Xbox One - megérte visszafordulni?

Az internet népe kórusként szidta a Microsoftot. De vajon jogosan? Voltak pozitív oldalai az eredetileg tervezett korlátozásoknak? Mi lesz így a következő generációval? Megpróbálunk rávilágítani néhány érdekességre.
  • Írta: InGen

Kommentek

#196
Abba miért nem gondol bele senki, főleg az elcseszett gondolkodású, ms-nek tövig benyaló, majd én megmondom a tutit és mindenki hülye, cikkírón, ingen, hogy annak idején a Steam sem úgy indult, hogy szétakciózott játékok tömkelegével legyen tele? Miért nem gondol bele az illető, hogyha nem lennének ezek a hume bundle-ök, akkor a PC-s játékok nem tudnák tartani a warezzal az iramot? A Valve nem egy jótét lélek, egyszerűen csak látja, hogy hogyan tud érvényesülni a piacon! Ez nekünk játékosoknak azért jó, mert viszonylag (sok esetben nagyon-nagyon) olcsón juthatunk jogtiszta buherálásmentes játékokhoz, nekik meg azért jó, mert nem a warezt választjuk.
Ha a Microsoft úgy kommunikálta volna le az XBOX ONE-nal kapcsolatos terveit, hogy egy olyan keretrendszert szeretne, amilyen a Valve-nek is van, és biztosította volna az embereket a digitális árak mérsékléséről, lehet hogy kicsit másképpen sült volna el a dolog. De még mindig ott lett volna a 24 órás becsekkolás, ami sok embert nem azért zavar, mert nem rendelkezik nettel, hanem mert egy elvi kérdés, hogyha megveszek valamit, akkor azt offline is tudjam már használni. Sokan eltúlozták a dolgot olyano példákkal, hogy "az autót sem tudod benzin nélkül használni" stb, ezek helytelen analógiák... válaszképpen: a hajszárítóhoz sem kell internet, képzeld el ha kellene.
A másik dolog, hogy azt mondják a fejlesztők, hogy "vissza kell térni a kőkorssaki módszerekhez, és minden lemezen rajta kell lennie a legújabb OS-nek"? Most komolyan? Ez megértem hogy a duplarétegű DVD-nél gond volt, de a Blu-ray lemezekre nehogy már gondot okozzon felvésni azt a maximum 3-400 megát! Amúgy ez sem kötelező, kényszeríthetik a játékost, ha akarják, hogy csak akkor induljon el a játék, ha legújabb OS-t előbb letöltötte a delikvens, lásd PS3.
Azt a dolgot meg végképpen nem értem, hogy miért is tűnnek el multitasking feature-ök ha nem vagyunk állandóan online? Mi az összefüggés? Talán azt is felhővel akarták megoldani? Illetve a lemezcserélgetést, ha valakit ez zavar, hogy ha másik játékot akar játszani ki kell cserélni a lemezt, akkor az vegyen meg mindent digitálisan! Eddig is volt rá lehetőség, most is van, nem kötelező a dobozos kiadás! Máris váltogathat lemezcsere nélkül!
Végezetül nagyon jó példa a régebbi játékok online támogatásának folyamatos megszűnése a régebbi platformokon. Amennyiben neked konzolon digitálisan vásárolt és online kapcsolatot igénylő játékgyűjteményed van, azt a következő hardver megjelenése után rövid úton el is felejtheted, mert a konzolgyártó nem fogja a végtelenségig fenntartani számodra az elérhetőséget, hacsak a következő gépében nincs visszafele kompatibilítás, amiről meg tudjuk, hogy nem "divat". Ilyen szempontból a Steam azért jó, mert ott ha újítod is a harvered, a régi szoftverek ugyanúgy mennek majd az új PC-den is!

Végezetül fájdalmas ez a hülyeség. És igen köszönöm a Sonynak, hogy a nagyobb bevétel reményében az ms ellen lépett. Attól lenne nextgen, hogy megszorításokat kapnánk? Komolyan én nem értem, hogy miért kell ilyen cikkeket megírni. Főleg, hogy az egészben semmi pozitívumot nem tud felsorolni csak a fényezés megy.
#195
#194: Semmilyen ajnározás ne legyen egy cikkben. Egy cikk legyen tárgyilagos, de itt erről szó sincs. Mi van benne? A rajongók zsigerből történő lefaszfejezése amiért nem tapsikoltak állva a MS bejelentéséhez. És ismételten a rajongók lehülyézése, amiért nem értik meg, hogy "A használt játék az rossz, m'kay?" Ha valaki ehhez hasonló cikket írna a PS4-ről, ugyanúgy kicsapná a biztosítékot, mert ez szimpla nyalás, nem más.
#194
#193: Ha PS4 ajnározás lenne itt, az senkit nem zavarna... Miért nem lehet szerencsétlen cikkírónak is saját véleménye anélkül, hogy ne nevezzék valamelyik vállalat bérencének?
#193
#192: Nyilván nem arra gondoltam, hogy a cikkért kapott lóvén vesz bahamai házat, de ettől még egy ennyire fanboy jellegű cikk után komolyan kérdésessé válik, hogy nem nyomásra történt-e. Mondjuk, nem kap a GK az MS kiadásban megjelenő játékokból tesztpéldányt, ilyenek. Először a használt játék szidó cikk, aztán ez. Tehát még csak arról sem lehet szó, hogy mindössze egy GKs író magánakciója lenne.
#192
SLi
#191: Ez eddig sem volt titok, InGen jelenleg is a Karib-térségben vesz részt egy hajóúton az MS privát óceánjáróján és épp Julie Larson-Green, Bill Gates, és Steve Ballmer valamint más stábtagok társaságában koktélozik. Továbbá újabb és újabb praktikákon törik a fejüket, hogyan mossák a szerencsétlen magyarországi gamerek agyát, akik nyilvánvalóan hatalmas vásárlóerőt és piacot jelentenek az MS-nek. Ingen az egyik vacsora alkalmával több tucat propagandacikk publikálását vállalta mire Steve barackot nyomott a fejére és fizetett még egy kört a lelkes magyar rajongónak.
#191
Kissé naiv gondolat azt állítani, hogy nem az internet hangos közönsége késztette megadásra a MS-ot az eredeti terveivel kapcsolatban. Igen, a közvetlen ok valóban a Sony volt, de a Sony az online funkciókkal kapcsolatban egyértelműen az Xbox One elleni felzúdulást lovagolta meg. Ha az emberek lapítottak volna, mint szar a fűben, akkor a Sony sem azzal jött volna, hogy ugyanazt nyújtják mint a MS, csak egy csomó megkötés nélkül.
Amúgy a cikk kapcsán komolyan eltűnődik az ember, hogy egy videojátékokkal kapcsolatos oldalon a szerző vajh tiszteletdíjat kap a MS-tól, vagy csak önszántából fanboy? Mindenesetre elég érdekes nekiesni pont a rajongóknak, akik az oldal közönségét adják...
Ami pedig szegény ágról szakadt videojáték kiadókat illeti... Egyrészt talán nem kéne a játék fejlesztéseinek költségével azonos lóvét ölni a marketingbe (szükség van a reklámra, ezt nem vitatom, de azért egészen vicces méreteket kezd mostanra ölteni a dolog), és akkor több lenne a haszon, másrészt miért ők az egyedüliek, akiknek fáj a használt cuccok adásvétele? Az autógyáraknak nem fáj, a könyvkiadóknak nem fáj, a filmforgalmazóknak nem fáj... csak! a! videojáték! kiadóknak! fáj!
#190
#184: Eddig visszafogta magát, most csak kiéli a valódi énjét.
#189
Törölt felhasználó
#187: Hazudtam lám én most néktek,
8.0-s volt a vétek!
Aliens CM annyit kapott,
bár javítottam immár baxhatod!

(ban pls)
#188
Törölt felhasználó
#186: Lef*s*m

Let's rock my account! xD
#187
Törölt felhasználó
#185: Egyébként:

GK-n írok kemény vagyok,
lépten-nyomon Sonyt szidok.
Minden cikkbe beleírom,
a PS konzolt jól leírom.

Azért az nyugtatja lelkem,
hogy az M$ fizet engem.
Minden kicsiny szidalomért,
tőlük kapok finom lóvét! xD

Szeretek is ide írni,
xar játékot túlpontozni!
Gow: Judgment is tök jó már,
csak vigyázzál hogy ki ne fagyjál! XD

Jön az ellen össze-vissza,
ratyi szerver feelinget adja!
Nincsen szabály, nincsen célja,
vérengzzen az Istenadta!

Másik gameben minden bugos,
de nem csak alienektől bugos,
nem-nem, nagyobb a baj ennél,
8.5-öt érdemeltél!
#186
SLi
#185: Ne haragudj, de ez ilyen hülye gyerek szint, alsó tagozat, de te tudod.
#185
Törölt felhasználó
#184: Jaja xD

Kikényszerítem a moderátorok reaktiválását, ha beledöglik is az accountom! xD
#184
SLi
#183: Azt hiszem minden lehetőséget és esélyt megkaptál, a userek is tök normálisan álltak hozzád, de úgy látszik ez sem elég. Úgyhogy ja, ideje lenne bannolni.
#183
Törölt felhasználó
Nem fordultak vissza eléggé XD

Nekem a gyomrom minden esetre kifordult tőlük lol

(ban pls)
#182
Nem kell mosdatni a Microsoft-ot, hülyén találták ki az egészet. Egy valag pénzt adsz nekik, aztán még téged szopatnak keményen ilyen-olyan szankciókkal. Páran írták, hogy ez forradalmi lett volna, meg előremutató, hihetetlen innováció. Persze, mint a kommunizmus. Nem kell ezen lamentálni, mert baromság. Akik dicsérték a rendszert, a leghangosabb lázadók lennének (vagy azok is), ha az élet más területén ütköznének ilyen szankciókba. Ez is olyan okos cikk volt, mint a múltkori, ahol szét lettem fikázva (nem konkrétan én, hanem aki valaha eladott játékot), mert az egyszer megvett játékomat eladtam. Mit kellene csinálnom vele ha meguntam, egyem meg? Jó, hogy nem már valamiféle Orwell-i gondolatrendőrséget építenek a konzolokba, ami ha érzékeli, hogy nem tetszik a játék vagy el akarom adni, jól megvág árammal. Ja, és a Steam közel sem váltott ki ekkora ellenérzéseket.
#181
#179: Jaja szerintem is. Én azért vettem 360- at mert nem láttam már semmi újdonságot a ps2 után, újdonságokra vágytam. Sajna úgy látom a box is beleesett a sok folytatás csapdájába. Ha így lesz megyek a nintendóhoz. PL a sok hirtelen folytatással számomra a FF sorozat a X után kihalt. Aztán ott volt a Dragon Quest VIII és nem igazán tudtam nekem való rpg-vel játszani. Persze sok millióknak bejött a X-2 A persona IV stb de nekem nem.
A GT sorozatot a és a NFS sorozatot meguntam. Ugyan az mind.
Nem jött be viszont a Forza sem tök ua mint a GT.
Ami bejön a Paradise City ez az egy autósom van 360-ra.
Remélem tudnak valami újat felmutatni, nem mindenkit érdekel ám a grafika.

Ebben az új rendszerben amit elvetettek legalább lett volna fejlődés.
Azt nem tudom, hogy negatív, vagy pozitív lett volna, azt ki kellett volna próbálni.
Így viszont elég semleges, nem hiszem, hogy megvenném egyik gépet sem amíg nem bizonyít az újdonságokban. Én 5 éves korom óta játszom akkor kaptunk egy tv focit 1985 ben, aztán jött a többi. Nekem egy uncharted négyet nem tudnak eladni, ha ugyanarra a sémára épül, egy halo-t sem ha nincs benne újítás, de mariot és pac mant se veszek ha nem látok benne új lehetőséget. Valakinek még új itt sok fiatal védi a ps -t meg a boxot de majd ha harmincon felül lesztek akkor meglátjátok, hiába az egetverő graf a hangok a virtuál már nem veszi be a beletek, mintha minden nap a kedvencedet ennéd, egy idő után, csak víz és vatta ízű.....
#180
#173: Hát így is fel lehet fogni..
#179
Jelentös probléma manapság hogy nem tuják elfogadni a modernáciot pedig maga az online nagyon sok és jó dolgokat tartalmaz ha lenne bizalom és egy közös fejlesztés lenne az szerinten többre vinné az eseményeket ilyet és ehhez hasonloan is volt már pl. Windows 8 ami szerinte nagyon jó sikerült meg jegyezném pofonok izlések mindenkinek más :)
#178
Az Ms nagyon jól tudta , hogy mit akar. Azt akarta, hogy ne legyen szét hackelve a gépe. Mi is tudtuk nagyol jól mire megy ki a játék :) Csak rájött, hogy így senki nem fogja megvenni a konzolját.
#177
Vegyetek ms konzolt játékokat, mert így marad a cég annak aminek. De az Xone is okozhat még meglepetést, csak győzzük kivárni. Az x360 se volt elárasztva magas színvonalú játékokkal induláskor, most azért sokkal jobb a helyzet. Remélem azért több sikercímmel indul mint amennyit most bejelentettek, Főleg az Rpg játékokat hiányolom.