Xbox-klasszikusok, amiket vissza kellene hozni

Phil Spencer, a Microsoft Studios vezetője, és az Xbox-részleg új fejese láthatóan érti, mire van szüksége a keménymagnak. Adjunk neki ötleteket, milyen játékokat hozzon vissza az Xbox dicső múltjából.
  • Írta: InGen

Kommentek

#33
Pont pár napja jutott eszembe a Crimson Skies és újra elkezdtem vele játszani. Örülök hogy nem csak én emlékszem rá, nagyon jó játék volt.
#31
#28: Jobbak lennének? Nem tudom, nem akarok elvakult Xbox hívőként itt tetszelegni, de a PS3-as Ninja Gaiden Sigma csak annyiban különbözött az xbox-os verziótól, hogy a bögyös macával is lehetett hasítani saját sztoriszálján. Ez nem is baj, de grafikailag egy az egyben ugyanaz volt mint az xbox-os verzió, másrészt a szőke bögyös maca részei eléggé haloványak voltak, részemről inkább csökkentették a cucc színvonalát, semmint emelték.

Aztán ugye jött a Ninja Gaiden 2 első körben X360-ra, ahol frenetikus volt. Az új csonkítási rendszer, az ömlő vér, a játékmenet és hangulat mind első osztályú volt. Aztán Itagaki ellenkezése ellenére elkészítették a PS3-as Sigma 2-őt. Ezt már nem vettem meg, csak a demoját próbáltam ki, de az nevetséges volt. A nyers és vad élményt amit az ömlő vér látványa nyújtott az X360-as verzióban, PS3-nál totálisan elmarad. Mint Ninja Gaiden, ezáltal kevesebb volt(legalábbis számomra, és nem, nem vagyok vérmániás, de ennél a címnél minimum szerintem).

A 3. részhez viszont már nem volt (bal?)szerencsém, mert Itagaki hiánya már a promó videókon érződött. Már nem az a Ninja Gaiden volt, amit megszerettem, inkább halovány árnyéka önmagához képest. Itagakinak igaza lehetett mikor azt mondta, hogy a 2. résszel teljes és kerek a Ninja Gaiden. Persze ez nem jelenti azt, hogy hagyni kellene parlagon heverni ezt a minőségi hns címet. Ráadásul csak a WiiU verzió jött egyedül teljes igazi részként rendes mennyiségű vérrel és csonkítással, ami valami miatt a PS3 és X360 verzióból kimaradt, csak azért, hogy aztán hónapokkal később kiadják a nem cenzúrázott változatot egyfajta rókabőrként...

Jobbak lennének a PS3-as verziók? Szerintem messze nem... A cenzúra szar dolog ennél a címnél...
#30
Még mindig jó téged olvasni InGen, pedig számomra a téma érdektelen ugyanis PC/PS platformokon játszom.

Nyitás a keményvonalas játékosok felé szerintem egyértelműen jó irány. Elvégre (az én olvasatomban) játékkonzolról lévén szó, mi is lenne fontosabb mint a JÁTÉK?
#29
Jah, a shenmue nagy szám volt a dreamcast idején, de nagyon rosszul öregednek a 3D játékok, én pl a Yakuza 3 után próbáltam a shenmuet, aztán nem jött be, pedig elméletileg a yakuza jóval kisebb pénzből készül mint a shenmu.
#28
InGenModerátor
#23: Az a baj, hogy a Ninja Gaiden is csak egy ideig volt exkluzív, ráadásul a PS3-ra portolt változatok jobbak. 360-exkluzívnak ott volt a Ninja Blade, ami mondjuk szerintem kapásból jobb, mint az összes Ninja Gaiden :))
#26
#25: Van egy pár új classic is szerintem, csak soha nem lesz igazi classic, mert sorozatba torkollt... Pl Mass Effect, Assassin Creed stb...
#24
A Lost Odyssey hozta nekem el a ps2 utáni generációban a jrpg feelinget, amit a FFX óta nem nagyon éreztem, talán még a Star Ocean TLH volt még ilyen....

Nagyon várnák egy-egy Conker's, Shenmue játékot is.
A Classic Shenmue II megvan de azzal beszoptam nem játssza le a 360-am, pedig rajta van a kompatibilitási listán....... :-(

Nagy kedvencem volt még a KoTOR remélem lesz még belőle valami.
Amúgy az MMO jó lett nagyon, mármint arra, hogy jól kisétálgattam magam azokon a Star Wars helyeken amiket beletettek, anno a WoW-al is ezért játszottam, hogy lássam a városokat mezőket stb.....
#23
A Shenmue 2 pont megvan nekem.

Nagyon hiányolom a listáról a Ninja gaiden-t (Only for Xbox).
#22
Soha nem fogják folytatni a kotor sorozatot, de szerintem elképesztően jó lett az swtor,
#21
Én a Darkwatch-al játszanék. igaz volt ps2-re is, de jó volt.
Jaj, meg volt valami kommandós játék.... pc-re is. 2x3fős csapatot kellett irányítani.
Taktiákzni kellett benne, volt vagy 2 része.
Nem jut eszembe a neve. :( Az ku...va jó volt.
#20
#7: :DD amm kajak nagyon kratos póz :D
#19
#17: Nem tudom, de ha én ránézek egy régebbi X360/Ps3-as játékra, nincs az a klasszikus érzésem, mint mondjuk egy Ps2-es, vagy Xbox classic-os játék esetében. Nem olyan régen, kicsivel több mint fél éve toltam újra a Lost Odyssey-t és sem a klasszikus, sem a retro érzés nem fogott el.
#18
SLi
kotor :(
#16
A Shenmue hatalmas játék volt Dreamcast-on !
#15
#14: Nincs mit. De azért fuss neki még egyszer a javításnak a frissen keletkezett helyesírási hibák kijavításáért. :)
Én azért még kiemeltem volna a rövid leírásban egy fél mondattal, hogy a főhős gyakorlatilag halhatatlan. Igazából ez ad egy különös ízt a történetnek, nem a mágikus ipari forradalom. (persze az is hozzátesz)