Splinter Cell: Blacklist teszt

Többször is megmentettek minket a harmadik világháborútól, azonban mindig csak a háttérben, árnyékban harcolnak. Tetteikről sosem fogunk olvasni az újságokban, nevük feledésbe merül majd.
  • Írta: fojesz

Kommentek

#78
#74: Jó pár hónapja hogy a véleményem megváltozott,de csak most jutottam arra a pontra hogy ennek"hangot"adjak! Nemrég még azon a véleményen voltam hogy a conviction messze jobb mint a blacklist,de ez annak volt tudható be hogy iszonyú béna voltam a játékban :) ami nagyon zavart hiszen a conviction minden nehézségi fokozaton kijátszottam! A mostani érettt és végleges véleményem hogy a blacklist messze jobb mint az előző rész,mint a látvány kidolgozás mint a technikai megoldások terén a játék egyszeűen zseniális!
#76
Már csak A KSz-nek kéne jelentkeznie hogy mejött az áru.
#75
Most rendeltem meg ps3-ra nemtudom mit várjak ettől a résztől a Conviction és az első 2 rész tetszett. De ez már nem olyan, hogy jobb lett vagy kevésbé az majd elválik. Bizakodó vagyok mármint a coop miatt is,
#74
a Conviction!(bocsi de véletlenül elküldtem a félkész hozzászólást)a Conviction számomra tökéletes,mert míg a Blacklist-ben normál játékmódban sokszor kinyírnak,és marhára sokat kell egy sima mezei ellenfélre lőni,a mozgása lassú és darabos,a ruházat fejlesztésével sem lettem jobb lopakodó-gyilkológép.Inkább maradtak volna a Conviction vonalán,ahol Sam Fisher nyers,kíméletlen,kőkemény,és lopakodni is tud :)
#73
Kicsit késői a reagálásom a témában,de a csalódottságom nem hagy nyugton!Szeretem a SC részeket,nálam egyértelműen
#72
Kedves Tesztelők!
Eljutottam odáig, hogy regisztrálok, hogy hozzászólhassak a tesztekhez.
40 éves vagyok, az elsők között volt Commodore 64-em az országban, diplomata szülőknek köszönhetően, 1980 körül és onnantól nem volt megállás. Minden számtógép megvolt, +4, 16, kazetta, flopy, majd szintén külföldről kvarcjátékok, tükrös Nintendo, Gameboy, Nintendo64, Sega, azonnal Ps, PS2, Ps3, Ps4, minden volt, amit kihagytam az is. Több tízezer játékkal játszhattam, még megsaccolni sem tudom pontosan. Jelenleg 259 PS3 játékom van, tehát valamit konyítok a történethez.

Ennyit előszónak. És akkor az éles. Olvasgatom régóta a teszteket, és nagyon ritka, hogy valaki visszaadja az adott játékot, sokszor nem is értem, mi gyakorlatilag egy tesztelő feladata? Írni egy cikket pénzért, vázolni a sztorit, belekötni a hibákba, kivesézni, vagy csak egyszerűen véleményt mondani?

Mert függetlenül attól, hogy az ízlés szubjektív, a mai játékok többsége, már csak alkotói szemmel is kifogástalan.

Itt ez a Splinter Cell Blacklist. Már akkor nézegettem, mikor fejlesztették.

Most elolvastam a tesztet és mintha nem ugyanazon a játékon játszanánk. Mindenről van szó, csak a lényegről nem (bár nyilván mindenkinek más a lényeg), cizellálva, magáról a játékról, úgy, atmoszférástúl, mindenestűl, ahogy a konzolt a kezedbe veszed és nekiindulsz. Mit látsz? Milyen érzéseket generál? Maga az érzelem, a látvány, a játékmenet, etc.

Noshát. A Splinter Cell egy gyönyörű grafikájú játék. Lélegzetelállító. Eleve az Ubisoft nagy ebben, az Assassin's is mindegyike csoda.
A fények, fény-árnyék hatások, az élethűség, a mozdulatok, ahogy berántja az arcokat, ahogy elkapja, amennyire folyik a mozdulat, amennyire masszív, erőteljes az atmoszféra, az egész egy rendkívül magas minőségű cucc és alkotás. Magas színvonal! Kit érdekel, milyen a motor, engem soha nem is érdekelt, mert én játékos vagyok, magasról tojok rá.
A játék rendkívül élvezetes, tökéletesen visszaadja azt az életérzést, hogy én most egy szupergyilkos kém vagyok, akinek ide, meg oda be kell jutnia. Mintha én lennék ott. Minden szép benne. Legalábbis annyira mindenképp, hogy tökéletesen ellazulva, bele tudjak bújni a főszereplő bőrébe.
Most is ezzel a játékkal tolom, miközben még ott a bontatlan GTA5, A Borderands 2 is vár, meg a Metro is, meg a BlackFlag is, egyszóval minden a polcon van, de még ezzel nyomom, mert nem játszottam ki.
Szóval, az Ubisoft Splinter Cell Blacklist egy csodálatos alkotás, szinte beleköthetetlen és összehasonlíthatatlan az előző részekkel.
Ez a legújabb kori Splinter Cell, annak minden attribútumával. Ez a véleményem, és elég furcsa, ha valaki másképp látja, de nem vagyunk egyformák. Én Nőben is a szép mellű, szép fenekű, hófehér mosolyú, gyönyörű bőrű Nőket szeretem, mások meg rámásznak olyanokra, hogy még a gondolat is rémiszt.
Az Élet kemény, játsz többet!
#71
Hmm...A fanyalgó 14 éves kistökik inkább menjenek kallovdutyizni
ahol nem kell semmit megtervezni,csak húzni a ravaszt,addig is ezt majd élvezettel játsszák a felnőtt gémerek
#70
Én most kaptam "kőcsön" pár napja, sz.tem sem olyan vészesen fostalicska ez a rész... inkább szokatlan...
#69
Mi tartozik a remek multis opciók közé? A szánalmas matchmaking, ami 3db level 5-ös játékos mellé berak 2db 40-est és 1db 56-ost? És az is remek és nagy kihívás hogy ha vki kicsit intenzívebben tolja, 2 nap alatt nyogadtan lehet persze maximum(level56). A coopertive mód pedig frusztráló az MI miatt, kb 1-2 óra, amit eltölt benne az ember, aztán pá.
#68
Csak ne Amerikát kellene megmenteni! Amerika olyan érdektelen innen messziről! És nem is túl szimpatikus…
#67
Sziasztok!
A játékkal kapcsolatos ruhákat,sonar,fegyverek,(ezeket lehet látni , ugye, Fb.-on, ahol van pl. közönségtalálkozó....) stb., vajon hol lehet beszerezni? Tud valaki ötletet, ezzel kapcsolatos kontaktot?

Üdv:Oyabun
#66
Samuka adjál nekik
#65
Nem értem a sírást! Nekem ez a rész nagyon tetszik! Tetszik a küldetések kivitelezéseinek a szabadsága, a filmszerű történetmesélés, és ha még klisé is a story akkor is egyben van az egész. Szerintem jóval pontosabb és kezelhetőbb mint az előző rész. De lehet, hogy csak nekem áll ennyire kézre. Grafikailag meg semmi kivetnivalóm nincs, pedig xbox-on nyúzom. Az is nagy hülyeség, hogy gagyibb a grafja mint a conviction-nak. Nekem ez a graf bőven elég! Mostanába nem volt game ami ennyire lekötött volna. Ez saját vélemény!!!
#64
Halász samu morcos .Bekell vetni Sziriában.
#63
Vki azt mondja már meg miért kellett ennek az Unreal 2.5-tel kijönnie?MIÉRT?amikor már a 4-es jön és a Conviction is a 3.0-t használta...egyszerűen nem tudom feldolgozni,néhol undorító hogy kinéz,pedig nem vok egy grafikabuzi,de ha már a 3 évvel ezelőtti rész is sokkal szebb mint ez,nah az az elképesztő b.szki!
Felraktam a HD packot hozzá,nem lett sokkal szebb és PC-n se az,ráadásul a vasat is eszi ultrán,de hogy mi?rejtély...
Pedig jó lehetne,lehetne olyan jó,mint Conviction és a Chaos theory,de ez,meg sajnos Fisher barátunk képi és hangbeli megjelenése miatt sajnos nem lesz maradandó...meg az irányítás is olyan darabos,nem olyan finom mint az előző részben.
#62
Nekem játék közben kettős érzésem van. Egyik pillanatban ámulok bámulok, másikban meg szomorkodok. Látni, hogy próbálkoztak a régi Splinter Cell hangulatot visszahozni, de szerintem ezzel a fedezékből fedezékbe rendszerrel rontották el az egészet. Viszont újításként tetszik ez a bázis fejlesztéses, felszerelés válogatós cucc is. Mondjuk szerintem annak is csak addig van értelme, amíg nincs mesterlövészpuska+altatógáz+drón kombónk.
Tényleg jobb volt annak idején mikor kaptunk 20 golyót és csináld.
#61
#60: Eddig is rühelltem a magyar feliratot, de az Assassin III és ezután SOHA többé nem fogom bekapcsolni az tuti!
#60
#58: Nincs mit ezen szégyellned, hiába a magyar fordítás, ha láthatóan google fordítóval van csinálva az egész. Hamár úgyis ekkora pusziban van a Kapocs a PlayON-al, nyugodtan lehet jelezni, hogy köszönjük az igyekezetet, de ez így ebben a formában egy kalap szart nem ér.
Az elején amikor a helikopterben a biztonsági öv nem nyílik (I'm stucked) "Elakadtam" van a "Beragadtam" helyett, és innentől csak rosszabb a helyzet.
Egy fércmunka az egész.
Ha nem rajtuk múlt a fordítás akkor természetesen tárgytalan, de ha igen, akkor mindenki magába nézhet szépen.
#59
Nekem tetszet....de az előzőkben más volt a Sam Fisher-nek a hangja és a főmenü jobban tetszet mint a padalon.