Skylanders Giants az előd jól ismert játékmenetére épül. Hősünket irányítva gonosz csatlósok egész seregén fogjuk átverekedni magunkat, lőni kell és verekedni, minden karakter egyéni tulajdonságokkal lett felvértezve, a cél a világ megmentése, a jók felszabadítása. S ahogyan az első rész, úgy ez sem egyszerű konzoljáték.


A csomag megvásárlásával egy teljes Skylanders rajongói felszereléshez jutunk. A Starter Pack a játékon kívül ezer dolgot tartalmaz még, megtalálható benne a portál, melynek segítségével hőseinket játékba tudjuk küldeni, csak csatlakoztatni kell a géphez, s mikor felgyúlnak a fények, már kezdődhet is a háború. Ezen kívül kapunk még három műanyag akciófigurát is, Jet-Vac, Tree-Rex és Cynder, aki első körben csatlakozik hozzánk, ha rátesszük egyiküket a portálra, akkor a karakter egy másodpercen belül már a játékban is lesz. A különböző feladatok megoldásához cserélgetni kell őket, rendkívül hangulatos az egész, s még jól is néznek ki, a polcon a helye mindegyiknek.


A felsorolás viszont még nem ért véget. A három karakter mellé jár három karakterkártya is, rajta a hősök tulajdonságaival; erő, védekezés, sebesség, szerencse - aki összegyűjti a paklit, az izgalmas kártyacsatáknak lesz részese minden szünetben, nálunk még a Piatnik MegaTrumpf volt a menő, meg a Schwarzer Peter, változnak az idők. De ne kanyarodjunk el, rejtőzik itt még más is. A nejlonokat kibontogatva előkerül egy poszter, illetve három újabb lapocska is, QR kóddal, és egy-egy matricával, melyek szintén a játékhoz kapott hősöket illusztrálják. Utóbbit a poszter megfelelő helyére kell applikálni, ezzel jelezve szobánk látogatóinak, hogy mely karakterek vannak már meg, a kód segítségével pedig a honlapon tudunk regisztrálni.


Az oldalra ellátogatva egy MMORPG fogad minket. A Skylanders Universe minijátékokkal, és más kihívásokkal várja a rajongókat, regisztrációnk után elérhetővé válnak a megvásárolt karakterek, de használhatjuk a portált is, csak le kell tölteni egy PC-s drivert, s megy minden. Az oldal lehetőségeiben elmerülve pedig találunk még három mobiljátékot, a Cloud Patrol, a Lost Islands, és a Battlegrounds mindegyike ingyenes, utóbbi még csak előkészületben van, akit beszippant a Skylanders láz, az nem szabadul tőle egyik képernyőn se. 


Jó hír, hogy ha megvetted Spyro kalandjait, akkor nem kell mindent újra beszerezned. A régi portál, és az ottani akciófigurák kompatibilisek az új játékkal, az Owners Pack ilyenkor a jó választás, ahhoz csak egy Giant jár, fő a spórolás. S hogy mi újság a többi figurával? A hősök egyenként vásárolhatóak meg, átlag 2900 forintos áron, 32 helyett immáron 48 skylander van, felkészülhetsz a családi kassza teljes kiürítésére.


A kalandoknak három nehézségi szinten vághatunk neki. A legkisebbek az easy gombra nyomjanak, az iskolások és a nagyobbak pedig a medium vagy a hard lehetőséget válasszák, nem kemény egyik se, pont annyi kihívást nyújtanak, amit az ember elvár tőlük. Maga a játék amúgy a hack and slash stílust képviseli, külső nézetből követjük az eseményeket, amikor pedig éppen nem harcolunk, akkor felvehető tárgyak, és logikai feladványok sora vár ránk, a végigjátszás nagyjából 10 órát vesz igénybe.


Karakterünket lehet fejleszteni, vannak mindenféle különleges képességet adó felszerelések, illetve várnak ránk questek is, minden hősnél egyéni feladatokkal. A legjobb viszont a Skystones. A híres skylandi kártyajáték egy 3x3-as terepen zajlik, a lapokon pedig apró tüskék vannak, minden irányban. Ha úgy rakjuk le a kártyát, hogy több tüske mutasson az ellenfél felé, mint ahányat ő tud felmutatni, akkor azt a mezőt megnyertük magunknak, a győztes egyszerűen az lesz, aki a játék végére a legnagyobb területet uralja. Pár perces meccsek ezek, a kihívás bárhol ránk találhat.


A játékfolyam pörgős és izgalmas, mindig van valaki, vagy valami, ami az utunkat állja. A végigjátszás azonban repetitív egy kicsit, ugyanazok az elemek ismétlik egymást, s az előző részhez képest kevés az újdonság is. Gyerekcím lévén persze mindez megbocsátható, a hibák csak nekünk, veteránoknak tűnnek fel, rossz hír viszont, hogy a játék technikailag se áll a helyzet magaslatán. A hangok gagyik, a látvány közepesnek is alig mondható, a grafika fakó és idejétmúlt, az animáció pedig teljesen igénytelen, a Skylanders inkább hasonlít egy öreg PS2-es címre, mint egy modern játékra. A fiatal célközönség miatt viszont szívesen szemet hunyunk ezek felett is, a játékélmény és a hangulat kárpótol mindenért.


A Skylanders Giants a hibái és hiányosságai ellenére fantasztikus játék lett. A portállal életre kelthető akciófigurák olyan izgalmakat kínálnak, mint semmi más, a történet köré épülő franchise pedig lenyűgöző, mobilalkalmazásostul, poszterestül, MMORPG-stül együtt. Bárcsak most lennék gyerek!

8.0

Skylanders Giants teszt értékelés 8.0

Pozitívumok:

  • Új hősök az univerzumban: bemutatkoznak a Giantek
  • Portállal életre kelthető akciófigurák
  • Három akciófigura, matrica, kártya és poszter az alapcsomagban
  • MMORPG és három ingyenes mobilalkalmazás
  • Jump in jump out játékmód
  • Pörgős hack and slash akció
  • Nagyszerű hangulat, lebilincselő játékvilág

Negatívumok:

  • Kevés újdonság az előző rész után
  • Repetitív játékmenet
  • Gyenge technikai kivitelezés
10 komment - szólj hozzá!