The Walking Dead: Survival Instinct előzetes

  • Írta: zoenn
  • 2013. február 13.
  • előzetes, pc, ps3, the walking dead survival instinct, wii u, x360
Link másolása
Daryl Dixon nem mindig volt szimpatikus srác. Rasszista bátyja – Merle - árnyékában él, önuralma csekély és nem törődik másokkal. A rossz családi háttér áldozata, de amikor elszabadul a fertőzés, minden megváltozik.

Tetszik vagy sem, a The Walking Dead: Survival Instinct főszereplői az a Daryl és Merle Dixon, akiket az AMC-féle TV-sorozatból már jól ismerünk. Ricket hírből sem ismerik, a kormányzónak is megvolt még a szeme. A testvérpár tavasszal hódítja meg képernyőket PC-n, Xbox 360-on, PS3-on és Wii U-n – egy hamisítatlan túlélésre kihegyezett FPS formájában. A széria előzményével van dolgunk, ami szinte tökéletes választás, hiszen az univerzumot milliók imádják: Robert Kirkman képregénye hamar kinőtte a papír- és festékformát, hetente tízmilliók ülnek a televízió előtt, várva a drámai helyzetekre kihegyezett történet újabb fordulatát. Egy videojáték pedig tökéletes választás arra, hogy megismerjük a múltat, hiszen Rick kórházi távozása előtt is zajlottak az események. Jó hír a rajongók számára, hogy a két szereplő, Michael Rooker (Merle) és Norman Reedus (Daryl) nem csupán az arcukat adták a projektnek, hanem a hangjukat is.

A zombijárvány első napjait ismerhetjük meg a két testvér szemszögéből – helyszínünk Georgia állam. A sztori mélynek és kimunkáltnak ígérkezik: a lázadó Daryl kezdetben szarik a külvilágra, de a körmönfont helyzetek lassacskán érző szívű fiatalemberré teszik, míg Merle mindvégig megmarad nagyszájú elmebetegnek. Különböző városokban, peremterületeken és a vadonban fordulunk meg hőseinkkel, akik a maguk módján próbálnak életben maradni. Az út során találkoznak más túlélőkkel is, s a legfontosabb számukra az, hogy mindig legyen élelmük és fegyverük. Az ifjabbik fivér olykor még bátyjával is összetűzésbe kerül, nézeteik nem mindig fedik egymást, gyakran összevitatkoznak, s Daryl fokozatosan megvilágosodik.

A legnehezebb dolga a fejlesztőcsapatnak, a Terminal Realitynek van. A srácoknak fenn kell tartaniuk a frencsájz fenomenális sikerét - hasonlóan képregényekhez, a TV-sorozathoz, illetve a Telltale Games-féle epizodikus megjelenésű kalandjátékhoz, mely számos Év játéka-díjat söpört be a szaksajtótól. Éppen ezért a texasi stúdió arra rendezkedett be, amiben a The Walking Dead mindig is erős volt: nevezetesen a történetmesélésre. Glenn Gamble designer elmondta, hogy már a kezdetek óta az volt a terv, hogy ne szokványos belső nézetű lövöldét készítsenek - elvégre, ha megnézzük a műsort, láthatjuk, hogy három járkáló veszélyes ellenfélnek számít. Ha csupán futásra és lövöldözésre vágyunk, akkor a Survival Instinct nem a mi játékunk lesz. Inkább karakterek jellemfejlődésére és a megfontolt előrehaladásra építenek – s ez így van rendjén.

A csapat szorosan együttműködik az AMC forgatókönyvíróval, így biztosra vehető, hogy úgy érezzük magunkat a produktumot tolva, mintha csak egy brutálisan jó epizódot néznénk Darylt irányítva. Akik követik a sorozatot tudják, hogy ez a karakter teljesen más volt az első évadban, mint a harmadikban. Ám jellemének igazi fordulópontját még nem ismerjük – erre derít fényt a prológusként funkcionáló videojáték.  Addig is rengeteg tennivalónk akad: Merle-vel közösen fosztogatjuk a környék kisvárosainak megmaradt készletét, gyakorta kommentáljuk az eseményeket. Ha fegyvert és lőszert találunk, nem tanácsos az első adandó alkalommal fejbe lőni a fertőzötteket, hiszen a horda követi a zaj forrását. Ehelyett közelharcban, egyenként, csendesen kell legyilkolnunk az ellenfeleket.

Elsődleges fegyverként használhatunk baltát, amivel drasztikusan szétzúzhatjuk a járkálók fejét. Ha ügyesek vagyunk, odasettenkedhetünk a delikvenshez, és a speciális támadásunk segítségével a pengét beszúrhatjuk az állkapcsába, úgy, hogy a kés hegye a szemgödréből távozzon. Amellett, hogy a holtak remekül látnak és hallanak, érzik a szagunkat is: ha túl sokáig időzünk egy helyen, összetömörülnek közelünkben. Ilyenkor sincs veszve minden: az egyiküket gyorsan elintézhetjük, majd a tehetetlen testet odalökhetjük a társaihoz - akik úgy döntenek, hogy inkább belőle lakmároznak, míg mi ezalatt kereket oldunk. A zombik olykor szűk sikátorokban, ajtók mögül meglepetésszerűen támadhatnak. Gamble szerint szükség van váratlan helyzetekre is, hiszen a biztonságos és kényelmes előrehaladás hamar unalomba fulladhat. Tudatosítaniuk kell bennünk, hogy minduntalan veszélyben vagyunk.

S hol marad Daryl elmaradhatatlan íjpuskája? Nos, a fegyvert a játék egyik későbbi szakaszában szerezhetjük meg - olyan különleges pillanat alkalmával, amit Artúr király élhetett át, amikor elsőként kezébe vette az Excaliburt.  Ha elég lőszerrel rendelkezünk, vagy hordában támadnak a járkálók, természetesen lőfegyvereket is bevetethetünk a cél érdekében. A felhozatal széles: az alap pisztolytól kezdve, a sörétes puskán át hébe-hóba durvább mordályt is kipróbálhatunk. Utunk során számos életben maradt túlélővel találkozunk, akik csatlakozhatnak a csapatunkhoz (új karakterek, nem ismerjük őket a sorozatból). A tucatnál is több társ mindegyike saját háttértörténettel, erősségekkel és gyengeségekkel rendelkezik. Ha szeretnénk, akkor sem tudnánk mindenkit magunkkal vinni járművünkkel, mivel a férőhely limitált, gyalogosan meg halálra lennénk ítélve.

Csoportosan nyomulva jól jön majd a plusz kéz az ellátmányok összeszedésénél. Utasíthatjuk csatlósainkat, hogy élelmiszert, lőszert, vagy üzemanyagot keressenek - az előbbieket meg is oszthatjuk egymás között. Néhány illetővel később is összefutunk a küldetések során és segítenek, ha az első találkozáskor kedvező benyomást tettünk bennünk. A térképet megnyitva ajánlatos előnyben részesíteni a nagyobb településeket, hiszen ott jó eséllyel találunk újabb túlélőket – akik nem feltétlenül békés természetűek. A Survival Instinct dúskál a véletlenszerű mellékküldetésekben, melyek „road events” névre hallgatnak. Ha a semmi közepén utazunk egyik városból a másikba, csapatunk gyakran kerül veszélybe. Például kifogy a verdánk üzemanyaga – ilyenkor felkereshetjük a legközelebbi benzinkutat, vagy az autópályán veszteglő, elhagyatott autók tankját is megvizsgálhatjuk. Természetesen a járkálók mindenütt ott vannak, s arra sem vehetünk mérget, hogy biztosan találunk naftát.

Remélhetőleg a történet végkimenetelére is hatással lesz, hogy a hozzánk szegődött túlélők közül ki marad életben és ki nem. A legnagyobb feladat a játékosra hárul: az életben maradás ösztöne minden élőlény sajátja, rajtunk múlik, hogy a szűkös erőforrásokat milyen módon szerezzük meg és kivel osszuk meg a kenyerünket. Ha szeretnénk, lehetünk kíméletlen alakok, akik kihasználják, majd hátba szúrják a többieket, szemrebbenés nélkül kitéve őket a járkálók vérszomjának, minden a lelkiismeretünktől és saját stílusunktól függ. A The Walking Dead: Survival Instinct kis szerencsével tovább öregbíti a brandet, az ígéretek simogatják füleinket – Daryl és Merle a maguk módján szerethető karakterek. Az előrendelés már él, március 29-én minden kiderül.

Kapcsolódó cikk

24.
24.
DON GONDOCS
Nekem ez a játék akkora meglepetést okozott mint a Colonial Marines. 20 perc izgalmas játék után remegő kézzel, kapcsoltam az alt+F4-re
23.
23.
pjoco
#22: jah olyat ütött azóta se eszméltem f el. xD
22.
22.
dante92
#21:
Így volt... xD
21.
21.
Rico424
Ütős játék lesz,és hatalmasat fog robbanni!!!
Nincs halálra reklámozva....stb.,de,hogy nagy meglepetés lesz a végeredmény,az tuti!!!
Most húzhatja mindenki a száját,de majd meglátjátok,hogy így lesz!!!
20.
20.
bodortamas1
Remélem sandbox játékmenete lesz. Az eddig látottak alapján tuti letöltés lesz, vagy megvárom a tesztet, és ha mégis jó lenne, akkor esetleg megveszem. Ahogy az aliensnél is... Megvártam míg kijön az aliens colonial marines teszt, meg láttam egy-két vidit, hát elég nagy bughalmaz, ahogy a karakterek ide-oda teleportálgatnak, még a szemünk előtt is. Szóval letöltés volt. Azért remélem ez nem ront a walking dead színvonalán. Remélem nem ez lesz a "resident evil kaptára" xD hogy így mondjam.
19.
19.
TheJoKeR
Hát ezek a műanyag karakterek. Valami gyönyörű..
Nem is lenne baj a grafikával, de én a játékmenettől sem várok sokat. És szerintem joggal:/
18.
18.
simon 555
A leírtak alapján még jó is lehet.
Igaz a látvány nem valami eget rengető, de ha tényleg olyan lesz mint ami az előzetesben van leírva és nem lesz teli bugokkal akkor nem érdekel.
17.
17.
piskóta
jól hangzik, csak mi lesz belőle ? mindenesetre remélem a legjobbat, de a legrosszabbra számítok.
16.
16.
Moldren
Leírtak alapján tetszik. Szerintem vétel lesz ebből.
15.
15.
FrostsoulHD
Kedvenc szereplőm!! :D szerintem legkirályabb
14.
14.
Atusz97
Hát ha left4dead a kedvenced, lehet nem fogja az elvárt szintet. A left4dead inkább akció-, mint túlélő-horror. Míg ott nyugodt szívvel kitárazhatsz egy zombira, itt nemhogy kétszer, de lehet töbször is meggondolod mikor lősz. Nekem nagyon tetszett a L4D, de ez merőben más műfaj lesz. Legalább is remélem. A Walking Deadhez nem illik a hentelés.
13.
13.
Rico424
Hát nem is tudom!Csak bizakodni tudok,hogy egy jól összerakott,és nem egy elkapkodott,gyorsan összedobott kakit fogunk kapni,jó sok pénzért!Ha megüti az egyik kedvenc játékom(left4dead)színvonalát,akkor én vevő vagyok akár az előrendelésére is!
Várom a további infókat a játékról!
12.
12.
Atusz97
Hát nem egy CoD lesz arra felkészülhetsz. De hát ha nem kell akkor nem veszed meg és kész.
11.
11.
Atusz97
Interjúkban arra utaltak, meg hát ha csőjáték lenne akkor mehet a levesbe. Bár előtte lehet inkább megveszem a battlefield 3-at hogy tudjak egy jót multizni.
10.
10.
Jared
Hát én már most megmondom hogy ez egy nagy ratyi de nem csak én vagyok így vele :)
9.
9.
marcello.
Remélem sandbox játékmenete lesz és oda mehetek majd ahova akarok mert szerintem úgy lenne értelme a játéknak. Sokat dobna a hangulaton és a játékélményen.
8.
8.
McDuff
nem merek hiú ábrándokatk ergetni,nem ma születtem én sem,Activisiontól sok jóra nem számítok,de így ahogy az előzetesben le van írva,jónak tűnik!
de nem,nem bízom el magam,mert akkor nagyobb lesz a pofára esés:)
7.
7.
Atusz97
Én régóta nézem a sorozatot, elolvastam a képregényeket angolul, majd megvettem őket magyarul is, a tell tale féle játékok is megvannak boxon. Nem mondom, nagy rajongója vagyok a franchisenak és eddig semmiben sem csalódtam. Remélem már csak a "Név kötelez" dolog miatt is iszonyatosan jó lesz. Ha csak a fele igaz amit most felsoroltak a játékkal kapcsolatban akkor már megveszem.
6.
6.
Raziel88
Hát inkább nézem a sorozatot. Max 1 rövid próba.
5.
5.
aordog
Érdekes...pär napja a Zombi U vizualítäsra nem nyerte el a tesztelök szivét, így järt az Alien is. Na most, ha ezek utän itt a megjelenités nem lesz kifogäs, akkor attol tartok, hogy a zombik valoban léteznek.
4.
4.
Yanez
Tűkön ülve várom!Csak aztán ne érjen akkora csalódás, hogy a sok tű felcsússzon :)
3.
3.
giga321
#2: I see what u did there.
2.
2.
Pharaoh
1#: +1 Olyan aktualitás szaga van! Milyen címmel is csinálták ezt a napokban? Nem jut eszembe! ;)
1.
1.
azureknight0715
Hát nem hiszem hogy nagy sikere lesz. Ez inkább olyan hogy csináljunk egy játékot a sorozatból mert úgy is meg fogják venni. De ne legyen igazam:D Amúgy a szereplő választása okos volt Daryl az egész sorozatban a legjobb és legszimpatikusabb arc.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...