Angry Birds: Transformers teszt

  • Írta: Daks
  • 2014. november 6.
  • android, angry birds transformers, teszt
Link másolása
Már rég nem kell csúzlizni őket. Madaraink önálló életet élnek, utaznak, kalandoznak, mint az igazi hódítók, a Bad Piggies, a Go és az Epic után most pedig újabb különleges epizódban térnek vissza. Ez a Transformers!

Emlékszem az első Transformers-emre. Valamikor a 80-as évek végén jártunk, még óvodás voltam, amikor egyszer be kellett feküdjek a Heim Pálba. Azelőtt sose aludtam idegen helyen, ráadásul műtöttek is, úgyhogy apáék tudták, ide több kell egy képregénynél. Egy stegosaurussá alakítható dinobotot kaptam vigasztalásul, Snarl pedig velem volt aztán mindig, még a Jurassic Park premierre is elkísért, amit szegény Hunyadiban néztünk, 93-94 környékén. Az Angry Birds: Transformers címét látva azonnal a Michael Bay filmek ugrottak be, újabb hülye reklámjáték, gondoltam magamban, de tévedtem. A dühös madarak felébresztve a VHS korszakot, visszatértek az eredeti sorozathoz!


Már október utolsó napjai voltak, amikor befutott a hír, két héttel az iOS verzió megjelenése után Android-ra is tölthető az új Angry Birds. Szeretett ASUS Transformer Padem nem is kaphatna ennél testhez állóbb játékot, a korábbi spin-off epizódokhoz hasonlóan pedig a klasszikus, csúzlival lövöldözős játékmenetet az új rész is mellőzte. Az Angry Birds: Transformers az Autobird-ök és a Deceptihog-ok történetét mutatja be, side scrolling shoot’em up stílusban. A jó oldalt a madarak, a rosszat pedig a malacok képviselik ezúttal is, kamikaze berepülők helyett viszont alakváltó robotokkal kell visszavernünk az ellenséget, aki mint korábban, most is fahasábokból és üveglécekből fabrikált bunkerekben húzza meg magát.


A legenda szerint hőseink boldogan élték hétköznapjaikat, amikor egy napon idegen látogató érkezett kicsiny szigetükre. Az EggSpark saját képére akarta formálni a világot, ezért a szigetlakókat Transformer-ekké változtatta, nem csak új formát adva ezzel a madarak és a malacok harcának, de kirobbantva egy minden korábbinál nagyobb háborút is. A béke mára múló ábránd lett, tollas kis szörnyeink viszont nem adják fel, és elhatározzák, hogy felkutatva, majd elpusztítva EggSparkot, újra visszahozzák az egyensúlyt a világba. A mi feladatunk pedig mi más is lehetne, mint egyesítve a rivalizáló oldalakat, élére állni a forradalomnak, és győzelemre vezetni az ellenállást.


A játék érdekes stílust képvisel. Minden pályán egyetlen madarunk van csak, aki Transformer alakban rohan végig a pályán. Irányítani őt nem lehet, a robot magától fut, nekünk a háttérben feltűnő malacokat kell csak céloznunk. Az áldozat bemérése után hősünk azonnal tüzelni kezd, lőhetünk rögtön a malacra, sokkal hatékonyabb viszont, ha Angry Birds stílusban az építményeiket semmisítjük meg. Lőjük ki a cölöpökön álló torony valamelyik lábát, és nézzük, ahogy összedől az egész, maga alá temetve a lakóit. De sokszor találunk majd robbanó dobozokat is, figyelni kell viszont, mert nem minden hős tud kilőni minden építőanyagot, ahogy a játék korábbi részeiben, az egyik itt is fát, míg a másik betont, vagy üveget tud jól törni.


A játékban hat Autobird és öt Deceptihog kapott helyet. Red, Chuck, Terence, Hal, Bubbles és Stella átváltozatásuk után Optimus Prime, Bumblebee, Heatwave, Grimlock, Jazz és Arcee szerepét ölti magára, míg King Pig, Corporal Pig, Foreman Pig, Chef Pig és Minion Pig ezúttal Megatron, Galvatron, Lockdown, Soundwave és Starscream lesz. A legizgalmasabb pedig, hogy robotjaink át is tudnak változni, ha például forró lesz Autobird-jeink lába alatt a talaj, akkor csak meg kell nyomnunk egy gombot, és azok autóvá alakulva máris padlógázzal hagyják el a terepet. A szigeten nem csak harcolnunk kell ugyanis, de túlélni is, minél közelebb jutunk EggSpark búvóhelyéhez, ő annál keményebb ellentámadásokat indít.


Kalandjaink során a sziget három nagy része járható be. A tengerparton kezdünk, majd jön egy erdős rész, végül pedig a sivatagban ütközhetünk meg ellenségeinkkel, a Rovio meg már bejelentette az első kiegészítőt is, ami újabb területeket nyit majd meg előttünk. A Go és az Epic részek nekem nem jöttek be, de az Angry Birds: Transformers játékmenete megfogott, a kalandok izgalmasak, a két világ crossovere elképesztően hangulatos lett, egy baj van csak vele. Az action packed side scrolling játékmenet miatt nincs időnk kibontakozni, a játék a korábbi megfontolásra és gondolkodásra késztető stratégiai stílusa megállás nélküli akcióra váltott. Élvezetes így is, hiszen hasonló döntéseket kell hoznunk, csak töredék másodpercek alatt, de valahogy mégse az igazi. És ezért azt kell mondjam, ez a játék messze nincs olyan jó, mint az eredeti részek.


Pedig megvan hozzá mindene. Jól bejáratott márkanév, cuki hősökkel, és imádnivaló, rajzolt mesevilággal. Mindezt pedig most megdobja a Transformers téma is, ami a modern mozifilmek helyett a 80-as évek videokazettás korszakát hozza vissza. A játék bevezető videója régóta elérhető már a YouTube-on, annyira hangulatos lett, nem csak a látványvilág korabeli, de még a zenék, és a hangok is olyanok, mintha 30 évet repültünk volna vissza az időben. A rengeteg másolásból fakadó szalaghúzásoktól, behullámzó képről nem is beszélve. Elképesztő, na.


Az Angry Birds: Transformers ezúttal is teljesen ingyen tölthető. A játék tele van újdonsággal, nem csak a játékmenet lett teljesen más, mint a korábbiak, de jó akciójátékhoz híven hőseinket tudjuk fejleszteni is. Érdemes kipróbálni, hiszen bár nem forradalmi alkotás, azért néhány nap kikapcsolódás biztos van benne, hideg téli estéken, a buszmegállóban állva mi se jobb annál, mint alápörkölni kicsit ellenségeinknek. Irány az AppStore és a Play!

Az Angry Birds: Transformers-t az ASUS Transformer Pad T701T készülékén teszteltük, melyet az ASUS Magyarország biztosított számunkra.


6.
6.
Blueberry
Semmi köze az angry birds-höz :( max a neve
5.
5.
Blueberry
Semmi köze az angry birds-höz :( max a neve
4.
4.
Daks
#3: Nekem is a sokadik sorban volt, a kamu Angry Birds-ök és kamu Transformers játékok között.
3.
3.
Perseus84
Valamiert nekem a play-on nem talalja meg. Galaxy s3-am van
1.
1.
godach
A Retro trailere számomra nagyon szimpatikus volt. Gondolom a játék is hozza a színvonalat, ha már a pozitívumokhoz lett sorolva.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...