Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords

Link másolása
Ugyan volt már egy kisebb előzetes a KotOR2: The Sith Lords-ról, de úgy döntöttünk ebből a játékból sosem elég, így most egy kisebb szösszenetet illetve összefoglalót tartanék a történetről röviden és a majdan fellelhető Force Power-ekről (Erő Erők :), karakterekről és az egzotikusabb fegyverekről is.
Szóval rögtön bele is vágnék akkor.A játék egy Gyógyító Klinikán fog indítani, név szerint a Peragus Station-ön, ami a köztudatba, mint egy „messzi aszteroida bányász telep" került.
Karakterünk, fél-holt állapotban került ide egy Sith rajtaütést követően. Azt viszont, hogy miként is landoltunk pont itt, egyelőre jótékony homály borítja.
És ami még rosszabb, hősünk úgy tűnik elveszítette a kapcsolatot az Erővel is.. (mondjuk arra rendkívül kíváncsi lennék, hogyan... :)
Imígyen a KotOR2-be belekezdve és lassan elmélyülve az ugyancsak szövevényes és intrikás világában, fokozatosan öntudatra ébredünk, önmagunkra ismerünk illetve, mélyebbre és mélyebbre jutunk a hogyanokban és mikéntekben.
De azt már most elmondhatom, hogy a The Sith Lords kicsit másként lesz, mint a KotOR első epizódja volt. Mivel ott a játék folyamán formálódtunk „Egyszervolt hatalmas Jedi-ból" útonállóvá, onnan ifjú Padawan-ná, majd újból „Egyszervolt hatalmas Jedi-já".
Na itt már az elejétől fogva Jedit alakítunk és az elején az lesz a fő feladatunk, hogy megszabaduljunk a mankótól, visszaszerezzük „hűséges" oldalbordánkat, vagyis a lézerkardunkat és az „elveszett" Erőnket.
Akkor nézzük meg kicsit közelebbről ezeket a híres Force Power-eket. Végül is előbb-utóbb az „Erő velünk lesz", az viszont már részletkérdés mire fogjuk azt használni!
Az első a Force Crush
(Sötét Oldal hatalma).Ezzel a sötét erővel, Jedi-unk telekinetikusan össze tudja törni ellenfele testét. Egyetlen mozdulatunkkal az ellent a levegőbe emeljük, majd áthatolva páncélján és más védelmén, egyszerűen összetörjük a csontjait ezzel egy vérző roncsot hagyva magunk után. Ha ellenfelünk különösen erős (akaratban) akkor ezt ugyan ki tudja védeni, de a legtöbb kisebb arcot azon nyomban megöli ez a támadás. (brutális!)
A második a Battle Meditation
(Általános hatalomszó)Emlékszik még mindenki az első rész lánykájára? Nem? Akkor itt az ideje elővenni a játékot újból! Szóval, ha azt mondom Bastila Shan, ismerős valakinek?
Na ő volt az a hölgyemény, aki ezt az erőt használva egységbe kovácsolta az „igaz" Jedi-okat és megállította a Sith hordát, köztük az első rész főhősét is Dath Revan-t.
És a hatás a második részben sem lesz sokkal csekélyebb. Ugyanis ezzel az erővel nagyobb csaták végkimenetelét tudjuk befolyásolni, miközben inspiráljuk vele a velünk harcolókat és demoralizáljuk az ellenünk törőket!
A harmadik ismert Erő a Force Scream
lesz (Sötét Oldal hatalma)A sötét oldal mesterei képesek lesznek dühöngésüket egyetlen sikolyba formázni, ami megfagyasztja áldozataik szívét és megtörve, legyengülve és összezavarva hagyja őket. Tökéletes fegyver lehet egy Sötét Jedi kezében, annyi bizonyos.
A következő a Force Fury
(Sötét Oldal hatalma)A Sith Marauder-ek a saját gyűlöletükből merítenek erőt, és ezt összegyűjtve magukban életre lehelik „A Dühöngést". És miközben ölnek és rombolnak erejük folyamatosan nő minden egyes kioltott élet után… (ala Anakin Skywalker)

 

A soron következő a Force Sight
(Általános hatalomszó).Ez a kicsiny ámde hasznos kis Erő lehetővé teszi számunkra, hogy meglássuk a megláthatatlant és észrevegyük a vibráló aurákból, ki is áll mellettünk és ki az akitől óvakodnunk kell.
A következő fontos dolog a játékban megjelenő karakterek és azok rövid története.
Első jelöltünk Mira
, a szerencsevadász, aki alapvetően jó beállítottságú mivel ugyan mindent elvállal, ami jó pénzzel kecsegtet, de sosem öl passzióból csak ha saját magát kell megvédenie. Fegyverei a jó öreg bérgyilkos szerszámok. Kézre szerelhető mini rakétavető, mindenféle tűvető és ion illetve robbanó lövedékek sokasága. Minden, ami egy nőnek jól jöhet. :)Következő alanyunk a „jóarcú", velejéig romlott, kegyetlen, hideg és számító Darth Sion. A teste megtört, bőre rothad, húsa megcsonkítatott. A csontváza újra lett tervezve, majd építve, így Darth Sion-t a Sith Lord-ot csak a kín és a hatalmas akarata tartja össze. Csak a gyűlölet és a sötét oldal Ereje tartja életben. Ereje és kitartása páratlan, teste érzéketlensége miatt.Sion egy Sith bérgyilkos szektát vezet a Jedi rend ellen. Így valószínűleg útjaink keresztezni fogja az övét előbb-utóbb…
Ahová Atton Rand
lép, ott katasztrófa terem. Miközben arról ismert, hogy mindig sikerül valahogy kicseleznie a halált (nem úgy mint Kenny-nek a South Park-ban), amíg egy újabb veszélyes helyzetbe nem kerül, emellett Rand egy rendkívül ügyes pilóta, technikus, játékos és hazug hírében is áll. Saját magát állítja mindig az első helyre és a legfőbb célja a következő Pazaak kártyabarlang megtalálása. Ő lesz az első karakterek egyike, akivel hősünk majd találkozni fog.Rand nagyon szívós harcos. Ugyan nem preferálja nagyon a közelharcot, de távolsági fegyvereivel rendkívül jól bánik. Annál elszántabbá válik, minél kritikusabb a helyzet. Ő az utolsó, akit kiütnek a csapatban, mivel a túlélési ösztön őbenne munkálkodik a leginkább. Így nagyon nehéz Randot paralizálni, megdermeszteni vagy megmérgezni.
Az idős mentor, Kreira
egy erős telepatikus kötést formál a játékossal, hogy segítsen neki visszanyerni „elveszett" Force Power-jeit. Erősnek mutatkozik abban, hogy akár még az életét is feláldozza csak hogy a játékos túléljen és újra tudja használni képességeit. A játék folyamán Kreia megtanítja majd a játékost, hogy másként is tekintsen az Erőre és megengedi, hogy új Erőket és képességeket is elsajátítson.Mikor aktív csapattag, Keria mindenkinek tapasztalat bonuszt ad majd. És ami még ennél is jobb, hogy a különleges kötés segítségével, a játékossal együtt Force Chain (Lánc Erő) támadásokat, illetve védelmet tud létrehozni! Minden Erő amit Keria-ra vagy a leendő hősre varázsolnak, automatikusan az összes csapattagra fog hatni. Meglátjuk ez mennyiben lesz hátrány, avagy előny…
Végül de nem utolsó sorban, a kihagyhatatlan „bádogkuka" személyében megismerkedhetünk a T3-M4
-el is. Ugyan az, mint az első rész „kutya-droidja" és leginkább R2-D2 jut róla mindig az eszembe. Ő a technikus a csapatban, de fézer-lézer fegyvereivel akár még harc során is hasznos kiegészítő lehet. :)Az utolsó amiről most még szót ejtenék, az a fegyverek lennének.
Ugye az már nem titok, hogy lesz lézerkard is a játékban :), mindenféle méretben és kivitelben, de lesznek egyéb fegyverek is amiről még nem nagyon hallhattunk.

 

Ilyen például a Force Pike
névre hallgató kis kütyü, ami lényegében egy hosszú bot, aminek a végén egy vibro-penge helyezkedik el. A neve ellenére, nem egy újabb Jedi gyilok eszköz lesz a Force Pike, de azért a megfelelő kezekben fog tudni okozni néhány kellemetlen percet, annyi bizonyos!Vagy itt van nekünk a mérgező Kyber Darts, egy kisebb világból, a Kamino-ból. A Kamino-iak szaktudása a Genetikai mérnökség és Xenobiológia terén hozta létre ezt a rendkívül hatékony biotoxikus fegyvert, ami szinte mindent megöl, akivel vagy amivel egyszer közeli kapcsolatba kerül.Amit még megismertünk az a Charric nevű erős, hatástalanító puska, amit még az Ismeretlen Vidékeken fejlesztettek ki. Hogy melyik faj is a felelős érte nem tudni pontosan, de lézersugarával a legtöbb páncélt és pajzsot egyszerűen megsemmisíti. Ezért igencsak ritka és nehéz is beszerezni. Ráadásul még csak nem is kompatibilis a modern fejlesztésekkel sem.A végére hagytam még az Arg'garok-ot ezt a brutális harci fejszét. Leggyakrabban a Gamorean-iak használják előszeretettel, mivel forgatásához hatalmas erő kell és kis gravitáció.

További információ vagy hír esetén azonnal értesítek mindenkit!

Kapcsolódó cikkek

1.
1.
adriano28
juhé végre itt az előzetes
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...