A legemlékezetesebb Star Wars-játékok

Tucatnyi Star Wars-adaptáció tündököl a galaxis messzi-messzi zugaiban, ha az összest felsorolnánk, egy hétig csak ilyen cikkeket kellene írnunk. Így mindössze a legemlékezetesebb játékokat vettük górcső alá.
  • Írta: [Ates]

Kommentek

#35
SW Empire at War hol marad?
#34
Amiga ötszázasról váltottam 386-osra ezért a játékért!Megjött az x-wing gyerekek!Hát én be,meg magam alá,meg amit akarsz.X winggel repülhettem!Döbbenet volt.Azt hittem az erő a seggem alatt van!Akkora élmény volt,hogy szóhoz nem jutottam.Egy adlib(azt hiszem így hívták),szóval egy hangos kártya kellett ahhoz,hogy valamiféle zaj is kijöjjön a pc-ből,de mikor az megvolt,jött a multiorgazmus!A Tie fighter már csak hab volt a tortán!Szerintem sokan voltak ezzel így.X winget terelgetni?Áhhh...srácok,az maga volt az álom!Az volt az a játék élmény,amit senki,de senki csak az "öregek" tudnak elképzelni!Egy álom teljesült,valami fantasztikus érzés volt!Emlékszem...kibaszott nagy gübbedt szemeim lettek,mert képtelen voltam elszakadni a játéktól.Ma már kegyetlenül gagyinak tűnik,de akkor.... Hihetetlen élmény volt.Akkor volt a "törés".Elkezdtek fejlődni és egyre jobbá és jobbá válni a játékok.De az x wing..... áhh...Red one,red two,red three,red four.....
#33
Szerintem a Force Unleashed első illetve a második része a legjobb, mind a mai napig.
#32
Bounty Hunter-t én is most tolom PS4-en, anno kimaradt valahogy, de olyan szinten hogy nem is emlékeztem rá hogy lett volna ilyen játék. A mai szemmel nem túl szép grafika ellenére egész élcezetes.

Nekem a legemlékezetesebb játék a Dark Forces, nem azért mert ez a legjobb, de akkor állati nagy szám volt hogy kijött egy SW FPS. :)
#31
Nálam személy szerint a KOTOR első része az etalon, szorosan mögötte pedig a második része és a Republic Commando foglal helyet. Szerintem az RPG műfajban mind a mai napig úttörő lehetne a Star Wars világa, persze csak, ha hozzáértő kezekben lenne. Mind FPS, nálam a(z) RC óta nem mozgatott meg semmit, az új Battlefront meg akármennyire is gyönyörű, nem az én világom. (Ezzel nem szidni szeretném, csupán tényleg nem az én műfajom.)
Persze volt egy Bounty Hunter is, ha jól tudom még Playstation 2-n volt meg. Az sem tűnt rossznak, de már megkoptak róla az emlékeim. :)
#30
[Ates]Moderátor
Mint említettük, ezen játékok csak a jéghegy csúcsát képzik. Mi ezeket a címeket szerettük meg a legjobban az évek során, és igen, ki kellett hagynunk néhány alkotást a listából, de ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy azok rosszak lennének :)
#29
Furcsállom,hogy senki nem írta a Jedi Power Battlest,pedig egy mestermű az a játék.
#28
Saját listám

1. X-Wing Alliance
Mert a tökéletes űrhajós játék számomra. Star Wars volt, volt sztorija, komplex volt, egy új sztorit mesélt el amit tökéletesen integrált a már ismertbe..Grafikailag is szép volt.. Hangulat is megvolt.. Technikailag is tetszett és tényleg minden részletre figyeltek.. Tökélyre emelte a korábbi Star Wars témájú űrhajós játékokat. Nem akar újat adni hanem csak tökéletesre akarta csiszolni mindazt amit eddig láttunk. Nálam elérte a célját...

2. Dark Forces II: Jedi Knight
Azok a videók és az a hangulat jézusom.. Minden pályának egyedi hangulata volt, remek videókkal, jó karakterekkel, erőhasználat stb..Tökély.... Sztorira is élveztem és nulla angoltudással is simán megértettem, mert el tudták úgy mesélni.

3. Shadow of the Empire
Ebbe mindenből volt egy kicsi és én a könyvet is olvastam szóval ütött.. Még egy poszterem is van róla nagyon jó cím, változatos, szép..

4. KoTOR
Monumentális alkotás volt, egy igazi űreposz. Egyedül a karaktereket tartottam sablonosnak de amúgy teljesen magába szippantott...

5. Force Commander
Ez egy hitvány ócska játék volt, de az első SW RTS az életembe, nagyon vártam és nagyon szívesen játszottam vele csak mert star wars és mert lépegetők meg minden..

6. Dark Forces
Az első SW FPS nagyon király hangulattal, csodaszép grafikával, hangokkal.. Minden a helyén volt.. És hát Kyle..

7. Rogue Squadron
Többször is végigvittem, igyekeztem kimaxolni, nagyon élvezetes játék volt. Joystickal toltam hát.. eltört közbe.. :D Rohadt jól fel voltak építve a küldetések és hát mire rájöttem mit kell csinálni az AT-AT-kel ... hát az se két pec volt gyerekfejjel :D

8. Empire at War
A játék amire vártam világ életembe. Egy tisztességes SW RTS VÉGRE. Igen.. Ez kellett.. Nem volt korszakalkotó, nem váltotta meg a világot, de jó játék volt!

9. X-Wing
Az első SW játék amivel találkoztam lenyűgöző volt, de azért meg tudtam unni. De hangulatra nagyon ott volt meg hát technikailag is.

10. Jedi Outcast
Bitang jó hangok, jó sztori, látványos, modern, gyors.. Megreformálták az SW játékokat vele. Összességében nekem az hiányzott belőle, hogy nem volt olyan monumentális mint az elődje.

Még pár kellemes emlék...

Racer: nem vártam sokat tőle de rohadt sokat toltam, hangulatos versenyjáték volt, szép grafikával.

Rebel Assault: Nagyon adta és jó hangulata volt mint akkoriban minden SW címnek. Nem tudom miért nem játszottam vele többet. Ja de igen, mert tonnányi más játék várt kijátszásra :D

Phantom Menace: Na most ez megint egy hulladék de a hangulata magával ragadott és akárki akármit mond szerintem az Ep 1 zenei anyaga szénné alázza a mostani alkotásét!A többi játékkal is elvoltam de ezekre emlékszem a legszívesebben. Az új.. Hangulatilag tökéletes de annyira sivár a felszín alatt, hogy az szinte fáj. Lehet, hogy szentimentálisan hangzik de több szívvel sokkal jobb játékot lehetett volna összerakni...
#27
#23: A filmet a moziban láttam, nagyon tetszett, a vicc hogy életem első SW filme volt és csak ezután néztem meg a régieket is, de azok már nem jöttek be nekem. Majd jött a játék és teljesen átitatta velem a világ hangulatát. De a játék annyira bejött hogy a mai napig néha álmodok a helyszínekről.... leginkább amikor a hercegnőt kellett irányítani az a pálya és környezet fogott meg úgy.... szerencsére én pc-n toltam és ott a grafika nagyon ütött, sokkal szebb mint ps1-en
#25
Jó kis lista, pont most tolom végig az összes Jedi Knight-ot, Dark Forces-t már kivittem és valami iszonyat jó volt. első 2 Battlefront, commando meg lego is megvolt már a listáról (a 3. lego star wars szerintem egy sz*r lett, öcsémmel vittem tehát a coop élmény sem volt jó), Force Unleashed-et pedig Jedi Knight-ok után terveztem volna, ha nem emlékeztettek, hogy tényleg ott csücsül még a kotor arra várva hogy játsszak már vele :)
#24
#23: Mert borzalmasan monoton volt az az egy-két kardsuhintás, meg néha az erővel lökésnek a használata. Volt szerencsém hozzá, de nekem sincs a legemlékezetesebb SW között.

1. Republic Commando
2. Kotor 2
3. Jedi Academy
4. Force Unleashed
5. Jedi Outcast
6. Rogue Squadron
7. Battlefront 2
8. SW. Racer
9. Empire at War
10. Force Unleashed 2 (mert pofátlanul rövid)

(Értelemszerűen amit nem toltam, azt tettem a listára, bár meglátom, hogy a KotoR első része hová jut)

Látod, nem jut hely neki a 10es listában, és szerintem nem is fog.
#23
#22: Magam is így vagyok vele de ezzel nem sokan vagyunk így,abban az időben mind a kritikusok mind a játékosok lehuzták,magam sem tudom miért.lehet mert a film is sok embernél kiverte a biztosítékot?
#22
#20: Nem értem hogy maradhatott ki a Phantom Menace ebből az összeállításból, számomra egyértelmüen a legjobb Star Wars játék amit valaha alkottak, legalább 10-szer végig játszottam ha nem többször, Mos Espa (Tatooine) pálya maga volt a tökéletes, Playstation 1 korában etalonnak számított az a játék.
#20
The Phantom Menace a legnagyobb, a játék szerettette meg velem a SW világát....
#19
Mondjuk a LEGO SW-vel akkor se játszanék ha odaadnák az ára tripláját
#18
Nekem a legtöbb kép ismerős, és sok más jó SW játék hiányzik a listáról. Osz még engem mondanak SW hater-nek csak mert az új film kutyagumit se ér
#17
1. Knights of the Old Republic - ez volt a csúcs, lehetne belőle előzményfilmet forgatni, csak sajnos már le van lőve a sztori. A folytatás se rossz, de ez csúcs.

nagy szünet :-)

2. Jedi Academy - már az Outcast is nagyon tetszett,(bizonyos értelemben még jobban), de ez szebb, nagyobb, több

3. Galactic Battlegrounds - ok, csak egy átskinezett Age of Empires 2 volt, de a SW hangulatot tökéletesen visszaadta annak idején.
#16
Legjobb a Jedi Academy volt meg a Kotor 1.