Xbox Fitness teszt

  • Írta: Daks
  • 2014. január 5.
  • teszt, xbox fitness, xbox one
Link másolása
Ha új játékkonzol kerül a lakásba, az ember barátnője elveszti az eszét. Mintha az exünk bukkant volna fel a múltból, csipkés fehérneműben, szexre éhesen, a helyzet menthetetlen, erre kell számítani Xbox One vásárlásnál is.

De hát a fenébe is, férfiak vagyunk. Ha hajnali háromig autóversenyezni akarunk és zombikat fűrészelni, akkor azt meg is tesszük, nő ebbe bele nem szólhat. A világ egyensúlya viszont hamar helyre áll, ha felkészülten történik a nagy fekete doboz bemutatása, erről pedig az új Kinect, és a hozzá fejlesztett edzőprogram, az Xbox Fitness gondoskodik. A következő öt évben kondi bérletre költeni a család már nem fog, a csütörtök esti izomlázról mostantól az Xbox One gondoskodik.


Az ingyenesen letölthető játékcsomag világhírű személyi edzők díjnyertes programjait vonultatja fel. Jillian Michaels, Tracy Anderson, Shaun T. és Tony Horton neve nekem nem mond semmit, csak úgy, mint a Mossa Workouts, vagy a Beachbody program se, az Xbox Fitness viszont egy komoly program, ezért valószínűleg a tartalmat is komolyan kell venni. Normális emberként érjük be annyival, hogy mozoghatunk végre, és ennek a testünk nagyon fog örülni.


A játék olyan, mintha egy interaktív DVD-t néznénk. A képernyő bal oldalán látjuk az élőszereplős fitneszvideót, míg a jobb oldalon önmagunk képe jelenik meg, illetve egy számláló, ami a jól végrehajtott mozdulatokért járó pontokat összegzi. A Kinect folyamatosan figyeli teljesítményünket, szöveges és hangos visszajelzést adva minden mozdulatunkról, az ember az első percekben kiköpi a tüdejét, akkora a hajtás, megéri viszont kitartani, hiszen testünk ezért lesz jól megkülönböztethető egy döglött lótól, vagy Sarah Jessica Parkertől.


A rendszer az Xbox LIVE Gold előfizetők számára rengeteg ingyenes tartalmat rejt, a legnagyobb nevekért viszont fizetni kell. A játék a Windows 8 és az Xbox One csempés menüjét örökölte meg, hatalmas négyzetek között lapozgatva válogathatunk az edzések között, a felhozatalt rendszerezhetjük népszerűség, típus, idő és segédeszköz alapján. Vannak 20 perc alatti, és annál hosszabb darabok, illetve olyanok is, amihez nem kell semmi segédeszköz, vagy éppen ellenkezőleg, a tökéletes eredményhez egy egész konditerem se elég.


A játék a napi edzésünk adatait összegyűjtve részletes profilt épít, melynek segítségével gyönyörködhetünk testünk transzformációjában. Mutatja, hogy hány pontot gyűjtöttünk az adott hónapban, mennyi volt a rekordunk, mennyi a korosztályunk azonos nemű játékosainak átlaga, hány kihívást csináltunk meg, illetve melyik volt a hónap legjobban sikerült edzése. 


Jómagam nem tartozom az élsportolók közé, a napi helyváltoztatásom nagyjából annyi, hogy elmegyek a lakásból a liftig, onnan le a garázsba, majd beérve a munkába, a garázsból felliftezek az irodáig, este pedig ugyanezt megteszem visszafelé. És bár a testem természetes szépségében tökéletes, az Xbox Fitness azért nagyszerű találmány, mert imádok játszani, és jól esik magamat is felemelni, nem csak a kontrollert, meg a sört mindig. 


Ha szerettek fogyni, vagy csak élvezitek a mozgást, és imádtok formában maradni, akkor az Xbox One exkluzív Xbox Fitness neked, és a barátnődnek is jó választás lesz. Nem annyira fejlett, mint az Xbox 360-ra kapható Your Shape: Fitness Evolved, vagy Nike+ Kinect Training, de ingyen van, és biztosítja azt a napi mozgást, ami a szervezetnek ahhoz kell, hogy ne haljon meg. Thanks good guy Microsoft.

 

24.
24.
kristof97
#22: Am, grat a fejenálláshoz. :D Nekem a kézenállás nem megy, de a lábamnak is kéne még egyensúly. :) A Fitness játékosat bizonyos szintem megértem, de pont az van szerintem, hogy akkor inkább menjen le az egyik barátjával egy kondiparkba, vagy valahova, és ne a TV előtt legyen még edzéskor is.
23.
23.
kristof97
#22: De az alapgyakorlatok arra is valóak, hogy a nagyon kezdők is "begyakorolják" a mozdulatot, a rehabilitációból felépülőkről nem is beszélek, nekik még fontosabb az ilyen, de még a túlsúlyosaknak is fontos, mert azok meg nem is tudják általában a saját súlyukat sem kinyomni. Az izületekről pedig 1 személyes dolog: fájt a könyököm, 3 napig csináltam az alap lépések fekvőből, és elmúlt. De van barátom aki még jobban tudja ezt bizonyítani. Az meg számomra részletkérdés, hogy valójában ki is írta a könyveket, de amíg működik és profik vesznek benne rész (Al Kavadlo pl.) addig én megbízok a könyvben. :)
22.
22.
Clayman
#21: Nekem is haszontalannak tűnt elolvasás után pár gyakorlat, de mikor elkezdtem csinálni, rájöttem hogy nem az. A kezdő gyakorlatok arra valók, hogy az abszolút kezdőket is felhozza egy minimális edzettségi szintre. Pl én egész életemben nem tudtam fejen állni. Elkezdtem és 4.napra sikerült annyit felfejlődnöm, hogy fal nélkül egyenes háttal meg tudom csinálni.

# Fitness játékokról véleményem: Ezek a játékok mindenképp hasznosak. Nem azért mert ettől hatalmas fejlődést fogsz elérni. Motivációt ad, bizonyos késztetést, akinek végképp nincs. Persze akinek van annyi motivációja, hogy ne otthon "bohóckodjon" a gép előtt, az a legjobb. De szerintem kezdő motivációként ezek a játékok tökéletesek. Százszor jobb mint ülni a fotelban és keseregni, hogy milyen ronda alakom van.
21.
21.
Dontrip
#18: Hát a Fegyencedzés alapból nem rossz, de néhány gyakorlat olyan haszontalan benne, hogy hihetetlen. Aztán megpróbálja bemagyarázni, hogy az inak erősítése fontos eleinte, dehát Istenem, attól még éreznem kéne valamit. Sokkal jobb edzéstervek is vannak nála. Az meg csak a jéghegy csúcsa, hogy Paul Wade nem is létezik.
20.
20.
névtelenség
A friss híreknél miért cenzúráztátok ki a fitneszes csaj cickóit?
19.
19.
kristof97
#17: Ezek a játékok nem attól rosszak, hogy free to playek, hanem mert ez az egész elgondolás, hogy a TV előtt edz, egy hülyeség. Ha érdekel, hogy mire gondolok pontosabban, írj privátban.
17.
17.
Dontrip
#15: Nem tudom milyen hatalmas innovációt vársz egy free to play játéktól. Majd kiadnak egyet teljes áron, addig ez is jobb a semminél.
15.
15.
kristof97
Megnéztem ennek a trailerét. Hát ez qrvára gáz! (FreddyD 99es DVD sorozatának emlékére). Ennek az izének kb. a 0 és a béka segge alatt van egy kis létalapja, de egyébként semmi értelme.
12.
12.
Normod
Ez tökre jó aki szeret sportolni:))))))
11.
11.
randall13
#6: Kajak nem xd Ha már hasonlítgatni kell, inkább Lawrence.
10.
10.
kristof97
De ennek van valami értelme?
9.
9.
KeXxX
jól néz ki ez a szőke buksza. tornáznék vele :D
8.
8.
Dontrip
#5: Ja, nem tudtam, hogy használtban gondolkozol. Bocs.
7.
7.
csongor1996
Valaki mondja már meg nekem, hogy ez a pulzusfigyelő mégis hogyan működik, már ha működik egyáltalán.
6.
6.
Ghost26Dave
Ez a csaj úgy néz ki mint Andrea a walking deadből.
5.
5.
Sun9us
#4: Az eBay-en az aukciós XO-k már most 100 Kiló környékén állnak meg. Akkor másfél év múlva?
4.
4.
Dontrip
#2: Kíváncsi vagyok, hol kapsz te egy-másfél év múlva 75 ezerért XO-t.
3.
3.
mestermagyar
#2: Hogy az emberek miért pont most vesznek konzolt, én sem értem. 3-4 húszezres játékért, ami csak a jéghegy csúcsa, és a legszarabbak ráadásul? XD
2.
2.
Sun9us
Na Next Gen..... 720p-s játékok, Előző generációs átiratok, meg rengeteg casual cucc. Biztos megérte az a 150 kiló, hogy elsőként jáchassatok ezekkel a vackokkal.
(Ez nem a sajtónak szólt, hisz ez a dolguk.) Nekem tökéletesen jó lesz féláron, 1-1,5 év múlva, igazi Next Gen játékokkal. De azért köszi, a nyílt Béta tesztért.
1.
1.
Dontrip
Kíváncsi vagyok milyen lesz a Kinect 2-n például egy új Nike+ Kinect Training.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...