Angry Birds Go! teszt

A háború sok pénzbe kerül. Pedig amíg a madarak a disznók ellen harcoltak, nem költöttünk ennyit. Úgy látszik, az autóverseny még több pénzbe kerül, a madaraknak pedig nagy a bendőjük.
  • Írta: InGen

Kommentek

#62
#56: Attól, hogy minden játék tele van baszva nem jelenti azt, hogy el kellene nézni.
Gyökér, szemét módon próbálják lehúzni a játékosokat, ezért igen is kapja meg az 1-2 pontot az értékelésre (Nem ajánlott), mert az már a tűrhetetlent kezdi súrolni, hogy néhány mobil-os játékra több pénzt kell költeni, mint egy komoly F2P MMO-ra.
Én pl. 3 hónapja játszok a Simpsons Tapped Out-tal, nem költöttem rá egy fillért se, mégse korlátoz le a játék...
Angry Birds Go meg 10 percig volt fent, mert egyből tolta a pofámba, hogy EZTVEDDMEG!
#61
#60: Nem jó, nem jóóóóó ... még ekkor is igaza van! :))))
#60
58. lemaradt az utolsó pont:
- ha már a főnöknek annyira nincs igaza, hogy még a vak is látja, jön a kínos visszavonulás, és hallgatás :-D
#59
#58: Haky: :))))))
#58
hakydakillahModerátor
56. Tökéletes, egyetértek én is :-) Ha mobilszemmel nézem, nem a konzolos szívemmel, akkor ez a játék elég jópofa lett. Engem is a bossok elleni harc inspirál + hogy level up után hogy fog kinézni a verdám. Nemrég vettem új telót, így most tesztelgettem néhány játékot. Eddig rengeteget töröltem irányítás, vagy tranzakciók miatt. Ez az második olyan játék, ami kicsit lekötött, mert jópofa, jól irányítható.

Ingenre látom még mindig illik ez a hasonlat:
http://gungldekor.hu/userfiles/Image/humoros/legfontosabb%20szabalyok%20lila.jpg

:-D
#57
#56: Ott a pont ... köszönöm ... Two Thumbs Up! (Y) (Y)
#56
43. szerintem Te most olyan emberrel kötekedsz, aki évente egyszer játszik ilyesmivel, és egyáltalán nincs képben a változásokkal. A teszthez párosítva a hozzászólásait nekem most már csak az jön le, hogy „Felb@szódtam a mikrotranzakciókra, ezért lepontozom a játékot.“ Pedig sajnos nagyjából egy éve durvult el a helyzet enyire ilyen téren. Hiába a sok jópofa játék, tranzakicók visszafognak. Szóval vagy költesz, vagy tovább tart minden – ott a Real Racing 3, GT Racing 2. Hülyére vannak pumpálva tranzakciókkal, mégis azt kell nézni milyen a játék. És grafikában, irányításban bitang jók. Akkor azokra is 1pontot dobnál?
Ingen szerintem ezzel a rendszerrel nincs teljesen tisztában, mert ha csak ezt a játékot nézzük kategóriájában messze kitűnik az összes semmitmondó kart közül – grafikában a csúcson van, irányítása kényelmes + engem a folyamatosan inspirál a fejlesztés, hogy kihívhasd csatázni a bosst – brutál, de a régi NFS blacklist ugrik be róla :-D Egyedüli külön hibája a fékezés hiánya.

A tesztelést szerintem legközelebb ne olyannak adjátok aki konzol/pc világához méri az androidos/Ios játékokat, mert neki ilyen alapon minden szar lesz. Teljesen más világ.
#54
#53: És a fáradalmas kutató munkának, könyvoldalak ezreinek a szomorú áldozata lett ez a igencsak kellemesre, meglepően jóra sikeredett kis AB cart játék, ami semmivel se durvább F2P szempontból, mint bármelyik másik sikercím a piacon ... jól van InGen, megbocsájtjuk, de csak azért, mert a Rovio magasról szarik erre az országra, nem belőlünk gazdagodtak meg az már egyszer biztos ... mert szerintem max két ember volt itthon (az egyik én vagyok) aki megvette idáig az összes részt iPhone-ra és iPadre is, pedig nem kicsit tartottam igazságtalannak a külön portok kellemetlen tényét. Szerencsére a AB SW2 már kombó cím lett, tehát egyaránt megy telefonon és tableten is, egyszer kell fizetni érte. Jupiiiiiiiiiii! :)
#53
InGenModerátor
#51: Ilyesmiből írom a mesterdiplomámat, szóval kutatok a témában, lehet majd egy cikk keretein belül be tudok számolni néhány dologról.

Bár a téma valójában inkább a különböző fizetési modellek hatására létrejövő szociológiai törések lesznek (a játékok közösségein belül), de valójában a szánalmas, elkurvult retek mobilfejlesztők által alkalmazott, félreértelmezetten használt f2p modell adta az ihletet az egészhez :)
#52
#51: Randall: ott a pont, maximálisan igazad van, én is ezt írtam korábban, de ennéla játéknál koránt sem olyan durva a helyzet, mint amilyennek le lett írva, mit szólna InGen egy Dungeon Hunter 4-hez?

InGen: hogy valamiben egyet értsünk, Angry Joe is a mother fuckin' god, kedvencem az Aliens: Colonial Marines teszt ... elképesztő a faszi!

http://www.youtube.com/watch?v=UGX2WE4QUw8

Nézzétek meg, sírni fogtok!
#51
#49: Mondjuk ebből jó cikk lehetne, hogy miért ilyen elkurvult a mobiljátékpiac. ;)
#50
InGenModerátor
#46: Joe-t nagyon szeretem, kritikusan áll hozzá, rendkívüli éleslátással tud rámutatni dolgokra, teljesen igaza van. Nem véletlenül a legjobb youtube-os játékkritikus :)

Fojesz jól összefoglalta ezt egy beszélgetésünkben: amíg a mobilos fejlesztők nem nőnek fel, és nem tanulják meg rendesen használni a free-to-play üzleti modellt, addig lezüllesztik és értéktelenné teszik az egész piacot.
#49
#41: Fuck yeah admin szájkarate xD Egyébként most InGennek adok igazat. Ő abszolút viszonylatban tekint a játékra, te pedig Ca$h, másokhoz viszonyítod. De ez olyan mint ma a politikai pártok: nincs jó választás, csak kevésbé szar. A pókeres példánál maradva; a blöffölés bár hozzátartozik a játékhoz, de nem vesz el annak értékéből, továbbra is megmaradnak az EGYENLŐ ESÉLYEK. Míg az elcseszett miktrotranzakciókkal gyakorlatilag szembeköpik a fair play fogalmát. Nem tudom, te mit szólnál ahhoz, ha holnap az lenne az új szabály a pókerben is, hogy az ászokért előbb ki kell fizetned egy bizonyos összeget készpénzben.
A gond ott kezdődik a mobilos játékokkal, hogy a semmitérő garázsfejlesztők ebből várják a hirtelen meggazdagodást. Jó példának ott a dota, lol, warthunder. Csináltak egy jó játékot, de ahelyett hogy minden szarért pénzt kérnének, ingyen adják a fair playhez szükséges felszereléseket és csak az olyan extrákért kell elővenni a bankkártyát, mint a kinézet módosítása és hasonlók. Mi lett az eredménye? Balanszolt játékok, több millió játékossal, sok-sok haszonnal. Az egyetlen akadálya hogy ez mobilokon is megvalósuljon, a kapzsi köcsög fejlesztők hozzáállása.
#48
#45: Végül pedig TE, aki profi teszternek tartod magad NEM teheted meg, hogy gyűlöletből pontozz, ahhoz már túl profi oldal a GK!!!
#47
#45: De ... én értem, te viszont még mindig nem értesz engem. Velem az a helyzet, hogy több mint 6 éve játszom iOS játékokkal, nagyon szeretem őket, most is kb. 50 db van az iPademen, tudom mire számíthatok. Nekem sokkal jobban tetszik az a modell, hogy ingyen leszedek bármilyen játékot és vagy elvagyok vele vásárlások nélkül egy ideig, vagy ha nagyon tetszik ráköltök minimális összegeket. Minthogy megveszem húzos 40-60 dolláros áron, lutri alapon, esetlegesen teszteket olvasva előtte, vagy a címben, a készítőkben bízva, és előfordulhat, hogy jól megszívom.

Én azt megértem, hogy neked ez nem tetszik és minden jogod megvan ahhoz, hogy haragudj emiatt, de ahhoz nincsen jogod, hogy magát a játékot lehúzd. Mert neked aki ritkán tolja ezekkel felháborítónak, játszhatatlannak tűnhet ez az egész, de a célközönségnek aki NEM te vagy, ez egy nagyon jó kis játék. ÉS NEM PONTOS, mert két pontos játék lesz kb. a Rambo ami hamarosan megjelenik, de NEM EZ. Pontosan itt van a baj, hogy nem a megfelelő ember tesztelte ezt a játékot ... ennyi. Én is befejeztem.
#46
Pedig InGen-nek nagyon igaza van.
Maga a játék önmagában lehet nem lenne 2 pont, de az az undorító üzleti modell amit megtestesít, ráadásul egy felfuttatott márkanévvel párosítva... A mobilos piac úgy ahogy van egy nagy ku*** sz*** kezd hasonlítani.

Angry Joe karácsonyi epizódja is ezzel foglalkozott:
http://www.youtube.com/watch?v=w_AgjWkNGew
#45
InGenModerátor
#43: Nagyon nem érted, hogy mi a baj, úgyhogy zárjuk le :)
#44
InGenModerátor
#41: Te nem érted továbbra sem, hogy nem az in-app purchase-szel van gond, hanem annak használatával, mivel ez a játék alapvető játékelemeket zár el előled, ha nem fizetsz, és szándékosan lassítja a továbbhaladásod is, tehát marhára nem játszható "remekül". Az, hogy te már megszoktad ezt, az sajnos nem egy jó dolog, és pont azért készülhetnek még ilyen játékok.

Így továbbra sem állja meg egyik példád se a helyét, ráadásul továbbra is demagóg módon hozol be olyan dolgokat, aminek köze sincs ehhez az egészhez.
#43
#40: Még egy utolsó példa ... a HALO: Spartan Assault is szar játék, mert adót kellett fizetni érte a 15 dollár felet, sőt mi több vannak fegyverek amiket meg lehet venni benne valódi pénzért? Vagy a Dead Space 3 is az? Mert voltak benne valódi pénzért vásárolható pakkok? Vagy a játékokhoz kiadott DLC-k is szarok? Mert lehúzásnak lehúzás, de ettől még nem lesz rosszabb egy játék ... max a készítői férgek, nem gondolod?
#42
#23: A Revolt egész jó telefonon is.