Forza Horizon 2 demóteszt

  • Írta: Kronik
  • 2014. szeptember 17.
  • demó, forza horizon 2, teszt
Link másolása
Ha eddig nem tudtad eldönteni, hogy az ősszel megjelenő rengeteg autóversenyes játékok közül melyiket vedd meg, akkor a Forza Horizon 2 demója segíthet. Ugyanis már ennyi alapján látszik, hogy ütni fog.

El tudjátok hinni, hogy a többek között a Codemasters, a Bizarre Creations, a Criterion Games, a Ubisoft Reflections, a Slightly Mad Studios, a Black Rock Studio, a Juice Games, és a Sony Liverpool egykori munkatársaiból, igazi autósjáték-fejlesztő veteránokból létrejött Playground Games nem belsős Microsoft-stúdió? Mert egyébként nem az, annak ellenére sem, hogy a Microsoft egyik legnagyobb és legsikeresebb belsős címével, a Forzával dolgoznak, és eddigi egyetlen megjelent játékuk a fantasztikusan sikerült Forza Horizon az Xbox 360-ra. Miután kipróbáltam a most megjelent Forza Horizon 2 demót, már biztos vagyok benne, hogy ez az egyik legjobb stúdió, ami jelenleg játékot készít Xboxra.


Mert tulajdonképpen mit csinál a Forza Horizon 2? Fogja mindazt, amit szerettünk a  Forza Motorsport 5-ben, és átviszi egy könnyed, fesztiválos körítéssel ellátott vidéki száguldásba. A környezet megváltozott. Míg az első részt még el kellett adni az amerikaiaknak azzal, hogy a kissé kopár kolorádói vidékre tették a helyszínt, addig a másodiknál már nincs ilyen gond, ugyanis már mindenki ismeri és szereti a játékot. Úgyhogy a Playground Games nagyon helyesen Európát választotta helyszínéül, és annak ellenére is végig Európaként hivatkozik rá a bemondó, hogy valójában az olasz riviérán járunk - azért valami csak megmaradt az amerikai közönség számára, hiszen még a végén össszezavarodnának.


Mindenesetre a játék témája nem változott. A Forza Horizon 2 az egyik leghangulatosabb bevezető videóval kezd, amit autós játékban valaha láttam. Egy hölgy számol vissza éteri hangon, miközben megígéri nekünk, hogy mire 10-hez ér, elfelejtünk mindent, és egy új világba csöppenünk. És hogy mennyire igaza van, azt maga a kedves főszerkesztőnk, Daks tudná elmondani, az utóbbi hetekben ugyanis azzal töltötte idejét, hogy végigautózott Olaszország és Franciaország azon vidékein, melyekre a készítők a játékot alapozták. Igaz, hogy Daks mindezt egy 1,6 literes női bevásárló autóval tette meg, de a csodás tengerparti utakon, a gyönyörű dimbes-dombos, szőlészetekkel és pici városkákkal tagolt vidékeken elhiszem neki, hogy egy Lamborghini V10 moraja szólt a fülében.


Ezúttal is egy fesztivál az egész játék központja. Ez a Horizon Festival, ami gyakorlatilag autók, kemény zenék és lengén öltözött csajok gyülekezőhelye, tulajdonképpen egy nedves férfi álom beteljesülése. A Forza Horizon 2 továbbra is nyitott világú, vagyis nagyjából oda autózhatunk az elérhető térképen, ahova csak akarunk. Persze azért a készítők itt-ott terelnek minket természetes akadályokkal, de a versenyek közben ezek nem fognak feltűnni. Ugyanis az első futam rögtön egyfajta cross-country őrületként terel át minket a mezőkön és réteken, a gabonaültetvényen, meg a nyugdíjas olasz bácsi tízhektáros caubernet sauvignon termésén. Egészen döbbenetes látvány az autó orrára szerelt kameranézetből (egyébként több van, és persze rendesen kidolgozott belső nézet is) legyalulni a növényzetet.


A sebességérzet semmit nem változott az előző rész óta, továbbra is kőkemény. Az autók viselkedése persze némileg árkádosabb, mint a Forza Motorsportban, de alapvetően nem annyira árkádos, mint például egy Need for Speed, ráadásul a sorozat szokásainak megfelelően részletesen testreszabható, szóval simán el lehet vinni már-már majdnem-szimulátor irányba. A demóban három összkerekes autó közül választhatunk (Mitsubishi Lancer, Audi RS3, meg valami amerikai szutyok, amit elfelejtettem), tehát a bejáratott módon viszonylag lentről kezdjük. Ám erre is kitalált egy okos dolgot a Playground Games. Pontosabban kettőt. Egyrészt a versenyeken kívül vannak különböző speciális események, amiken más autót kell vezetnünk (például egy Lamborghini Huracánt), illetve bekerült a Bucket List, vagyis a bakancslista. Ez azt jelenti, hogy brutál járgányokat találhatunk elszórva a térképen, amikre ha rálelünk, egy-egy feladatot kell teljesíteni velük.


A Forza Horizon 2 eszméletlen durván néz ki. A Forza 5 motorját használja, és onnan veszi át az utolsó csavarig kidolgozott autómodelleket is, melyeket persze bővít néhány olyan modellel, melyek ott nem voltak elérhetőek. A bevilágítás minősége első osztályú, a draw distance-ba nem lehet belekötni, mint ahogy a részletességbe sem. De az állunk igazán akkor fog koppanni a padlón, amikor először kezd el zuhogni az eső - ilyet ugyanis még nem láttunk Forzában. Egészen elképesztően fest, utána pedig rendkívül hangulatos, ahogy a beborult égből előbújik a nap, és elkezd száradni a talaj. Szóval, ha bárkinek kétsége volt affelől, hogy a Forza Horizon 2 ütni fog, akkor egyrészt ezeket a kétségeket most tisztelettel eloszlatnám, másrészt pedig, ha nekem nem hisztek, próbáljátok ki a demót.

 

Kapcsolódó cikkek

23.
23.
GAMEROD
Na kérem, egy igazi autós játék. Nem vagyok egy konzolos, de ez már nekem is tetszik. Nagyon adja a régi autóverseny játékok hangulatát, disco zene, naplemente és sportverdák. Rég volt már ilyen.
22.
22.
McDuff
#20 te meg nézzél már meg pár last of us devnaplot pl
21.
21.
greenmelon
#19: Lol, ahhoz képest, hogy milyen rohadt "egyszerű" fasza autós játékot csinálni, egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány értékelhető alkotás van jelenleg a piacon. Maradtál volna csöndben inkább.
19.
19.
McDuff
"már biztos vagyok benne, hogy ez az egyik legjobb stúdió, ami jelenleg játékot készít Xboxra."

öööö na azért ne kezdjük már egyből felszopni a fejlesztőket,csak mert ki tudtak adni 2 jó minőségű AUTÓS játékot! ettől még nem lesznek a legjobbak.autós játékok pont az a kategória,hogy csak legyen szép (a környezet is),legyen sok autó, legyen jó a fizika,meg talán az MI (de már az is hanyagolható). nem kell mögé izgalamas és jó történet,nem kellenek bele emlékezetes karakterek,nem kell mögé jó narrálás,átvezető videó,egyedi zene se kell alá,csak belicencelünk pár ismert előadó számából 2 tucatot,nem kell jó pályatervezés sem,sem ötletes játékmódokkal megpakolt multi,szal egy nem rég alakult studiót nem egy autós játék fog megméretettni!
vegyük pl. a 343 industries,ami szintén xboxra gyárt játékokat és még fog is,ők is nem rég alakultak és nekik is nem sokára jön k ia 2. játékuk ami ugye Halo.a Halo 4el nálam bizonyítottak,pedig nagyon féltem hogy hova fogják ezek elvinni kedvenc franchise-mat,milyen irányba.nem lett a kedvenc részem,de sztem egy nagyon jó játék lett.
és itt most nem az elfogultság beszél belőlem,mert Halo buzi vagyok és hogy a 343 industries a legjobb studió meg a Bungie,csak az én személyes véleményem az,hogy nem 2 autós címtől lesz egy studió a legjobb akik xboxra fejlesztenek!ettől még nem biztos hogy kreatívak,már pedig egy jó fejlesztőstudió nálam ott kezdődik...
16.
16.
dzsiádzsó
Gyerekek hagyjuk már ezt a DriveClubot!!
Tények:
DC egy Ridge Racer szerű arcade irányítású szar
DC nem open world, még a susnyásról is visszadob, mintha láthatatlan fal lenne ott, kicsit igénytelen.
Forza:
Rondább
nagyobb

Legközelebb Fallout 4-et hasonlítsátok, a CoD-hoz sztm...
15.
15.
zsozsofighter
Én azt mondom várjuk meg mindkettő játékot és akkor véleményezzük.
Én bízok a DC-ban!
14.
14.
Raam989
#13: Én félek, hogy egy baromság lesz ez a Driveclub. Ugyan sem a Horizon2-vel, sem a DC-vel nem játszottam, de olyan emberek, akik már tolták mindkettőt (gamescomon, egyéb kiállításokon), azt mondják, a DC meg se közelíti a Horizon2 vezetési élményét...
És azért valljuk be, az Evolution korábbi játékai sem a vezetési élményről voltak híresek...
13.
13.
zsozsofighter
Ajánlom figyelmetekbe az alábbi videót!Új trón követelő hamarosan!!
https://www.youtube.com/watch?v=_162u_Cg7qg#t=586
11.
11.
adamsfamily
#4: Gondolom,amiért a Gran Turismo széria sem az.
10.
10.
Raam989
Észbe kaphatna végre a polifoni is, hogy baromi nagy lemaradásban van...
Ezt az egy sorozatot nagyon sajnáltam, amikor PS konzolra váltottam. A mai napig hiányzik...
7.
7.
leilu
#4: Meg PS4-en is mehetne mondjuk dehát sajna.......
6.
6.
SzDavid99
Az első része még mindig a kedvencem! :)
5.
5.
floax
#4: Pont azért amit írtál ! Mert van aki csak a forza miatt vesz xbox-ot ! Én is tervezek a 360 mellé egy új konzolt és nagy esély van ,hogy XO lesz ! Esetemben csak forza miatt döntenék az XO mellett ! Gears of war és a Halo nem fogtak meg úgy .. inkább csak ez a cím !
4.
4.
Angelwing
Ez miért nem multiplatform játék,ha ilyen sikeres?Szerintem fogyna ez szépen PS3-mon is!
2.
2.
p3ti
Turn 10 iszonyat minőségben dolgozik a játékain...nálam abszolút vétel lesz a Horizont, remélem sok kellemes percet fogok eltölteni a játékkal.
1.
1.
leilu
Ez állati szép lett...O.o
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...