Playstation 4 teszt

A februári bemutatót követően a Sony sikeresen tartotta meg lendületét a Playstation 4 megjelenéséig. Most, hogy a kezünk között van a masina, nézzük meg, beváltja-e a hozzá fűzött reményeket.
  • Írta: InGen

Kommentek

#118
NorbiiiModerátor
Ma én is boldog Ps4 tulaj lettem, egy nagyszerű játékkonzol! Remélem még sok-sok évig lesz támogatva!
#117
A héten végre énis beszerzek egy ps4et, remélem a sony azért továbbra kiemelt figyelmet fordít a pro mellet az alap gépre.
#116
ilyenkor ki gondolta volna hogy röpke 3 év után jön a pro? A sony szépen elhúzza a generációt az új géppel és ugye valami újat kell majd mutatni a ps5el is.
#115
Nehezen döntöttem hogy ps vagy box de ps.Rájöttem hogy sokkal összeszedettebb jobb minőségűbb és technikailag is sokkal fejlettebb.A Kontroller meg...én szinte minden kontrollert fogtam. Gyakorlatilag az xbox one kontrollerén kívül mindegyiket.De a ps4 kontrollere számomra az eddigi legkényelmesebb és legkezelhetőbb ami létezik.
#114
Nagyon tetszett a teszt. Talan csak a controller kapcsan lenne annyi hozzafuzni valom hogy a ket kis joystick meg mindig kicsuszkal az ujjaim alol ami leginkabb az A.C. uldozos jatekszakaszaiban volt zavaro eddig...meg csak ket jatekom van ugyhogy meglatjuk. Osszessegeben jelentos boldogsag koltozott az eletembe a ps4 szemelyeben ugyhogy orules van ezerrel:-)
#112
Hali
A tesztelőkkel bazira nem értek egyet a joy terén, mivel szerintem a lehető legjobb tervezés , bármely kiadásnál ps1 2, 3 4 ugye)
Mindenki az x-box 360, meg one joyát majmolja, szerintem meg pont az a nem jó. Nekem volt 360, de meg is váltam tőle gyorsan. A joy egyszerűen katasztrófa , egy vicc :) sokaknak mégis a box joy tetszik jobban :) . Itt a PS a nyerő :) lazán verte mindig is az X-boxot : Egy két példa : Uncharted, God of War , Last of us, a földgömb legjobb játékai szerintem, Szóval ennyi ,
Köszike és minden jó nektek Üdv
#111
Ha gondoljátok megy a livestream ps4 gamekapocs battlefield 4 online!

http://www.twitch.tv/waskhun
#110
#108: Kösz az infót, így már jobban hangzik :) Amúgy is csak januárban akartam venni, nem olyan sietős. A Killzone nekem nem olyan fontos, a BF4-re fenem a fogam :)
#109
InGenModerátor
#100: Nagyon, de nagyon el vagy tévedve a téma minden szintjén :)
#108
#106: 128000 Ft az alap PS4 egy kontrollerrel játék nélkül és 140000 Ft a Killzone-os Bundle, de már csak januárra rendelhető. Minden más ár csak nyerészkedés és csak akkor vállald be, ha tényleg azonnal kell a gép. :) A 2 kontrolleres plusz kamerás Killzone Bundle (160e) elfogyott az előrendelőknek. Hálát adok az égnek, hogy még időben azt rendeltem és így nem kell külön-külön beszerezni mindent drágábban. :)
#106
#105: Ööö... Nem arról volt szó, hogy a PS4 120E alatt van? O.o Az XO-ról hallottam százhetvenezreket. Mert akkor inkább Angliából hozatok, ott £400 két játékkal :D Oké, a Killzone legyen mondjuk 20E (bár én inkább Battlefield 4-et vennék) az még mindig csak 140. Hm. Fura.
#105
Xbox One hangvezérlés tökéletesen működik,PS 4 et a Killzone Bundlet meg a Corvin közben láttam 169.990 ft készleten
#103
Én mindenáron xbox-on akartam maradni, de most már nagyon meginogtam. Főleg, amióta leesett, hogy az XO majdnem összes extra dolga (a PS4-hez képest) Magyarországon használhatatlan lesz (mint a hangvezérlés pl). Grafikailag gyengébb, amivel többet tud, meg kilőve... És drágább. Azt hiszem, itt az idő visszatérnem a jó öreg PS kebelére :)
Remek volt a cikk, sokat segített a döntésben! Illetve a megingásban :) Az X kontrollere azért hiányozni fog...
#102
YanezModerátor
Már rég olvastam ennyire élvezetes cikket, grat! Remélem az XO cikk is hozza ezt a szetiszfeksönt! Eddig is egy PS4 beszerzését terveztem, ezekután pedig...Xone-t veszek. Csak vicceltem. Hah!
#101
#100: A közös memória sebesség csökkentő? :D
A többit ne is vitassuk! :D
Ülj le, egyes! :D
#100
Ez a cikk egy kicsit olyan hangulatú, mint ha a PS4 CPU-t egy isten király hiper ember tervezte volna, és az űrteknológiánál is jobb lenne.

A valóság pedig az, hogy az AMD már több mint 4 éve gyárt APU -kat, A Jaguár mag is elég rég óta van használva PC -ben. Elég sok teszt készült az AMD APU -ról. A tesztek mindig azt mutatták, hogy asztali PC -k között az AMD APU -val szerelt típusok minden tesztprogramban az utolsó helyen végeznek. Vagyis ha valaki ma vesz egy PC-t, amiben nem AMD APU van, akkor az biztos hogy a CPU -ja sokkal erősebb, mint a PS4. ( ráadásul az AMD APU-ból a leglassabb megvásárolható típus sokkal gyorsabb, mint az 1.6 Ghz PS4 APU ( a 8 mag játékprogramnál max. 2.1 magot ér, legalábbis eddig nem készült olyan játék, ahol egy 8 mags CPU -ból több mint 2.1 szeres teljesítmény jött volna ki, mint egy egymagosból ))

Grafika területén is hasonló a helyzet, az APU -ba szerelt grafikus magok, sohasem érik el az azonos felépítésű, de külön RAM -mal szerelt grafikus csipek teljesítményét.

A közös RAM mindig is lényeges sebességcsökkentő tényező.

A PS4 -ben nem azért használ közös RAM -ot a CPU és GPU, mert az gyorsabb. A közös RAM lényegesen lassítja a rendszert, de ólcsóbb, hiszen fele annyi csipet kell felhasználni.

Ha nem hiszitek, akkor nézzetek meg egy pár tesztet, ahol közös rammal, és külön rammal szerelt azonos felépítésű PC -ket tesztelnek. A külön RAM lényegesen gyorsabb működést jelent.
#99
#97: Lekopogom, hál' istennek ma már jobban keresek, de amíg csak nettó 200-am volt is megvettem a játékokat pc-re és 360-ra is. Mindig többnek éreztem és jó érzéssel töltött el, még ha kollégák, barátok ki is röhögték a dolgot.
Ma sem veszek havi egy teljes árú játéknál többet, (van, hogy egyet sem) mivel időm sincs rá, de annak idején is bőven elég volt ennyi. (évi 10 db nem akciós)
Általában a játék nekem többet jelent, ha a megjelenés után játszhatom, ezért nem tartom jogos érvnek pl. a pc mellett azt, hogy ott vannak a Steam akciók, stb.