Call of Duty: Advanced Warfare teszt

A jövő háborújában a katonák szinte emberfeletti képességekkel rendelkeznek. Mesterséges külső vázzal a hátukon óriásikat ugranak, brutális erőt fejtenek ki, elmosódnak azok a határok, amik esendővé teszik az embert.
  • Írta: zoenn

Kommentek

#48
A kampány az egyik legjobb cod kampány számomra! A multi más kérdés
#47
5 évig húztam ezt a játékot h elkezdjem, mert hogy mindenhol azt olvastam róla h nagyon rossz játék stb. Szóval így hogy egy huzamosabb ideig nem is jatszottam és most lett egy kis időm, úgy döntöttem hogy adok neki egy esélyt, a lehúzó vélemények ellenére. Úgy álltam hozzá h semmi elvárás, max hogy kikapcsolódjak. Azt kell mondanom h személy szerint nagyon tetszett a játék, lekötött, exo ruhákból eredő képességek feldobták a játékot valóban. Egy szó mint száz, nem olyan rossz ez a játék mint amit lelehet szűrni a véleményekből.
#46
Akár a Kampányt akár a multit nézzük a Ghost enél sokkal jobb volt. Mondjuk itt az exo azért hozzáadott a játékhoz de nem ez kevés.
#45
Khmkhmkhm....crysis...khmkhmkhm klón....khmkhmkhm
#44
#43: "mapok alig mások mint más multiban"

A szérián belül értettem a mapok hasonlóságát, nem az összes multis játékra gondoltam. Én kérek elnézést amiért feltételeztem hogy egyeseknek jobban megy az értő olvasás.

Az uccsó bekezdés tényleg félreérthető volt akkor lefordítom: Minden évben vegyél Cod-ot.

Mert azt ugye nem gondolod hogy 1 évig folyamatosan pátyolgatva lesz a program? Főleg PC-n? Pár hónap és a kutya sem foglalkozik majd a játékkal, csalót meg látsz annyit hogy meg is unod őket.

A VAC-t jóval a start után aktiválták, hiába Steam-es a játék. A letiltott videókhoz még annyit hogy hirtelen nagyon fontos lett a kiadónak a játékosok érdeke. Majd fél év múlva is az lesz?
#43
#28: Már meg ne haragudj de ennyi baromságot nagyon rég láttam egy rakáson.

Új feature-ök:
Erre én is gondoltam, amíg bele nem gondoltam hogy nem nagyon van mit fejleszteni már ezen. A Levolution másolatok szégyenletesek, de a BF4 szvsz a jövő multiplayerének csúcsa, ez pedig design döntésekben más csak.

Map design:
Az összes eddigiben jól működött. Itt is. Probléma? Azon hogy almát eszel és zavar hogy nem szőlő ízű, nem azt jelenti hogy az almával van a baj. Campelésre alkalmas pozíciók? Beállok neked egy ajtó mellé a sarokba bármelyik játékban. Tudod én játszok is vele elég gyakran, és elmondhatom hogy ha itt 5 másodpercre megállsz halott ember vagy, nem hogy még campelj is. Ha meg százból egy ember campel és ki fog rajtad, akkor az igen számos ellenszer valamelyikét ajánlanám. Ez a "mapok alig mások mint más multiban", te jó ég. Mert miben legyen más? Legyen ugrálóvár, vagy tök logikátlanul felépített maszlag? Vagy akkor az lenne a bajod hogy tök irreális az egész és az autentikus környezet nyomát se lehet felfedezni? "más textúrák meg objektumok", ember, hol éltél te az elmúlt 20 év FPS-ei alatt? Mind ebből áll elárulom.

A ránézésre ölés vicces, engem a földbe döngöltek az első két órában pedig Quake 3-on edződtem. A spawn rendszer teszi kaotikussá, amúgy a CoD2 óta a leginkább skill-t igénylő darab lett a sorozatban ahol nincs minden fél percben egy rakéta vagy helikopter.

Na itt kiviláglik hogy te maximum a warez verziót szagoltad, azt is messziről. A kapcsolódási problémák az első héten megoldódtak. Csalóval még nem találkoztam, a VAC pedig aktív. Inkább az a kész röhej, aki kész röhejnek állít be valamit és még ugyanabban a mondatban büszke rá hogy amúgy gőze nincs róla.Az utolsó kijelentés meg olyan szinten nonszensz hogy arra szavak nincsenek. A legújabb, tán nem épp az aktuális? Vagy te már látod a plakátokat meg a TV spotokat valahol az AW2-ről? Mert én egyelőre egy jó supportot látok ami mondjuk ellentétben a BO1-2-Ghosts-al kevesebb mint egy hét alatt rendberakta ami gond volt induláskor.

Azok a videók pedig azért vannak letiltva, hogy aki glitch-eket és hibákat kihasználva, magyarul csalással juttatja magát előnyhöz, az ne terjessze az információt. Megjegyzem én 20 óra multi alatt egy ilyennel se találkoztam - nem csak hibával, olyannal se aki kihasználna egyet és pl. mapen kívülről szedne le. Erős a gyanúm hogy ez két dolog miatt van: egyrészt jól működik, másrészt az említett kitiltások, tudod amik minden normális multis közösségben vannak ahol a csalók felütik a fejüket. De amúgy biztos jó lehet agyatlanul üvölteni más véleményét meg amit olvasol, megpróbálva kiosztani másokat a szent küldetés formájában, csak közben azt se tudod hogy eszik vagy isszák.
#42
#41: ironizált.
#40
Nem rég végigvittem,valamilyen szinten kellemesen csalódtam,mert jópofa újítások voltak benne,de a történet sablonos és egyedül Kevin Spacey húzza fel.A multis rész egész jó és az exo ruhák visznek bele egy kis színt.
Ami viszont nagyon nem tetszik,hogy annyira agyon van script-elve,hogy gyakorlatilag a játék végéig úgy kell játszani,hogy megmondják,hogy mit hogyan csináljunk és az összes újítás gyakorlatilag értelmét veszti,mert nem adnak lehetőséget arra,hogy ezek érvényesüljenek.Végig abból áll a játék,hogy megmondják,hogy mikor mit csináljunk és kit öljünk meg és hogyan.0 teret ad arra,hogy a játékos feltalálja magát.Ez nem tetszett benne.Alapvetően nem rossz játék,de nem is fog kitűnni a több tucat fps közül,ami eddig kijött és annyira forradalmi újítást nem is mutat,mert sajnos nem mernek elszakadni ez elődöktől,mert így is dől a pénz az Activison-nek.
#39
#27: Én meg ezt az évről évre ismétlődő logikát nem értem:

- Ha a játék multis részét kritizálják jön a gúnyos megjegyzés, hogy a CoD single műfajú shooter.
- Ha a játék single részét éri kritika, akkor meg jön a felháborodás, hogy ez egy multis online játék.

Ha elkezdenék kutatni valószínűleg tavalyról és tavaly előttről is eljönne a fenti kérdés és logika. Ahogy az is ahogy elküldenek az anyámba, mert érdeklődni mertem. :P
#38
Fojesz, Te egy igazi Kazincy vagy!
"Vetyengjünk" ?
:-D
#37
COD.....erre már nem nagyon lehet mit mondani. 0 fejlesztés, pénzlehúzás.
De végülis okosak, nagyon jól tudják, hogy igy is megveszik.
#36
Ha azt nézzük a játék sorozat utolsó 3-4 része igazi retro adalék, hisz már 10 évvel ezelőtt is ezzel játszottunk. :D legalább a fiatalabb játékosok is megismerik, hogy mi hozta lázba a játékosokat akkoriban. Igaz azóta olyan klasszikusok születtek mint a Rise of Nightmares, Rogue Warrior, Rambo: The Video Game, Blackwater.
#35
#22: Értsd meg a legtöbb ember elégedetlenségét, akik legtöbben már 10 évvel ezelőtt is ugyanezt a játékot játszották. A codot én a modern warfare 1 után lőttem volna le, mert az volt az utolsó rész ami ért valamit a sorozatban. A helyzet az, hogy a cod nem más mint ugyanannak a játéknak az eladása a minél frissebb generációnak, akik most ismerkednek meg a videójátékokkal. Nekik még újdonság, érdekes lehet, meg poén. Magyarán szólva nem igazi folytatás egyik se, én úgy érzem ha valamiből új rész jön ki annak újat kell mutatnia(ami nem abban merül ki, hogy mások a fényhatások, a színvilág, meg modern a környezet, mert ez nem új, ez csak máz).
#34
Részemről hatalmas csalódás ez a játék!!! én is mint más a multival kezdtem a napot,hát 2 óra erőltetett multizás után kiábrándultam az ugri-bugri játszásból!!max arra jó hogy havonta kontrollert vásárolj mert tönkremegy :) a rengeteg búgról és laggról meg nem is beszélve!a kampányt elkezdtem pár küldetésen túl vagyok,de most szüneteltetem mert ugye megjelent a Far cry 4 ami elég jól sikerült!!
#33
Nekem igazából mindegy is, hogy ki mit gondol róla, én úgyis kipróbálom azzal nem vesztek semmit, aztán én eldöntöm h kell ez nekem vagy sem.

Ami viszont szerintem nagyon szar az maga a cikk: olvasod és azt érzed h "már megint ez, már megint ugyan az de mégse de mégis, és amúgymeg rühellem ezt az egész játékot" namármost én értem h nem ez a világmegváltó játékok egyike, de egy kis objektívitást és szaknyelvet vigyen már bele a szerző ("keveri a kakit", "erre élveznek") mert ilyet én is lazán írok itthon 10 perc alatt.
#31
Nem érdemel ez meg 81%-ot, ha megnéznétek az otherworld videó bemutatót, meg az angry joe review-t, akkor senki sem adna rá 75-nél többet. A "randomnév insert here" suit mindig a sztorihoz igazodik erőben (pl egy jelenet, ahol a csajt elverik puszta kézzel, bár ilyen hacukában van), kb egyetlen jelenet kivételével mindig csak a script szerint változik, hogy a ruhánk mire képes, magyarul nem is játék, hanem történetelem.

Amúgy egy pár felesleges funkció is van a játékban, pl. Miért van még célzó egyáltalán, multiban senki nem használja.