Battlefield 4: China Rising & Second Assault teszt

  • Írta: barackostej
  • 2014. március 9.
  • battlefield 4, china rising, dlc, second assault
Link másolása
Megkésve bár, de törve nem, teszteljük a Battlefield 4 első kiegészítőjét a China Risingot, s ha már így belejöttünk, a mostanában megjelent Second Assaultot is hozzácsaptuk. Duplateszt következik.

A Battlefield 4 neve sokszor szerepelt a sajtóban november eleji megjelenése óta. Sajnos azonban ahelyett, hogy a közeledő DLC-kről olvashattunk volna, inkább a technikai problémák és a mérges kínaiak domináltak ezekben a hírekben. A játék még mindig nem hibamentes, konzolon és PC-n egyaránt találkozhatunk fagyásokkal, lagokkal és bugokkal, de a DICE becsületére legyen mondva, sűrűn jönnek a javítások és próbálnak a játékosok kedvében járni. Ez volt az oka annak, hogy az első DLC megjelenése után a fejlesztők félretették kicsit a kiegészítők készítését, így minden erőforrásukkal a fent említett problémák megoldásán dolgozhattak. Ennek megfelelően a második DLC, a Second Assault kisebb késéssel érkezett, de ne szaladjunk ennyire előre, nézzük meg először, hogyan sikerült a China Rising.

Az első kiegészítő csomag decemberben jelent meg, az előrendelők az alapjáték mellé ingyen megkapták. A China Rising négy új pályával gazdagítja az alapjáték felhozatalát, nézzük őket egyesével. Az első az Altai Range, mely egy sokoldalú pálya, remekül bemutatja miről is szól a Battlefiled. Minden kasztot és járművet jól lehet használni, a dombos helyszín miatt a látvány pedig lehengerlő. A második helyszín a Dragon Pass, melynek alapja a Battlefield 2-es DragonValley, de inkább csak egyfajta újragondolás, mint teljes remake. Ez a pálya főleg a járműves harcoknak kedvez, méretei miatt gyalogosan könnyen el lehet veszni rajta. Nem úgy, mint a Guilin Peaksen, mely éppen ellenkezőleg, inkább a gyalogos harcokat teszi előtérbe. Az alapjátéktól eltérően kevés épülettel találkozunk, a dzsungelharcok dominálnak, sőt egy barlangrendszert is bejárhatunk. Az utolsó új pálya a Silk Road, egy sivatagi környezetben kapott helyet, mely azon kívül, hogy kellemes változatosságot nyújt, a leggyengébb helyszín a négy közül. Kevés a tereptárgy, sem a járműves, sem pedig a gyalogos harcoknak nem kedvez igazán.

Nem rossz pályák ezek, de igazán egyik helyszín sem múlja felül az alap Battlefield 4 felhozatalát. Egyiken sincs Levolution, így pont az alapjáték egyik legnagyobb újdonsága marad ki a DLC-ből, és összecsapottnak tűnik az egész. Ezek mellé kapunk öt új fegyvert, visszatérnek a motorok és az Air Superiority, melyben immár helikopterekkel is harcolhatunk. A China Risingot ingyen kapták az előrendelők és a Deluxe Edition vásárlói, így egész jó befektetetésnek tűnik, de ha csak egy DLC-t akarsz megvenni az öt közül, ne ez legyen, mivel biztos vagyok benne, hogy a többi csomag többet fog nyújtani ennél.

Értékelés: 6/10

 

A második DLC, a Second Assault, mely a Battlefield 3 Back to Karkand csomagjához hasonlóan közönségkedvenc pályákat újít fel. A kiegészítőben újfent négy pálya található, mind egy már megjelent pálya remake-je. A China Risinggal ellentétben minden pályán kapunk a Levolutionből, így újra kiélhetik a játékosok megalomán rombolási hajlamaikat.  A helyszínek átültetése az új motorra nagyon jól sikerült, több a tereptárgy, a rombolhatósági lehetőség. A Caspian Border határátkelője teljesen átalakult, a drótkerítés helyett egy hatalmas betonfalat találunk, nyitható kapukkal és őrtornyokkal. Az Operation Metrón eláraszthatjuk az alagutakat vízzel és a parkban felgyújthatjuk a teljes növényzetet. Az Operation Firestormon az olajvezetékek segítségével robbanásokat idézhetünk elő és a hajnali, félig sötét bevilágítás teljesen más hangulatot ad a pályának.  Az utolsó helyszín a Gulf of Oman, mely a Battlefiled 2 óta teszi tiszteletét a sorozatban, és amin egyébként megint csavartak egyet a készítők. A meccs közepén egy homokvihar tör ki, mely teljesen más harcmodort kíván meg a játékosoktól.

A Second Assault újabb öt fegyverrel gazdagítja virtuális fegyvertárunkat, a DLC pályáin pedig két új járművel találkozhatunk, egy homokfutóval és egy mini markólóval, mellyel tankok ellen nem igazán érdemes megindulni, de vicces látványt nyújt a harcok közben. Visszatér a Capture the Flag játékmód, mely bár nem fogja kiszorítani a népszerű játékmódokat, legalább tovább színesíti a palettát. A Second  Assault annak ellenére, hogy már felhasznált elemekből építkezik, lenyomja a China Risingot és egy annál sokkal jobb csomagot kapunk a pénzünkért, de még mindig nem az igazi. 

Értékelés: 7/10

Kapcsolódó cikkek

58.
58.
Giggsy
#57: A Gamekapocson? A teszttel foglalkozni?? A vitatkozás helyett??? Te nagyon új lehetsz errefelé :D
57.
57.
groser
Ennyi okos embert az nem esett le senkinek, hogy a teszthez kellene hozzászólni?
54.
54.
lickmyhorse
Kiragadtunk valamit, amit zárójelben írtam. És te beszélsz védekező mechanizmusról... Amúgy nem arról van szó, hogy tanyasi parasztnak, esetleg hülyének tartom azt aki nem ír helyesen, mindenesetre valamit az illetőről. A vitát részemről is tekinthetjük lezártnak, mivel impotens vitapartner vagy.
49.
49.
lickmyhorse
Elolvastam amit írtál, csak baromira untatott, mert szarul fogalmazol, már bocsánat. (a helyesírási hibák sem segítenek)

De ha ezt ízlelgetnéd, és nem filozofálni próbálnál arról, hogy te mikor-mire-mit mondanál, akkor lehet előbbre lennénk (csak mert efelett elsiklottál):

"Szerintem az elképzelhető szó tovább nyomatékosítja a korábbi állítását, miszerint odaadhatták sima verziót vásárlóknak az előrendelőit. Tehát amikor azt írja, hogy elképzelhető, hogy az alap verzióhoz is járt a dlc, az én értelmezésem szerint arra utal, hogy e szerint az elmélet szerint, elképzelhető hogy így juthatott ingyen dlc-hez. Biztos nem lehet benne, ezért az írta így."
47.
47.
FrankBlack
#46: ....y Azevedo :)))) Bizony :)))
46.
46.
FrankBlack
Scrácok :) Miért nem zárjátok le a vitát pl ezzel:

"azt hiszem értelmetlen tovább folytatnunk ezt a vitát, merthogy más szemszögből látjuk a dolgokat"
(Bastiano Coimbra de la Coronilla :))
44.
44.
lickmyhorse
#40: Ja és kifelejtettem: Pixies forevör.
43.
43.
lickmyhorse
#40: Részemről fátyol volt rajta a kezdetektől. Písz.
40.
40.
FrankBlack
#39: Hiszen te is írtad: „Unatkozunk, ezt elűzendő beszélgetünk.” Én is csak azért lógok itt folyton, mert van olyan szerencsém, hogy olyan jó melóm van, hogy én meg munkaidőben unatkozom, és ezt elűzendően olvasgatok, kommentelek itt. Még 23h-ig tart az ügyelet :)

Nincs itt gond semmi, amíg béke van :) Szóval szerintem fátylat rá, és béke :)
39.
39.
lickmyhorse
#28: Ja nem olvastam, bocs. Ennyire azért mégsem unatkozom. És én sem bántásból írom.
38.
38.
lickmyhorse
#35: Ha ez nekem is szólt, akkor üzenem nyugodt vagyok. Unatkozunk, ezt elűzendő beszélgetünk. Ki-ki a maga szintjén.
36.
36.
kolbász hun
Tisztára mint egy valósáshow-ban valaki valami rosszat mond és már mindenki ugrik és szidják egymást
35.
35.
RangerFox
Mindenki nyugodjon le a pi*ába! Előbb együnk, aztán rendezzük le a dolgot! (Hagymás bab)
34.
34.
Trapyd
#33: Erről az egészről, ennyi jut eszedbe?
33.
33.
kopic
#25: Ezt az egeszet nem tudtad volna egy kommentben elintezni ?
28.
28.
FrankBlack
#26: Ha esetleg olvastad volna Trapyd legutóbbi pár száz kommentjét (=ismernéd őt kicsit jobban) akkor tudhatnád, hogy ha valaki, aki ő aztán végképp nem troll :)

(Nem bántásból írom, csak azért mert én olvastam az ő utóbbi években tett hozzászólásait :)
27.
27.
Trapyd
#26: Elmondtam egy igazságot, amire a válasz az volt, hogy lehetséges. Szerinted ez mit jelent?
26.
26.
lickmyhorse
#25: nem tudom eldönteni, hogy troll vagy, vagy teljesen fogalmatlan.
25.
25.
Trapyd
#21: Ne vicceljünk már kérem szépen!
24.
24.
Trapyd
#21: Most mi lesz? Ki leszek bannolva?
23.
23.
Trapyd
#21: Nem jól fejezed ki magad, nem pontos tényeket közölsz, fenyegetőzöl. Még én érezzem rosszul magam?
22.
22.
Trapyd
#21: Hatalommal való visszaélés. Pipa.
21.
21.
fojesz
#16: Akkor most jól fogom kifejezni magam: ezt a stílust sürgősen felejtsd el. És ezt most nem íróként, hanem moderátorként kérem tőled.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...