Ilyen PC-t kérj karácsonyra

Itt vannak a következő generációs konzolok, de PC-t is kéne fejleszteni és jön a karácsony. Összezavarodtál? Nem kell a PS4? Nem tudod milyen PC-t rakj össze, hogy állja a sarat a next-gen gépekkel szemben? Segítünk!
  • Írta: InGen

Kommentek

#117
2 évvel később mindennek az ára felment több ezerrel... azt hittem mostanra össze tudom rakni a 200ezres gépet olcsóbban.
#116
Igen hasznos volt ez a kis útmutató egy olyan személynek, aki gyakorlatilag semennyire se ért a gépekhez , szóval köszönöm , de felmerült néhány kérdésem ,amit gondoltam fel is teszek.
1. Először is bármilyen hihetetlen , mint írtam egy kicsit se értek a gépekhez , így bátran rá kérdezek ez a processzor tuningolás mégis mit is jelent a gyakorlatban ?
2. Gamekapocs Pro PC-t néztem ki magamnak és bár nem értek hozzá számolni azért csak tudok így nem igazán értem a 850W-os tápot , így a kérdésem az lenne , hogy 600W-os is elég lehet-e neki ?
3. Mennyire fontos a hűtő beszerzése , logikusan gondolkodva elsősorban nyáron lehet ennek jelentősége , lehet addig várni , amíg melegebb lesz , vagy mindenképpen szükséges a beszerzése ?
4. Igazán a Witcher 3 miatt kezdtem elgondolkozni egy erősebb gép fejlesztésén , így kicsit gondban vagyok a videokártyákkal , igaz,hogy az AMD ár/érték arányban sokkal jobb a hasonló áru Nvidia-nál , de az új NvidiaFurTech miatt gondolkodóba estem mégiscsak nagyot dobna a játékon , így a kérdés , esélyes ,hogy addigra az AMD is kitalál valami hasonlót , vagy teljesen fölösleges egy gyengébb kártyát venni csak egyetlen játék miatt , még a 2 kártyás rendszerben gondolkoztam , de gondolom nem igazán férne meg egymás mellet egy AMD és egy gyengébb Nvidida kártya a FurTechnek.
Elnézést a sok kérdésért és köszönöm a válaszokat előre is.
#112
#111: A Gaming Evolved keretein belül pénzelt játékok fejlesztésébe folyamatosan beleszól az AMD és segíti. Nem csak a grafika fejlesztésébe segítenek be, hanem a kiküldött programozók a PC-s irányítást is optimalizálják a játék készítőivel karöltve. (a minél jobb és kevésbé erőforrásigényes pc-s portok megvalósítása céljából)
Rengeteg már kész effektet kínálnak pc-re és segítenek meggyorsítani az újdonságok implementációját, mert egyelőre sajna a játékkészítők ezt húzzák halasztják, (az új generációs vga-ák, cpu-k extra képességeire és sebességére lassan reagálnak) mivel időigényes és emiatt inkább lemondanak róluk, csak a pc-s verzió se csússzon.
#110
#109: Egyáltalán nem jellemzőek a driver problémák kimondottan Radeon kártyákra, plusz a Gaming Evolved pénzelte játékok sokkal simábban futnak rajtuk, még a gyengébb teljesítményűeken is. (Lsd. Crysis 3, Tomb Raider, Far Cry, Bioshock Infinite, Sleeping Dogs, DMC, Hitman, Dishonored stb.
És még csak most jön a Mantle PI és a két konzol hardvere miatti folyamatos lépéselőny. ;)
#108
Kár egymás torkának esni, egy GAMER Pcre költeni kell. Lehet, hogy 120ezres gépen is futnak a játékok, de nem ugyanugy és elöbb elavul. Lehet, hogy X olcsóbban tudja beszerezni az egyik alkatrészt, más meg a másikat, de hosszu távra tervezve, ha most vennék gépet én is rászánnék 200ezret.
A GK adott egy tippet, senki nem mondta, hogy ezeket a gépeket kell megvenni.
#107
#106: Értsd jól! :) Van, aki az első kártyák megjelenésekor is képben volt már és a berögződések megmaradnak.
Hány évig Westel-eztük a 30-as számokat? :D
#106
bírom ezt a sok szakértőt aki azthiszi olyan okos közben meg azt se tudja, hogy ATI MÁR NINCS, az amd rég felvásárolta............
#105
#103: A 300 db bétatesztelőnek a közelmúltban kiküldött gépek ilyen hardvert tartalmaznak:

GPU: néhány egység NVidia Titan-t, néhány GTX780-at, GTX760-at és GTX 660-at. Ezek között a gépek között még sajnos nincs ATI kártyával és AMD procival szerelt modell.
Ez elsősorban cigány munka és gyanítom, hogy kóperálás az Nvidiával, mivel nekik nem jutott a konzolos tortából, másodsorban meg cigány munka, mivel azt ígérték, hogy lesznek ilyenek és akkor meg miért nem teszteltetnek ilyet? :S

CPU: vannak Intel i7-4770-el (2,5-3,4 Ghz között futó alapmodellek vannak) szereltek, van i5-4570-el (2,9-3,2 Ghz), és néhány gyengébb i3-al

RAM: 16GB DDR3-1600 (CPU), 3GB GDDR5 (GPU)

Tárhely: 1TB/8GB Hybrid SSHD

A procik természetesen párba vannak rakva a felsorolt vga-kkal. A leggyengébb i3-hoz van a GTX660 és fordítva, mivel erőben arányos gépek, a proci kihajtja a vga-t és nincs felesleges powa egyik komponensben sem.

Ezt házilag otthon összerakni sem olcsó mulatság. Drasztikus gépigénycsökkenést nem fog hozni a SteamOS-se.
#104
#101: Fétis? Nem. Csak bosszant, ha valaki kiírja a gépe paramétereit és veri a mellét, hogy nála bizony fullon megy. Másoknál, meg mondjuk a játékteszter újságíróknál érdekesmód meg nem. :)
Vagy, amikor valaki azt állítja, hogy x y dolgot kikapcsol, mert hogy az úgysem csinál semmit, mert ő nem látja. :D
Nem az a fontos, hogy egy játék ki legyen maxolva, hanem, hogy élvezhető sebességgel fusson!
De rosszon lovagolsz, mert nem is ezen volt a hangsúly.
Hanem, hogy ne hazudozzunk, ha már buták vagyunk, mert nem muszáj azt látnunk saját szemünkkel, hogy tudjuk, hogy valótlan.
Kiírhatom, hogy a Swift 3, 3 alatt van százon, de csak a Suzukisok egy része fog ajnározni és köpködni a cáfolókat. :D
#103
ScooModerátor
Jut eszembe: érdemes kivárni a SteamBox-ot. Meglátjuk ők mit raknak bele. Az biztos, hogy ami abban lesz azokra tökéletesen fogják optimalizálni a játékokat is.
#102
101
Ez meg a másik, 2xaa vagy fxa elég vagy az árnyék médium.... ;-) nekem hd7770 van pár be állítás ez le az fel és már megy is minden rendesen!
#101
#63: "Sok embernek lövése nincs mit jelent egy kimaxolt grafika"

Ez nálad valami fétis, vagy mi? :)
Azért remélem a játékokkal néha játszol is kicsit, nem csak a beállítások menüben bűvészkedsz:) Egyébként miért olyan fontos ez, hogy ki legyen "maxolva" a grafika? Ha 8*AA helyett le kell venni 4*-re, hogy magasabb fps-el pörögjön, attól már ronda lesz a játék?
#100
#60: Konzolos szemmel a next gen komoly grafikai javulást jelent, PC-s szemmel semmit, de ilyet nem is ígért senki.
#99
Ez extreme pc? Na ne röhögtessetek. Fos ház, gagyi vízhűtés, 1 kártya, lassú ram, és ennél a deszkánál vannak bőven jobbak is.