Ministry of Silly Walks mobilos teszt

  • Írta: InGen
  • 2014. július 20.
  • android, ministry of silly walks, mobil, monty python, teszt
Link másolása
A Hülye Járások Minisztériuma valószínűleg az egyik legismertebb Monty Python jelenet. Fogadjunk, nem gondoltad volna, hogy játék készül belőle! Nos, mi sem. De itt van. Megérkezett a Ministry of Silly Walks mobiljáték, fogadjátok szeretettel.

A Monty Python Repülő Cirkuszát valószínűleg senkinek nem kell bemutatnom, hiszen nagyjából a legjobb dolog, ami valaha megszületett a humor világában. A sorozatból gyakorlatilag lehetetlen lenne kiemelni egy jelenetet, hiszen az egyik zseniálisabb, mint a másik, mégis talán az egyik legszélesebb körben ismert szkeccs a Hülye Járások Minisztériuma. Gyakorlatilag minden alkalommal elkap a masszív röhögőgörcs, amikor John Cleese, beérve a minisztériumba elnézést kér a késésért, ugyanis járása különösen hülye lett az elmúlt időszakban, így lassabban tud csak eljutni helyekre.


Valószínűleg soha senki nem kérte, hogy ebből játék készüljön, de a Boondoggle Studios csapatát ez nem gátolta meg abban, hogy készítsen egyet. Miután kicsengettem érte a 300 forintos árat a Play Store-ban, nem igazán tudtam, hogy mire számítsak. Vajon hülye járásokat kell tervezni, és azokat bemutatni John Cleese-nek, hogy aztán elküldjön a fenébe, mondván a kormány most már többet költ honvédelemre, mint hülye járásokra? Ha nem ez, akkor mi? Nos, a válasz egyszerű: a Ministry of Silly Walks a telefonokon/tableteken már rég bejáratott "endless runner" kategóriába tartozik, vagyis emberünk magától közlekedik oldalra, nekünk pedig az érkező akadályokat kell kikerülnünk. A cél, hogy minél tovább jussunk, és közben minél több érmét szedjünk össze.


John Cleese elindul a minisztériumból, és a jelenetből ismert mozdulataival elkezd hülyejárni London utcáin, ahol végtelenítve érkeznek egymás után a helyszínek. Az irányítás rendkívül egyszerű: a képernyő bal oldalát megnyomva ugrik, majd nyomva tartva előrántja esernyőjét, és ereszkedik egy kicsit a levegőben. Ha a képernyő jobb oldalát nyomjuk meg, akkor pedig átcsúszik a magasabb objektumok alatt. Ennyi. Menet közben érméket gyűjtögetünk majd, illetve találkozhatunk háromféle power-uppal is: ezek közül az egyikkel mágnesként magunkhoz vonzhatjuk az érméket, a másikkal lelassíthatjuk az időt, míg a harmadikkal átzúzhatunk az akadályokon.


Eközben egy némileg kellemes háttérzene szól, amit egyébként néhány menet után kikapcsoltam, mert azért monotonná tud válni, illetve maga Cleese szinkronizálja a karaktert, így mindenféle vicces dolgot mond, amikor nekiütközünk valaminek, és elveszítjük a játékot. Ahogy már említettem, a Ministry of Silly Walks nem ingyenes, viszont cserébe nincsenek mikrotranzakciók: minden in-game megvehető holmit (leginkább új ruhákat) az összeszedett érmékkel tudunk megvásárolni. Ezen kívül találunk egy toplistát, ahol láthatjuk, ki jutott a legmesszebbre, ki gyűjtötte be a legtöbb érmét, illetve ezek kombinációja.


A játék (mint számos hasonló társa) rendkívül addiktív tud lenni, hiszen mindig próbáljuk megdönteni a saját rekordunkat, illetve versengeni a többiekkel. Cleese egyébként Twitteren meg szokott említeni néhány játékost, akiknek sikerült nagyon messzire jutni, illetve az úriember saját bevallása szerint 3135 métert tudott teljesíteni. Ezen kívül azonban a Ministry of Silly Walks nem tud semmivel sem többet, mint ezernyi hasonló társa. Igen, a grafika szépen megrajzolt, a hangeffektek jók, de ha nem lenne rajta a Monty Python neve, nos... akkor valószínűleg el sem készült volna, elvégre - ahogy mondtam - ezer meg egy másik ilyet találunk a Play Store-on.


De, hogy magát a játékot áthatja-e a Monty Python szellemisége? Nos, az tény, hogy rendkívül vicces látni Cleese karakterét, ahogy elesik valamiben, vagy ahogy idióta hangokat ad mozgás közben, és az is tény, hogy a készítők elrejtettek néhány gaget a hátterekben, így a rajongóknak érdemes odafigyelni - bár ez valószínűleg elég gyors game overrel fog járni. De igazából az eredeti jelenet szellemiségéből, poénjaiból, eredetiségéből semmit nem vett át, elvégre a humoros körítés mögött ez azért mégiscsak egy rendkívül egyszerű (de addiktív) endless runner. Az mindenesetre egyértelmű, hogy inkább John Cleese-zel ugrálok, mint egy gyökér békával, sárkánybabával, kiscsirkével, madárkával vagy a huszonhatik a Mario-klónnal.

A játékot az ASUS Transformer Pad TF701T készülékén teszteltük, melyet az ASUS Magyarország biztosított számunkra.

 

8.
8.
DON GONDOCS
Transformers Rise of the dark teszt mikor lesz? Tudom idő kell letesztelni a játékot, de azért érdekel a véleményetek.
7.
7.
_Botika_
Sajnos nem sok részt láttam a Repülő Cirkuszból, de ez a jelenet és a "Spanyol kínvallatók" mindig megmarad bennem. Remélem hamarosan jön egy Fikusz Kukiszos, vagy egy Vacak Szállós játék.
6.
6.
bema695
#5: csak vicceltem. nyugi, itt egy tál süti: goo.gl/LTSNhn
5.
5.
RayErizo
#4: Na tessék...te is csak bántasz! :(
4.
4.
bema695
#3: Majdnem azt hittem, hogy ironizálsz, de jobban belegondolva azt sem tudod mi az és már rég felakasztottad magad... RIP
3.
3.
RayErizo
#2: Az életemet tetted most tönkre! :'(
2.
2.
Bobby Kotick
#1: Na hát igen, ez nem csoda, a Monty Python nem 6 osztályt végzett proliknak készült. :)
1.
1.
RayErizo
Ez a film olyan vicces volt, hogy most megyek és felakasztom magam.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...