Dance Central 3 teszt

  • Írta: Daks
  • 2013. január 14.
  • dance central 3, teszt, x360
Link másolása
FreQuency, Karaoke Revolution, Guitar Hero, Rock Band. A zenés játékok úttörői ezek, egyéniek és forradalmiak mind. S mi a közös bennük? Mindegyiket a Dance Central 3-t is jegyző Harmonix találta ki.

Hogy mit kaptam karácsonyra? Elhízást. Zsíros párnácskákat előre, hátulra, lassabb légzést, fáradtságot és minden korábbinál kínzóbb éhséget. S nem csak én vagyok így vele. Januárban tömegek mozdulnak meg, hogy leadják az ünnepek alatt felszedett kilókat, az öltözők megtelnek kisgatyás dagadékokkal, a személyi edzők előrendelik új autóikat, időpontot foglalni lehetetlen, a teniszklub, a fitnessterem, a wellnessközpont két hétre előre tele van. De mit tehet az, aki utál kimozdulni, tornázni, még inkább idegenekkel közösen izzadni? Táncoljon. Otthon. A jó zenét mindenki imádja, csak egy Kinect kell, s már indulhat is a fogyás, ha pedig elnyertük kívánt alakunkat, akkor jöhet a házibulik, és a csajozások ideje, a Dance Central edzésre és szórakozásra is hibátlan választás lesz.


A harmadik rész a sorozat jól bevált receptjét követi. Csak el kell engedni magunkat, élvezni a zenét, és követni a képernyőn lévő táncost. A kép szélén kis ikonok mutatják, hogy milyen mozdulat következik, a három nehézségi szint mind különböző koreográfiát vonultat fel, aki csak lötyögni akar, az ugyanúgy megtalálja a neki való beállításokat, mint az, aki hivatásos szinten űzi a seggrázást. A játékmenet hasonló a Just Dance sorozathoz, annyi különbséggel, hogy itt minden sokkal profibb. Komoly oktatást kapunk, a Kinect pedig szigorúbban értékeli a riszálásunkat, nincs kegyelem, pontszámot, és csillagot veszít, aki béna.


A menübe belépve négy klasszikus lehetőség fogad minket. A jól ismert Dance a kötetlen táncok otthona, nyomulhatunk egyedül, vagy ketten is, csak ki kell választani egy számot, rábökni a performra, és eltáncolni. A játékmódon belül egyébként további lehetőségeket találunk, a rehease alatt begyakorolhatjuk a koreográfiát, a játék lassan mutatja meg a különböző mozdulatokat, és többször is elismételteti velünk, míg a battle 1v1 az egymás elleni, a party a többszereplős táncok, a crew showdown 2v2 pedig a csapattáncok otthona. S a sor itt még nem ért véget.


A második játékmód a Story, mely egy teljesen új történetet mesél el nekünk. A Dance Central Intelligence (DCI) ügynökeként táncbűnök ellen kell harcolnunk, van benne időutazás, leszámolás, főgonosz doktor, és minden, ami egy ilyen kémtörténetbe illik. Utolsó előttiként a karácsonyi bejglireggeli legnagyobb ellenségeként bemutatkozó Fitness játékmódot köszönthetjük, mely egyénként nem más, mint egy extra lehetőségekkel felszerelt táncsorozat. A segítségével összerakhatjuk kedvenc playlistünket, beállíthatunk heti célokat, illetve figyelhetjük, hogy mikor mennyi kalóriát égettünk el, cicanacis edzőre és kondigépes hátterekre ne számítson senki, a környezet nem változik sajnos. S ha már így felsoroltunk mindent, akkor emlékezzünk meg a negyedik, Live Challenges játékmódról is, mely online kihívások elé állít minket. A forever alone srácok és lányok az internethez fordulhatnak társaságért, remek móka ez is, bár ha áthívjuk a haverokat, és bontunk pár üveg sört, azt semmi se pótolja.


A hagyományos lehetőségek mellett van egy ötödik, Party Time mód is. Ha házibulit tervezünk, akkor ez lesz a legjobb választás, a zene folyamatosan megy benne, megállás nélkül üvöltenek kedvenc slágereink, maguk a táncosok pedig bármikor csatlakozhatnak, vagy kiszállhatnak. Egyszerűen be kell állni a Kinect elé, feltenni a kezünket, s a játék pár másodperc múlva már számolja is a pontjainkat, ha kiszállnánk, akkor csak sétáljunk el. Fantasztikus az egész, és külön kiemelendő, hogy vannak minijátékok, a háttérben sétálgató emberek miatt pedig nem akad meg a játékunk, a Kinect megjegyez minket, a többiekkel nem is foglalkozik. 


A Dance Central korábbi részeiből ismert arcok a harmadik részben mind visszatérnek, s van két új táncos is, a DCI csapatot erősítő Rasa és Lima igazi nagymenő táncügynök, hibátlan megjelenéssel, napszemüveggel, mintha csak a Men in Blackből léptek volna ki. A régi csapatok közül a Lu$h, a Hi-Def, a Flash4wrd és a Riptide már az elejétől kezdve elérhető, míg a D-Coy, az M.O.C., a Glitterati, a D-Cypher, az Icon és a Ninja Crew a karrier során kerül elő.


A játékban nem kevesebb, mint 43 szám kapott helyet, melyek többségét azonnal eltáncolhatjuk. A 70-es éveket Gloria Gaynor, a The Trammps és a Village People képviseli, a 80-as évek előadói közül Marcia Griffiths és a New Kids on the Block igazán említésre méltó, míg a 90-es évek kategóriában Daft Punk, Backstreet Boys, Vanilla Ice és Los del Rio dalokat fogunk találni. A játék a modern dallistában erős viszont igazán, Panjabi MC, The Black Eyed Peas, Missy Elliott, 50 Cent, Justin Bieber, Katy Perry, Maroon 5, Will.i.am, Jennifer Lopez, LMFAO, Nicki Minaj, Afrojack, Flo Rida, még végignézni is kemény a listát, pláne eltáncolni. Nagy pénzlehúzás viszont, hogy a Dance Central 1 és 2 zenéit lemezenként 400 MS pontért importálhatjuk csak a játékba, s több szuper dal is a DLC-k közé került. Lady Gaga, PSY, Usher, ezek olyanok, amiket vétek kihagyni, perkálni vagyunk kénytelenek, de nincs ebben semmi új.


A látvány a megszokott minőséget hozza, s talán még szebb is az elődöknél. A karakterek részletesen kidolgozottak, nem papírmasék, mint amiket a Michael Jackson’s The Experience, vagy a Just Dance címekben láthatunk, a menün, a HUD-on, és úgy az egész játékon érezni, hogy minőségi, jól összerakott cuccal van dolgunk. Helyszínből sajnos nincsen sok, viszont az a kevés rendkívül részletes lett, tele van emberekkel, s olyan apró utalásokkal, melyeket csak azok vesznek észre, akik a 90-es és 2000-es években naponta nézték az MTV-t. A kézmozdulatokkal való navigációt viszont nem kell bemutatni senkinek, csak úgy, mint a hangfelismerőt. Ez utóbbi jól működik a Dance Central 3-ban is, csak mondani kell, hogy Xbox, és amit akarunk, s már indul is a tánc. 


A Dance Central 3 még október végén jelent meg, a karácsony előtti nagy hajtásban viszont kimaradt a Gamekapcsos bemutatója. Most azonban talán mindennél nagyobb aktualitása van, nézzetek tükörbe, zsíros testetek egy öreg fókához hasonlít talán, kerekek vagytok, és elhanyagoltak. Vessetek véget a közerkölcs elleni vizuális bűnözésnek, táncoljatok, és szórakozzatok, fogyni nem csak futópadon, meg edzőteremben lehet.

8.
8.
Ponya
Én már ki játszottam,már várom a 4-et!
7.
7.
DON GONDOCS
Márcsak a Ninja Gaident kéne rebootolni és Dante poklát folytatni.
6.
6.
DON GONDOCS
#5: Igen ezt énis tudom, szerintem is kiemelkedő játék lett,de! A harc látványos és intenzív de talán túl egyszerű lett és az ellenfelek se túl kidolgozottak. (sajátvélemény)
5.
5.
giga321
#4: kb 8-9 pontos lesz most megmondom és meg is érdemli jókat mondanak róla.
4.
4.
DON GONDOCS
#3: Akkor sikeres tesztelést és vagdalkozást :) Én úgy egy 7.0+ tippelném a végeredményt.
3.
3.
Daks
Szún, máj frend, veri szún! Ingen már ráugrott, én meg rúgom őt! :)
2.
2.
DON GONDOCS
1.
1.
DON GONDOCS
Egy jól összerakott kinectes játék, a célra megfelel, sok zenével.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...