Goat Simulator teszt

  • Írta: K2 The Highest
  • 2014. május 2.
  • goat simulator kecske szimulátor durva mek
Link másolása
Érezted már valaha, hogy nem embernek születtél, hanem valami sokkal nemesebb teremtménynek? Most megtudhatod milyen érzés az igazi felsőbbrendűség!

Mi itt a Gamekapocsnál szeretjük a szimulátorokat, hiszen elénk tárnak egy olyan világot, amit nem érhetünk el, de imádunk. Megmutatják milyen is volna, ha mi volnánk a karakter helyében és rajtunk állna, illetve bukna minden. Persze, hogy szeretjük, hiszen gamerek vagyunk. De ez a legkörnyezetbarátabb játékmagazin is, ezért mi szeretjük az állatokat is. Mindenkinek van otthon egy kis kedvence, kutyája, macskája, barátja, bárki, aki egy óvatlan pillanatban aknát telepíthet a nappali szőnyegére. Talán furcsa, de egyesek, mint én, kecskét tartunk, de ez 2014 óta nem véletlen. Megérkezett a szimulátorok királya, a legjobbak között is a legjobb. A Goat Simulator.

 

Nem, nem olvastad félre, itt most kőkemény dolgokról van szó. Egy kecske élete nem csak játék és mese, hallottál a gonoszról, az úton közlekedő autókról? Nos, most megtapasztalhatod milyen érzés is, mikor a négylábúak istenének bőrébe bújhatsz, és mindent megtehetsz. A Coffe Stain Studiosnál egyszerű viccnek indult a projekt, de végül beérett és tömeghisztériát váltott ki. Már a megjelenése előtt sikereket ért el, s miután napvilágot látott, tovább lépett és belopta magát az emberek szívébe. Mek-mek dobban a szívem nekem is.

 

A jóképű, fess kecskénk fölött egy kis udvarban vehetjük át az irányítást, ahol is egyszerű feladatok segítségével elsajátíthatjuk az irányítás csínját-bínját. Ha úgy érezzük, ki is sétálhatunk egyszerűen és felfedezhetjük, mi is az, amit ez az életnek nevezett őrület nyújtani tud. Egy kecskének azonban ennyire nem egyszerű, meg kell küzdeni minden egyes kis morzsáért az életben, és ebben a mi alanyunk nagyon jó. Hatalmas erőnknek és félelmetes harci eszközeinknek használatával lerombolhatunk bármit, ami az utunkba kerül, és szabadulásunk után már kézbe is vehetjük a város sorsát.

 

Harcias jószágunk egy Splinter Cell-növendék valószínűleg, ugyanis mestere a lopakodásnak és beolvadásnak, hiszen kinek tűnne fel egy békésen sétáló, mosolygó kecske az autókkal és emberekkel tarkított utcán? Négy lábunknak köszönhetően sebességben odaverhetjük az összes földi halandót, de egyes járműveket is, sőt mi több, akár létrára is mászhatunk vagy, ha úgy tartja kedvünk, felpattanhatunk egy trambulinra is, hogy magasabbra tegyük a lécet. Másik különlegességünk, hogy bődületesen hosszú nyelvünk segítségével bármit és bárkit képesek vagyunk felkapni, s magunk után vonszolni, illetve elhajítani.

 

Ezen képességeink lesznek segítségünkre abban, hogy a készítők által megadott próbákat teljesítsük, amik elsőre egyszerűnek tűnnek, lévén ugrás és nyalogatás lesz a cél, de később már meredekebb dolgokkal állnak elő, és ha győzni akarunk, bizony ki kell hoznunk magunkból az állatot, ami ugye nem lesz egyszerű. Mek kell még említenem, a játék egyik legdurvább aspektusát is, azaz a különböző felszedhető és kecskénkre szerelhető eszközöket. Néhány egyszerűbb dolgot képzeljetek el, amit akár a sarki üzletben ti is megvehettek, kettőt ki is emelek. A jetpack minden kecske álma, hiszen ki ne vágyna rá, hogy madártávlatból hugyozzon a gonosz emberekre.

 

A félelmetes harci repertoárunk kiegészülhet egy igazi finomsággal, egy gépfegyverrel. Vagyis annak kecskei megfelelőjével. Aki teniszezett már idióta ellenféllel az tudja, hogy oda tud verni egy teniszlaszti és marh', elnézést, kecskére nem kellemes, ha elkap. Nos itt kapunk egy kifogyhatatlan teniszlabda-adagoló szerkezetet, ami a hátunkra erősítve segíthet nekünk a világ rendjének helyreállításában. Mondanom sem kell, brutális pusztítás és káosz követi már az első pár adag lövedéket is. Az, hogy miként kerül bele annyi labda, senki sem tudja, de kit érdekel? Mi kecskék vagyunk, bazzeg!

 

A játékot az Unreal Engine hármas verziója hajtja és továbbra is csak jót tudok mondani róla, szép és kellemes a látvány, teljesen átadja milyen is egy kecske szemszögéből átélni a dolgokat. Rendben, akkor adja át igazán, ha a kecske mögött mindig repked egy kamera, de ebbe most ne menjünk bele. Sajnos sok helyen bugos és hibás a grafika, de annyira nem számottevő, sőt néhol kifejezetten előnyös helyzeteket kovácsolhatunk a hibák segítségével. A főszereplő kidolgozott és „mekkapó”, de sajnos a járókelőkről és az autókról ez már koránt sem mondható el. Szinte mindenki egyforma, ami még egy ilyen kis falucskában sem elfogadott, talán csak akkor, ha mindenkinek egy a vezetékneve.

 

A szoftver nem csak remek grafikával, de kellemes fizikával is rendelkezik, amit minden egyes percében a tudtunkra kíván adni valamilyen módon. Ami az egészben a legjobb és talán a legviccesebb, hogy kecskénk képes teljesen ellazulni és hagyni, hogy a játék által felkínált fizika éreztesse rajta hatását. Egyszerűen pazar, mikor a Q billentyűt lenyomva mekkapó barátunk végigvonaglik, csetlik, botlik, nyúlik, stb az egész világon. Mindezt megspékelhetjük egy kis slo-mo effekttel, amit legutoljára a Fear első részében imádtam ennyire. Képzeljétek csak el, milyen is, mikor a nyelvével felkap egy gyanútlan járókelőt és kiszaladva az útra magasba emeli a lökhárítója, annak a műszaki csodának, s kecskéd minden porcikáját elengedve száll a széllel, mígnem egy felettébb humoros landolás keretében a földre zuhan.

 

Túlságosan sok mindent nem szeretnék lelőni, hiszen a játékot csak úgy lehet igazán értékelni, ha saját magunk fedezzük fel, de annyit még elárulok, hogy mindig találsz új dolgokat, többféle feloldásokkal válik még izgalmasabbá és igazán szavatossá a játék. Minden humorral telített percét imádni fogod és, ha megadod a kellő tiszteletet, nem válik monotonná és unalmassá csak egyre izgalmasabbá és érdekesebbé. A jó bor sem romlik, hanem nemesedik. Egyetlen kérdésre felelj mielőtt belevágsz életed egyik legnagyobb kalandjába!

Mit csinál a kecske, ha elveszed tőle a zsíros kenyerét? 

13.
13.
Accelerator
nagyon gyökér egy játék rohadt jól ellehet benne hülyéskedni.
ajánlom mindenkinek.
10.
10.
Teuton
Medve szimulátort is tesztelitek majd? :D
8.
8.
K2 The Highest
#7: Vannak olyan részek, ahol vicces és mekkapó, hogy bugzik a grafika, de néhol kifejezetten zavaró és ronda. Csak erre gondoltam.
7.
7.
N!ghtmare
"Sajnos sok helyen bugos és hibás a grafika" - tényleg nem jöttél rá, hogy ez a feature legkevésbé sem burkoltan a játék része? :)

Mi barátnővel amúgy ~egy óra alatt meguntuk, néha mosolyogtunk (Michael Bay!) és ennyi. Néztem videót, hogy mi az amit én nem találtam meg de akkor sem éreztem késztetést folytatni, vicces alapötlet üres megvalósítása. Na most jól mekkapom' a kecskeimádóktól a magamét.
5.
5.
Yanez
#4: Az mindjárt más! Mindig odavoltam a hosszú nyakakért.
4.
4.
randall13
3.
3.
Yanez
"Mit csinál a kecske, ha elveszed tőle a zsíros kenyerét? "
A válasz: Mekken mégegyet. :D

"echnikai bugok" - előszőr etnikai bugok-at olvastam, de tényleg. De azért elég vicces, hogy a bugokról szóló mondtaban bug van. :D

Kipróbálnám én is a játékot, de egy kecskével tolni számomra nem túl...higiénikus.
2.
2.
kazetta
"A fizika néha nagyon gyér, technikai bugok", fejlesztők még írták is valamelyik blogban hogy direkt benne hagyták ezeket mert így viccesebb
1.
1.
sloth
"később monotonná válhat"
de meddig?
ugyanis nemsokára elérhetők lesznek/elérhetők a felhasználók által készített mapok, amik még ennyi órát minimum raknak a játékba...
"A főszereplő kidolgozott és „mekkapó” ".... ez nagyon lefárasztott :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...